Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. "Sevdiğim işiler ile evlenemiyorum", "karşımdaki kişiyi beğenmiyorum"
Bu kelimelere bakınca hayatında birileri girmiş ve çıkmış. Demek ki kriterlerin var. Kriterlerini karşılamadığı için de evlenmiyorsun.
Bir Temsil vereyim sana;
Farz et ki bir Kır Bahçesindesin ve kapıdan içeri girdin. Uçsuz bucaksız envaiçeşit çiçekler var. Sen hayranlıkla o çiçeklere bakıyorsun. O çiçeğe mi alsam yoksa bu çiçeği mi alsam. Oradan oraya geziyorsun. Her biri. birbirinden güzel rengarenk. Artık dolaşa dolaşa bir bakmışsın ki bahçenin sonu gelmiş. Ama sen hâlen bir çiçek dâhi beğenememişsin.
Ardına baktığında, bahçeye girdiğin andan itibaren o güzelim çiçekleri eze eze bahçenin sonuna gelmişsin aslında.
Hep şunu dedin aslında. Bu güzel, diğer daha da güzel, acaba diğeri güzel mi, şuraya da baksam daha da güzeli var mı derken işte bahçenin sonuna gelivermişsin aslında.
Aslında ömrünün özeti bu. Hep daha iyisini aradın ya da bulurum dedin. Birini beğendin ama diğeri daha güzel olabilir mi. Ya daha güzeli varsa deyip hep gezindin, hep aradın. Belki de kısmetlerini o çiçekler gibi ezdin Bahçe de. Hani ardına baktın ya Taa bahçe girişinden başlayıp sonuna kadar geldiğin yer.
Nasibini Kişi kendi seçer. Bu iradeyi Allah sana vermiş ama sen Kriterlerin yüzünden hep daha iyisi vardır diye tehir ettin. Belki de Nasibin o Bahçeye girdiğin ilk gördüğün çiçekti. Ya da başka çiçeklere bakarken farkında olmadan ezdiğin çiçeklerdi. Kim bilir belki de onlardan biriydi. Ama gözün görmedi çünkü sen hep ileri baktın. Kim bilir hakikat bu idi.
Sana derdine derman olacak cümleler kuramayız. Ama senin kafan da hep bir şüpheler var. Birisi çıksa dâhi karşına ya başkası sonradan karşıma pişman olur muyum endişesi var sende.
Sana evvela Sadakatli, Güvenilir bir insan gerek. Yüreğini tutacak, seni anlayacak, sana değer verecek, sevgiyi varlığını omuzlarında yük görmeyip Lûtuf olarak görecek bir insana, bir eşe ihtiyacın var. Ama bunları sen de yapmalısın.
Sevgi de Vefâ yoksa sonu Veda ile biter...
017 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel açıklamışsınız lakin bence insan ne kadar başka insanları hayatına alsa da eninde sonunda nasibini onu bulur ve evlilik olur insan nasibini geri çeviremez ama işte o diğer hayatına aldığı insanlar ise onun kendi iradesine kalan bişey ben bu şekilde biliyorum daha detaylı anlatabilecek varsa yazabilir bu konu biraz karışık
- +1 yıl
Kader mevzusu çok derin en iyisi kalpten iman edip tevekkül etmek zaten o şekilde olursa en iyisi olacaktır
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze Allah c. c. Kişiye evleneceği insanı seçme hakkı vermiş. Buna dine cüz-i İrade deniliyor. Yani seçim hakkı. Günlük hayatta yaptığın her şey buna örnek olabilir. Evlilik ise Külli İradedir. Kaderimiz de bunun zamanı saati değişmez.
Kaderimizi Duâ değiştirir. Bununla alakalı Peygamber efendimizin hadisi şerifi vardır. Olaylara tersten bakarsak şayet Allah c. c. bizim önceden ne yapacağımızı bilir. Her şey olmasa da bazı hâller bizim elimizdedir. Ölüm zaten Külli iradedir. Müsibetler de keza öyledir. Ama bunlar imtihanın içinde olan olaylardır.
Kaderi şöyle de düşünebilirsin; Kader kısaca Bir şey hakkında hüküm.
Örneğin hayatımızdan bir örnek. İnsan öldürmemenin cezası İdamdır diyelim. Bu hüküm Kaderdir. Mahkeme Kişiye İdam Cezası hükmü Hükmü uygulanması KAZA' dır.
Peki burada ki Peygamber efendimizin hadisi şerifinde olan konu nedir o da âtâ' dır. KAZA hükmünün Allah' ın Rahman ve Rahim ismi hürmetine kaldırmasıdır. Peki nasıl olur bu durum.
Dedik ya Kişi İdama cezası verildi ve asılacak. Hüküm belli ve şaşmaz kanunen. Farz et ki Şikayetçi olan, mağdur olan taraf dedi ki "ben insan öldürülmesine karşıyım, hapis yatsın" dedi ya da İki gün sonra Devlet tarafından Af ilan edildi ve İdam yasaklandı. Burada HÜKÜM Kanunen belli. Adam öldüren İdam edilir. Kanun böyle. Hüküm verildi ve KAZA yerine geldi. Ama en son hadise hükmü bozdu. Af geldi ya da Şikayetçi, şikayetinden vaz geçti. Vaz geçti ama esasen hüküm değişmedi. Cezası uzadı.
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze Yine farz et ki; ZEHİR içen ölür. Bu bir Hükümdür yani KADER' dir. Bir şey hakkında verilen Hüküm. Peki sen o zehri içersen ölür müsün? Evet normal de ölürsün. İşte olay vûkû buldu ve KAZA gerçekleşti. İsterse Allah seni o zehirden kurtarır Rahman ve Rahmeti üzerine sana Şifa verebilir. Bu senin ne kadar imanlı olduğuna seni ne kadar sevdiğine ve senin ne kadar takvâ sahibi olduğuna bağlı. Mevla' m sana Şifa verir ise bu da âtâ olmuş yani Kaza' yı bozmuş olur.
Âtâ Kaza' yı, Kaza da Kader' i bozar. O yüzden Mü' min kişinin içten duâsı, kalbinin temiz olması çok önemlidir.
Evlilik başlı başına zaten bir KADER' dir. Bu da bir Hükümdür. İki kişi hayatını birleştirmek isterlerse bunun adı Evlilik olur. Bu KADER' dir. Senin kişiyi seçip evlilik kararı alman beyan etmen KAZA' dır.
Sen sadece ömrü hayatında evleneceğin kişiyi seçiyorsun. Ama bunu zaten Allah senin ne karar verdiğini biliyor.
Kendimden yaşadığım bir hadiseyi örnek vereyim. Çokta özel bir durum değil aslında.
