• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Alevi bir kızla evlenır mıydınız?

Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
sevdıgınızın alevı oldugunu ogrensenız tepkınız ne olurdu
Alevi bir kızla evlenır mıydınız?
Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• xtina1
    xtina1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

alevi olsa ne farkeder? sunni olup da milletin altında olan ve eskortluk yapan bir sürü kız var. İnsanları böyle farklılaştırmayın aleviler de müslüman. her cemevi girişinde YA ALLAH YA MUHAMMED YA ALİ yazar. İnandıkları şeyler aynı kitapları aynı. ee bunda ne var? olay artık kızımı hıristiyanlara-yahudilere veririm ama alevilere vermem durumuna geldi. lütfen şu cahilliklerinizden vazgeçin. Diğer ülkeler ilim de ve bilimde nasıl gelişeceğini düşünürken siz böyle saçma sapan şeyler düşünüyorsunuz ve bu yüzden ülkemiz bu halde. Amerika da farklı dinlerden insanlar bir arada yaşıyor ve birbirlerinin inançlarını, dinlerini yargılamıyor farklı bir din olduğu halde. Türkiye ise aynı din olmasına rağmen mezhepleri ayırıyor tam bir saçmalık bu.

4
    1 Yorumla
    • DarkGuardian19
      DarkGuardian19
      +1 yıl

+1...

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Şöyle söyleyeyim biz eski sevgilimle çok iyi anlaşıyorduk ve seviyorduk birbirimizi.2 yıl birlikteliğimizin sonunda annesiyle tanıştırdı ve tanışmamızdan 5 dk sonra kesinlikle istemiorm die üstüme atlayacaktı az daha. Neye ugradıgımı şaşırdım. Hayatımda böyle birşeyle karşılaşmamıştm. Yani demem o ki karşndaki seni sevse de seni öyle kabul etse de aileler çok büyük etken. Alevi kavramını hatta mezhep kavramını bilmeyen çok cahil var. Alevilerin hepsinin cenabet gezdiğini namaz kılmaz abdest almaz oruç tutmaz biliyorlar. Oysa ki biz hz. Ali ye duyduğumuz aşk dan ötürü ötekileştiriliyoruz. Alevi var alevi var...

0
    2 Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.

Yorumla
  • mutlucn
    mutlucn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Irkçılıga felan hiç gerek ayrıca alevi sünni felan bu işler çok saçma tamamen olay yürekte bitiyor ve alevi diye ele alırsak sevgilim vardı gerçekten cok sevıyordum ve gelecek istiyorum aleviydi ve asla bu konulara girmedik alevisin felan cok yanlıs bir soruydu bnce dostum

0
    0 Yorumla
  • theendless2007
    theendless2007 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 54%
    +1 yıl

Güzelim önce Aleviliğin ne OLDUĞUNU bilmeli insan Aleviler namaz kılmaz Oruç tutmaz Peygamber'e Kurana inanmaz diye birşey yok bunların hepsi Müslüman olarak yapılması gerekenler Aleviliği iyi okuyun öğrenin Saçma sapan hurafelerle insanlar yorum yapmasın lütfen...

3
    32 Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Önder olarak hz ali yi seçenler değil mi aleviler. aleviliği biliyorum. hz alinin bizzat kendi bedduasi var hz Muhammed sav birakip kendisini önder seçenler için. alevi olup olmamak senin seçimin saygi duyarim fakat birilerinin hoşuna gidecek diye de doğru bildiğimi eğip bukmem kusura bakma

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Güzel kardeşim neyin önderliği senin hoşuna gitsin diye ben neden bir şeye inanayım ya da inanmayayım doğru bildiğini sandığın şey saçmalık ondan bahsediyorum bilmediğiniz Şeyler hakkında Sağdan soldan duyduğunuz saçmalıkları insanlara empoze etmeye çalışmayın açın okuyun araştırın ondan sonra Konuşun diyorum bizim milletin hastalığı okumadan araştırmadan bildiğini zannederek Konuşmak Hz. Ali bir Peygamber değil Aleviler de bunu böyle Görmez neyin önderinden bahsediyorsun bilip bilmeden konuşup insanları zan altında bırakmayın

