Konu aslında erkekler kadınlar da değil.. çoğunluk uzaktan bakıp büyük resmi göremiyor. Küreselciler denilen Şeytan tarikatı , Yeni Dünya Düzeni kuruyor (dijital) ve dünyada insan nüfusunun fazlalığından hiç mutlu değiller ! ve bu konuyla ilgilide bazı filmlerle işaretler veriliyor (örnek = Tom Hanks'in inferno/Chennem filmi) Amaç insan nüfusunu farklı yöntemlerle ve farklı projelerle 500milyonun altına indirmek (öldürmek)
__Google = "Dünya nüfusunu beşyüz milyonun altına indirme projesi" yazarak detayları merakedenler Küreselciler Şeytan tarikatının yol haritasını yüzeysel olarak öğrenebilirler.
Bu amaçla dünyada kaos çıkartmak, laboratuvar üretimi "yapay" virüslerle insanları birbirinden uzaklaştırıp izole etmek, aşı bulduk diyerek kalp krizleri vs gibi yollarla insanların birkısmını temizlemek , ekonomileri bozmak , dijital paraya hazırlık vs vs.. konu uzun
Evlilik için önce birbirini SEVMEK gerekiyor , sevmek.. çok sevmek ama günümüzde din iman ahlak vs ortadan kaldırılıdığı ve yerine = modern medeni kapitalist dinsiz şehir hayatı insanlara benimsetildiği için artık her şey MADDİ olmuş.. sevgi bile.
Normal şartlarda erkek çalışıp evine ekmek getirmeli kadına evine çocuklarına bakıp yetiştirmeli , KADININ derdi PARA ve KAPİTALİST KÜRESELCİ DEV ŞİRKETLER FİRMALAR ZENGİN HOLDİNKLER İÇİN ÇALIŞIP KENDİ HAYATINI ÖMRÜNÜ ONLARA KATKI SAĞLAMAK İÇİN HARCAMAK OLMAMALI (!) gelenek görenek "dini" açıdan böyle ama bizler artık ahir zamandayız ve ahir zamanında sonuna doğru gidiyoruz orasıda kesin. Ayrıca öyle bir zamandayızki artık erkekler 2. sınıf vatandaş konumuna sokulmaya çalışılıyor , iş olanakları kadınlara tamamen açılırken erkekler iş bulamıyor vs vs.. bunun olmasının esas nedeni Küreselciler. Küreselciler Yeni-Dünya-Düzeni kuruyorlar ve bu yeni düzende dünya alt üst olmalı , hatta kadın-erkek savaşı çıkartılmalı ! bu amaçla artık kadınlara %100 destek verilirken erkekler artık 2. sınıf vatandaş , Amerikadaki zencilerin durumuna düşürülmek isteniyor ve bu proje şu an gayet güze işliyor. Dev şirketlerin holdinglerin firmaların sahiplerinin çoğu Küreselcilere hizmet ediyor ve logoları "GÖZ" .. Deccal'ın tek gözü. Şaka değil ! ciddi ve gerçek. Etrafa dikkatli baktığınızda "GÖZ" logosu görüyorsanız Küreselciler Şeytan tarikatı ordada var demek oluyor. Konu dağılmadan konuya geri dönelim..
Bir kadın çalışmıyor , kocası olan erkek çalışıyorsa ki bugünün ekonomik şartlarının bozulup erkeklerin sorunlar yaşamasını isteyenler Küreselciler.. ve erkeklerin çoğu günümüzde ekonomik sorunlarla uğraşıyorlar, kadın (evli) kocasından zenginlik, çok para vs isteyemez istememli bu zamanda, olanla yetinebilmeli.. kocasının imkanı olsa zaten evine getirir fakat Yeni-Dünya-Düzeninde ahir-zamanda ne yazıkki artık erkekler bol maaşlı güzel işleri bulamıyor olacaklar. Küreselciler erkeklerin yerine kadınların yükselip düzenin bozulup yıkılmasını ve kaos gelmesini istiyorlar. Bunun sonucunda erkekler problemler ekonomik sorunlar yaşarken kadınlar yükselince artık aşk sevgi mutluluk yerini iki cinsin birbirinden uzaklaşıp soğumasına , kadın - erkek savaşına doğru gideceğiz. Eskiden sağ sol savaşları vardı artık normal bildiğimiz orduların savaşlarının yanında içsel KADIN - ERKEK savaşlarını göreceksiniz bol bol.. Heryerde bu amaçlı propagandalarda yapılıyor TVde İnternette dizilerde.. kadın ve erkeğin birbirine düşmesi saldırması düşman olması ve böylece nüfus planlaması nüfusun duraklatılıp azaltılması olması isteniyor.
SONUÇ MU? sonuç , bu gerçekleri görebilen "ZEKi" insanlar için PARA önemi değildir. Seviyorsan bir yolunu bulursun 1adım atarsın çabalarsın tanışırsın seversin ve AZ PARADA olsa sevip hayatını yaşarsın
((tanışmak için 2tarafta çabalamalı kadında+erkekte, TVde yalandolan uydurma yerli dizilerde sürekli erkekler köpek olarak gösteriliyor ve tek taraflı çabalıyorlar yalakalık yağcılık yapıyorlar bu bir YALAN ! düzgün hiçbir erkek istenmediği yerde zorla durmaz! zorla "sapıık" gibi bir kadının peşinden koşmaz! bunu bilmeyen kadınlar mutlaka öğrensinler ve kafalarına yazsınlar. Düzgün hiçbir erkek kendisini istemeyen bakmayan ilgilenmeyen tanışmaya hiçbir çabası olmayan kadına zorla gitmez zorla sevmez.. özelliklede bu ülkede! ))
.. gözün aklın PARADA olmaz sevgide sevdiğin insanda olur vs vs.. Düzgün dini imanı ahlakı olan bir erkeğin zaten maddi imkanları normal olsa karşısındaki kadının PARASI için sevmediğinden onun çalışmasına bakmaz , çalışmıyorsa onla evlenenmem sevmem demez ! Aslında hiçbir erkek karşısındaki kadını PARASI için sevmez.. ya da sevmez (Di) ama Küreselcilerin kadınları PARA ve KARİYERLE Bozup yönlendirmeleri sonucu artık erkeklerde bozulmuş durumda spn zamanlarda PARASINA göre kadını sevmeye yönelen erkeklerde görüyorum ilginç bir mutasyon? bir erkek sevmiyorsa, ÇOK PARASI olan süper bir kadında gelse o erkeği eldeedemez kendine bağlayamaz zorla sevdiremez. Ne yazıkki PARA için sevenler günümüzde kadınlar ve bunu onlara yaptıranlar Küreselciler.. izlediğiniz TV dizileri ve filmlerle kadınlara sürekli ZENGİN erkekleri sevin , ZENGİN iş adamlarını sevin onlarla aşk yaşayın propagandaları yapılıyor sürekli.. bu bir beyin yıkama projesi ve dünya çapında yapılıyor.. bu konudaki filmler Küreselciler tarafından finanse edilip destekleniyor. Örnek = "Grinin elli tonu" filmi. Sapık ama ÇOK ZENGİN iş adamı ve ona aşık olan kız.. örnekler çok.. Bu konuların farkında olup normal doğal geleneksel DÜZGÜN hayata geri dönmek gerekiyor. Ne varsa eskilerde vardı , eski filmler , eski aşklar , eski sevgiler , eski şarkılar ve müzikler.. yeni olanlar bozuk kirli çürük adi sağlam değil.. bilenler biliyor00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bakış açısına ve neye göre değerlendirdiğimize göre değişir haklılığı.
Eğer ki islama göre değerlendirecek olursak haksız, kadın çalışmak zorunda değildir islamda. Çalışsa bile çalıştığı parada erkeğin söz hakkı yoktur. Erkek eşine bakmakla yükümlüdür, görevidir.
Eğer sosyal hayattaki duruma bakarsak haklı olabilir. Çünkü çoğu yerde sosyal alanda eşitlik söz konusu ve neden kadınlar da bu eşitliğin bir paçası iken çalışmıyor olsun?
Erkeğin evi geçindirme görevini tek başına üstlenmemesi ve bu ekonomik durumda eşinden de destek alması normal. Bu perspektiften bakarsak da haklı diyebiliriz.
Eşin çalışmasını istemesi tüm bunlardan ziyade sosyal roller açısından da değerlendirilebilir, bir tanıdığım eşine “çocuklara anneleri ne iş yapıyor diye sorulduğunda, benim annem... diyebilsinler diye böyle bir iş imkanı sundu” demişti.
Adam eşinin bir meslek sahibi olmasını ve sosyal hayatta üstlendiğimiz eş, anne, baba gibi rollere bir rol daha eklenmesi istediğini belirtmişti. Böyle bir durum da olabilir.
Yani 8 milyar insan, 8 milyar farklılık demek. Benim aklıma bu yazıyı yazmaya başlayana kadar bunlar geldi. Çok başka düşünceler de elbet vardır.