Annem beni Köye çağırdı. Bir kız var şöyle böyle gel tanış. İşten izin al bir şekilde gel dedi. Neyse ben bir kaç gün sonra köye gittim ama o kız orada değildi ve gitmiş. Ben yine köyde kaldım. Annem bir kaç gün sonra çarşıya indi ve bir kız görmüş ve çok beğenmiş. İlla da tanış dedi. Ben yine görmedim ama İstanbul da bir yerde konuşup bu iş olur dedim ve söz kararı aldım.
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze Şimdi burada ki sır perdesi şu aslında.
Benim kaderimde Köye gitmek vardı. Gittiğimde muhakkak bir tanışma, evlilik kararı alınacaktı. Ama Allah benim görmek istediğimi değil de bir başkasını önüme çıkardı. Burada Allah' ın hükmü Kaza' yı bozdu. Kaza' yı ne bozar idi. Allah' ın Rahman ve Rahmeti olan Âtâ' sı idi.
Yine bir örnek.
Mesela benim kavga ettiğim bir insan var ve ben neredeyse öldürmek istiyorum. Ben onun nerede olduğunu biliyorum ve yanıma da bir bıçak aldım. Bu Kaderim de var ve yazılı. Ben buluşma yani onun olduğu yere geldiğim de o kişi yoktu ya da gitmiş. Ya da oraya girerken bir anda aklıma hiç gelmeyecek bir dostumla karşılaştım. Ya da bana bir araba çarptı. İşte bu da KAZA hadisesi. Ben kaderim de o noktaya gitmek zorundayım. Ama sonucunu Allah, Kul' unun temiz, pak kalbine göre değiştirebilir. KAZA' yı bozan Âtâ yani Allah' ın rahmanı, Rahmeti.
Sen sadece Evlilik amacıyla birileriyle görüşüyorsun. Bunlar Kader ve Kaza ilişkisi içinde yer alır. Kaderimize yön veren asıl Kalpten gelen güzel Duâlarımızdır.
Kişi nasıl ise Mevla' m onu kendisi gibi biriyle karşılaştırır. Sen ne arar isen onu bulursun. Para isteyene para, Mâl isteyene mâl, Aşk isteyene aşk. Bu Aşk bildiğimiz aşklar değil. Bunun mahremiyeti vardır. Allah rızası olması gerekir. Yoksa günümüzde Balondan Aşk çok.
İşte günümüzde ki insanların istediği Balon Aşklar. Allah ta veriyor onlara. Gerçek Aşkı bulmak mesele. Tohumu gömülmeden çiçek çıkar mı? Hele bir sabret değil mi? Aşk Maşukunu arar. Maşuk ta Aşkını bekler. Bunlar nesne değildir. Bunlar gönül işleridir.
Neye talip isen onu alırsın. Günümüzde insanlar ne istiyor bir düşün hele… Sence günümüzde ki evlilikler Allah rızasına riayet edilerek mi yapılıyor yoksa Dünya namına mı? - +1 yıl
Teşekkür ederim cevap için ama ben kader konusuna ne olursa olsun girilmemesini gerektiğini düşünüyorum çünkü apır6be derin bir konu kalpten İMAN EDİP TEVEKKÜL EDECEKSİN
- +1 yıl
Sizin önereceğiniz hocalar var mı YouTube dan?
- +1 yıl
Sizden bi ricada bulunabilir miyim
- +1 yıl
orada mısınız?
- +1 yıl
Rica tüm yorumlarımızı siler misiniz lütfen siz güzel detaylı açıklamışsınız ama bazı insanların kafası karışabilir buda vebale girebilir lütfen öyle olursa kendimi iyi hissetmem çok teşekkür ederim sağolun beyefendi
Soran+1 yılGuzel yorumun icin cok tesekkur ederim ama insan herkesi begenemiyor/sevemiyor maalesef birazda goze hitap etmeli
- +1 yıl
Soran kişi rica etsem kader ile ilgili yapılan yorumları siler misin lütfen vebale girmeyelim kader mevzusu derin bir konu elbette çok güzel ifade edilmiş ama biraz ağır bir konu anlamak zor o yüzden silmek daha doğru olur yorumun yanındaki sağ üç noktayı tıklayıp bunu görmek istemiyorum diye tıklarsanız yorum kalkar çok teşekkür ederim 🤗
Soran+1 yılKaldiramiyorum :( olmuyor
En İyi Cevaplar
Öyle bir an gelir ki Hah bu der insan ruh ikizim bu dersiniz enteresan ama er geç insanın karşısına çıkar bu. Bu konuda panik yapmamaya çalışın dünyada evlilik yaşı genel olarak 30'lu yaşlara kadar yükseldi. Genç yaşta evlenmek zaten deneyimsiz sabırsız mesuliyetsiz dönemlere denk geliyor. Bugünlerde bekarlığınızın tadını çıkarmaya çalışın. Evlilik dediğimiz özgürlüğün bittiği yer aslında. Her ne kadar da hayat arkadaşlığı güzel bir şey olsa da. Bu konuda üzülüp kendinize travmalar yaratmayın. Çünkü bu hareketlerinize düşüncelerinize konuşmalarınıza yansıyacaktır, bu da bu konuda sizi eksik gösterecektir karşı tarafa. Eksik derken yanlış anlaşılmasın sizi bu konuda muhtaç gibi gösterecektir. Eş adayınız bunu size bir silah gibi kullanabilir. Nitekim çevremde gözlemlediğim şeyler bunlar. Siz sadece akışına bırakın Su akar yolunu bulur.
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇayımı aldım yorumları okuyorum
Dur boş geçmeyeyim iki yorum yapayım bari 😁
Yani sende birinde bir karar ver yok öyle yok böyle kapıya tabela as bari temiz nımıslı mazbut iyi aile kızı tam evlenmelik evladiyelik hanım hanımcık kız oturmaktadır burada İlgilenen koca adayının aşağıda yazılı olan telefonu araması rica olunur diye. 😁 Sen tabelayı yaptır koy kapının önüne Gör bak bana duâ edecen önümüzdeki hafta en az 150 kişi kapında kuyruk Perdenin arkasından dikizle seç beğen al 😁
02 Yorumla
Soran+1 yılSen cayini icmeye devam et yorum yapma birdaha mumkunse 😂
Cevap sahibi+1 yılTamam. Şimdi cipsimi aldım oturdum yazıyorum 😂 Ben zaten yorumları okumaya geldim. Hani yine yardıma ihtiyacın olursa ben çayım cipsimle buradayım İhtiyaç olursa manevî lojistik destek için buradayım diye şieay ettim. 😁
+1 yılBen de 29 um ve hâla bekarım. Ama 22 yaşında evlenen arkadaşım boşandım şu an çocuğuna maddi olarak yetinmek için zar zor çalışıyor ve baba evine geri döndü burada kaliyor. Diger bir yakin arkadaşim da 26 yaşında evlendi 1 sene sonra boşandı, o da baba evine geldi. Evet kimse boşanmak için evlenmiyor ama hayatın karşımıza be çıkaracağı belli olmuyor.