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Uzun uzun açıklayamam sana merak ediyorsanız araştırın öğrenin etmiyorsanız hurafelere alet olmayın merak ettiğiniz bir şey varsa sorun biliyorsam yanıtlarım duyduklarımı anlatmam

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Okuyarak öğrendiğini ima ediyorsun. tamam okuyarak aleviliği ogrendin diyelim. okudugun kitabin yazarinin güvenilirliğini hic arastitdin mi. herseyde olduğu gibi kitaplarda da bu durum boyle. bir ornek vereyim mesela. yasar nuri öztürk İslami bilgisi geniş hoca olarak adlandirilir fakat bu adam kaderin olmadigini söyler. bu adamin kitabini okuyan biri kaderin olmadigina inanir doğal olarak fakat kader vardır. herkesin söylediği doğru olmayabileceği gibi herkesin yazdigi da doğru olmayabilir

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Güzel kardeşim bende sadece bir iki kitaptan bahsetmiyorum Alevilerin içinde bile Aleviliği bilmeyen kaç kişi var tahmin edemezsin insanların görüşlerine Önem veririm ama körü körüne inanmam sunduğu savlara delil gösterdiği kaynaklara bunların güvenilirliiğini araştırmak ve doğru bir sonuca varmaya çalışmak lazım gerektiğine inanıyorum... Hristiyanlık içinde geçerli bu Yahudilik içinde... Müslümanlığın mantık ve Hoşgörü dini olmasının bir sebebi var içinde tüm soruların cevabı bulunan bir kitabı Kuran'ı Kerimi var peki kaçımız bu soruların bir nebzesine bile cevap verebiliriz neden okumuyoruz sorgulamıyoruz körü körüne inanç olmaz kalpten inanmak için sorgulamak ve bu sorulara bir cevap bulmak gerekir... Dinimiz böyle yozlaşmış gibi gösterilip gençlerimiz Tarafından sanki bir gericilik gibi algılanıyor... Çünkü sorularına cevap veremeyecek kadar yetersisiz...

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Tamam o zaman soruyorum. alevilikte 5 vakit namaz in farz olduğuna inaniliyor mu

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Alevilik mezheplere ayrılır hangi mezhebi soruyorsun

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Senin tabii oldugun mezhebde mesela

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Birincisi benim tabii Olduğum bir mezhep yok Elhamdülilah Müslümanım ikincisi beni sorgulamaksa niyetin haddin değil sabahtan beri ne anlatmaya çalışıyorum ben sana kimsenin inancını sorgulamak kimsenin haddi değil bir inanış hakkında yorum yapacaksan biliyorsan yaparsın... Sadece Alevilikle ilgili değil Hristiyanlık Yahudilik hakkındada araştırma yaparım adamlar neye inanıyor niye inanıyor nasıl bir inanç ve ibadet görüleri var...

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Sorgulayacaksın araştıracaksın yorum yapacak varsa doğrun yanlışın paylaşacaksın her şeyden öte hoş görülü olacaksın bunun neresi yanlış...

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Yooo ben seni sorgulamiyorum. aleviliğin dosdoğru bir yol olmadigini söyledim ben. sen de aleviliğin ne olduğunu bilmiyorsun dedin. az önceki mesajinda da aleviliği sorun bildiklerimi cevaplarim dedin o yüzden soruyorum :) madem cevap veremiyeceksin neden sorun söyleyeyim diyorsun o zaman güzel kardeşim :)

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Alevilikte 10 tane mezhep var Cemevi ibadethane olarak görürler çoğu mezhepte halka Namazıdedikleri namazı kılarlar bir kaç mezhebinin imamilik gibi sunnilerdeki gibi ibadeti orucu eda edenler vardır

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Halka namazı Sünnilerden farklı olarak (bazı âyetlerde Farklılıklar var) kılarlar...

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Neden kibleye donup namaz kilmazlar da halka seklinde kilarlar.