İnsanların kendi seçimleri, kendi düşünceleri. Saygı duymak lazım. Çünkü haklılık kişiden kişiye değişir.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil çünkü kadın isterse çalışır isterse çalışmaz, yani kadın çalışmasa da erkek evi geçindirebilecek durumda olmali. Ayrıca çocuk olunca zaten bir süre çalışmayacak bu durumda evin geçimi ne olacak. Birde hem çalışsın hem ev işi yapsın diyor erkek, sonra da gelip burada bir soru vardı sabah, her akşam önüme kavun peynir koyuyor yemekn yapmıyor diye konuşuyor erkekler ve bu kadın çalışmıyor bile o da çok yanlış ama çalışan kadının herşeye yetişmesi bekleniyor bu da doğru değil...
2792 Yorumla- +1 yıl
Sizde onlardansınız galiba ben oturayım adamın parasını yiyim çalışmam para yerim diyorsunuz kadın da çalışmak zorunda.
- +1 yıl
@Deryaadenizz11 kimsenin parasını yediğim yok, ben soruya göre yanıt verdim. Hayatımda bir erkeğe bağlı hiç olmadım olmam...😉
- +1 yıl
- +1 yıl
erkek çalışmak zorunda o onun görevi
- +1 yıl
@xPsychopath kadının görevi nedir ve bu görev nerenin kanunudur
- +1 yıl
islam ve toplum kanunu
- +1 yıl
kabul etmiyorsan kadın işe gitsin send otur evine bak yemeğini yap çamaşır bulaşığını yıka çocukla ilgilen
- +1 yıl
kaç kere Rusyaya gittin
- +1 yıl
@Deryaadenizz11 Evde oturan kadınları neden tembel boş oturan koca parası yiyen kadınlar gibi görüyorsunuz acaba o kadınlar kocasının akşam eve gelince tıkınacağı yemeği hazırlıyor kirli çamaşırlarını temizliyor evi temizliyor çocuklarla uğraşıyor o da yetmiyor kayınvalide kayınpederi çekiyor ev kadınlğı kolay mı sanıyorsun 😡 hem siz akşam olunca işinizi bırakıp eve gidebiliyorsunuz ev kadınlarının işi akşam olunca da bitmiyor çalışıyorsunuz diye sanki dünyanın bütün yükünü siz mi çekiyorsunuz ev kadınları olmasa sizin beliniz doğrulmaz!
- +1 yıl
yav erkektir kesin zaten bu boş ver ne anlar
- +1 yıl
Bu biraz eski kafa dusunce
- +1 yıl
niye sen paraya mı tapıyon
- +1 yıl
erkeğe köle olmak istiyorsan ol
- +1 yıl
herkes sen değil
- +1 yıl
@_Cemile_
Evde çalışmakla dışarıdan ekmek parası kazanmak arasında şöyle bir fark var:
Sen ev işi yaparken kimsenin işini bozmak ya da işini bozmak için uğraşan başka kadınlarla mücadele etmek zorunda değilsin. Temizlik yapmaya karar verirsin ve yaparsın. Uorucudur evet ama üst kattaki kadın senin temizliğini elinden almaya yaptığın çabayı boşa çıkarmaya uğraşmaz. Her ikiniz de temizlik yapabilir yemek pişirebilirsiniz. Ama dışarı işi öyle değil. Dışarıda para kazandığınız zaman başka birinin kazanacağı parayı siz lazanıp ekmeğini elinden almak zorundasınız. Yani işini yapman yetmez, herkesten iyi yapmak zorundasın yoksa daha ucuz bir personel bulur kıvar patronun - +1 yıl
yoo işine bòk atmaya çalışan eşinin ailesi var
- +1 yıl
bunlarda ne çok seviyor kölelik yapmayı
- +1 yıl
erkekte ev işi yemek ve çocuk bakımıyla uğraşsın o zaman uğraşıyor mu yooo işe gidip geliyor yatıp zıbarıyor
- +1 yıl
yoo zorunda değil daha kolay işlerde var yatarak para kazanan
- +1 yıl
@xPsychopath
Kadınlar çalışmıyorsa evde bu tür destekleri talep etmemeli ama ediyorlar işte... yalan mı? Ya evde çalışmak mesai gibi olsa bunca kadın programı nasıl rating yapıyor? Sabah kahvesi ayrı, beş çayı ayrı balkon sohbeti ayrı... eski kadınların işi zormuş ama bugün ev işi çalışmamayı gerektirmez - +1 yıl
dinende erkek yardım etmek zorunda o evde kadın tek başına yaşamıyor donunu toplasın yıkasın annesi yok karşısında
- +1 yıl
öyle olacaksa evlenmenin anlamı ne
- +1 yıl
yaşa tek başına kraliçe gibi
- +1 yıl
yapma ya ne kadar üzüldüm vahh
- +1 yıl
aklı olsa intihar etmezdi insanlar nerden nereye geliyor
- +1 yıl
hiçde öyle abartıldığı gibi bi iş yok
- +1 yıl
arayana iş çok
- +1 yıl
yoksa da yarat
- +1 yıl
gayet de yaşarsın sülük değilsen
- +1 yıl
kadın eve para getirince erkek dinliyor mu peki verdiğin değere değiyor mu gerçekten
- +1 yıl
Allah Allah evde 2 kadın çalıştığı halde neden işler bitmiyor o zaman
- +1 yıl
ulan yemek yapmak kaç saat alıyor haberin var mı senin
- +1 yıl
daha zaman kavramı yok 3 saatte halloluyor diyor
- +1 yıl
ergen 13 yaşa deniyor laflarına dikkat et yaşlı
- +1 yıl
3 dil biliyorum sen git kendini geliştir bi ayağın çukurda zaten
- +1 yıl
vete a la mierdo perro
- +1 yıl
Biri rus kadınları çalışıyor demiş 😂😂 rus kadınları çalışıyorsa eve para getirmiyor orada zaten paranin değeri çok düşük az buçuk kazandıkları parayı kocasına vermiyor bakım merkezlerinde, kuaförler, estetik cerrahilerde harcıyor geriye para kalmıyor zaten. Rus erkekleri de karının eline bakmiyor evlenipte çalışmayan çok Rus kadını var. Türkler Rus kadınıyla evlense aşırı kıskanır hayatta çalıştırmaz kıymaz Rus kadınına. Ama türk kizini sevmediğinden, güzel görmediğinden acıması, merhameti yok. Türk erkeği konu Rus karısı oldu mu sabah işe giderken o da ise gitsin diye düşünmez uykusu bölünmesin diye sessiz sedasız evden çıkar. Türk kızına sevgi beslemiyor ki böyle ince düşünsün. Erkek gibi görüyorlar, eş*ek gibi çalıştiriyorlar Türk kızları da farkında değil Rus karısı hem Rus erkeklerinin hem Türklerin parasını yiyor.
- +1 yıl
@Deryaadenizz11 pardon da çalıştığın halde eğer eşin ev işlerinde yardım etmiyorsa bu özgürlük değil eşşekliktir. Ayrıca kadın gayet doğru söylüyor. Çalışmayı çok seven biri olarak şunu söylemeliyim ki erkek evi tek de geçindirebilmeli. Çünkü ileride bir bebek sahibi olduklarında kadının belli süre bebekten ayrılmaması gerekiyor hele ki böyle bir dönemde. Çalışacağım diye de bir çocuğu bütün gün başkalarına emanet etmek, anne eksikliği yaşatmak, aradaki bağı kesip atıyor... Üstelik ne geliyorsa başlarına en yakınlarından geliyor herkesin.
- +1 yıl
Nah haklı kadın erkek eşitse eşşej gibi çalışacak eşitse neden erkek evi geçindirmeli ha birde karısına yardım etmeli kadın ds aylak aylak yatmalı yok öyle siz beyninizde bir kadın figürü belirlemişsiniz hep çalışıp ailesine bakan peki bu bacım gibi karılar ney o zaman hemde çok var sizin söylediğiniz kadınlar artık yok
- +1 yıl
erkeklerde göť göbek salıyor kişisel temizlikten bile aciz
- +1 yıl
anca yan gelip yatar
- +1 yıl
@Sirac147 @xPsychopath ikinizde kaç tane kadın veya kaç tane erkek tanıdınız bilmiyorum ama tartıştığınız şey çok çocukça
- +1 yıl
Tembellikten meme popo sarkmaz sporla belirli bir yere kadar. Fazla derisini aldırtmak için para lazım. Herkesin bunu verecek gücü olmayabilir. Kadınlarda kas az bulunduğundan sarkmalar meydana gelebilir hele ki doğumdan sonra… bilmeden atlamayın.
- +1 yıl
Bakımlı kişisel temizliğine dikkat edende erkekte çok.
- +1 yıl
Ben eşit bir şekilde yorum attım? Kör müsün yoksa okuma yazma mı bilmiyorsun?
- +1 yıl
Türkçe öğrense gel. İkinize de çocuk dedim ben.