Ben de senin gibi artık bir yuvam ve sevdiğim adam olsun istiyorum. Ama sırf evlenmek için evlenmemek adına bu zamana kadar olmadı yani benim bir türlü. Ya kafam uyuşmadı, ya zaman yanlıştı falan filan. Ama şöyle düşünüyorum ki her şeyin bir sebebi vardır. Bu saatten sonra hayirlisini istiyorum.
Sana tavsiyem ise, sosyal ortamlara girip çıkman olabilir. Böyle olduğunda seni görüyorlar ve illa ki bir yerden talibin çıkiyor. Değerlendirmek istersen degerlendirirsin.
Onun dısinda yakınında güvendiğin insanlara, kendi kriterlerini anlatırsın ve uygun bir insan olursa seni tanistirabilirler.
Hakkında hayırlısı olsun.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
130Cevap
+1 yılgörücü geldiği vakit görüşmeyi dene hemen kestirip atma... eğer dış görünüşe, mesleğe aldanıp kestirip atarsan belki de nasibini kendi elinle itmiş atmış göndermiş olursun... daha gençsin çevremde arkadaş ortamımda 30 yaş üstü insanlar var ve hepsi bekar... her genç kız evlenmek ister ama her şeyin bir vakti var... buraya yapılan kötü yorumlar olabilir onları okuyup üzülme kafana takma! dua et Rabb'im sana tez vakitte hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin... unutma belki de şu an evlenmemek senin için en hayırlısıdır
13 Yorumla- +1 yıl
Ya şöyle bişey var insan nasibini geri çeviremez diye biliyorum nikah göklerde kıyılır diye bi laf duymuştum yanlış mı
- +1 yıl
kader; Allah (c. c) tarafından düzenlendiğine inanılan ve bilinen bir takdirdir. Kaderin hükmünü veren ise yalnızca Allahtır. Allah (cc.), kulu üzerinde belirlemiş olduğu alın yazısını yani kaderini istediği zaman değiştirebilir nunun sebebi de insandır. Mesela evlilik görüşmelerinde seçilecek olan eş 'İnsanın tercihiyle' beraber şekillenir. Eş tercihine yönelik önünüzde birkaç tane isim varsa ve bu isimlerden örneğin güzel ahlaklı olanı ya da parası çok olanı tercih edecek olursanız, sizin kaderinizdeki kişide o kişi olacaktır. Eş adayı olarak hayatınızı alacağınız bireyi kendiniz tercih ettiğinizden dolayı sorumluluğu da size ait olmuş olacaktır. Hayırlı birisini tercih etmek ya da öncelik vermek kaderinizi güzelleştirirken, kötü ve size zarar verecek insanı tercih etmekte kaderinizin olumsuz yönde şekillendirmenize sebep olur. Dolayısıyla kişi kendi kaderinden mesuldür. Evlilikte eş seçimi yaparken dini inancımızdaki kriterlere göre ve anne babanın rızasını alan bir kişiyi aday belirlemek bizim için en doğrusudur.
- +1 yıl
Yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de birkaç ay sonra 29 olacağım ve hala bekarım. Evlendim demek için evlenilmez. Lisedeki sınıf arkadaşlarımın neredeyse yarısı evlenmişti hemen 21-22 yaşında. 1 sene sonra da hemen hepsi boşandılar. Şimdi bu yaşlarda 2. Evliliği yapıyorlar. Yani acele etmemek gerekiyor bu konularda. Karşındakini iyi tanımak gerekiyor vs. Yoksa boşanmak kaçınılmaz oluyor. Kuzenim var mesela o da 1 senelik evli 39 yaşında. Ben acele etme derim ama illa evlenmek istiyosan teyzen, halan, yengen falan varsa çevreye duyur evlenmek istediğini, belki onların da evlenmek isteyip kız bulamayan tanıdıkları çıkar, bir yerden bir nasip gelir.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüvenmek zor zanaat kadınlar güvendiği zaman bir ilişkinin başlangıcı oluyor akabinde devamı geliyor. Şahsen bayan olsam evlenmezdim çünkü ülkemizde gelinliğin kefenden bir farkı yok. Sen çevrene bakınca ne görüyorsun? Evlenen herkesin mutlu olduğu yalanı seni nereye kadar taşıyacak. Hayatta evlilikten daha güzel şeyler olduğuna inanıyorum. Bence olmasa da olur, mutlu azınlık olmayı tercih ederim. Evlilik kader mi kısmet mi konusuna da bakalım. Doğrusu yüce Allah insanın ne yapacağını biliyor sadece itiraz etmesin diye dünya hayatı var edildi. Peki kaderimize şekil verebilir miyiz sence? Diyor ki İsra suresinde "Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." İsra Suresi, 13. ayet yani insan oğlu çabalarsa kaderinde değişiklik olabilir. Allah senin yaşamının sonuna kadar olan sürede ne yapacağını bildiği için evleneceğini veya evlenmeyeceğini de biliyor. Seçim hakkı ise sana kalıyor bayan xxxxxxx
135 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Melksn87 Her seçtiğin oldu mu peki. İlk aşkınla mı evlendin? Sen seçiyorsan bunun cevabı neden hayır. Initihr eden kişilerde kaderini mi yaşıyordu yoksa kader mi istedi böyle olmasını? Biz seçtiğimizi sanıyoruz sadece.
- +1 yıl
@Melksn87 alakası yok kaderle, kader senin doğduğun yeri anneni babanı cinsiyetini belirler gerisi tamamen senin iradenledir ölüm saatin bile
- +1 yıl
@Melksn87 bence sen yanlış anlamışsın insan ölüm saatini kader belirlemez, kişinin yaşam şartları konforu, coğrafyası, vs bir sürü etken belirler. bana ayet gösterir misin bu konuda referans?
madem kader belirliyor neden o zaman gelişmemiş ülkelerin insan ömrü çok daha kısa insan ömrünü yıldan yıla kader güncelleme mi yapıyor ki , bilim ve tıp geliştikçe insan ömrü uzuyor. Türkiye ortalama yaş ömrü 2010 da 72 iken 2022 de 76 oldu.
kader anlayışın çok yanlış o zaman herkes kafasına estiği gibi davransın , sorumsuzca, hesap kitap yapmadan , risk alarak nasılsa suça karışırsan kader mahkumusun risk alır ölürsen kaderdir öyle mi?