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Ayrıca şu anda adı aklıma gelmiyor Perşembeyi cumaya bağlayan gece evlerinde kıldıkları bir namaz daha var detayları Aklımda değil onun

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Neden ramazan ayında oruç tutmazlar. dinimizde ramazan ayi oruç ayidir. orucu da ne şekilde tutarlar

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Biloyorum. cuma namazi yerine perşembe aksami ibadet yapiyorlar

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Alevilerde her insanın içinde Rabbimizden bir parça olduğuna inanılır yani özü temsil eder adına Kamil-i insan mı öyle bir şey diyorlar o Yüzden birbirine dönerek ibadet ederler birbirlerini ya da insanı Allah olarak görmek değil o öze Rabbimizin parçasına gösterdikleri saygıyı ifade ediyor

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Var mı başka sorun hadi uykum geldi günü senle harcadık 😊

Yorumla
    • BLight
      BLight
      +1 yıl

@coolboy54

Adamın kafasını şişirme. Otur, aç, oku kitapları. Önünde deve gibi internet var sen hâlâ burdasın madem öyle sorana kadar git bak bir şeyler öğren öyle gel. Senin ne haddine ulan insanların mezhebini kötülemek? Yürü git işine yaşın kemalde beyin yerlerde.

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Peygamber efendimiz ve sahabeler hz ali ra da dahil herkes kabe ye donuk namaz kilarlarken peki bu aleviler hangi aliyi seviyorlar ve onun yolundan gidiyorlar da halka seklinde ibadet ediyorlar ve ne şekilde ibadet ediyorlar

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Orucu Peygamber efendimizin de tuttuğu Muharrem Ayında 10 güne 2 günde kendileri ekleyerek 12 gün tutarlar nedenini hatırlamıyorum şimdi niye 2 gün diye ama Kerbela olaylarından mı değil mi onu hatırlayamadım... Ramazan ayındaki tuttuğumuz orucun malum 1 ay hatta içindeki 3 gündür aslında diye görüş bildirenlerde vardır ama kesin bir kaynak yok neyse Emevîler Döneminde Islâma girdiğine inanırlar malum Peygamber Efendimiz bir hayli Oruç tuttuğu için aslında tam günlerle ilgili İslam alimleri ve düşünürleri de kendi aralarında fikir ayrılığına düşüyorlar bir de 3 gün tuttukları ayrı bir oruç var Uygulaması farklı bunun bizim tuttuğumuz oruca göre

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Kardeşim madem uykun geldi sana iyi uykular. ama aleviliği sorgulamani tavsiye ederim.

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Yahu zaten Hz Ali de benim yolumdan gide Bendendir demiştir diyorum ya sana Alevilerin içinde de Aleviliğin aslını bilmeyenler çok diye

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Iyi geceler merak etme ben bütün inanışları bütün fikirleri Düşünceleri her şeyi sorgularım sonuç olarak huzur Islâmda tüm sorulara cevap veren Kuran-ı Kerim var Allah yolundan ayırmasın...

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Aleviler hz alinin yolundan gitselerdi zaten sünni olurdu. çünkü hz ali ra peygamber efendimizin yolundan gitmistir

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Yahu zaten Peygamberimizi bir örnek alabilsek olaylar çözülecekte...

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

İste ben de onu söylüyorum peygamber efendimiz ornek alinsa hicbir sorun kalmayacak.

Yorumla
    • theendless2007
      theendless2007
      +1 yıl

Aynen valla... Neyse iyi geceler kardeşim kendine iyi bak

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Sağol kardeşim. sen de kendine iyi bak. allaha emanet ol

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

23

Cevap

155

Cevap

• sendeee
    sendeee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu ne kadar berbat bir ayrım. Ben aleviyim ve bundanda gurur duyuyorum. Sen ya da ben diye kimseyi ayırmadım bu zamana kadar severken birini evlenmeyi düşünürken bunun mezhebine inancına iyice bak öğren kalbim ona göre sev aşık ol mu diyorsunuz. Sevdiğim adam kürt aynı şeyle karsıma geldiler ilk zamanlar alevi kız almam dediler ama tanıdıkça bu ön yargı gitti kimsenin kalbinin saflığını temizliğini bilemezsin. Ki ben üniversite hayatımda öylelerini gördüm ki Allah ım öylesini uzak tutsun bizlerden. Demem o ki sen düzgün bir insan ol mezhep inanç hiç fark etmez.