- +1 yıl
Öğrende*
- +1 yıl
Bazı kelimelerde birleşik yazılıyor. Ayrıca Türk değilim ondandır. Yine de teşekkürler @cilginsey
- +1 yıl
sadist o
- +1 yıl
@_Cemile_
Ya ev kadını arkadaşlar sürekli birbirlerinden foto atıyor sabah akşam birbirlerinde çene çalıp duruyorlar... bu iş bu kadar kolay olmasa eskiden aynı işleri çamaşır, bulaşık makinaları yokken annelerimiz nineletimiz bu işleri yapıp bitirebiliyordu. Demek ki tüm o makinalatın kazandırdığı süre ev kadınının boş vakti denek oluyor... - +1 yıl
mal mısın lan o zaman kaç kadın çalışıyordu
- +1 yıl
Dövüşmen guzum
- +1 yıl
geriżeklı ben ne yazdım aynanda 3,4 kız temizliyor evi
- +1 yıl
eski zamanda insanlar kaç çocuk yapıyor bütün işleri onlara yaptırıyor
- +1 yıl
kıt zekalı
- +1 yıl
ayrıca onların evi ne kadar sanki göť kadar bi yer
- +1 yıl
@xPsychopath
Eski evler rn az 2 kat olurdu, içinde su bile olmazdı temizlik için çeşmeden su çekilirdi, yerler cilalı parke değil tahta olurdu, saatlerce ovmak gerekirdi evlerde su akmadığı gibi su ısıtmak bile ayrı dert idi, çamaşırlar zorlukla kaynatılan suda bekletilir sonra yıkanır kol gücüyle sıkılırdı, bebek varsa onların da hazır bezi olmazdı. Bezler kaynatılır kurutulur tekrar tekrar kullanılırdı, bulaşıklar da elde yılanırdı... ve kadınlar birden fazla çocukla ilgilenirken bunları yapar sonra da yemek yaparlardı ve gün yeterdi... şimdi tüm bunları makinalat yapıyor - +1 yıl
abartma bizim evinde parkeleri tahta hiçte öyle saattlerce ovmak gerekmiyor her bir çocuğu da işe yardım ediyor
- +1 yıl
su çekmek falan bahane kaç yılından kalmasın sen
- +1 yıl
köyden bahsetmiyoruz
- +1 yıl
gayet de bebek bezi vardı fakir olan alamıyor
- +1 yıl
hâlâ elde yıkanan bulaşıklar da var herkesin makinesi yok
- +1 yıl
@cilginsey makineler yapıyorda yemeği makine mi yapıyor? Bulaşık ve çamaşırı bir zahmet yıkasın ayrıca bu dönemde kadınların çoğu çalışıyor. Ayrıca teknoloji gelişmişse elbette olacak bunlar
- +1 yıl
Yemeği yerleri veya tozları almayı makineler yapıyor sanki ya..
- +1 yıl
O da doğru herkesin çamaşır makinesi bulaşık makinesi yok ki. Hayattan 1 haber yaşıyorsunuz ya
- +1 yıl
köyde olmayan yerler var ne alaka
- +1 yıl
Benim kocam çalışmamı istemiyor, calisacaksam da evden bir is bulup çalışacakmisim. Herkss kendine uygun eslerle evlenirse suanki tadtisriginiz şeyler tartisilmak zorunda kalmaz. Herkeskn faeklk fikro var kimssyi kendi fkkrine cekemezsin. Sahsen ben densdim olmadı 😂 kocam ev hanimlkgina cok saygi duyan biri, cunki en basta evde benim neler yaptığımı izledi kalkip temizlik mi yapıyorsun gene diyip disari cikil giden bir kisi değil. Hele evi oyle hallerde topladim ki helal olsun nasil basettin der. Hasta olduğumda salatayi yemegi o yapar. Burada ters konusan erkeklerin cogu sevdigi kadinla evlendiğinde bunlari zaten yapar ister istemez. Aynj sekilde kadinlarda kocalarink yorgun gördüğünde kalk bana yardim et bulaşıkları da sen hallet demez muhtemelen. Çünkü gerçekten kiyamiyosun. He kadın calismiyosa tabi. Rus kadınlarıni da bize sokan gene kadınlarımız erkeklerin nefsi vasifsiz cunki biz beyinlerine sokuyoruz onlar uyguluyorlar. Zatsn rus kari hastasi erkeklerle bi yola gidip de hayir gormszsin solugu moskovada alir djdjdjf.
- +1 yıl
Kadinlar tembellesince gotu basi salmiyo bi de. Dogruuyosun memene asilan bebekler oluyo. Bi yerden sonra yipraniyosun. Kadinlar daha detayli dusunur psikolojik olarak da aslinda sn cok knlar yipraniyo. Gptu başı sarkiyo dicene hayatim memelerin sarkmis rahatsizsan estetik yaptirabilirsin aslinda diyip soyle gidip sirf bu yuzden baska bi kadınla aldatmana gerek yok yani. Bu seni hakli degil serefsiz yapar. Erkeklerin asil sorumluluğu baba olunca geliyor bence daha oncesinde de para getirme esimi rahat ettireyim sorunu var. Eger bu sorunları eşlerinize gosterceksenk, sorumluluk almayin zaten. Yani her sey iki insanla ilgili. Evlenmeden de bunlari konuşursunuz bu kadar. Ama donemimizdd kimse birbirine dürüst degil yetsr ki kabul etsin evlenmeyi telasi var yüzlerinizi gizlsdigimiz icin bosanmalar var hala. Gerçekten her iki tarafinda sevdigi bi iliski de, Birbirinize dikta etmediğiniz, sevgiyle konuştuğunuz surece de hersey mümkün. Hayat müşterek 🤷♀️ bi de yanliz gayet guzel yaşarsın diyen biri vardi. Yasarsin da sesin soluğun kesildiginde sana nefes bi dost ararsın. Yalnizlik Allah'a mahsus derler. Simdi ki dostlarin gittiginde birini arıyorsun. Arkadaslarim var ever ama beni kiskanmadan icinde haset barındırmadan gercekten durust sekilde beni tek sevecek kisi esim en yakin dostum.
- Aile & Toplum konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılÇok haklıdır. Ben de erkek olsam çalışmayan kadınla birlikte olmazdım. Nasıl kadın olarak çalışmayan erkeği kabul etmiyorsam kadını da etmezdim. Sırf eş diye evin bütün yükünü almak istemezdim.
145 Yorumla- +1 yıl
Canım şimdiki erkeklerin çalışan kadından kasıtları okumuş memur olmuş kadınlar. Okuyamamış kızlar var maddi durumu el vermemis kızlar var onlar ölsün mü. Erkek dışarda çalışır kadinn evinde!
- +1 yıl
@Aslı__metin__ Erkek dışarda çalışır kadinn evinde! mi? yemin ediyorum üzülüyorum şöyle şeyler görünce
- +1 yıl
Aksi ne olmalı Allahaskina her şey kadına yüklenilmez. Yemek yap temizlik yap çocuk bak sonra da git dışarda da çalış. Bu yemek yap çocuk bak temizlik yap lafları size çok hafif ve kolay söylermiş gibi geliyor dimi ooyle değil işte
- +1 yıl
@Aslı__metin__ bence genelleme derim... Mesela ben çalışmasını isterim ama eve gelince yemek beklemem
- +1 yıl
Aynen öyle sonuna kadar doğru, çalışmayan kadınla olmaz gram emek vermeden para beklicek onlarda çalılssın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKendi kararı ben evlenirdim çalışmayan kadınla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakli degildir. Kendileri ekonomik esitlik istiyor ama calisan kadinlar ev islerinde, yemekte, cocuk bakiminda vs destek isteyince ortalikta yoklar cogu zaman.
Ne zamanki erkekler kadin her isi yapsin, hem calissin hem ev isleri yapsin, hem cocuk baksin kafasindan cikarda bunlari da kendi sorumluluklari dahilinde görür eve para getiren kadına saygi duyup işin ucundan tutarlar o zaman haklilar derim.
Ama ekonomik yükü de kadına yıkıp kendileri ne yapacaklar, ne yapiyorlar? Benim calisan saglikci bir kadin arkadasim bu yuzden bosandi. Evde sadece varligi vardi, nefes alisverisi vardi. Her seyi yapan bendim. Medeni durumumda evli yazsa ne, yazmasa ne diye dusundum ve bosandim. Boşanınca da hayatımda hicbir degisiklik olmadi diyerek anlatmisti durumu.
Artik kadinlar calisinca gerçekten erkekler ne işe yariyorlar? Bebek yapmaktan baska bir işlevleri kaldi mi? Ha karısına gercekten destek oluyordur, yukunu azaltiyordur laf etmem. Ama ulkedeki cogu calisan kadin bu konularda yalniz ve dunyanin yuku kendilerinin omuzlarinda.
Erkekler maddi yuku paylasiyor ama kadın kendi yukunu eşiyle dahi paylasamiyor. Evlilik bu degil. Bu yuzden kadin calismak zorunda degil, calisan istemeye haklari da yok. Ne zaman kendi islerini yapar hale gelirler, ev islerinde , cocuk bakiminda asalıklıktan kurtulurlar. O zaman böyle bir seye istemeye haklari var derim.
Bircogu makinenin dugmesine basmaktan bile acizler. Kadin sanki evde koca bir bebek besliyor gibi oluyor. Her sey kadina kalacaksa evlenmeninde evliysen de evli kalmanin bir anlami yok.
calisan kadinlarin eslerine bakiyorum. Bu adam ne yapiyor, ne ise yariyor her seyi kadin hallediyor. Varligi olsa ne olmasa ne dedirtiyorlar insana. Kadin erkegin ekonomik yukunu aliyorsa ve gunumuz erkeklerine gore almak zorundaysa erkeklerde o hic iş yapmamis pamuk ellerini ceplerinden cikarmak, tv kumandasini birakmak, işten geldikten sonra telefonda oynamayi birakmak, kadina destek olmak zorundalar.