bence sen bunu bir sorgula bu şekilde bir kadar anlayışı ile tevhid anlayışını kökten zedeliyorsun
ama suç sende asırlardır böyle empoze edilmiş çünkü islam coğrafyasında
tabloyu incelemeni tavsiye ederim ortalama yaş ömürleri düşük olan ülkelere bak özellikle en altlarda
tr.wikipedia.org/.../Beklenen_ya%C5%9Fam_s%C3%BCresine_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi - +1 yıl
bu benim yorumlamam an doğrusunu Allah cc bilir yanlışım varsa da rabbim affetsin
- +1 yıl
@freudmüller benim yorumlarımın tamamını siler misin bu kader meselesi biraz sıkıntılı bir konu kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis kader tevekkül et gerisini Allah'a bırak tabiki ölüm bizim irademizde değil
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze o kadar basit değil intihar eden ne olacak o kendi iradesiyle canına kıyıyor
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis yani kader mevzusu çok derin mevzu ama emin olmamakla birlikte intihar herhalde iradeye bağlı ama eğer o an intihar etmeseydi başka türlü ölürdü herhalde. Lakin bundan eminim ölüm saati kaderdir ALLAH'IN elindedir bunu hiç unutmayın maazallah günaha girersiniz ecel geldi mi ne bir dakika geri ne 1 dakika ileri diye eğer o onu yapmasaydı yine ölecekti çünkü eceli gelmişti ecelden kurtuluş yok
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze ecel elbette Allah'ın elinde ama kader denilen şeyi şöyle yorumlamalısınız
Telefonundaki pilin şarj süresi gibi düşün. Allah sana bir ömür biçiyor diyelim 80 yıl ecelin 80. yılda doluyor ama sen iradenle kötü hayat şartlarıyla kötü kararlarla , yaşam koşullarınla , vs diğer etkenlerle bu süreyi aşağıda çekebilirsin ama belirtilen 80 yılın üzerine çıkamazsın
dolayısıyla kaç sene yaşayacağımız değil bize ne kadar ömür kotası verildiğidir kader yani kader burada kanundur sen kanuna uyarsan sana biçilen ömrün tamamını yaşarsın.
elbette Allah senin hayatını nasıl ve ne kadar yaşayacağını bilir ama bunu insan kendisi belirler sana 80 yıl ömür verilmişse sen bunu 40 yılda da bitirebilirsin. - +1 yıl
@görmüş_geçirmis bak çok yanlış açıdan bakıyorsun burada ki insanlar yanlış anlar elbette ki kendimize iyi bakmalıyız orası ayrı konu ölüm saati değişmez o zaman bebekler ya da çocuklar neden ölüyor küçük yaşta onlarda mı kötü bakıyor? Ölüm Allah'ın elindedir değişmez. Burdakileri anlayarak okursanız inşallah daha iyi anlamış olursunuz ayrıca benim haddime değil ama bu konuda yorum yapmak çünkü çok derin ve anlaması zor bi konu en iyisi kalpten iman edip tevekkül etmek amenna.
"Aranızda ölümü takdir eden biziz..." (el-Vâkıa 56/60) âyeti bu hususu ortaya koymaktadır.
Kur'an âyetlerinden anlaşıldığına göre, ecel ne vaktinden önce gelebilir ne de geciktirilebilir: "Her ümmetin bir eceli vardır. Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar, ne de bir an ileri gidebilirler" (el-A'râf 7/34; Yûnus 10/49), "Allah eceli geldiğinde hiçbir kimse için erteleme yapmaz..." (Münâfikun 63/11) - +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze belki doğru ifade edememiş ya da karmaşık anlatmış olabilirim videolardaki yorumları dinleyin benim demek istediklerimi anlayacaksınız
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis aman Allahım siz bunları mı dinliyorsunuz bunlar inkarcı lütfen kimi dinlediğinize dikkat edin yazık olur size amanın ben size ayet atıyorum AYET siz kalkıp bana inkar eden hoca demeye bin şahit kişileri atıyorsunuz burdan birilerinin aklı karılırsa vebali sizin boynunuza olur maazallah bence silin ve bir daha asla dinlemeyin şu şahısları
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze güzel kardeşim bilip bilmeden iftira atma insanlara bahsettiğin ayetler de açıklanıyor videolarda büyük günaha girersin, kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle konuşmuyorlar.
senin dediklerinin aksine bir durumda yok sadece izle sonra yorum yap bence
senin itibar ettiğin hocaların çoğunda insanı şirke küfre götüren yorumlar inançlar ve insanın imanını kökten bozabilecek uygulamalar ve adetlerle dolu - +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze akıl karışması olası bende yorum sahibinden silmesini rica etmiştim ama siz gelip daha da karıştırdınız konuyu bilip anlamadan da iftira atıyorsunuz
- +1 yıl
kader konusu çok sırlı bir kavram En doğrusunu Allah bilir hatamız kusurumuz varsa rabbim affetsin ama insan neye inandığını inandığı şeyin ne anlama geldiğini anlamalı ve sorgulamalı bence
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis tövbe bismillah ne iftira attım ayıp oluyor görmüş geçirmişim diyip böyle yapmanız tuhaf. Bu adamları iyice araştırın sonra gelip yazın sana diyorum ki ayet inkar ediyor sen hala onları savunuyorsun attıpın adamlsr inkarcı kısa bir araştırmayla bulursun videolarını bile izle hala savunuyorsan onları yapacak bir şey yok dinlediğin hocalar önemli imanını etkiler maazallah
- +1 yıl
@freudmüller tüm yorumlarımızı siler misin
@sevkiyedeyze bu konuda kimlere itibar ettiğinizi özelden paylaşırsanız oradan devam edebiliriz konuya - +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze arkadaş boş yapıyorsun kimsenin ayet inkar ettiği yok özelden gel örnek ver konuşalım üzerine algı yapma birileri gibi
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis bana bu hocaları savunacaksan hiç savunma kimse algı yapmıyor onların videoları var kayıtlı inkar ediyorlar daha ne yapsınlar neyse siz bilirsiniz ben sizi uyardım ama en azından insanlara Allah için bu hocaları tavsiye etmeyin hadi iyi günler
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze dinlediğin hocalar elbette önemli geleneksel öğreti ile yorum yapan kendine hoca diyen özde ticaret yapanların yorumlarına bakım inansaydım çoktan dinden çıkmıştım çünkü o kadar tezat , şirk ve yanlış var ki kime itibar ediyorsunuz siz söyleyin de onu konuşalım buyurun özelden konuşalım. ama gelmeyeceksin belli ki çünkü tartışmayı ve sorgulamayı doğruyu öğrenmeyi bile günah olarak öğrettiler size mazallah dinden çıkarsın sakın sorgulama kafanı kuma göm devam et
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze inkar ettikleri ayet varsa örnek verin tartışalım kaçarak haklı olmuyorsunuz maalesef
bu hocalar benim babamın oğlu değil yanlışları da varsa yanlış demiş derim kendi anlayışım ölçüsünde yorumlayabildiğim bir konuysa , ama dedikleri ayetlerle ters düşmüyor benim takip ettiğim kadarıyla tam aksine ayetleri eğip büküp şirke düşenlerin iftiraları bu kişiler hakkında inkarcı yaftalaması - +1 yıl
siz kimlere itibar ediyorsunuz ve bu kader ecel konusunda o hocaları tavsiye edin onları da dinleyelim diğer videolarına da bakmış olurum sizin vesilenizle o halde
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis baksana nasıl inkar ettikleri videoları atayım ama sen yinede kabul etmezsin çünkü bunlar senin beynini yıkamış uyan gözlerini aç nerde görülmüştü
https:/youtu. be/2ncQ-xPBpVY
https:/youtu. be/9rv-pAUpquQ
https:/youtu. be/Qk7A7bNVkts bu videoları rağmen hala savunuyorsanız Allah size hidayet etsin kardeşim açık ve net adamlar inkar ediyor neden anlamak istemiyorsun sende onların tarafında mısın yoksa - +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze yaz özelden tek tek inceleyip yorumumu yazayım
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis link atamıyorum bende https:// kısmında olan / bu işaretin bir tanesini sildim onu ekleyip yazarsanız çıkar biliyor musunuz https:// gerisini yazdığım yazın
- +1 yıl
attığın linkler eksik ya da açılmıyor özelden yaz
- +1 yıl
@sevkiyedeyze attığın linkler eksik ya da açılmıyor özelden yaz
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis https:// bu şekilde yazıp devamını benim yazdığım hbi yaz
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis videoların izledin mi?
