Benim için problem yok estetik merak yaptırabilir. Önemli olan mini etekli birinin başını örtmesine ne dersiniz açıkçası oda benim için sorun değil :) Hayata birilerinin ne yaptığı ile bakmıyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılAnladım ğeki teşekkürler
Soran+1 yılNe için
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi şöyle ki dinde kapanmak da açılmak da sana bağlı olan bir şey olduğu gibi dövme yaptırmak da sana kalmış bişey. Yani sen bilirsin. Ayrıca kapalı birinin dövme yaptırdığını gördüklerinde genelde açıkken yaptırmıştır diye düşünüyorlar sıkıntı olmaz. Veeee en önemlisi el alem ne der diye düşünme yasa gitsin ya 🤣
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılBen artık insanları yargılamama, kendi seçimlerine saygı duyma olgunluğuna eriştiğimi düşünüyorum şükürler olsun. Yaptırmak istiyor olabilirsin, çok normal. Senin bedenin, senin kararın, senin hayatın. Bence güzel bir dövme fena olmazdı :)
21 Yorumla
Soran+1 yılYa teşekkür ederim keşke herkes bu düşüncelere sahip olsa
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Düşünecek bir şey yok bir cik kişi geldi yaptık kimisi kalıcı kimisi geçici ama çoğunluğu minik ve noktalar şeklinde
112 Yorumla
Soran+1 yılAa öyle mi kapalı kimsede görmemiştim. Dövmecisiniz sanırım geçici dövme hakkında Bilgi verir misiniz rica etsem
Soran+1 yılHayır yani bilekte elde falan olsa görünür. Ben ayak bileğime istiyorum minik bir desen
Soran+1 yılNe kadar süre kalıcılığı
Soran+1 yılFiyatları nasıl peki
Soran+1 yıl1000 civarı olanla 2000 civarı olanın farkı nedir mesela
Soran+1 yılAnladım peki teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalıcı dovme bile yaptırmış olsan değişen bisey yok dovmenin abdest kabul olmadığını iddaa edenler yanılıyorlar dovme yaptırdığın zaman kalıcı dovme derinin altına enjekte oluyor mürekkep geçici dovme aksine derinin üzerinde suyu geçirmeme olasılığı daha yüksek
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım kalıcı dövme bu konuda daha mantıklı ama vazgeçtim gibi zaten
+1 yılBi şey düşünmem, kendi yaptıklarımla ilgileniyorum, insanlarla değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes böyle olsa
+1 yılYaw yaptır gitsin ne düşüncem beni mi ilgilendirir ben de istiyorum ama ne zamn yaptırırım bilmeyrum
13 Yorumla
Soran+1 yılAçıksın de mi yukarda biri direkt kapalıkaşar derm dedi insanların her türlü tepkisi olabiliyo takmamak en iyisi sanırım
- +1 yıl
Bak kızçe ben burada birine cevap vermesem bile hemen sövenleri gordüm yani sen hiçbir şey yapmasan bile laf edecek olan her türlü konuşur
Soran+1 yılHaklısın ya evet insanlar konuşmak için konuşuyorlar iyi de olsan kötü de olsan aynı
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçici dövmeler deri altına işlemediği için abdest geçirmiyor bilgin olsun
13 Yorumla
Soran+1 yılDeri altına işlemediği için tam tersi geçirmesi gerekmez mi kalıcı geçirmiyor mesela
Cevap sahibi+1 yılYok benim bildiğim kalıcı geçiriyor, geçici geçirmiyor. Ama kalıcı dövme de önermem yine de çünkü abdest geçirsin geçirmesin çok günah. Allah'ın rahmetinden uzaktır diyor ayette.
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence sen inancınla çatışmıyorsan gerisini boş ver... o demiş bu demiş
115 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım yani?
Cevap sahibi+1 yılyani bilmediğimden soruyorum... dövme yaptırmak günah mı...
Soran+1 yılBilmiyorum galiba
Cevap sahibi+1 yılaraştır.. günahsa da değilsede kararını ona göre ver ama çevreyi takarsan istediğin hiçbirşeyi yapamazsınki.. ha bana sorarsan dövme yakışır insan... tabi doğru dövmeyi doğru yere yaptıracan
Soran+1 yılAyak bileğime istiyorum çok minik
Cevap sahibi+1 yılyo bence çok tatlı durur ne yaptıracaksın
Cevap sahibi+1 yılya bu kadar konuştuk sadece adını öğrenebilirmiyim... sakıncası yoksa
Soran+1 yılNilüfer çiçeği deseni vardı minik çiçek desenleri var ya da
Cevap sahibi+1 yılhım güzelmiş yaptır gitsin bee mutlu olacaksın belli yaptırınca...