Bu toplumda bu gerceklesmedigi surece kadinin calisma zorunlulugu yok diyorum ben. Eve robot almiyorsunuz bir insanla hayat kuruyorsunuz. Evlilik yükü baskasina paslamak degil yuku paylasmak icin yapılır.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 evet. Kadinin yukunu azaltmak hem daha iyi olur hemde kadının erkege olan bagini guclendirir. Beraber yemek hazırlamak guzel anilar biriktirmeye de sebep olur. Cocuklar anne ve babalarinin iyi bir ortak oldugunu görmüş olurlar.
Ama bahsettigim sey erkek sofra kursun salata yapsin gibi cocuk işleri degil. Koskoca adamlar 5 yasindaki cocugun kurabildigi sofrayi da kurmasin yani. Mesela kadin tavuk sote yaparken adam pilav yapsin. Temizlikte erkek evi supuruyorsa kadin toz alsin. Erkek camasirlari renklerine gore ayirip makineye atiyorsa kadin yikandiktan sonra assın. Beraber katlayin ve dolaba koyun mesela. Bunun gibi iş paylaşımları gerek.
Hem kadina yuk olmamis olur, hem isler daha da kisa surede biter. Erkegin ve kadinin birbirine ayiracaklari vakit bollasmis olur. Ayni sekilde cocuklar icinde vakit bollasmis olur. Cocuk bakiminda da ortaklik lazim. Anne emziriyorsa baba gazini cikarsin. Uyutmaya yardimci olabilir. Yani kisi isterse gercekten erkekler işe yaramak isterlerse cok sey yapabilirler tek tek saymaya gerek yok.
Yeter ki isten geldikten sonra ben yoruldum deyip iki seksen koltuga uzanmasinlar. Sorumluluklarini sadece ise gidip gelmek olarak gormesinler. Ayni isi kadin da yapiyor. Kadin da otursun o zaman yorgunum diye. Kadin da cocuklarla ilgilenmesin yoruldum diye.
Benim teyzemin eski kocasi da böyleydi. Ikisi de calisiyor ama yuk teyzemdeydi. Teyzemde artik yeter diyerek hicbir yapmadi evde. Kocasi sorun etti yemek vs niye yok diye. Teyzemde elin ayagin var kendin yapabilirsin dedi. Giyecek temiz çamaşırı yok camasirlar niye yikanmadi makine orada yikayabilirsin demis teyzem. Bu boyle devam ettikce beyefendi rahatsiz olmaya baslamis.
O zaman eve temizlikci gelsin yemegi de uygun menulerden, ev yemekleri yapan yerlerden isteyelim madem yapmıyorsun demis. Yoruluyorum senin gibi isten sonra dinlenmek benimde hakkim kabul olur oyle yapalim demis.
Cevap sahibi+1 yılSonra tabi bu pahaliliktan sonra butce konusunda hem temizlige gelene hemde her gun disarda yemek olayi sekteye ugramaya baslayinca teyzem bosanalim o zaman ben yukume yuk almak icin okumadim, meslek sahibi olmadim, yuk olsun diye de evlenmedim diyerek boşandı.
Simdi ise avrupali bir adamla evli ve bu tarz sorunlari hic yaşamadığını, adamin sorumluluk bilinci oldugunu soyluyor. Ne yazik ki bizim erkeklerin buyuk bir kisminda sorumluluk bilinci yok. Kadina cok bagimlilar. Cogu kadin olmasa camasir yikayamaz, ordaki tuşa basamaz ne yazik ki. Ki bu bilinmesi gereken seyler.
Nasil ki kadin bosandiginda orta da kalmayayim param olsun vs diyorsa ve bunun icin calisiyorsa erkegin yaninda ömür boyu camasirini yikayan, karnini doyuran bir kadin olamaz. Bunlar yasam icin gerekli olan seyler. Cinsiyet farketmeksizin herkesin bilmesi gereken seyler.
Bizim erkekler kendi yaşamsal faaliyetlerini bile kadina yüklüyorlar. Yani karnini doyurmayi, camasirini yikamayi, evi temiz tutmayi bilmiyorsa bir erkek gerçekten baska ne bilecek bu hayatta? Istedigi kariyeri yapsin bunlari bilmedikten ve bunlara karsin baska birine bagimli olduktan sonra ne kadar kariyeri ne kadar parasi olursa olsun. Benim gözümde çöp afedersin ama. Ekonomik olarak esitlik istiyorsaniz evde de bu esitligi saglaniz gerek erkekler olarak.
- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılbu şekilde söylenince kulağa çok itici geliyor ama evet haklıdır eğer çocuk istemiyorlarsa. günümüz koşullarında tek maaş ev geçindirmeye yetmiyor çünkü üstelik kadının maddi gücünün olması da güzel bir şey tabi kadın çalıştığında ev işlerini de ortaklaşa paylaşmalılar her şey kadından beklenmemeli hem ev hem iş
ama kadın çalışmasa bile erkeğin evi geçindirecek gücü olmalı şöyle ki çocuk olduğunda zaten okula başlayana kadar tamamen annenin çocukla ilgilenmesi gerekiyor hiç bakıcı anam babam bakar falan demeyin çocuk bu birey yetiştiriyoruz herkes bilinçli bir şekilde yetiştirmeli çocuğunu yani annenin işten ayrıldığı bu dönemde baba eve yetebilmeli haa ben bakarım karım çalışsın diyorsanız o da olur
hiç kem küm etmeyin yetemiyorsanız da evlenmeyin gerçekler acıdır ya çocuk yapmayacaksınız ya da evlenmeyeceksiniz hiç
yorumlara bakıyorum da aşk sevgi saygı bitmiş tamamen erkekler kadınlar ev hanımı olmak istediği için escort muamelesi yapıyor
tek yapmanız gereken ev geçindirmek onu da bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorsunuz
ev işi çocuk yemek bir de git çalış sonra şikayetleriniz başlar karım bana eskisi gibi değil
karım bana soğuk, karım ev işlerini doğru düzgün yapmıyor, karım çocuğa bakmıyor vb.
her şeyin bir düzeni var iyice bokunu çıkardınız
çocuk istenmiyorsa kadın da çalışır ama isteniyorsa hiç kusura bakmayın sırf karınıza para yedirmemek için girdiğiniz hallere bakın yazık niye evleniyorsunuz o zaman
11 Yorumla
+1 yılİki eş de çalışmalı. Şöyle ki ;
Günümüzün, ekonomik şartları çok ağır. Akp, tarımı ve hayvancılığı bitirdiğinden dolayı ; artık kendimize yetemiyoruz. Üstüne, 15 milyon kaçağı besliyoruz. Eskiden kaçaklar yoktu ve kendimize yetebilecek; tarım ile Sanayi üretimimiz vardı. Böylece kendine yetebilen, yedi ülkeden biriydik. Bu durumda, iki asgari ücretle veya bir memur maaşıyla ; 9 kişinin boğazı doğuyordu. şu an Tarım, sanayi ve hayvancılıkda, dışa bağlıyız. Bu yüzden de bir memur maaşıyla, dört kişi ucu ucuna geçiniyor. Ama kira, ödememeleri lazım.
Bu yüzden de hayat gün gittikçe pahalaşıyor. Sürekli cari açık verip dış borç aldığımızda da gelirimizle borç ödüyoruz. Böylece büyümemiz de imkansız oluyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, iflas ülkeler konumundayız. Akp ve 15 milyon kaçak gitmeden ; Zafer partisi de iktidara gelmeden, kendimize yetebilen ülke olmamız imkansız. Tüm reformlar yapılsa, en az beş seneyi bulur ;kendimize yetebilmemiz. Tabi kaçakların, sorunsuz gitmesi lazım..
Özetle akpnin ve kaçakların gitme ihtimali düşük olduğundan; daha kötüye gideriz ve hiper enflasyonla yaşamak zorunda kalırız. Bu yüzden çalışan bir eşle evlenmek, zorunluluktur. Aylık geliri, asgari ücretin ; üç katından az olan aileler , bu zamanda gçeinemez. Ha %40 lık yüksek gelirli veya zengin kesimin içinde iseniz, ev hanımıyla evlenseniz de olur. Ancak %60 lık fakir kesimin içinde iseniz, mecbur iki tarafta çalışmalı.
Ancak kadının, benden yüksek maaş almasını doğru bulmam. Onurum, el vermez. Hedefim, yaşadığım şehirde memur olmak ve olmadan da evlenmem. İki kez müdürlük ve bir kez de hakimlik mülakatından elendim. Düz memurluk için uğraşıyorum ve müdürlük sınavlarına da her yıl giriyorum. Bakalım.. Memur olursam, kendim gibi ;memur eş isterim.00 YorumlaDevir şartları hiçbir alakası olmadan söylüyorum ki hangi ülkede olursa olsun kendi başına hayatta kalamayacak, kendi ayaklarının üzerinde duramayacak bir kadın ezilmeye mahkumdur kocası eninde sonunda onun bu zayıflığını yüzüne vuracaktır belki eve parayı ben getiriyorum evin reisi benim, burada benim sözüm geçer diyerek belki bunları hiç demeden zaten kadın kendi ayaklarının üzerinde duramadığı ve dolayısıyla boşanmayı aklından bile geçiremediği için burnunun dikine gidip istediği herşeyi şımarık ve düşüncesizce yaparak.