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze Türkçen yok mu özelden gel konuşalım diyorum burada polemik yaratmanın insanların aklını bulandırmanın manası var mı
- +1 yıl
Video atıyorum uydurma iftira diyorsunuz bu nasıl iş ben sizinle nasıl önyargısız konuşayım önyargılı olan sizsiniz size vşreo arıyorum hala onları savunuyorsunuz
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze ben de diyorum ki videoların linkini özelden gel at gerçekten samimiysen ordan konuşalım tartışalım aksi halde burada neden uzatıyorsun konuyu konuştuktan sonra engellersin
ayrıca bana hangi hocalara itibar etmem gerektiğini de yazarsın
Kuzum aslında birçok arkadaşımdan duyuyorum bu sözleri.. ve çok üzülüyorum... bende bekarım amma velakin şöyle bir şey var Allah'ın ilmine sual olunmazmis.. Sen namaz kıl yüreğindekini alemlerin rabbine ilet.. için huzur dolacak..
Unutma Allah gümüş kapıyı kapatırsa Altın kapıyı açar.. Hep yüreğinle dua et♥️ve dualarım seninle 😘
20 YorumlaSiz kadınların bu evlenme isteği, erkeklerin hadi bana gel isteği isteği ile yarışır nitelikte itici. Ne zaman ki bir kadın niyetinin evlenmek olduğunu hissettiriyor, insan o hızla soğuyor.
Evlenmek de yatmak gibidir. Akışına bırakmak gerek. Olacağı varsa olur. Olacağı yoksa olmaz. Zorlamak veya dillendirmek sadede karşındakinin soğumasına sebep olur.00 Yorumla
+1 yılevlenmek nasip işi bence yani hani yaşım geçti diye panik havasına girmemek lazım.. iyi birisi çıkar karşınıza annem hep ölüm ve nikah günü şaşmaz diyor
hala benim içinde umutlu ama bazen olmayınca olmuyor herkes evlenmek zorunda değil
hayırlısını isteyin hayatınıza devam edin00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılhahaha aynı ben canim olmuyo işte boş ver nasip olsaydi çoktan olurdu ben kendime öyle diyom artik sonucta millete bakiyom ulan düzeni olanda düzeni olmayanada bi şekilde nasip oluyo. Demek ki ya yalnız öleceksin ya da çok geç nasip olcak. Zaten o kadar denemeye rağmen olması lazimdi... olmuyorsa nasip değil kendimden biliyorum. Nasip olunca öyle olaylarla oluyor ki ağzin açık kalır çevremde o kadar absürt yollardan tanışip evlenen var ki yani planlasan tutmaz.
00 Yorumla 25 yaşını geçen her erkek kız armudun sapı üzümün çöpü diyip beğenmiyor ve seçici olduğu için olmuyor bir kendimden biliyorum ikincisi bu işler nasip kısmet işleri ilişkin bir noktadan sonra yürümez onun için biter vel hasılı 89 ve 95 yıllarında doğanlar kökten şansız birde böyle bir şey var bezini aldığım kuzenimin iki çocuğu var 😄 ordan biliyorum...
Kısmet meselesi00 YorumlaYorumları Okudum evlenmek zorundaymışsın gbi sorduğunu düşünmüşler, Soruyu soran arkadaş hayatını bir bey le birleştirmek istiyor, herkesin imtihanı farklı aynı durum abimdede var, Sakın ama sakın evleneyim diyede evlenme, Hayatını kurmak için evlen buda nasip işi inşallah tez zamanda kalbine göre birini çıkartır Allah.
00 Yorumla
+1 yılKimse sana sihirli bir değnek ile dokunmayacak ama bir beyaz atlı prens de gelmeyecek yolu zaten yarılmış sin canım şimdi evlensen iki sene beklesen 31 1sene de çocuk olsa büyüse 32 33 hayat bitti tekrar nasıl hamile kalıp da o çileyi çekecek sin evlenmek kader dir ama daha çok namz kılan bir eş tavsiye edersin ki ins çok mutlu huzurlu bir evlilik hayatın olur sen de onu çok seversin biran ama biran önce kısmet bulmaya bak
02 Yorumla- +1 yıl
amma sacmaladin... kadinlara böyle kompleksler yapmayın ne demek hayat bitti? ne için hayat bitecek? kadinlar çocuk makinesi mi? ister yapar ister yapmaz 50 hatta 60 yaşina kadar yol var. Işte böyle senin gibi boş kafalardan dolu olduğu için kimse normal insan bulamiyor.
- +1 yıl
Dedi ve evde kaldı
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence nasip işi hep öyle inandım… bir de olacak gibi olmasındansa olmamasına razı oldum benden 3 yaş küçük erkek kardeşim geçen hafta evlendi… ve ben artık 29,5 sayılırım dolu dolu… :) kendimi harika hissettiğim bi dönem değil onun adına mutlu olsamda insan kendi kendini ister istemez sorguluyor… ama yine de akışa bırakmak gerektiğini düşünüyorum… birilerinin tanıştırmasına açık da değilseniz..