2
    5 Yorumla
    • Düşünen-Palyaço
      Düşünen-Palyaço
      +1 yıl

Güzel yorum kendinizi ne güzel ifade ettiniz

Yorumla
    • nilvin
      nilvin
      +1 yıl

eğer Aleviysen ve gurur duyuyosan gizli olarak cevap vermemeni tercih ederdim yanlış anlama yazdıkların çok hoş ama gizli olman bir tık üzdü

Yorumla
    • sendeee
      sendeee
      +1 yıl

Evet şu an yaptığım hatanın bende farkına vardım haklısın.. teşekkür ederim

Yorumla
    • goldenhorn
      goldenhorn
      +1 yıl

alevilerde genelde alevilerle evlenırler zaten.
      kendi aranızda takılın siz

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • damlaaaaaaaaaaaaa
    damlaaaaaaaaaaaaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 74%
    +1 yıl

Yani ben evlenecegim icin dersem. Eger son Peygamberin Hz. Muhammed olduguna ve onun yasayis bicimini sonrada sahabeleri ornek aliyorsa anlarimki bu musluman. Adi ister ecnebi adi olsun. Onemli olan La Ilahe Illallah Muhammedur Resulullah tevhidini bilinciyle uygulamis soylemis olmasi:)

1
    4 Yorumla
    • Attalos
      Attalos
      +1 yıl

Bunlara ek olarak Halifelere Hz Aişeye sövmemeli iftira atmamalı Ömer Osman Ebubekir ismini duyunca irkilmemeli şeytan çarpmışa dönmemeli

Yorumla
    • damlaaaaaaaaaaaaa
      damlaaaaaaaaaaaaa
      +1 yıl

Bence de cok dogru. Bircok alevi gelisiguzel atalarindan aldiklarini devam ettiriyorlar. Arastirsalar tarihi. Anlayacaklarda

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

. Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • Destan91
    Destan91 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

sevdigin insanin hangi mezhepden oldugunu basindan beri bilmen gerekir diye düsünüyorum. alevi ve sünni ilkisliler evlilikte farkli olabilir. ayni cati altinda elestiride bulunursaniz bu evliliginizi ciddi anlamda etkileyebilir. politik görüsleriniz inanclariniz farkli olunca durum zorlasabilir. sünni ve sol görüslü biri alevi biriyle yapabilir fakat asiri dinci ve sag görüslü biri yapamaz tartismalara yol acar...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

karsimdaki sevdigim insanin alevi, ezidi, müslüman, hiristiyan ya da baska bir dini inanca sahip olmasinin hic bir önemi yok.
    kisilik, karakter , saygi ve vicdani varsa bu benim icin dini inancindan daha önlidir.

keske herkez birseye inanmadan önce insanligin ne oldugunu anlamaya calissa.

2
    0 Yorumla
  • Logos
    Logos Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Ben aleviyim ve gurur duyuyorum, zaten beni seven her konuda bana saygi gostermeli. Aksi takdirde neden onu hayatima sokayim ki?

7
    0 Yorumla
  • Dejavu7
    Dejavu7 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Alevi olmasi neyi degistirir onlarda Allah peygamber inanci yok mu cok var tanidigim namazinda niyazinda olan sacma sapan cevap vermisler bütün bende olsa evlenirdim maksat anlasabilmek sonucta alevilik kafirlik değil daha alevinin acilimini bilmediginiz icin soğuk yaklasiyorsunuz ben alevi degilim ayrıca