Kızlar evlenmeden önceki dönemlerde erkeğin onu kaybetmemek için verdiği tavizleri evlendikten sonra da vereceklerini zannediyorlar, bırakın taviz vermeyi eskiden verilmiş tavizleri Atatürk'ün kapitülasyonları kaldırdığı gibi hatta Atatürk'ten bile daha başarılı bir şekilde kaldırırlar çünkü Atatürk'ün karşısında devletler vardı erkeğin karşısında ise sadece bir insan var
Kızlar erkeklerinin onlara iyi davrandığı flört dönemlerinde erkeklerinin evlendikleri vakit de hala onlara babaları gibi merhametli, şefkatli ve iyi davranacağını zannediyorlar
oysa herkes öldürür sevdiğini,
kulak verin bu dediklerime,
Kimi bir bakışı ile yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözler ile...
Kimi bir bakışıyla yapar bunu,
kimi dalkavukça sözlerle.
korkaklar öpücük ile öldürür...
yürekliler kılıç darbeleriyle.
kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimi yaşlıyken.
şehvetli ellerle boğar kimi
kimi altından ellerle
merhametli kişi bıçak kullanır
Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur
kimi yeterince sevmez kimi fazla sever
21 Yorumlabir kadın olarak hemcinslerimin kendi kazançlarını elde etmelerini, bir erkeğin eline bakmamalarını isterim. biz ev işi gören, çocuk bakan bir "ev kadını" figüründen daha fazlasıyız. bize verilen sınırlı imkâna boy eğerek ekonomik özgürlüğümüzü, yaşam standartlarımızı bir erkeğin yönetmesine izin vermememiz gerek. bu yüzden sorudan bağımsız olarak kadınların çalışması tarafındayım. soruya gelirsek bu soru tam olarak hangi amaçla soruluyor? hem eve para getirsin, hem ev kadını olsun, hem çocuklara baksın, hem de bana -kaba şekilde- karılık yapsın gibi bir alt metni var mı? şayet varsa bir kadının kendi özgürlüğünü elde etmesini destekleyen biri değil, onun da parasına gözünü dikmiş bir aç gözlüdür. bir kadından her işe yetişmesini, yapmasını bekleyemezsiniz. kendinize köle almıyorsunuz, evlilik; kısa bir tabirle hayatının geri kalanını eşinle ortaklaşa devam ettirmektir ve evliliğinizin tüm yükünü kadına yüklemek tam anlamıyla ş*refsizliktir.
42 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeyin ag koca manyağısınız hepiniz
- +1 yıl
Ben de kadının çalışıp kendine yetmesi taraftarıyım ama çalışmayan kadına ezik gözüyle bakan erkek erkek değildir. Ya imkanı olmamışsa hem bu tabiat kanunu eve ekmek getirmek çalışmak erkeğin görevi kadına bunu dayatamaz
Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Bence her erkek Cristiano Ronaldo gibi olmalı, çok başarılı, karizmatik ve zengin. Her kadın da Ronaldo’nun sevgilisi Georgiana Rodriguez gibi olmalı, bakımlı, sinsi, koca götlü ve vasıfsız.
Kadın Gucci’de çalışan bir tezgahtardı, Ronaldo ile tanıştı, normalde çapkın olan ve istese dünya güzelleriyle sevgili olabilen bi’ adamı türlü strateji ve oyunlarla kendine aşık etti, şu an zaten çalışmıyor kadın. Her ay Ronaldo kendisine 100.000 dolar para veriyor, lüks yaşam standartını sürdürmesi için. Ronaldo mutlu, Georgiana mutlu. Bence buradan çıkarılacak çok önemli dersler var.20 YorumlaNe hararetli tartışma olmuş böyle bence mesele basit şahsen ben evi geçindirebiliyorsam zaten gerek yok isterse çalışır tabi derim, ama ekonomik şartlar el vermezse çalışmasını istesemde zorlamam bir yol bulmaya çalışırdım. Evet erkek geçimi sağlamak zorunda kadına böyle bir zorunluluk düşmez Ama aynı şekilde kadında Eğer çalışmıyorsa evini çekip çevirmeli çocuklarına bakmalı bunlar her ailede üzere düşen zaruri sorumluluklardır. Çalışmayan kadından kasıt işe girmesiyse çokda doğru olmaz Ama hem çalışmıyorum diyen hemde ev işlerinide yetmiyormuş gibi bana kitlemeye kalkarsa o zaman kusura bakmasın enayi yok bende evlenmem
10 Yorumla
+1 yılİlk defa böyle soruda mavili üyelerin yorumları doğru. Evet kadının çalışma zorunluluğu yok erkeğe çalışma verilmiş ama kimse kocanız dahi olsa sizin ekstra ihtiyaçlarınızı yapmak zorunda değil abi şaka mısınız? Her şeyin en kalitelisini en pahalısını isterseniz adam nasıl başa çıksın zaten ekonomi berbat. Aşk önemli diyorsunuz ama parasız erkeğe bakmıyor çoğu kadında.. aşk karın doyurmuyor ama bilmiyorum erkeğin parasına bakmakta dilencilik gibi geliyor siz oturun erkeklerin parasını yiyin ne saçma şey ya. Paralı erkekte değil direkt zengin erkek peşindesiniz.. yazık. Eğer çocuk vesaire varsa zaten erkek bakmalı. Ve bence ikisi de çalışmalı ev işlerinde de beyler haksız. Birlikte yapılmalı. Evi beraber toplarsanız daha çabuk biter. Hala , hala iki cinsiyet neden bu kadar kedi köpek gibi anlamıs degilim. Olaylara cinsiyet olarak degil insan olarak bakabildigimizde gelisecegiz..
12 Yorumla- +1 yıl
Çocuk varsa maddisel olarak baba yani erkek bakmalı demek istemiştim. Elbette çocuk anne kokusu almadan büyüyemez.
- +1 yıl
Ne bileyim ya erkekleri oyuncak yapmak istiyorsunuz cidden tuhafsınız kızlar ya.. duygusuz sonsuz güç olarak görmeyi kesin
Aile & Toplum konusunda 555 cevap paylaştı. Bunu maddiyata yüklememeui anlamamak kolayınıza geliyor sanırım. Çalışmayan boş duran insan kafasında kurar, sorun çıkartır, sıkılır vs. Bunların hepsi ilişkiyi bozan ve yıpratan şeyler. Olay çalışmak değil boş durmak. Yoksa çocuk bakan kadın buna dahil değil zaten, evinin işleri çok yoğun olan bi ev kadını buna dahil değil zaten ama kalkıp çay kahvesini alıp akşama kadar oturup instagramda hayatını geçiren insanlar sorun yaratıyor. Kendini boşta hisseden, sıkılan, yapmak istediği şeyleri yapamayan insanlar sorun yaratıyor, konu bu aslında.
10 Yorumla
+1 yılBence kadın ne olursa olsun çalışıp ayaklarının üzerinde durmalı. Ekonomi ortada. Eskisi gibi tek maaşla hem ev geçindirip hem birikim yapamıyor kimse maalesef. Kendinin ve ailesinin geleceğini düşünen çalışır, birikim yapar. Ayrıca kadın evde çalışır erkek dışarda çalışır diyenlere soruyorum, hayatta maalesef boşanma, sakatlık ve ölüm var biliyorsunuz değil mi? Bu durumlardan birinde kalırsanız ne yapacaksınız? Bir insanın hayatı başka birinin vicdanına veya çalışabilme durumuna bağlı olmamalı bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Hem çalışıp hem evini çekip çeviren kadına hayranım. Bir ay sonra işe başlıyorum. Strese girdim. Bana kalsa başlamazdım. Mesleğim elimde zorda kalırsak iş bulmam kolay. Erkekler ev işini yarı yarıya paylaşmıyo maalesef
- +1 yıl
@Neistedinibilmeyen ev ekonomisinde destek bekleyen erkek ev işinde destek olmak zorunda. Kusura bakmasın kimse. Hayatın müşterekliği sadece kadına değil. Elinden ne geliyorsa ona göre iş bölümü yapacak ve yardım edecek. Yapmak istemiyorsa da verecek parasını yardımcı tutacak. Yok öyle hem evi çekip çevirsin hem çalışsın
- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılHaksızlar kusura bakmasınlar da kadınlar geliri iyi erkek istiyorum deyince paralı kendini satan kadın olarak görürken böyle bı istekte kendileri bulunamaz. Ne ala memleket ya her şeyi de biz yapıyoruz çocuk bakıcısı gibi hissederim ben öyle ne anlamı kaldı evliliğin. Çocuğu ben dogurayim ona ben bakayım tek başıma , ev işlerini ben yapcam yetmucek işe gitcem sonra da eşimin arkasını toplayıp yanına olcam yoksa gözü dışarı kayarmis pehh. Kusura bakmayın bence bu devirdeki erkeklerin çoğu ile evlilik saçmalık olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Çalışan kadının vakti olmaz mı ev işi yapmaya?