Soran+1 yılVazgeçtim
Cevap sahibi+1 yılneden ki
Soran+1 yılİstemiyorum ya hevesim kaçtı gibi hem de pahalı djsldk
Cevap sahibi+1 yılhım anladım ee ozaman iyi etmişsin... para kolay kazanılmıyor
Soran+1 yılYani evet
Cevap sahibi+1 yılisim neydi sizin yani bu kadar yazıştık merak ettim sakıncası yoksa...
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBeden senin bedenin değil mi? Buradaki herhangi birimizin bedeni de haberimiz mi yok? Hayat senin vücut senin. Dilediğin gibi yaşa. Kimse de karışamaz. Sırf kapalısın diye dövme yaptırmayacak değilsin
00 Yorumla Daha dün çarşaflı ablanın elinde 3 tane dövme vardı başta biraz garibime gitti tabi ama insan sonuçta istediği şeyi yapabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin oha ya ama şöyle bir durum da var ben tam olarak kendi isteğimle kapanmadım aile baskısı vardı
+1 yılGeçici dövme yaptırmak haram degildir. Fakat eger erkekler görür ve onların dikkatlerini çekerse caiz olmaz.
16 Yorumla
Soran+1 yılGeçici de olsa abdest geçmiyor sanırım
- +1 yıl
Geçicide olsa dövmeye de izin vermiyor ve haram diyorlar. Ben geçici dövme haram degil zannediyirdum ama yanılmışım.
Evet geçici dövme Abdeste manidir. - +1 yıl
Benim ilk yorumumu siler misiniz?
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Çünki geçici dövme bile olsa yaptırmak caiz degil. Hem geçici dövme Abdeste mani oluyor.
Soran+1 yılSilinmiyor yorumlar
Kendi dininin yasaklarına kurallarına yarım yamalak uyan doğru düzgün saygı duymayan birisi karşısındakine hiç duymaz derdim
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Geçici dövme caiz mi? Altına gusül suyu ulaşıyor mu?
Tüm kapalıları ehli sünnet düşünmekle mi yanlış yapıyorum aceba?02 Yorumla- +1 yıl
Evet yanlış yapıyorsun. Sadece başı kapalılarda var mesela.
Soran+1 yılAnlamadım?
+1 yılAlaka seviyesi;
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya alt tarafı minik bir desen
+1 yılKimse bir başkasını yargılayabilecek kadar kusursuz değildir. İçinden geldiği gibi davran
118 Yorumla
Soran+1 yılYorumlara baktıkça cidden kötü hissediyor insan
- +1 yıl
Onlar tertemiz insanlar çünkü.
- +1 yıl
(!)
Soran+1 yılYa bilmiyorum kapanırken de tamamen kendi isteğimle olmadı ama mesela ojeler çok hoşuma gidiyor ama süremiyorum. Çünkü bir kapalıda ister istemez absürt durabiliyor tabii ki herkesin kendi tercihi bir şey diyemeyiz orası ayrı. Ama kapalı biri bir siyah bir kırmızı oje sürmeye kalksa çok dikkat çeker ve garip durur keşke böyle bir algı olmasaydı
- +1 yıl
Evet kesinlikle bu bana da çok saçma geliyor. Peki şu an hala istemiyor musun kapalı olmak? Merak ettim..
- +1 yıl
O dövmeyi yap. Kimsenin görmeyeceği şekilde. Hem içinde kalmaz hemde kimse bir şey diyemez. Ama iyice araştır
Soran+1 yılAçılma düşüncesi gelip gidiyordu. Çok düşünüyodum şu son 1-2 aydır ve hâlâ da kafam karışık. İnanç boyutunda da şüphelerim var bu şüpheler de tetikliyor tabi. Ama eğer hakikat islamsa anlatılan şeyler ayetler açılma düşüncesinden vazgeçirebiliyor. Ben çok çabuk etkilenen biriyim bi de insanların dediklerinden o kötü. Açılsam acaba kapalı hali daha güzelmiş falan derler mi diye bile düşünüyodum
- +1 yıl
Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen onu yap. O insanlar kendisine bakaın önce. Onları hiç düşünme. Sadece pişman olmayacak şeyler yapma❤️❤️
- +1 yıl
Bu arada bana istek atar mısın
- +1 yıl
Bu konu benide baya yoruyor..
Soran+1 yılNe konuda araştır dedin. Ya bileğimde olacağı için görünebilir ailemden saklarım yine de üni ortamında da kimse kimseye bi şey diyemez bi ortamda.