0
    2 Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • poyraz2
    poyraz2 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

ne guzel bende alevıyım tamamlardık aam ılk önce yuregı kalbı guzel olsun alevısıymış sunnısıymiş boş bunlar önemlı olan yurek benım sevgımı dın yuzunden bıtırcekse bıtıtrsın o zaman hıç sevmemiştır zaten ben böle sevgının içine sıçarım der gecerdım yanı

1
    0 Yorumla
  • disturbiaa
    disturbiaa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40 , eic 39%
    +1 yıl

İnsan oldukdan sonra bu aleviymiş yok kürtmüş aman avşarmış nedir ya insanla sınıflandırmak falan... alevi olup müslümandan daha düzgün olan insanlar tanıyorum saçma bence..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

insanoğlunun saçma sapan hayali varsayımlarının inançlarının salakça huyları yüzünden bazen fındık beyinlerini yerinden söküp makarna eşliğinde fokur fokur kaynatmak istiyorum. inancın yüzünden seninle evlenmicek adamın taaaa... öyle bir gerizekalıyla zaten niye evlencen. bak din min yoksa cehennet cehennem yerine herkesi sahipsiz başıboş bir yerde toparlarsa ozaman inim inim inleticem o dinci ayağına takılanları : D

1
    0 Yorumla
  • bylayer
    bylayer Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Önemli olan insan olabilmek hepimizi bir allah yaratmadi mı hangi dine , meshebe, irk, etnik köken ayrimi yapmamak gerek sevdiysem tüm engellere karşı durur onunla evlenirim üç günlük dünya zaten herkes sevdigiyle evlenmeli...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

İnsanlar ne kadar da cahil.
    Adam kelime-i şehadet edip sunni olursa evlenirim demiş. Bunlar aleviliğin mezhep olduğunu bilmiyorlar herhalde. Şimdi biri gelir aleviler içkici, dinsiz, kafir der hahaha.

5
    7 Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Dedim ve sozumun arkasindayim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ağzı olan konuşuyor işte.
      Biraz araştırın da ondan sonra yorum yapın.

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Bu dediginizi siz yaparsaniz dedigimin doğru olduğunu anlarsiniz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Boşsunuz. Size laf anlatmak eşeğe laf anlatmaktan daha zor. Sizi engelliyorum.

Yorumla
    • coolboy54
      coolboy54
      +1 yıl

Bana uyar :)

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

@coolboy54 Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • arsiz_belayim
    arsiz_belayim Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 30%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.

Ailemize girecek kadar sağlam karakterde birisi olsun mezhep ayrımını destekleyen birisi değilim.

Yeter ki Allah inancı olsun yeterli benim için!.

1
    0 Yorumla
  • Revolutionary
    Revolutionary Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

sünniler de insan ben alevi bir kız olsam kafam uyuyorsa sünni bir erkekle evlenebilirdim. alevi olmasalar da onlar da müslüman sayılır sonuçta...

1
    0 Yorumla
  • Kuzulkurtt2
    Kuzulkurtt2 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Yaw ne cins sorular soruyorsunuz. Alevilerde insan deilmi gayrimüslüm gibi gösteriyorsunuz sadeze hz. Ali (as) biraz daha önem verip. Küçük farklılıklar gösteriyorlar o kadar ezmeyin hiçbir ırkı

1
    1 Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • Druid
    Druid Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Alevi kız gibisini bulmuşlar bir de bunuyorlar mı? Alevi olmak ayıp değil günah değil. Alevilik dünyadaki en onurlu şeydir. Bizim Kabemiz insandır. Aleviliği bilmeden , Aleviliği yargılamayın.

2
    0 Yorumla
  • iyi-s2ci
    iyi-s2ci Takip Et
    Xper 2 Yaş: 62 , eic 50%
    +1 yıl

sevgiyi aşkı bulmuşsan Alev'i de insan Ermeni de insanları inançları doğrultusunda değil yaratılış doğrultusunda seveceksin

0
    0 Yorumla
  • damrankomran
    damrankomran Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Arada sevgi varsa eğer umrumda olmaz ne olduğu , dinide , dilide , ırkıda ne olursa olsun sorun olmaz.