01 YorumlaEvet nasiptir. Bir arayışa girmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü onu tanı, bunu tanı. Böyle deneme yapar gibi güzel bir şey değil. Bırak kendiliğinden oluşsun gelişsin bazı şeyler. Yaş takıntısına hele hiç girme.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kısmettir , zorlama bir şekilde arayışa girersen illa ki yanlış kişiyi bulursun
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin bos bos oturmakla da olmuyor sanki bi yandan.. bi yerde hata yapiyorum galiba ama nerede bilmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmek için çabalama. Ben de senin gibi evlenemedim diye delirdim sonra evlendiğim pu*şt ib*ne çıktı. Ş*erefsiz karaktersiz bir gizli gaymiş. Hem dolandırdı hem aldattı. Bir de çocuğum oldu. Şimdi boşandım baba evinde yaşıyorum. Demek istediğim elindekiyle mutlu ol. Birisi çıkarsa evlenirsin ama olsun diye zorlama.
12 Yorumla
Soran+1 yılSende ayni benim kaderimi paylasiyorsun nerdeyse :( boylelerini cekiyoruz nedense. Allah hayirli insanlar cikarsin karsimiza insallah
Cevap sahibi+1 yılHep yalnızlıktan inan ki. Ben çok yalnızım diye evlendim daha da yalnız kaldım sağlığım bozuldu. Sana tavsiyem sporla uğraş, çalış paranı kazan flört et usturuplu biçimde. Helal süt emmiş insan vardır elbet ama kendini sevmeden denk gelmiyor maalesef. Allah gönlüne göre versin. Kendini sıkma tek diyeceğim bu. Hayatını yaşa...
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle kötü enerjilerden arınman gerekiyor. Evrene evlilik ve ruh ikizini bulman için mesajlar yollamalısın. Bunun için youtube videoları var. Amcamın kızı 27 yaşındaydı bu öneriyi yaptım 3 ay içinde istemeye geldiler. şu an harika bir evliliği var ve 2. Çocuğa hamile :))
02 Yorumla- +1 yıl
yok artik ya
- +1 yıl
@selambengeldim555 abidik kubudik işler nasibiydi ki onu buldu tövbe tövbe
Sadece dogru insanı bekle görünüş için kimse ile çokma gwreksiz insanlarla zaman kaybetme sana deger verenle ol. Ve bunu hareketşeri ile göstersin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı. sen beğenirsin o begenmez
o beğenir sen begenmezsiz
her ikiniz beğenir aileler uyuşmaz 🤔
kısmet işi 👈
kimi insanlarda şak diye evlenir, çok seçici olunca hep en iyisinin peşine gidince sonu gelmeyen bir paradoksa giriyorsun.00 Yorumla
+1 yılBirini bulmalı. Ama üzülme benim de evlilikten umudum yok çünkü tipsizim kisayim diye beni kimse sevmiyor beni görünce kızların midesi bulanıyor kusmaya gidiyor benle tokalasinca elim bka değdi diyo bana bokboceginin bukalemuna benzeyen mutanti diyor
00 Yorumla
+1 yıl25 den önce evlenmek saçmalık fakat 25 yaşından sonra da evlenmek çok zor cidden. Millet ya 22 yalında rezerve ediyor ya da evleniyor 😅 sonrasında çok zor yeni birini bulup da tanışıp da evlenecek noktaya gelmek
02 Yorumla- +1 yıl
Ahahahs rezerve mi harikasın
- +1 yıl
@ŞevkiyeDeyze ya baksana sonuçlara , hepimiz bekarsak neden hepimiz bekarız 😅😂😂
+1 yılBazi seyleri cok fazla dusunme.. hem yasinin nesi var gayet guzel bir yaş.. bulindgun zamanin keyfini cikar.. etrafindaki baskilarida gormezden gelmeye calis bu hayat senin hayatin.. kimse senin yerine yasamiycak..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. bence sorun sende kimden bu cümleleri duysam bi bakıyorum ya ben ciddi ilişkiye hazır degilim gibi sacma sapan bir yalan cıkıyor:) aradığın seni seven erkek degil aradığın sey seni böyle her gece aglatacak ipsiz sapsız serseriler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSiz kadınlar iyi istersiniz tipini beğenmezsiniz.
Tipini beğenirsiniz iyi değil dersiniz.
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama tipsizlede olmuyor az biraz tipi olmali degilmi
- +1 yıl
tip gerçekten önemli mi?
- +1 yıl
@gizlikızgizli tabiii esmer olacak en az 1.85 olacak, kaslı olacak
- +1 yıl
sanki marketten sipariş veriyorsun
Soran+1 yılSen olurmusun her tip ile tmmda biraz yuzune bakilacak degilmi
- +1 yıl
ben hiçbir zaman tipe bakmadım ki çünkü tip değişiyor yaşlanıyor ama senin yüreğini düşüncelerini karakterini sevdiğin insan çok nadir değişir ben her zaman ister kel olsun ister saçı olsun ister benden büyük olsun ister benden küçük ister kısa boylu olsun ister uzun boylu ister esmer olsun ister sarışın derdim elhamdülillah düşüncelerine arakterine aşık olduğum bir adam girdi hayatıma
Soran+1 yılHerkes farkli tabi saygi duyarim. Ben icime sinmeyen biri ile olmam
- +1 yıl
Evet Tipine önemli tabi Bende kızın en çok yüz güzelliğe bakiyorum sonra diğer kriterlerine bakiyorum tipini beğenirsem hoşlanmaya başlarım etkilenirim böyle bir kızıda bırakmak istemem
Ben anlamadım ki herkes iyi erkek iyi kız arıyor ama hiç biri birbirini bulamıyor bu ne ilginç bir durum
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef.. oyle oluyor
- +1 yıl
bunun sebebi de dış görünüş
- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz bir şey çoğu kişi de sadece çocuk ve toplum baskısından kaynaklı vinsel yaşam özgürlüğü için yapıyor şimdi bekar olmuş olsam asla evlenmezdim ✌🏻
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben 35 oldum bekarim sorun etme daha büyür kafanda sorunlar yaşarsın takma kafana nasibin varsa bulur seni
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin zaten genelde kafama iliski bittikten sonra takiyorum.. kendi halimde mutluyken beni buluyor. Ama biturlu sonuclandiramiyorum o canimi sıkıyor sadece heves kalmadı
Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Doğru zamanı beklenmeli.
Evlenmek için evlenilmez.
Kendine şu soruları sor önce.
Evlilik için hazır mıyım?
Böyle bir sorumluluğu alabilir miyim?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. 30 yaşındayım, istediğim kişiler olmadı, karşıma iyi insanlar da çıktı kötüleride ama kimseye bi şans vermekten yana olamadım, naparsın bilemiyorum nasip kısmet bu işler ya
00 Yorumlakızlar da maalesef evlilik takıntısı çok fazla var. ekonomik özgürlüğün varsa evlensen ne evlenmesen ne. kaldı ki hiçkimse hayalini kurduğu evliliği yapamaz, hiçbir şey dört dörtlük olamaz.
