Çok mantıklı sebepler sunuyorlar ama ikna olmama yetmiyor. Einstein onca uzayla ilgili çalışmalari ne olacak?
3 ay
Dünyanın düz olmadığını geoit olduğunu defalarca kez kendi gözlerimle gördüm. Dünyanın düz olduğunu savunanlara ağzım, götüm hatta başka yerlerim bile kahkaha atıyor 😂😂 85 katlı gökdelenin en son katına çıktım orada bile belliydi, uçakla defalarca yolculuk sırasında camdan gördüm
Allah aşkına uçaktan nasil görücen 😂😂😂
12000 metre yüksekten uçuluyor haberin olsun. Yani 12km yapar bu. Eğer dünya düz olsaydı Yalova'dan bakıp deniz üzerinden İstanbul'u görebilmem gerekirdi. Veya Karadeniz'den Rusya'nın Karadeniz'e bakan şehirlerini görebilmem lazımdı. Hani İstanbul'dan Bursa'ya demiyorum çünkü arada dağlar tepeler var. O yüzden deniz üzerinden bakış örneği verdim. İzmir'de de Yunanistan kıyılarını görebilirdik eğer düz olsaydı. Tabi yazın temiz açık havada
Bilemiyorum altan 😂😂😂
Chatgbt ye şey dedim sen düz dünyayi savunuyorsun ben küreselciyim. Münazara yapalim bana en güçlü argümanlarla gel. Yani şok oldum neredeyse her şeyi cevapladi. Ama şeyde tökezledi. Şey sordum Amerikayla rusya haritada birbirine çok çok uzak ama aslinda komşular çünkü yuvarlak olduğu arka tarafta birbirine komşular ama düz olsaydi mümkün değildi bu.
Sonra yüzlerce kez roket atildi devasa makineler bir kubbe olsaydi bir şeye çarpardi. Kendide kabul etti amaç kandirmak olsa o kadar karışık devasa makineler ve binlerce mühendis dünyanın bir çok ülkesinden seyirciler teleskopcular. Ve uzaya uydu gönderilmese şu an wifi olmazdi heralde. Uzay istasyonu falan. Neyse inandım düz olmadığına 😂😂😂 ama dehşet argümanlar sundu. Uzaydan çekilen dünya videosu yok. Videolar üzerinde oynanmiş hem de hepsinin. Fotoğraflarda öyle.
Uzaydan çekilen çıplak bir dünya videosu yok. Bir sürü güçlü şey söyledi. Mevsimler falan açıkladı hepsini de küresel dünya içinde bilmediğimiz çok şey var
Çıplak fotoğraf ta yok bu arada. Nasa tarafından düzenlenip öyle sunuluyor
Nasil dünyayı mi gösteriyorlar. Gram inanmıyorum
Bu çok yakindan görüntü
Yani valla çok inanmadim canlı olduğuna. Fotoğraflari bile düzenleyip sunuyorsa ne bilim neyse öyle işte
İnandim yuvarlak olduğuna 😂😂😂 ama yani var bilmediğimiz şeyler. Dünya bildiğimizden ibaret değil belki başka bir kıta vardır. Öyle işte hayırlısı
Evet hareket ediyorlar ben de öyle biliyorum
Şu an hala bilmediğimiz bir kıta olabilir. Bunlara niye bu kadar taktiysam 😂😂😂 epistein Instagramdaki haberlerine tiklayip durdum algoritma değişti bütün komple teorili videolar önüme düşüyor. O epistein konusunu da yarın sorarim. İyi geceler 🌸
duzse nasil devam ettiginde ayni noktaya variyorsun, bir noktadan sonra duvara falan toslaman gerekmiyor mu devami yok cunku duz hali gibi veya A4 kagiti gibi dusun yanlara ulastiginda noluyor peki? O zaman senin teoriye gore dortgen seklinde kenarlarda bi duvar gibi bir sey olmasi gerekmezmiydi yanlara ulastiginda, bosluga falan dusmemiz gerekmezmiydi. Ucaklar bile avrupadan amerikaya mesela batiya dogru gronland uzeri falan gider mesela ve japonya asya tarafa gideceklerinde doguya dogru tersine ucuyorlar ama amerikadan japonyaya gidecekleri zaman komple hem avrupa hem asya kitasinin uzerinden gecmiyorlar ki diger taraftan daha yakin oldugu icin oradan ucuyorlar, ee o zaman bu durumda nasil iki bolge de ayni yere ulasabiliyor biri doguya biri batiya ucuyorsa, belli ki yuvarla ki bulusuyorlar variyorlar ayni noktaya dimi...
Hem dini hemde bilimsel açıdan ( dinden kastım sadece İslamiyet değil ) yuvarlağa benzer bir şekli olduğunu açıklayan argüman varken komplo teorisyenlerinden oluşan bir topluluğun söylediklerine anlam yüklemek bence saçma
Bir tane bile mantıklı argümanları yok sana mantıklı geliyorsa bilim ve matematik bilmeyen bir s4laksındır başka açıklaması olamaz anca komplo teorisi okursun
Biz Berk ve Şenay 🌍
Dünya düz olsaydı, şu an kullandığın uçak rotalarından, GPS’e, hatta gölge boylarından bile bunu anlardık 😄 Einstein’ın çalışmaları da uzay-zamanı açıklıyor, hepsi kocaman bir bütünün parçası. Düz dünya teorileri kafa eğlenceli, komplo dizisi gibi ama bilimsel kanıtlarla hiç uyumlu değil. Merak etmen çok normal, sorgulamak güzeldir 😉✨
Cevap
16Cevap
Bunu soruyor olamazsın gerçekten değil mi? Yani aslında ironi veya trol bir durum söz konusu şu an. 🤔
O kadar çok video paylaşiyorlar ki insan acaba mi diyor
Yapma Allah aşkına.
Evrendeki tüm gök cisimleri kendi ekseni etrafında dönüyor ve dairesel yapıdayken bir tek biz düz olacağız öyle mi?
Hayır bunu ciddiye alıp vakit ayırmak bile dünyanın en saçma şeyi. 🤦♂️
Bilmiyorum 🥲🥲🥲
🙋♂️
İstersen boynundan tutup yukarı çıkartalım düz mü yuvarlak mı küre mi oval mı dersin artık sana kalmış hem sana iyi bir perspektif sunmuş oluruz
Kral dünya yuvarlakmı düzmü karemi bırakın bu işleri trnin ekonomisne bi el atın gençliğim gözlerimin önünden kayıyor
Hiçbir mantıklı argümanları yok nelerini mantıklı buluyorsun. Kafayı yemişler
İmkanı yok. Hiç dünyadan düşen biri oldu mu etrafında.
Dünya delikanlı olsa yuvarlak olmazdı, yemişin anştaynı
İyice kafayı yediniz sanırım
Sen yuvarlak mi diyorsun
Nelere nelere komple teorisi diyorduk? Pandemi? Zenginlerin çocuk kani içmesi? Çocuk kanindan gençlik iksiri yapmalari? Bunlar önceden söylense inanir miydin? Deprem? Deprem yine olacakti ama bu kadar şiddetli olmicakti. Bize yalan söylüyor olamazlar mi
Kesinlikle
Aynı sey mi sence bu anlattıklarınla
Evet
Bunlar da hafif şeyler değil.
Ya şimdi bilimde kabul edilen vardır kabul edilir Bir de kanıtlı şimdi ben masaya da o kadar güvenmem kimseye de o kadar güvenmem Bizim kendi bilim insanlarımız yapsalar olur mesela dünyanın düz olduğuna inananları neden uzaya götürmek için teklif yapmıyorlar yuvarlak olduğunu iddia eden Dünya
Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen birçok dünya bilim adamı o zaman düz olduğuna inanan insanların neden uzaya davet etmiyorlar hiç davet ediyorlar mı
@romantizmasktutku bu ne kadar mantıksız bi soru seni inandırsa nolur inandırmasa nolur sizin gibi düsünen yokki amerikada kimse böyle sacma bi teklif sunmaz hem uzaya gidiyo insanlar görüntüleri var ki bunları bilmemek icin hapiste falan mı olmak lazım ne
Hayır ama düz olduğunu iddia edenler hiç dinlenmiyor onlar da bir bakıma bilim insanı
@romantizmasktutku dünyanın düz olduğunu söylemek diye bişi olamaz bu öznel bisi değil ispat edilebilir bisi ve yıllar önce macellan tüm dünyayı gezerek yeni nesilde uzaya giderek dünyayı gördü zaten
Ya işte onlar da kesinlikle yok Bir de nereden baktığına bağlı asal seyahat yapanlar İddaa ettiğine göre ne düz ne yuvarlak oval bir şekilde diyor ne taraftan baktığına bağlı diyor
@romantizmasktutku asal seyehat ne kanka sen gözünle gördüğünü reddediyon resmen gerceklik suanki hâlin
Nasıl gözümle gördüm ben dünyayı gözümle görmedim ki
@romantizmasktutku ha sen görmüşün ha baskası türkiye yeni yolladı uzaya adam o gördü
Ya dediğim gibi işte ben de görmeden Emin olamıyorum
@romantizmasktutku söyleyelim seni yollasınlar uzaya için rahatlasın
Sen gittinmi
Her şey olabilir gözümle görmedim
yapılan videolar yapay zeka olmasa inanacamda
dünyanın aaaaa
peki bunun bize ne faydası var
Düz olsa ne yuvarlak olsa ne?
olamaz
Üçgen
Umarim ironidir
Bence o bakış açısına göre değişiyor
Cahilliğe bak
Benmi cahilim
Sen kime cahil diyorsun ya ben ne dizi olduğunu gördüm ne yuvarlak olduğunu ben diyorum Ne diyorsun Ne yuvarlak oval bence yani bakış şeyine göre değişiyor sonuçta bize Bir gezegenin içindeyiz başka gezegenden gördün mü ki konuşuyorsun
Bir konuşma sırasında karşıdakine cahil demen için bir konuyu iyi bilmen lazım
Her sene uzaya cıkıyolar yuvarlak iste
Uzaya çıktıkları kesin değil işte mesela astral seyahat yapanlar da gökyüzü kabuğunu geçemezsin diyor
Yani kesinleşmiş bir şey yok
Bak çok tatlısın çok güzelsin gözlerin ateş ediyor ama bu işlerde güzellik yetmiyor kanıt gibi şeyler biraz insan inanması için araştırılması lazım yani sadece araştıran NASA Bir de nasa'ya bağlı Rusların Çinliler şeyi var onlar ne derse inanıyoruz
oyleymis bende duymustum 😿
Yokya sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?