Dinler arası diyalog; İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik arasındaki tek Tanrı inancına göre birliği kabul eden bir fikirdir.

Dinler arası diyalog; İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik arasındaki tek Tanrı inancına göre birliği kabul eden bir fikirdir.

bahai faith?
Evet, bunu da duymuştum.
bahsettiğin buna geliyor. Tüm ibrahimi dinlerin aynı atadan geldiğini ve birleşmesi gerektiğini savunan dünya barışını isteyen hindistanda yaygın bir dindir
İran kökenli bir inanış olduğu yazıyor.
öyle ama yaygın oldugu yer genelde oralardır
Böyle şeyleri araştırmayı severim. Ekşi Sözlük'te bu konularda yazılmış başlıklar var.
doğrudur ben genelde yabancı yayınlar ve kitapları takip ediyorum
Mesele şu ki aslında bu üç din çok da öyle aynı tek tanrıya inanıyor falan değil. Bu diyalog olayı da daha ziyade islam inancı temelli olduğu için diğer taraflarca o kadar da sıcak karşılanmayabiliyor.
diyalog deyince sevimli bir şey gibi görünüyor ama sonra temelinde bir dayatma olduğu ortaya çıkıyor ve bir yerde kilitlenmeye mahkum kalıyor.
siz bozdunuz düzeltin diye başlayan bir diyalog gerçekten çok zor.
farklı bakışlarımız var ortayı bulalım türlü bir diyalog belki mümkün ama onun için de bir altyapı lazım. buna da sanırım çok heves yok.
Ekşi Sözlük'te böyle bir başlık görüp de buraya sorayım dedim.
Cevap
5Cevap
Ben inançsızım ama saygı duyarım her türlü dine
Fetöcüler icad etti bu terimi. Mikro çapta yapılabilir büyük bir şey beklememez bu tür şeylerden. Spor, müzil, sinema vs de birlrşiuor herkes zaten özelliklr sporda.
Fetö filan bunlar terör örgütü. Bu terim, Fetö'den önce de vardı.
dinler arası diyolog olamaz ya muslümanlikta dine davet edersin tebliğ yaparsın dinden taviz verip dini bozamazsın hem tek din islamiyet hristiyan yahudi dini bozulmuş insanın yazdiğı dinlerdir ve onu kabul edersen müslüman olamazsın ne diyalogu
Uyduruyorsun bi hikaye, baska hikayelere de savas aciyorsun. Herkes kendince calip, soylesin. Savasmayip sevismekten yanayim ben
Dinler diye bir kavram veya seçenek yok
Allah katında tek din İslamdır.
@erbedeni inanç var evet ama o inançlar diye tabir ettiğin olay din değildir.
@erbedeni bilmiorsun araştır abicim
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?