0
    0 Yorumla
  • whiskey_hangover
    whiskey_hangover Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

S. kmde olmazdı açıkçası. Zaten mezheplere inanmıyorum aynı b. kun laciverti hepsi. Dinini yaşayan yaşasın ayrıma ne gerek var.

0
    0 Yorumla
  • NightWatch
    NightWatch Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Ben dinlere göre asla insan seçmedim ister ateist olsun Hristiyan benim için farketmez yeter ki anlaşayım

0
    0 Yorumla
  • cengizhan91
    cengizhan91 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

bende yarı alevi yarı sunniyim. otarz selere takılmam. bana saçma olaylar çıkarmadıgı surece sıkıntı yok. o saçma olaylar dinle alakalı olmaz zaten normal davranışı kastediorum

0
    0 Yorumla
  • play-boy
    play-boy Takip Et
    +1 yıl

Böyle bir sorumu olur herseyden önce insanliginizdan utanın lutfen ben bir aleviyim. alevilerde yanlis bildiginiz veya buldugunuz nedir sorun söyliyeyim

3
    0 Yorumla
  • idare_eder
    idare_eder Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl

İNSAN olsun İnsan...
    Sünnisi , Kürdü, Alevisi , çerkezi, boşnağı seviyorsam bitmiştir.
    Kalp ırk mezhep din ayırt etmez
    Toplum baskısı , aile baskısı ile Hasta Beyin ayırt eder sadece.

0
    0 Yorumla
  • thebutterflyeffect
    thebutterflyeffect Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

Ben suniyim Ali yi sevmeyen müslüman olamaz Ali nin soyundan olanlara da saygi duymak düşer kürtlere karsi soğuk bakiyor olmama rağmen sevdikten sonra evlenirim bana kimene ne oldugu

2
    0 Yorumla
  • Paradoks006
    Paradoks006 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Ben onu sevmişim zaten dini düşüncesi ve benzeri şeyler önemini yitirir

1
    0 Yorumla
  • Düşünen-Palyaço
    Düşünen-Palyaço Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 85%
    +1 yıl

Kişi farklılık gözetmeksizin kabullenebilmeli, bunu sorun yapmazdım.

0
    0 Yorumla
  • NurettinKırak1995
    NurettinKırak1995 Takip Et
    +1 yıl

Hepimizin kitabı kuran yolu iman dini islam mezhepler bizi ayıramaz duysun celal-i dünyam.

demezdim aleviyse yol alsın.

1
    0 Yorumla
  • kokoİNCİ
    kokoİNCİ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 43%
    +1 yıl

Hiç farketmez hem toplumda da çok dikkat çekmez çünki biz onlardan alıyoruz :)

0
    0 Yorumla
  • emREiss
    emREiss Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

İnancından önce kisiligine bakarım. alevi olması önemli değil. hadi farklı bir dini istemeyebilirim inanış biçimleri farklı ama mezhep önemli değil.

0
    0 Yorumla
  • Anhonestperson055
    Anhonestperson055 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 40%
    +1 yıl

Hiç Tepki Vermem Oda Allah'ın Bir Kulu Bende Evlenirim Yani hiç sorun çıkmaz.

0
    0 Yorumla
  • batuhan4
    batuhan4 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Alevi ya da baska bir dinden olmasi seni baglamaz obur tarafta sorguda bacagindan herkes kendi asilacak.

0
    0 Yorumla
  • JustNick
    JustNick Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 45%
    +1 yıl

Sevdiğim ya da sevmediğim insanları inançlarına, dillerine, ırklarına göre belirlemem

0
    0 Yorumla
  • carmel
    carmel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45 , eic 53%
    +1 yıl

benim için alevi sünni olması önemli değil... ailem için ise farklı...

0
    1 Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Ailenin isteklerine göre mi davranırsın?

