AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
En basitinden Dünya düz uçaklar New York'a uçmak için New York'tan bir yoldi. Araba kıyafetleri yapmak ve daha kısa sürede uçmak için eğri yol izliyorlar; çünkü dünya yuvarlak ve yuvarlak düzlemde eğri uçar yol kısalır.
Ne yazdığını bi daha okur musun
Ay ae telefon düzeltmiş baştan yazıyorum dur -> en basitinden Dünya düz olsaydı uçaklar New York’tan İstanbul’a uçmak için dümdüz bir yol izlerdi. Oysa yakıt tasarrufu yapmak ve daha kısa sürede uçmak için eğri yol izliyorlar; çünkü Dünya yuvarlak ve yuvarlak yüzeyde eğri uçarsanız yol kısalır ek olarak düz olsaydı ayın evrelerini göremezdin hep aynı kalırdı
Pilotlar hiçbir eğrilik görmediklerini ve uçaktaki jiroskop sisteminin de bunun doğruladığını söylüyorlar. Ayın evrelerini görmek bu dünya sisteminde daha saçma
Ha her şey yuvarlak bir senin dünyan düz yani :D
Hiç düşünmedin mi neden güneş bir yeri kavururken bir yer gece diye
Ben de senin gibi ilk duyduğumda tüm gezegenlerin arasında tabak gibi duran bi dünya hayal etmiştim ister inan ister inanma iki soru sordum çocuğa gece gündüz nasıl olacak o zaman diye ve uyduları napıcaz peki diye cevap veremedi. Ama ben yine de videoları izledim tam olarak ne anlatmak istiyorlar diye. Sen hiç kale almamışsın belliki insan bi bakar. Düz dünya sisteminde güneş etrafında dönen gezegenler yoktur tam aksine dünya evrenin merkezi ve düz yukarıda gördüğümüz ay güneş ve yıldızlar dünyanın etrafında dönüyor dolayısıyla bi tek dünya düz diğerleri yuvarlak diye bir mantık yürütmenin manası kalmıyor. Ve güneş dünyadan çok küçük dünyanın üzerinde dönen bir spot ışığı gibi sadece dünyanın belirli bir kısmını aydınlatabiliyor. Aydınlattığı yerler gündüz geriye kalanlar da gece
Hiç ufuk çizgisi ve gemiler deneylerini izlemedin mi?
İzledim ama şunları da izledim deniz kenarındasın ve bakıyosun bi süre sonra gemiler kayboluyor dünya yuvarlak ya ondan kayboluyor diye düşünüyorsun. Sonra zoom kalitesi yüksek olan bir kamerayla tekrar yaklaştırıp bakıyosun ki gemi hala orada güvertenin alt kısmında yazan adını bile okuyabiliyorsun. Yani sadece görüş açımızdan çıkmış dünya yuvarlak olduğu için kaybolduğu falan yok
Simdi ben senin hesabında dünyanın en ucuna gitsem düşecek miyim uzayda
Düşemezsin dünyanın etrafı buzullarla çevrili yani güney kutbu denilen antarktika kıtası aslında dünyanın etrafını çeviren buzullar. Ha buzulların üzerinden yürüyüp giderim dersen sonuna geldiğinde yine bir engel var dünyayı düz tabak gibi düşünürsen üzeri yarım küre şeklinde camdan bir korumayla kapatılmış uzaya çıkış yok
Abi tam inanıcaktım da saçmalamaya basladın simdi dışarıdan da bizi uzaylılar izliyor mu bari
:D tuhaf gelmesini anlıyorum hepimiz başka bir eğitim sistemiyle eğitildik. Onca yılın ardından bunları duymak komik ve ilkel görünüyor. Ama düz dünya üzerine eğitim görüp sonra birileri çıkıp dünya yuvarlak deseydi yine aynı tepkileri verirdik komik gelirdi bir topun üzerinde yaşamak. Her şey alışkanlıkların vermiş olduğu algılarla ilgili