04 Yorumla- +1 yıl
@Melksn87 böyle birini taniyorum ama karakteri çöp acayip egoist birisi
Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Cevabını bulup, benimle de paylaşırsanız çok mutlu olurum signorina. 🙂🙏🏻Gerçekten evlenilecek insanı bulmak ve evlenilecek insan olmak bu devirde güç.
00 Yorumlakısmet artık illa istediğin gibi birisi çıkıcaktır karşına çok fazla kafana takma. arama sende fazla kendisi gelir sana 🙃
015 Yorumla
Soran+1 yılKeske bi an once gelse :/ nerede bu canım :) cok bekletti
Soran+1 yılGrzkli* demistim
Soran+1 yılAynen:D insallah 😏🙂
Soran+1 yılBen sanssizim biraz sorma yalnis kisiler karsima cikti iyilerden de oldum. Moralim bozuluyor konusu acildikca. Ve kaldigim yerde cok turk yok..
Soran+1 yılBiri ile ciktim ciktigim sirada bu sahisin yakin arkadasi konusmaya calisti durumu bilmiyordu duzgun cocuk diye duydum belki bu olmasaydi o olacakti diyorum ama Allah oyle yazmis. Simdi diyeceksin sen nasil bir kizsin arkadasina mi bakiyorsun ama bu ciktigim sahista cok sey gizledi yalnis zaman dogru insan oldu
Soran+1 yılYakin arkadas degil tanidik pardon* ama ayni memleketli
Soran+1 yılOlsa olurdu sadece konustugu birisi ama ben git ona soyle canım gibi bu cocugu azarladi elimde mahfettm canım yuzunden
Soran+1 yılSlk gibi* olacakti orasi
Soran+1 yılDurustlugumden kaybettim hep
Soran+1 yılCok sagol yorumun icin boyle seyler duymaya ihtiyacim var sanki hep olumsuz bakiyorum olaylara
+1 yılEvlenmek tabiki nasiptir ama işin gücün kendine ait bir hayatın varsa bu kadar kafana takma bence bu durumu
022 Yorumla
Soran+1 yılYalnizlik biyere kadar isim var herseyim var cok sukur ama yalnizim iste
- +1 yıl
Gerisi de kısmet işte. Evet insan sevilmek birlikte olmak ister ama olmuyorsa da şu an dünyanın sonu degil hayatın devam ediyor
Soran+1 yılElden bisey gelmiyor haklisin yorumun icin tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim sıkma canını 🙂
Soran+1 yılTamam sıkmam :)
- +1 yıl
Böyle söz dinle mutlu ol işte 😋
Soran+1 yıl😅😅
- +1 yıl
Bak hemen etkisini gördün 😋
Soran+1 yılGuldurdun sagol :))
- +1 yıl
Ne zaman gülmek istersen yazabilirsin her zaman burada yorumum 😋
Soran+1 yılTamam anlastik :)
- +1 yıl
Çok söz dinleyen bir kızmışsın sen yaaa :)
Soran+1 yıl:) oyleyimdir ovunmek gibi olmasin
- +1 yıl
Hoşuma giden bi özellik :)
Soran+1 yılSende biraz uslansan iyi olur :D
- +1 yıl
İyiyim ben böyle :)
Soran+1 yılHaha tamam :)
- +1 yıl
Gerçek hayatın da bu kadar sıcakkanlıysan çok sürmez birinin seni bulması bence :)
Soran+1 yılSoguk mesafeli duruyorum uzaktan ama sicakkanliyimdir aslinda :)
- +1 yıl
Tanıyanın zahmetine değerim diyorsun :)
Soran+1 yılVay :) aynen oyle..
- +1 yıl
Tanışırız belki bir ara :p
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇözümleri okumaya geldim😂
Bende bekarım neden bilmiyorum😁14 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Gülme gülme valla okuyom hepsini
- +1 yıl
iyi okumalar :)
- +1 yıl
Tesekkür ederim Tavsiye almam lazım Mezarlıklar prensi olmak istemiyorum Çoko prens olup eşinin prensi olayım 😁😁
+1 yılYaşi takmayın bu kadar önemli olan siz hazir misniz ve karşınızda uyum ve sevgi olan biri var mi.
10 YorumlaHerhangi bir şey yapmana gerek yok. Her nasip vaktine esirdir derler, ne kadar zorlarsan zorla.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBegenmediklerinde ne görüyorsun beğenmiyorsun senin begendiklerin seni neden beğenmiyor kötü dediklerinde nasıl bir kötülük görüyorsun aynı kötülük senin beğendiklerinde yok mu aralarında ne farklar görüyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılCiktiklarimin kotu aliskanliklari vardi biri mesela eroin isine bulasti, kiz meraklisiydi huy edinmis sevdigi halde bakiyordu yaninda birazda sadistlik vardi basta gormuyorum ama cekiyorum boylesini galiba kucuklukten gelen birsey mi diye arastirmaya basladim dogrusu. Bundan once guzel bir iliskim vardi onunda annesi tersti istemedi bahaneler uydurdu hep.
Soran+1 yılBegenmediklerimde sohbet yok sıkıcı ilgi sevgi istiyorum bir kadin bunlari bekler guzel zaman gecirmek isterim merak edilmek isterim. Her erkek yapamiyor bunlari maalesef. Eski sevgilimde olan ozelligi simdi baskalarinda ariyorum ayrilik taze oldugu icin. Ilk once bu durumu atlatmam lazim galiba
- +1 yıl
Muhtemelen çünkü onda görmüşsün başkalarında görmek istiyorsun ama herkes bir olmayabiliyor maalesef evet haklısın kadınlar sevgi ister ilgi ister bazen çiçek bazen çocuk gibi sevilmek hoşgörü ilgi ister merak edilmek bazen kiskanilmak kalbinin oksanmasini ister beğenilmek ister güzel bir söz ister
- +1 yıl
Yani yaşında verdiği gelecek durumundan dolayı ince eleyip sık dokuma durumu başlar oncelikler değişir istekler değişir beklentiler değişir karsindaki kişi oturaklı olgun biri olsun diye bekler yanındayken mutlu huzurlu güvende olmak istemeye baslar hem romantik hem espirili cana yakın olmasını beklersin bircok özelliği hoşuna gider sonra bir bakmışsın bir şey söyler veya yapar tüm hoşuna giden özelliklerini alıp götürür hayat bu iste
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYelpaze sallama şeklini değiştirirsen, sana gelen rüzgarın yönünü de değiştirsin çekirge. Yelpazeni ayarlamayı öğrenmelisin 😊☺️
00 Yorumla
+1 yılKotu derken , neleri kotuydu mesela , cikan kisilerin kotu buldugun seylerini sayar misin
02 Yorumla
Soran+1 yılBiri eroin isine bulasti kari kiz ayartiyordu ve sadistlik vardi.. ama gercekten sevmistim boyle kisileri cekiyorum galiba. Bundan onceki cok iyidi dininde namazinda annesi istemedi. Ondan oncekide ilk saydigima benziyordu ama eroin yoktu
Soran+1 yılEn son iliskim 3 ay once son buldu bu ilk saydigim iste cok sey sakladi benden kendiside sevdi zamanla iş sandigimizdan degisik yol aldi
Fazla düşünme akışına bırak. Eğer sosyal bir insansan elbet karşına çıkacaktır. Arayışta olunca olmuyor nedense. Ben akışına bırakıyorum artık.