Soran+1 yılSorun da orada tam olarak ne istediğimi bilmiyorum acaba sonra pişman olur muyum diyorum. İlerde kapanmak istemem diyemiyorum kesinlikle. İhtimaller her zaman var çünkü iyi karar vermek gerek ilerde tekrar kapanacaksam şu an açılmanın anlamı yok ki bu oyun da değil
Soran+1 yılTabi atayım
- +1 yıl
Geçici günah mı değil mi konusunda araştır dedim bilmiyorum çünkü. Benden de etkilenmeni istemiyorum 🥹🤍
- +1 yıl
Haklısın zor bi konu. İyice düşün dediğim gibi
- +1 yıl
Benim xper az yazamıyorum 🫶🏻
Soran+1 yılHa yok sorun değil evet araştırmam gerek ama günah olsa bile yaptırabilirim bilmiyorum cidden şu an kafamın çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Teşekkür ederim düşüncen için 🥹🌸
Soran+1 yılYazayımm
Yapmak istiyorsan yapabilirsin ve böyle birini görsem normal karşılarım.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Ben hoş bulmam sonuçta bir açık gibi olmamalı sen dinin için başını örtmüşsun daha dikkatli olmalı
03 Yorumla
Soran+1 yılYa evet ama dövme günah mı
Soran+1 yılGeçici düşünüyodum zaten ya bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey düşünmem. Ben karaktere odaklıyım.
00 Yorumla bazen duyorum sasırıyorum gecicide olsa gusul aabdestin o gecene kadar olmaz altına su gecmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgeçiciden sorun olmaz
ama bunu kapalı birinde görsem geçici mi kalıcı mı bilmediğim için direkt kapalıkaşar derim net
011 Yorumla
Soran+1 yılPeki açık birinde normal mi karşılarsın
Cevap sahibi+1 yılbatmaz gözüme açıkta evet
Soran+1 yılAçıklar heptenkaşar diyosun yani o yüzden problem yok hm
Cevap sahibi+1 yılyoo öyle demiyorum ama tesettürün bir manası var dövme yaptıran biri tesettürüne rağmen böyle şeyler yapıyorsa ondan her şey beklenir
Soran+1 yılSırf tesettürlü diye dövme yaptırmayacak mı
Cevap sahibi+1 yılevet şart mı yani çok mu gerekli, ama kimse görmeyecekse aile dışında geçici yaptır bi sorun olmaz abdestede mani olmaz
Soran+1 yılNeden kimse görmeyecekse
Cevap sahibi+1 yıltesettür bacım tesettür sadece baş kapama mıdır
mahrem yerlerin kapalı olacak, vücut hatlarını belli eden kıyafetler olmayacak
şehvet uyarak kıyafet olmayacak
ilgi çekmek için giyinmeyecek ya da süslenmeyecek senin bileğine yaptırmayı düşündüğün de bir çeşit süs ve ilgi görme beğenilme dikkat çekme çabası öyle olmasa bile böyle algılanacağından tesettürlü kadın için abes olur
Soran+1 yılSüslenmeyecek ne ya şu an makyaj yapmayan insan bulamazsın kapalı dahil çok nadir
Cevap sahibi+1 yılmodaya göre mi iman edeceksin zaten şimdiki tesettürlülerin %90 ı hikayeden tesettürlü açıklardan daha seksi giyiniyorlar daha dikkat çekici giyiniyorlar bu durumda tesettürlü olunmuyor aile baskısıyla geleneksel baş kapama sadece o da deve hörgücü gibi uzatotırlar kafalarının arkasını falan. ben olması gereken tesettürlüye göre yorum yaptım , bu dönemi dejenere tesettürlülerine göre değil
Soran+1 yılOlabilir deve hörgücü diyoruz ama yapmayan yok yani artık onu
+1 yılUmurumda bile olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılVar arkadaşım gayet iyi
13 Yorumla
Soran+1 yılKapalı mj
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılNeresinde
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapalı biri kimseye ayak bileğini göstermez heralde o yüzden senin bileceğin iş 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılDkşsmfk dışarı hiç çıkmıyosun sanırım. Ayak bileği kapalı olan tesettürlü kimse kalmadı denecek kadar az
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu gusle engel oluyor ve baya süre kalıyor. Ayrıca kime yaptıracaksın? Erkek birisi falan da olabilir yapan kişi. Ne gerek var ki boş ver gitsin.
00 Yorumla
+1 yılkendi bedeni kendi kararı..
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılPeygamber Efendimiz HZ Muhammet (SAS)"Peruk takıp taktırana dövme yapıp yaptırana Allah nalet etsin"buyurmuş. Geçicide olsa uzak olmak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeline yaptirip fantezi kurardim herhslde zlxjdldnsl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilimin göğsünde vardı
110 Yorumla
Soran+1 yılKapalı mıydı
Cevap sahibi+1 yılEvet
Soran+1 yılDindar mıydı peki ve ailesi biliyor muydu
Cevap sahibi+1 yılSütyenin içinde kaldığı için gören olmuyordu doğal olarak kimse bilmiyordu
Soran+1 yılKalıcı mıydı
Cevap sahibi+1 yılEvet kalıcıydı
Soran+1 yılAnladım
Cevap sahibi+1 yılNasıl göründüğünü denemek istiyorsan hint kınası mı ne vardı onunla dene
Soran+1 yılEvet aslında o da mantıklı yapılabilir teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes özgürdür ben görsem bir şey demezdim.
112 Yorumla
Soran+1 yılElbette ama garip durur diye düşündüm
Cevap sahibi+1 yılHem dediğin küçük minimalist dövmeler. Ben de aşırı istiyorum ama haram diye yapmak istemiyorum. Güsul olmuyormuş.
Soran+1 yılHaram mıymış
Cevap sahibi+1 yılEvet
Soran+1 yılAbdestin geçmiyor olması çok saçma geliyor ama bana
Cevap sahibi+1 yılAbdestten ziyade vucüda zarar vermekte haram dövme bir yandan da zarar bu konuda acı çektiriyorsun kendine
- +1 yıl
Abdest geçerli diye biliyorum ben
Cevap sahibi+1 yılBen de değil diye biliyorum iyice araştırmak lazım işte. Ama ben sen olsam geçici yapardım
- +1 yıl
Bende emin değilim ben öyle okumuştum sanki. İyice araştır🤍
- +1 yıl
Kalıcı dövme de abdest geçiyor çünkü deri altına yapılıyor. Geçici dövme deri üstüne yapıldığı için abdest geçmiyor tabi ki. Ayrıca haram olup olmama konusunda hadis var. Hiç mi bilmiyorsun?
Soran+1 yıl@EricaFeuer o dönemde dövme var mıymış. Kalıcı da geçirmiyor deniyor
- +1 yıl
O dönem ne? Kalıcı deri altına yapılıyor. Deri altına yapıldığı için deri üstünde tabaka oluşturmuyor. Oje gibi falan değil yani. Geçici dövme de deri üstüne boya sürülüyor oje gibi. Neden İslami sitelerden araştırmıyorsun? Sorularla İslamiyet gibi. Ya da Youtube'daki videolardan falan bak.
Ya şimdi dini boyutunu geçersek istiyorsan yaptır
12 Yorumla
Soran+1 yılDini boyutta da bi abdest sıkıntı
- +1 yıl
Aynen
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKapali bayan degim sozde kapali
01 Yorumla
Soran+1 yılNe?
+1 yılNe gereği var.
03 Yorumla
Soran+1 yılGüzel duruyor
- +1 yıl
Sen sorunun arkasındaki mantığı anlayamamissin.
Soran+1 yılNe mantığı
Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı. Olabilir neden olmasın fazlası abartı olur
011 Yorumla
Soran+1 yılMinik bir desen
Soran+1 yılAma kapalıyım o yüzden
Soran+1 yılNe
Soran+1 yılHayır bilek gözüküyor
Soran+1 yılYorumdan da sohbet başlatmazsın ya
+1 yılYaptır bu senin zevkine kalmış
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir kendi tercihi
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. yap sende. kimin ne dediği önemli değil
00 Yorumla
+1 yılİsterse piercing yaptırsın yadirgamam
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 729 cevap paylaştı. Geçici sonuçta
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama gören kişiler geçici ya da kalıcı olduğunu bilmeyecek ilk gördüklerinde
Soran+1 yılDoğru evet
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılBişi düşünmem
00 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBanane
01 Yorumla
Soran+1 yılNe sanane
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaşın kac nerene yapcan
03 Yorumla
Soran+1 yılAyak bileğime 20
Cevap sahibi+1 yılne okuyin
Soran+1 yılHemşirelik
Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Yadırgarım
026 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılSırf kapalı diye dövme yaptıramaz mı
Soran+1 yılBabam istemişti günah kısmı da var oky ama kapalıyım diye dört dörtlük olamam
Soran+1 yılKapalı olanlar da günah işliyor sonuçta neyse
Soran+1 yılOlabilri
Soran+1 yılHayır vazgeçtim
Soran+1 yılHevesim kalmadı
Soran+1 yılYani evt
Soran+1 yılBileğime
Soran+1 yılAyak
Soran+1 yılGeçici olacaktı zateb
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılNe için
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa şeytan halla yaaa
00 Yorumla