Yorumla
  • rapunzelx
    rapunzelx Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

dil, din, ırk önemli değil bence. seviyorsam evlenirim tabiki :)

0
    0 Yorumla
  • Darkageman
    Darkageman Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Yuh be yuh burada ne kadar faşizan ayrımcı lar var yıl olmuş 2014 millet uzaya gider domatesin içinde arapça harf gördüm diye öpüp alnına koyan insanlar var ne beklerizki

0
    0 Yorumla
  • tarihsever
    tarihsever Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

hayır. çünkü çok rahatlar evlilikten önce ilişkiye girmiş olabilrler mezhepleri geniştir. bide inaç yönünde olmaz. radikal sünni olması lazım. inanç konusunda problemi olmaması lazım

0
    0 Yorumla
  • PsikoCoban
    PsikoCoban Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Sevdiğimin dinine bakmam, beni ilgilendirmez. Dinsiz, yahudi, hristiyan, alevi, sünni fark etmez. Ancak benim bildiğim kadarıyla aleviler dışarı kız vermiyorlar.

0
    0 Yorumla
  • kazmm
    kazmm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

2 yıl beraberdik onun alevi olduğunu boynundaki hz. ali (r. a) kılıcı olan kolyeden anladım ilk ciddi aşkımdı. evlenmeyi düşünürdüm de ama ailem istemedi

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

sünniyim ama umurumda olmazdı Alevi olması. Orta çağ kafasında kalmış diplomalı cahillerle dolu bir ülkede çoğu insan bunu sorun yapar o yüzden diğer cevapları okumuyorum bile.

2
    0 Yorumla
  • AltezzaMio
    AltezzaMio Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Ailem o bakımdan sorunsuz. ben deistim onuda biliyorlar. sevdiğimin dini önemli değil. bana karakter dinden önei gelir

0
    0 Yorumla
  • Shateiel
    Shateiel Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

ona karşı olan sevgimse bir artış ya da azalma olmazdı benim için hiç bir anlam ifade etmiyor isterse ateist ya da hristiyan olsun

0
    0 Yorumla
  • nuron
    nuron Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

ben alevi bir aileye mensubum ve evlediğim insanıda aynı toplumdan olması için hep temennide bulundum.
    güzel bir kültürdür kızılbaşlık

2
    0 Yorumla
  • jakabokn
    jakabokn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

hiç bişey 2,5 sene devam ettık sonra alevılıkle alakası olmayan nedenlerle ayrıldık. benım gordugum en duzgun kızlardan bı kac tanesı alevıydı. erkegıde varsa sevıyorsan olur.

0
    0 Yorumla
  • limonkurdu_
    limonkurdu_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Ya şöyle sorular soruyorsunuz sonra bir bokk bilmeyen * kafalılar alevilere yok şöyle yok böyle diyorlar bende onlara küfür edip durduk yere günaha giriyorum arkadaş!!

0
    0 Yorumla
  • DrDante
    DrDante Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Seni seviyorum deyip alevi olduğunu duyunca birşeyler değişiyorsa hiç bulaşmamak en iyisi. (Kız açısından)
    Gerçekten seviyorsan önemi yok. (Erkek açısından)

0
    0 Yorumla
  • kedimbilevar
    kedimbilevar Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    +1 yıl

Bu çağda hala evlenmek için mezhebe bakılması büyük ilkellik bence.

2
    0 Yorumla
  • EylemEylemEylem
    EylemEylemEylem Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.

benim mezhebime göre beni ayırıyosa asıl ben onunla evlenmem.

2
    0 Yorumla
  • yol_gezer
    yol_gezer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

alisiz alevi denilen türedi bir grup var. o tarz değilse, evlenirim.

1
    2 Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • ggzdeeç
    ggzdeeç Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Aleviler de insan haniii ilk önce bunu bir unutmayın. Ayrıca bunu sorun eden bir adamla da zaten ciddi bir şey düşünülmez din, mezhep vs sevdikten sonra bunların bir önemi yok, sonuçta her şey yüreğinin güzelliğinde bitiyor.

0
    0 Yorumla
  • nacacall
    nacacall Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

ya alevilik kötü değil de eğer sünniyseniz bir alevyle asla anlaşamzsınız diye düşnyorum çünkü benim durumum malum daha beter benim sevgilim şii kendisi azeri hiç anlaşamyorum bir haftadır hiç yazmıyorum ona bıktırıyor çünkü bıktım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Evlenirim sakıncası yok ama inançlı olsa daha iyi olurdu..

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

alevıler zaten musluman canım ya :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

namazı orucu yerinde manasında dedim tabi sen anlamazsın..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

sana cevap vermeye bile deymez neyse..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ne bos ınsansın bu mezheple alakalı bırsey degıl her ınsan ıbadetını yerıne getırmelı sunnilerdende oruc tutmayan namaz kılmayan var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Alevilerin neresinde görülmüş namaz oruç?

Yorumla
    • Sonaslan
      Sonaslan
      +1 yıl

Yorumla
  • DcnUsl
    DcnUsl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Mezhep tamamen boş mesele. Müslüman işte alevisi hanefisi yok bunun bence yani engel teşkil etmiyor asla.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

olabilir neden olmasın alevi olabilir de kürt olmaz.

2
    0 Yorumla
  • asilkan127
    asilkan127 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Ben sevdikten sonra bırak alevi olmasını isterse taşa toprağa tapsın. Hür inanç önemli olan saygı hoşgörü. Aşk ♥ herşeyi çözer..

1
    0 Yorumla
  • Hierapolis
    Hierapolis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Bizde aleviyiz de niye böyle bir soru sorma gereği duydun ki... Seni seven onlara dikket etmez diye düşünüyorum ayrıca...

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Az kalsın evleniyordum.. Kıza bağlı kız elimden geldiğince senin ailene uyarım demişti. O yüzden hiç sıkıntı yapmadım ailemde yapmadı tabi ben yapmayınca. Sonuç: Kız nişan attı. :) Nasip değilmiş yani.

0
    0 Yorumla
  • Akınonay
    Akınonay Takip Et
    +1 yıl

Sordugun soru şu an nasil diyim diyelimki Mecnun Leylayi alevi olsaydi sevmiycekmiydi demesine geldi sen sevdikten sonra sana kim karisabilirki abla din irk mezhep farketmes bence

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Alevide musluman deılmı? siz kendınızı boyle sınıflarsanız soruya bak sankı hırıstıyanla evlenırmısın dıyo :D

0
    0 Yorumla
  • birdiyojendeğil
    birdiyojendeğil Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Alevi- Ermeni - Kürt bu toplumun bütün dışladıklarından biriyle bugun olsa evlenirim net.

0
    0 Yorumla
  • EnderKslk
    EnderKslk Takip Et
    +1 yıl

Hristiyanla bile evlenirim yeterki kafamız uyuşsun ;)

0
    0 Yorumla
  • kartafilis
    kartafilis Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45
    +1 yıl

sevdikten sonra budistle bile evlenirim. inanışlar kişiyi baglar. başkasını degil

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (118)
Devamını Gör(163)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Alevi bir kızla evlenır mıydınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Asosyal bir kızla evlenir miydiniz? 22 cevap verildi
Çarşaflı bir kızla evlenir miydiniz? 108 cevap verildi
Nişan atmış bir kızla evlenir miydiniz? 27 cevap verildi
Doğulu bir kızla evlenir miydiniz? 8 cevap verildi
Kızlar kekeleyen biriyle evlenir miydiniz? 8 cevap verildi
Paragöz bir kızla evlenir misiniz? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kötü birine aşık olabilir misin?
  • Güzel olmak mı, güzel görünmek mi daha iyi?
  • İnsan en çok hayallerini mi erteliyor, yoksa kendini mi?
  • Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
  • Nikah şahidiyim ne giymeliyim?
  • Karıma yıldönümü hediyesi olarak tek taş mı alsam beş taş mı?
  • Yemek yerken telefon ile konuşur ya da yazışırmısınız?
  • Sivri dilli misin, tatlı dilli mi?
  • ​Bazen en büyük huzur, görmezden gelmeyi öğrenmekte gizli. Sizce de artık duymamazlıktan gelme sanatını öğrenmenin vakti gelmedi m?
  • Sarı tavukları 10 saniyede sayabilecek bir zeka küpü var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