00 Yorumla
+1 yılHerkes karşıma kötü insanlar çıkıyor ama ben iyi bir insanım der. Herkes iyi biriyse, bu kötü insanlar kim.
00 YorumlaAynı evde iki yabancı gibi yaşayacağıma bekar kalırım daha iyi. Nasip işi bu.
06 Yorumla
Soran+1 yılSen benim kafadansin :)
Soran+1 yılAynen :D evlensem simdiye evlenirdim herhangi biri ile zate
Soran+1 yılAminn insallah cok tsk ederim guzel dilegin icin. Insallah senin karsinada hayirli birisi cikar :)
+1 yılEylülde bende 29 olcam bacım evliyim 2 çocuk var ama bekarlık sultanlık boş ver evlenince dertler iki üç katına çıkıyor 😂
02 Yorumla- +1 yıl
herkes için geçerli değil benim evlenen arkadaşlarim çok mutlu keşke herkes evlense diyorlar
- +1 yıl
Evlilik pişmanlıktır yaaa gelde anlatayım sana neler oldu neler
Neden evlenmek zorunda hissediyorsun peki?
00 Yorumla
+1 yılEvlilikten ne bekliyorsun nasıl birini arıyorsun kendin nasıl birisin bunlari söyle. Ona göre tavsiye verelim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu benim bn de öyle yas 27 benim de aynısı gerçekten
03 Yorumla- +1 yıl
Kısmet açıcı muska yaptırak sizlere en iyisi 😆
Soran+1 yılKomik sey :)
+1 yılkendini bu şekilde strese sokup şartlandırma. Akışına bırak doğru insan çıkacaktır karşına. Yanlış insanla evli olmandan iyidir yalnız olman.
00 YorumlaEvlenmek nasipdir. Sen niyetini alıp senin için hayırlı ve doğru olanı bulmak için dua et. İnşallah hayırlı gönlünce biri çıkar karşına
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar dert etmesen olur aslında. Evlilik için bu kadar heveslenme yoksa eşekten düşmüş karpuza dönebilirsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen 2 yıl önce 29 yaşıma girdiğimde bekardım. Hala bekarım. Çok üzme kendini
014 Yorumla
Soran+1 yılCok motife ettin sagol ya :)
- +1 yıl
Motive olmaya ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. Hayat gayen evlenmek değildir sanırım ya da en azından birinci tercihin evlenmek değildir
Soran+1 yılSevdigim ve sevildigim biri ile hayatin daha kolaylasacagini biliyorum. Bana destek olacak guven verecek biri ile hersey cok daha guzel olur. Hayat daha anlamli olur. Onun disinda evet daha onemli seyler var.. ailem , isim , Allahin rizasini kazanmak. Tek eksigim bunlarda bana destek verebilecek bir kisinin olmasi.
- +1 yıl
O senin değil genel olarak tüm insanlığın eksikliği diye düşünüyorum. ☺️
Soran+1 yılMaalesef oyle :)
- +1 yıl
Bu gece de senin için umalım o zaman 😂
Soran+1 yılDua et hayrina :) bende sana ederim
- +1 yıl
😂 İnançsız biriyim. Ama çok istersen 3 kulhuvallah bi elham okurum 😂
Soran+1 yılUzuldum.. canin sagolsun
- +1 yıl
Niye be ne varmış üzülecek ☺️
Soran+1 yılUzucu bir durum cunku insallah dogru yolu bulursun
- +1 yıl
Belki de zaten doğru yoldayım ☺️
Soran+1 yılDegilsin.. cok gunaha giriyorsun Allah hidayet versin ins
- +1 yıl
Neyse bir şey demeyeceğim ☺️ Amin diyelim ne diyelim
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSeceneklerden seçeceksin ya da bekar kalacaksın çare yok
02 Yorumla
Soran+1 yılBekar kalirim daha iyi
- +1 yıl
Keyfin bilir canisi senin hayatın
- Aile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılSiz bad boy erkek seviyorsunuz o yüzden ağlamayın boşuna.
05 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda cok haklisin sanki.
- +1 yıl
Bunu nereden biliyorsun dersen, hiç bir kız inkar etmiyor ve eğer efendi dürüst, iyi niyetli temiz kalpli sevseydiniz ilk önce benim sevgilim olurdu ama hiç olmadı çünkü şerefsiz değilim.
Soran+1 yılYalniz sende bad boya benziyosun :)
- +1 yıl
Ha bir de ön yargı yüzünden sevgilim de olmadı dışlandım.
- +1 yıl
bad boy değil canim 9/10luk alfa tipler onlara her genç kadın düşüyor sonra hanyayi konyayi öğreniyor sonuç olarak yine efendiye gidiyor. Senin gibilerde mizmizlanarak hiç bir kadini elde edemiyor çünkü otomatik beta/feminen erkek konumuna düşüyorsunuz ve pek seçeneği kalmayan kadınlar hariç hiç bi kadına çekici gelmiyorsunuz. Kadınları seçimleri yüzünden suçlamakdansa kendinizi geliştirin bence.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. evlilik tercihtir. siz birini tercih edersiniz o andan itibaren o tercihiniz sizin nasibinizdir. ama ilkin siz tercih etmelsiniz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılZor işler bu işler kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Aslında hata sizde, çok iyi biliyorum, ya hiç bir şey yokken işkilleniyorsunuz.
10 YorumlaFazla seçici olmamak lazım galiba özellikle belli bir yaşa gelince 🤔
10 Yorumla
+1 yılBoktan bir evlilik yaşayacağına mutlu bekarlık daha iyidir
10 YorumlaParasızlıktan evlenemiyorlar 😀 düğün yapmak en az 200 bin🤣🤣
10 YorumlaDert etme dua et allah nasibine hayırlı olabı yazsın diye
10 YorumlaEvlilik matah bir şey değil.
En fazla 3 yıl sonra bıkacaksın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim de yaşım 28 ne kariyer yapabildim ne de nişanlılık ya da evlilik benim de artık canımı çok sıkıyor bu durum napıcam bilmiyorum bu aralar cok stresini yapıyorum 😔😔
00 Yorumla
+1 yılNasip işi bu acele etme bende hiç evlenmedim. Hayat iste
00 Yorumla- Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler