AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
157Cevap
Yahu bende aleviymisim. Kim secti bunu benim yerime. Takim tutmak gibi biseymi bu. Baban hangi takimliysa sende onu tutarsin ve benimsersin ya. Tamamen boyle bisey. Sacmalik yaniiiiiiii.
alevi bir sevdiğim kız vardı şu ana kadar evlenmeyi düşündüğüm tek kadındı hatta, yani sevdiğinde aleviymiş sünniymiş önemi yok, ha kız noldu başkasıyla evlendi kısmet...
Hayir. dini konulafda cakisma olur. zaten oyle bir mezheb yok ama neyse
Bende Alevi oldugum için başka türlü olması mümkün degil zaten :)
Bana fark etmez ateistler insanları sınıflandırmaya gerek duymaz.
Alevi var alevi var müslümanlığa ters bir düşüncesi varsa zor.:S
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
Yahu o bir görüş. Herkesin mezhebi, dini kendine. Seviyorsa evlenir. Hiçbir kuvvet vazgeçiremez.
Soru çok saçma. Tabiyki seviyosam isterse uzaylı olsun..
alevi sunnu cerkez laz diye insan ayırmadım hiç sansıma kısmetime kım cıkarsa mezhep ayrımı yapmadan evlenirim.
Benim için sorun değil, sonuç da Alevi de Müslüman ama ilerde çocuklar için mezhepsel ikilem olacağı için Sunniliği kabul etmesini isterdim. Eğer çocuk yapma fikrim olmasaydı mezhebi umrumda olmazdı.
bir arkadasım aynı durumda ciddi konusuyordu, alevi oldugnu sonradan söylemiş kız ayrılmayı düşünmüştü, dedim secdikten sonra kürt, laz, çerkez, alevi ne fark eder şimdi gayet iyiler ;)
Ula oda insan degil mi neden evlenmiyim :) Hem bizim aile baya karışık uuu önemli olan aleviliği gerçek anlamda alevi olması yoksa dinsiz birinin aleviyim diye alevilere leke sürmesine tahammülüm yok
erkek olsaydım evlenirdim erkekde alevi olsaydı yine evlenirdim
sende insansın oda insan, bu kadar geri olmayın lütfen.
Arsız bela dinliyorsa neden olmasın: )))))))))))))))))
Evlenirim din ırk meshep önemli değil yeterki şerefli, namuslu, karakterli bir insan olsun.
Evlenirdim , Kısmetimde varsa seviyorsam evlenirim abi.
alevilik ne değistirir hz Ali Aşığı bir insanım demekki bnde aleviyim yaz bni baş sıraya
aleviden kiz alinir ama kiz verilmez derler büyüklerimiz :)
Bu neyin kafasıdır!
neyin kafasidir derken?
beyni küçük aptallığı büyükler..
büyüklerine... senin
ne diyorsunuz be siz alevilerin yasantilari bizimkilerden cok cok farkli bizim dinimizde yerine getirilen şeyler onlarda yok oruç tutmazlar abdest almazlar gerisinide burada yazmim isterseniz bu durumda alevi bir insan la evlenilmesi pek mantikli gözükmüyor asil sizin beyniniz kucukki dinimizi ve peygamber efendimizin dediklerini kulaga almamissiniz
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
Çok yattım sanırım aleviyle?
anlaşabiliyorsam ve seviyorsam ne olduğunun ne önemi var ki?
inancıyla değil kızla evleneceğime göre sorun yok ;)
Alevi olunca ne oluyor ki nasıl bir kafa yapısı bu ya
Kızı beğendiysem evet. Ama evlilik düşünmüyorum bu yüzden hayır :)
sanırım hayır ama büyük konuşmamak lazım.
-neden hayır dediğime gelirsek kesinlikle inancım yüzünden değil. Ailevi nedenlerden dolayı.
şu mehzep din ayrımlarından ne zaman vazgeçicez bilmiyorum ki
Şöyle sorularla bağlı olduğunuz mezhebi, ırkı vs. Küçük düşürmeyin aptal aptal.
Şahsen evlenmem.. Evlenenede saygı duyarım herkesın kendı düşüncesi tabi..
Çok aşıksam ve düzgünse neden olmasın ama ailem karşı çıkar tabi sadece kürtse asla evlenmem
Insanlari ayirdetmek ayip bise alevi diye evlenp evlenmemeyi düsunuyosan ona aşik degilsin
Mezhep din ayirmam ama gusl abdest yokmus diye biliyorum o bana gelmiyo iste
Var. Yanlış biliyorsun. Alevilik kendi başına bir din değildir. Peygamber, kitabımız ne diyorsa odur. Yani gusül var :)
Gusl varsa sorun yok :) aydinlattigin icin tskler.
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Biri
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
benim bilfigim aleviler disariya kiz vermez. istidnalar haric ya da cok cahil kalmisim (:
Evet öyle bir olay var ama günümüzde kırılmaya başlayan bir şey.
en son arkadasin biri bu sebepten dolayi ayrilmisti kiz arkadasindan kizin ailesi alevi oldugu icin kabul etmiyormus falan da filan (:
Ben Aleviyim ve tabi ki çok hoşuma giderdi. Kültürlerin aynı olması çok iyi olurdu. Alevi misin? :)
Aslında bunlar problem olmamalı ama ilerde din kültür farklılığı maalesef problem olabiliyor :/
alevi kızda sevgi aşk yok mu sanki, evlenirdim neden olmasın...
ben sevdikten sonra..
isterse yahudi olsun ailemin cahilce yorumlarına kulak asmazdım.
Benim başıma gelmişti öğrendim kendisi beni sana vermezler dediği halde sözlenmiştik
ben Selefiyim, Sevdiğim kız Alevi :D benden ayrıldı ama haleda seviyorum öyle şey olmaz evlenirim :D
Sadece peygamber frkı var allah inanmıyomu sonuçta ne olcak ki ama kürt olmasına karşıyım temizlik bakımından
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir
Yoksa siz kimliye göremi sevip sevmiceyinizi kalbinize soyluyosunuz Aşkın yaşı dini ırkı olmaz ve olmamalı boyle buşunen varsa cok yazık
İki insan birbirini sevdikten sonra din, dil, ırk neden önemli olsun ki
Alevileri severim ben Sünniyim ama bir çok Alevi arkadaşım var ve Alevi bir kızı seviyorum :)
sevgilim alevi zaten ve bunun bir önemi de yok herkes inancında hürdür
Alevi olup olmamasinin pek onemi yok bence:) Seviyorsam seviyorumdur Bu kadar!!!
İnsan olması önemli. İnsan olduktan sonra istediği dinde olabilir.
bu ayrımı yapan bir adamla evlenmem
Helal +1
helal
teşekkür ederim arkadaşlar
alevilik kötü bişey değil alevilik mezheptir neden olmasın
Bende alevi bir kızı çok sevmiştim ama ailemden dolayı olmadı işte..
bunun yüzünden geri kaldık avrupadan 21 yy yaşıyoruz herkezin inancı farklı olsa ne olur olmasa ne olur ben sormam bile
Demeki kismetimde bu varmis deyip suyla alevi etrafa yayilmadan sondurmeye calusacagim
niye olmasın ki tek ki gözümü doyursunve eşim olsun banaait olsun
Seviyorsam sorun etmezdim galiba. zor bir durum bilmiyorum
ayrılırdım... zaten ilk hafta dinini mezhebini sorarım görüştügüm kişinin önemli bence
çorumluyuz sünniyiz ama alevi bir kız kişiliği sorun olmazsa neden olmasın
ben bir kızla evleniyorum türk kürt alevi sunni diye bir karşı cins ayrımı yok
Onlar insan degilmi *
evlenirken mezhebe bakmayın bence
Alevi biriyle olmazdkm sanirim
Kişisel inancı beni ilgilendirmez. Sıkın yok.
Hacli aleviler var duruma gore degisir
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir
ben evlenırımde alevı benımle evlenır mı?