- +1 yıl
Sence? Kaç eli kolu var bu kadının da tüm dünyanın yükünü omuzlarina bindiriyorsunuz
+1 yılTercih meselesidir. Fakat kadindan illa ki çalışmasını beklemek cocuk istememektir. Kendi açımdan düşunürsem eşim illa ki çalış der ise, çocuk yapmam kesinlikle. Çünkü bizim toplumumuzdaki erkekleri anneleri ev işi kadının işidir düşüncesiyle büyüttüğünden ellerini kaldırmazlar. Ev işi, çocuk yetiştirmek vs yetmezmiş gibi birde eve ekmek getir isteği ağır gelir, hepsi birden olamaz. Ben kaldıramam mesela. Bunlar da zaten evliliğin başında konuşulur varsa böyle bir fikir vs. Yollar ayrılır.
00 YorumlaEvlilik bir paylaşım ve denge sanatı... Önyargılar, doğal olarak bu sanatı gerçekleştirmenize engel. Farklılıklarınızı da paylaşmaz, anlayışla yaklaşmazsanız ve herhangi bir konuda dengeyi bozmaya başlarsanız, yani... Yine doğal olarak sonu kaçınılmaz ayrılık...
Evreniz bazı gerçekleri var, onları yakalamanız ve sımsıkı sarılmanız lazım. En önemlilerinden biri; çalışsın ya da çalışmasın, beraber yaşamanız için gereken gelir garanti. Bakış açısı diyenler çıkabilir, değil. Bilimsel araştırmaların sonucu böyle. Geriye ne kadar sevdiğiniz ve ne kadar fedakar olabildiğiniz kalıyor, tabii dengeyi bozmadan. Sanırım bu yüzden evlilkleri bir türlü beceremiyoruz...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı net.
kişi egıtımlı karıyerı var ıse karsısında da aynısını ısteyecektır .
ayrıca ekonomik konjekturden bakıldıgında ulke ıcın cok mantıklı.
ayrıca sadece bızım ulkemızde ev hanımı denen sacma sapan bur olgu mevcut baba evınde bakılan beslenen kısı koca evınde beslenmesı en buyuk basarısı evlılık ve ceyız olan , kocası olanda otursun evde cocuk baksın dıye kendı ozguvenı olmayan mahalle baskısı ıle buyuyen egıtımı yetersız kanka dedıgımız tip.
bu ulkeye claısan dık duran ureten kadınlar lazım.
alıp beslemeyın evde.
kendınıze paralel ne var ıse onu ısteyın hayattan
00 Yorumla Çalışmayan değil sadece, kamu personeli olması şart.
Yargıtay 2 ay önce emsal teşkil eden bir karar çıkarttı. Kadın zengin de olsa, asgarî ücret veya altında aylık geliri varsa nafakaya hükmetti.
Bunu bir çok erkek bilmiyor. Aldatan kadına nafaka bağlayan Yargıtay artık kadın milyoner de olsa milyarder de olsa aylık geliri asgari ücret veya altında ise erkek de asgarî ücretli olsa bile nafaka ödeyecek.
Onun için sadece çalışan kadın değil, kadrolu kamu personeli olması şart ve önemli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yıldüzgün bir mesleği olduğu halde ben evde duracağım eve bakmak kocamın görevi diyen kadınla işim olmaz.
bir sürü şey yazılmış yok evde ev işi var yok çocuk kim bakacak vsvs. çocuk bakma doğum vs dediğin şey ortalama işten ayrılma süresi 1.5 - 2 sene. eee her iki senede bir çocukmu doğuruyorsunuz. olmasın ozman çocuk bunun arkasına saklanacaksanız.
benim eşim çalışmak için ne iş grüşmelerine gitti benim aldığım maaş kaç tane aileye bakabilecekken. zihniyet dediğin şey burada farkını gösteriyor.12 Yorumla- +1 yıl
Çalışan insan 1 taneden fazla çocuk yapmamalı çünkü zorlanır
Gizli Üye(36-45)+1 yılbosanmaların büyük cogunlugunu ekonomik nedenler oluşturur. bu zamanda da yüksek ücretle calısan koca bulmak zor. bulsan da ekonomin ona baglı kalacaktır. bu yüzden eger ilişki düzgün devam etsin isteniyorsa, ya her şey istenmeyecek veya makul fiyata istenilebilecek tabi gelen gelire göre. ya da çalışılması gerekiyorsa calısılacak. iyi sartlarda yasamak icin mecbur kalınılıyor maalesef.
eskiden derlermiş kuru ekmek sogan. ama simdi yat at araba ev. o kadar malım olsa niye evleneyim mesela gerek yok.
110 Yorumla- +1 yıl
sevdiğin için evlenirsin. Allah Allah, ben mi garibim insanlar mı garip anlamadım. Yatım yok ama katlarım var ve sevdiğim için evliyim.
Cevap sahibi+1 yıl@lilazambak tamam işte ne diyim daha ekonomin iyiyse evleniyorsun
- +1 yıl
"o kadar malım olsa niye evleneyim mesela gerek yok." dedin ama...
Cevap sahibi+1 yıl@lilazambak sen kadın acısından bakıyorsun ben erkek. anlamadıgın baska yer var mı?
- +1 yıl
erkekler sevmiyormuş, onu anladım.
- +1 yıl
@lilazambak param olursa çok çeşit kullanırım diyor para olmayınca da bir tane kadına talim onu demek istiyor
- +1 yıl
@Gustilzere Erkeklerin malı olmamalı o halde, azıtıyorlar demek ki... Hem şakasına diyorum hem de ciddiyim aslında.
- +1 yıl
@lilazambak valla düzgünunu bulmak çok zor artık şu yorumlara baksana annem derdi ki erkekler artık ekmeğini karilarina vermiyor aynen öyle olmuş
- +1 yıl
@Gustilzere İnşallah istediğin gibi bir eşle evlenir, çok mutlu olursun kardeşim.
- +1 yıl
@lilazambak Allah razı olsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu an üç aylık evliyim. Her gün çamaşır yıkayıp hergün toz alıyorum. Eşime içli köfteler lahmacunlar yapıyorum. Maddi olarak işe başlayayım diye gözümün içine bakıyor. 15 gün sonra işe başladığımda ne olacak merakla bekliyorum. Çünkü akşama kadar çalışıp gelince bu şekilde evi çevirmeye devam edemem. Şu an onun çöp atmaktan başka sorumluluğu yok. Sen işe başla birilikte yaparız diyor ama...
Gerçi en kötü temizlikçi çağırırım. Bende tek derdimin börek ve evdeki tozlar olmasından memnun değilim. Ama eşimi dinç bir şekilde karşılamak sofrayı o gelmeden hazır etmek beni mutlu ediyordu😅😬
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Guseeee 😅😅😅 niye. Bugünde reçel ve konserve yaptım.
Cevap sahibi+1 yıl@luckas yalan diyolar😅
Cevap sahibi+1 yıl@Guseeee valla bi haftadır buzluk dolduruyorum. Sarmaydı börekti. İşe başlayınca kolay olsun diye.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen katılmıyorum. Kadın erkek gibi değildir doğası gereği anne olunca ne olacak aç mı kalacaklar? Kadın hem evle uğraşsın hem çalışsın hem çocuk büyütsün, erkek sadece çalışsın. Çok şükür benim rahatımı düşünen bizim için çalışan bir eşim var evimde berekette var. Çalışıp dışardan yemiyorum kendim yapıyorum yemeği, çalışıp çocuğumu bakıcıya vermeyeceğim kendim bakacağım. Bir eve ne kadar gelirse o kadar gider kazanmak değil harcamak önemlidir her zaman ben böyle düşünüyorum. Karı koca çalışıp geçinemeyen çok insan varken ben kirada tek maaşla geçinebiliyorum evimde eksik yok çok şükür Allaha
21 Yorumla- +1 yıl
milyonlarca statüsü olan kadın yıllardan beri hem calısmıs okumus evlenmıs cocuk buyutup evını yapmıs ve cocuklarını unıversıte ogrencısı etmıs , o zaman o kadınlar ne oluyor
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek isteyen erkek bulursanız hiç kaçırmayın derim, günümüzde cinsellige ulaşmak çok kolay olduğu için evlenmeye yanaşmıyor kimse, erkekler çalışmayan kızla evlenmem diye başlıyor daha sonra beğenmediğim kızla evlenmem diyor en son çalışan kızla evlenmem diyor.
Uzun lafın kısası erkekler evlenmek istemiyor. Bu bağlamda evlenenlerde boşanıyor. Evlilik oranları düşüyor boşanmalar ise artıyor.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 858 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği, ortaklaşa şirket gören erkekler için evet.
Evlilik sorumluluğundan kaçan erkekler için evet.
Evlilik müessesesi ve aile olma kavramından bihaber olan erkekler için evet.
Daha sert şeyler yazarım da terbiyem müsade etmiyor.
20 Yorumla
+1 yılBen İsviçre de doğdum Amerika'da büyüdüm çok ülkede oldum. İlk başta bu çok saçma bir düşünce. Mesela ben isterim karşımdakı da çalışsın çalışmaması için bir engel yok. Engel ya fiziksel engelli olabilir ya da kendi istemeyebilir hevesi yoksa. O yüzden saygı duyarım kendi tercihi. Ama Türkiyede görüyorum kadın çalışmaz ev işleri görür diye bence normal değil. Yine de saygı duyarım her kesin kendi hayatı sonuçta ama elinizden geldiği kadar böyle şeylere ayak uydurmayın.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Gayet haklılar.
Olay sadece maddiyat, geçim değil. Ben evleneceğim kızın hayatta bir amacı, başarmak istediği bir şeyler olması ve bunların peşinden koşmasını isterim.
Ayrıca evde oturan insan kendini geliştirmez, zamanla itici gelmeye başlar.
Zeka ve entelektüellik önemli benim için.
12 Yorumla- +1 yıl
Peki ya imkanı olmamışsa böyle şeylere sonuçta hayat herkese adil davranmıyor iyi niyetli temiz kalpli namuslu saygılı olup imkanı yoksa bunları da düşünün ha ben öyle değilim ama cecremde var böyle tanıdıklarım okumak isteyip de okuyamamış ailesi gondermemis. Mesela sen de okumaya meslek edinmeye imkanın olmamış olup da bir işçi olsan bu yüzden seni begenmezse kızlar ne hissedersin
- +1 yıl
@Gustilzere Eğer okuyamamış bir kızdan hoşlanırsam, evlenecek kadar istersem ve okuma ve kendini geliştirme isteği ve çabası görürsem, maddi durumumda yeterliyse okumasını ve bir hedef belirlemesini sağlarım.
Ama bu çok nadir denk gelebilecek bir durum, genelde okumamış ve hedefi olmayan insanlarla ilişki yürümüyor maalesef.
+1 yılBu devirde üreten kadın şart Türkiye sartlari belli zaten 20.000₺ maas giren ev wv değildir açtır yani! Ticaret erbabı olur gelir iyidir o olur onundan dışında zulümdür. Bir de kendini göstermemiş kadın kendi ayakları üzerinde duramayan kadın ne işe yarar ki
12 Yorumla- +1 yıl
İmkanı olmamışsa
- +1 yıl
@Gustilzere imkan? Savaştan mı geldi? Coğrafya mı? Aile mi ekonomi mi? Bakın bunlar olabilr sonuçta kısmen de olsa ortadoğu ülkesiyiz ama ben bunu bahane olarak kabul etmem! Neden? Insan hayvandan farkli akıl ve beceri sahibi bur varlıktır kadın güçlü olmali imkan üretmeli örnek mi Adana'da tarladan çıkıp okuma yazması dahi olmayan teyzem ABD Avrupa'da kültür elçiliği yapıyor nasıl mı kendi gibi eğitimsiz kadınlar ile örgütlenerek siz onu yapmayın el becerisi geliştirin ama irade koyun kadın güçlü olmalı cesur olmalı kadın muhtaç eğilen ezilen olmamalı! Kadın, erkeğe yemek yapan akşam (afedin) bacağını açan tatmin edip sözde hayat süren hayvani bir canlı olmamalı Bu benim fikrim katilirsiniz katilmazsınız Kadın magazin dedikodu vs dışında bireyler yapmalı vesselam
Gizli Üye(18-24)+1 yılerkeğin işi peki biz çalişirsak eve kim bakacak kim yemek yapacak kim çocuğa bakacak ozmn bu da ortak olmali ama gel mutfakta yardım et dedimiz zaman ben çok yoruldum oluyor kadın da çaliştiği halde bir de ev işi kadın yapar demeniz var bide bu soruyu yanıtlayın
44 Yorumla- +1 yıl
her ısı kadın yapar yanlıs . mılyonlarca statüsü karıyerım olan kadın mevcut cocukta yapıyor ev ıslerıde yemekte eşi ilede ılgili. yemek sorunuda cozulur cocuk bakımıda bunların arkasına saklanıp bende iş dötü yok eğitimimde yok koca baksın arkasına saklanmayın .
- +1 yıl
annenizden su istemesini biliyonuz ama
- +1 yıl
çocuğu tek başına yapmıyorsun evi de tek kullanmıyorsun 2 kişi çalışıyorsa ev işleri de beraber yapılır yemek de çocuk varsa ona bakmak da.
- +1 yıl
@random1212 ben ne anlattım .
+1 yılevliliklerin maddi kavramlar üzerinden yükselmesini, en cok erkekler elestirmiyor muydu bir zamanlar? (hani su zengin erkek avcisi kizlarin ne fena mahluklar olusu vs.)
ısteyen esini iyi bir meslek grubuna mensup insanlardan secer, istemeyen secmez. ama esini calismaya zorlamak. ondan gelecek üc kurusa tamah etmek.. no dostum no!
ısteyen istedigini yesin, giysin, kazansin, harcasin. ama zoraki eylemler, maddi fikirler üzerinden aile kavrami yükselmesin.00 Yorumla
+1 yılÜlkenin ekonomik durumuna göre mantıklı bir istek ama özel sektörde paranı doğru düzgün vermeyen yerler de var. Onları görünce özelde çalışacağıma hiç çalışmam kafası yaşıyorum.
Yalnız çalışan bir eş isteyen erkek, de hanımına ev işlerinde yardımcı olmalı. Yoksa istemekte haksız. O, eve geldiğinde ayaklarını uzatıp yatacaksa ve kadın tek başına eve geldiğinde de iş yapacaksa burada bir haksızlık oluşur. O, işte yorulmuşsa kadın da yorulmuş oluyor.
00 Yorumla
+1 yılBunun haklı veya haksız olunacak bir şeyi yok adamın kendi hayatı istediği kişiyle evlenir, kimseye hayır sen evleneceğin kişide böyle bir özellik arayamazsın diyemeyiz. Ben sadece eşim çalışmasın diyip sonra boşanınca ben niye nafaka ödeyecekmişim diyenleri haksız buluyorum. Eşinizin çalışmasını istemiyorsanız veya sen istersen çalışma ben sana bakarım diyorsanız ayrılık olduğunda kadını ulu orta bırakamazsınız.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. haklılar. bi de bu işte hak yok aslında bu bir tercih. adam keyfekeder çalısan kız da isteyebilir. kendince mantıklı gerekcelerle. bize mantıksız geledebilir. bu kişinin keyfidir. bi erkek gözü yeşil olan kızda isteyebilir. ne bilim büyük memeli isteyebilir. kızda ne bilim kılsız isteyebilir. burnu uzun sevebilir vs vs.
00 Yorumla
+1 yılİlk şart buysa yanlış bence. Öncelikle sevmek aşık olmak önemli, para ni şekilde hayırlısıyla az veya çok bulunur ama eve sırf para getiriyor diye sevgi de güçlü değilse 4 duvar içinde uzun süre tahammül etmek zor olur. Hee para avcısı veya boş işlerle uğraşan bi kadının da çalışması gerek ki sabahtan akşama kadar evde birikip ona buna sarıp akşam da dinlenmiş dinç haliyle çok aktif bi hayat beklemesin :)
00 YorumlaBırakın bu günü emeklilikte çifte maaş çok önemli.
Bugün 25.000 TL maaş alıyorsun.
Ama tavan var ve Abo %28 yani emekli olunca sürünürsün.
Evlilikte her şey ortak olmalı.
Çalışma hayatı, ev işleri, çocuk bakımı.
Kadın çalışıyorsa erkekte ev işlerine %50 yardım edecek.
Bilmiyorum diye bir şey yok.
Çalışmayan, ev işlerine yardım etmeyen şeylerle evlenmeyin.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılKonu para değil. Örneklerini sağolsun babamdan gördüm. Çalışmayan kadın akşam eve yorgun gelen adamdan beklenti içine giriyor. Adam beklentiyi manevi şekilde karşılayamayınca aralar bozuluyor. Kadının adamı anlaması , aynı dili konuşması için kadının çalışması şart diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılYo degil. Bu kafada bir adamla da ben evlenmem sahsen. Hassasiyetlerimiz farkli demektir. Ha kadin uygun ortami vardir, evliligin getirdigi yuku kaldirabilir sartlarda uygundur calisir. Buna karsin kadinin calismasini zaruri goren erkek bana göre ev reisi olamaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBuradaki erkeklerin çoğu yiyici, işsiz boş, fakir kişiler hepsi çalışsın ister. Bu vasıflarda olan kişi cakaldır, kadın ekonomik özgürlük kazanmış kazanmamış umurlarinda değil. Sadece ben ben ben. Akranım olan erkekleri okul çağlarından beri sevmiyordum, kurnaz ve tilki ve maskülenizm kafasında kizlara eziyet ediyorlardi. Buna eğlence diyorlardı kendi çapında. İğrençler büyüdüler hala aynilar.
35 Yorumla- +1 yıl
Ya zaten ezik, kimse tarafından sevilmemiş erkek dolu burası bunu hemen anlıyor insan görüşlerinden. O yüzden empati becerileri yok ve saygısızlar. Aslında üzülüyorum onlara...