Top şeklinde değil aslında bunu biliyorsundur zaten ve yerçekimi de var :)
Geoit diyelim tamam :) Yer çekimi de yok :/
Yer çekimi yok mu ĞWMXĞÖWĞXEÖĞXLEĞX tamam dostum bu kadar yeter cidden
:D Dünyaya düz diyorum yerçekimi yok dediğime niye bu kadar şaşırdın
Olur da o kadar olmaz dedim :) atıyorum topun üzerinde böcek yürüyorken böceğin bakış açısından hareket ettiğinin göstergesi böceğin ayaklarının oynaması değil mi? Yüzeyin sekli değişmiyor ona göre? Kütle merkezi biliyor musun :/ düz yüzeyde tam ortası oluyor yani yer çekimi kuvveti yüzeydeki herhangi bir şeyi ortaya çeker yani eğer yüzeyin yanında duruyorsan senin dediğin sekilde seni ortaya çekmesi gerek yani bu da su an durduğun gibi yere doğru değil
Bir şeyin düşebiliyor olması için yer çekimine ihtiyaç yok fizikteki yoğunluk meselesi bunu açıklıyor
Yoğunluk su da olur sadece
Herşeyde geçerli havaya attığın bir şeyin düşmesi havayla kendi arasındaki yoğunluk ilişkisinden
Yok formülüne uymuyor ki
İngilizcedeki density denen konu türkçede yoğunluk diye biliyorum
tek şunu diyip gidicem
amerika ile rusya birbirine denizi var bi tarftan diğer tarafa giderken ışınlanıyolar mı :I
Düz dünya haritasını hiç mi görmedin insan bi bakar
bana hala saçma geliyor :I
Gelebilir kolay değil çünkü onca yıl başka türlü eğitim alıp sonra buna inanmak
Aşırı mantıksız en sevdiğim 😂
:D
bu karara nasıl vardın?
Uzun zaman sonunda
çok uzun olmasa gerek bence :D
Uzun uzun :D Biliyorum komik göründüğünü
bir tane kanıtı olmayan düşünceyi binlerce kanıtla doğrulanmış bir gerçeğe değişmişsin abi komik tabi :D
Binlerce kanıtla doğrulanmış falan değil abartma işin içine girdikçe görünüyor hiç de öyle olmadığı
düz bir dünya var ve uçaklar dronlar roketler kullanılıyor ama bir tane kanıt yok. bir şelalenin akıntısı gibi düşün. hiç mi fark etmedi dünya üzerinde insanlar. uzaya roket gönderen bütün ülkeler aynı şeyi destekliyor ve kanıtları var daha ne bekliyorsun kanıt olarak
Aynı şeyi kendi zihniyetin için de düşün onca roket var uzaya gönderiliyor güya ama balık gözü lens kameralardan başka bir şey kullanmıyorlar. Hala daha şu devirde animasyonla roket gönderiyorlar rokete bi kamera sistemi kurup herşeyi insanlara olduğu seyrettirmek varken. Diğer uzay ajansları da nasanın güdümünde
öncelikle son gönderilen James Webb teleskopu küçük bir şey değil ve dünyadaki gibi al kameranı çek yapamıyorsun. O kadar basit değil uzayda işler.
Kendini kandırma gözünü seveyim o zaman sana soru taa 1969da aya gidildi güya uzay mekiğinin inişini hatırlarsın bir kamerayla çekildi :D kaç yıl geçti üzerinden bunu bi kez daha yapamıyorlarsa beceremediklerinden değil emin ol
video kaydı olmadığının kanısına nereden vardın?
Araştırdım görmedim
neyse uzlaşamayacağız herkes kendi inandığı üzerinden devam etsin iyi günler
Sen bilirsin kafan karıştı heralde birazcık :)
kafam karışsa soru sorardım. ben düşüncemde netim.
Peki
kuzenim Türkiyenin en geç bilim insanlarından birisi ve uzay teknolojisi üzerine çalışıyor hollanda da çok netim ve bilgim de fazladır.
Olabilir
Saçmalık
Dumduk