Cevap sahibi+1 yıl@Shiningdiamond katılıyorum. Birkaç soruda gördüm bazılarını babası zengin bir kız bulsam hayat boyunca çalışmam yazmışlar. Ama erkekler değilde kızlar çalışmakla mukelllef, evin reisi, ev gecindiren kızlarmis gibi çalışmaması büyük tepki topluyor. Erkekler ben sabah giderken karımda uyumasın akşama kadar o da yorulsun kafasında çoğu öyle yazmış, paragöz olmalirda cabası. Sırf bu yüzden evleniyorum, evlenince çalıştığın parayı ellerine sayacakmışsin günlük geçim için para alacakmış kız, adı da birikim yapıyoruz. Şu ksdeki yiyici gariban erkeklere bak
- +1 yıl
Bunlar evliliğin anlamını bile bilmiyor ki. Yani sırf erkek sabahın köründe kalkıp gidiyor diye benim de sürekli çile çekmemi hiç rahat etmememi isteyen biri ise neden birlikte olayım onla. İnsan böyle bir kişiyle arkadaşlık bile etmez kaldı ki evlilik gibi ciddi bı olayda kötülüğümu isteyen biri benden uzak dursun derim. Ki burdakilere de kolay kolay kimse bakmaz biliyorlar o yüzden de öfkelerini bizden çıkartıyorlar burada
Cevap sahibi+1 yıl@Shiningdiamond senin soyadın haklı mı. Bu zihniyette olan erkekler sadece kendilerini düşündüklerinden eşini umursamaz. Yani ben orta da sevgi saygı göremiyorum hani bazı kızlar olur lafını hiç esirgemez, cazgırdır bağıra bağıra haklı olduğunu ispat etmek için konuşur burada ki erkeklerde öyle. Ne yazık ki bunlarla akranım evlenecek doğru düzgün adam kalmadı
- +1 yıl
Kesinlikle öyle o yüzden akranlarimizdan uzak durmak en iyisi. Kendi ayağının üstünde duramayanla da işimiz olmaz ben ona yaslancam tabiki. Beni devirecek birini istesem düşman edinirim
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklı bence. Bunun bir çok sebebi var. Kadınlar erkeğin işi, parası olmasa onunla evlenmez. O zaman erkeklere de böyle bir hak doğar. Ev işlerine gelince onda da kalınlar haklı. Erkeklerin ev sorumluluklarını paylaşması lazım. Kadın-erkek eşitliği derken hep kadınlara hak vermek anlaşılıyor ama adaleti sağlamak anlaşılmalı. Ayrıca günümüzde bazı kadınlar evliliği iş gibi görüyor. Evliyken bakar, boşanırsak nafaka alırım diyor. Evlilik kısa sürdüyse, çocuk yoksa süresiz nafaka aslında cinsiyet eşitliğine aykırı bence.
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Guseeee Bence devlet de bakmamalı. Devlet boşanan kadına iş bulması konusunda yardım etmeli Yoksa kimse verdiği vergilerle kimsenin eski karısına çocuğuna bakmak istemez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok sıkıntılı bir soru. şimdi kadın evde otursun desem , femin ve bazı erkekler zıplar '' ne hakla dersiiin, kadını kölemi zannettin, kadın benim paramı yeyip yan gelip yatacakmı vs vs.
Yok çalışmalı desem oda Allahın kanunlarına aykırı. Burası daha ağır basıyor.
KADIN ÇALIŞMAMALI, ERKEK KADININ MADDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAMALI, ERKEĞİN TIPASI YEMİYORSA EVLENMEMELİ.
34 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın kurallarına aykırı değil ~ Nisa 32
Cevap sahibi+1 yıl@milflerdernegi Eğer bu ayete ve bu ayetin muadillerine göre çalışacaksanız olur. Ancak bu devirde Bu ayeti yaşayabileceğiniz pek bir işletme yok kardeş. Nâ mahremle aynı oda da aynı ortamda çalışıyorsan sıkıntı çok.
Cevap sahibi+1 yılBu devirde el macbur bazı şeylere katlanılıyor işte. Örneğin doktor. hastaneye gidiyorsun kadın doktor bazı bölümlerde yok. dişçiye gidiyorsun kadın doktorun yanı başındaki yardımcısı erkek. çok sıkıntılı bir dönem.
Cevap sahibi+1 yılÖnce bu düzenin İslama uygun hale getirilmesi gerekiyor. şimdi Yallah arabistana cılar başlar. ama gerçek bu
Gizli Üye(18-24)+1 yılEv işlerini de ortak yapacaklarsa gayet haklılar... Ama Türk erkekleri arasında yeni bir fenomen oluştu... Kadın hem çalışsın hem de ev işlerini yapsın. Beyzademiz arada salata yapar, belki hafta sonu et ve meze. Başka da bir işe elini sürmez... Bu tür erkekler kadınları resmen kullanıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen çalışmasını isterim. Çalışması için illa okul okumuş olmasına da gerek yok. Okumak istememiştir veya o anki imkanlardan dolayı okuyamamıştır; olabilir. Yeter ki yuvamızı düşünsün ve bunun için elinden geleni yapsın. Alnının teriyle çalışıp kazanacağı herhangi bir iş olur; farketmez. Her şeyi erkekten beklememeli. Nasıl kendisi erkeklerden bir şeyler bekliyorsa kızlar da bir şeyler yapmalı.
15 Yorumla- +1 yıl
Aynen sonuna kadar haklı bir yorum
- +1 yıl
Herşeyi erkekten bekler çalışmaz, der para der bu gitsin çalılssın orada adam vermek zorunda değil keşke erkekler tümü gözü açsa tek kuruş yedirtmese illa çalışan ortak olan bulsa, çoğu evlenmek için evleniyor öyle erkek üstünden para yiyor gram emek olmadan gidip erkek gibi emek verip çalılssın lar
Cevap sahibi+1 yılBazı kadınlar var; onlar hak ediyorlar çünkü iyi anne ve iyi eş oluyorlar ama onun dışında dediklerinizde haklısınız.
- +1 yıl
Bence hak etmiyor çalışmak oda emek vermek zorunda dediğiniz kızım %2 filan hepsi zorunda bence
Cevap sahibi+1 yılÖyle diyorsanız öyledir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversitede tanıştık çalıştırmam seni diyen adamla evlendim. şu an tek problemimiz benim işsizliğim. Öyle ki ailelerimiz bile üzülüyor işsiz oluşuma. İş bulsaydın iyiydi ya diyorlar. Gerçekten çok acınası bir durum mu bir kadının ev hanımı olması. Ağzım açık kalıyor. Koca parası yemek bana haram mı
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMemur
+1 yılSözde eşitlikçiler, nafakaya, evlilikte çalışmaya gelince sesleri herkesten yüksek çıkar. ZOrt, yeterlermiş kendilerine alkjdhkasjl
Sözlerim belirli bir kitleye o kitledenseniz üzerinize alınabilirsiniz umrumda değil. d
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem haklı hem haksız aslında. Evli bir kadın için çalışmak gerçekten çok zor. Evi işe yakınsa yine bir nebze rahat eder ama diğer türlü çok zor oluyor. Eşi yardım edecekse ve birikim yapacaksa olabilir, yoksa çocuk olduktan sonra bile çalışmayı herkes istemez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklı, sonuna kadar. Adam niye sizin her şeyinizi ödesin, alsın? Kendi de çalışıp ödesin, zaten çalışmayan kişi genelde sırf para yemek için evlenir, adamı bankamatik görür. şu zamanda da çok zor para yetiştirmek. Siz geçin evde, oturun adamın parasını yiyin, hiç bir çalışma/ para da olmasın... Adam sonuna kadar haklı, her erkek böyle düşünmeli.
00 YorumlaEğer kötü şartlar altında yaşıyorlarsa, erkeğin maaşı eve yetmiyorsa eşine yardım etmek maksadıyla çalışabilir. Ha tuzları kuruysa ne gerek var? Erkek evine finansal yönden sağlasın, kadında olması gerektiği gibi anaçlık rolünü devam ettirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadın calisirsa karsi cikilmayabilir ama calismaya zorlanmasi ya da calismazsa olmaz demesi erkegin eksigidir evde duracak kadina bakmaya cesaret edemeyecek durumda olmamali aile babaligi paranin otesinde bir konu
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏 böyle bir yorumu da ben yazdım kendini mühendis tanıtan hanzonun biri bana satasti egitimsizmisim de ezikmisim de yok 250 gramdan başka bir şey yokmuş da böylelerine erkek diyene şaşarım
Karısının çalışmasını istiyorsa eğer kendisi de ev işlerine yardım edecek çocukların bakımı ile ilgilenecek kadın hem dışarıda çalışıp hem de ev işleriyle çocuklarla uğraşamaz kimse kusura bakmasın 😏
10 Yorumlaİsteyen çalışır isteyen çalışmaz ne alâka ya madem bakamayacaktin ne demeye benle evlendin dese çalışmak istemeyen kadın ne olacak ya da para benim değil mi sanane diyen olsa ne olacak onun için kimsenin tercihine karışmayın
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏 kadın çalışsın diyen toptur erkek değildir benim gözümde
+1 yılKadınlar bu tür konularda işlerine geldiği gibi konuştuğu için, şahsen ben evlenmem. Madem kadın - erkek eşitliğini savunuyorsanız o halde bunu sadece işinize gelen konularda değil, tüm konularda yapın.
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısın valla
- +1 yıl
Görüşüme gelen yorum bildirimini görünce içimden " Kesinlikle kızlardan biri beni görüşümden dolayı sert bir dille eleştirmiştir " diye geçirmiştim, ama yaptığınız yorumu okuyunca çok şaşırdım.
- +1 yıl
Hayır haklısın eleştirmem çünkü bunlar gerçekler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışıyorum ve evlilik düşünmüyorum evi de ben gecindireceksem niye evleneyim ki? Saçma yani evlenmem hakli değil bir kere o kim beni istemeyecek ben istemem evlilik bir kadın için külfetten başka bir şey değil
49 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Erkeğin temizlikçisi olmaya niyetim yok benim de.
- +1 yıl
E yani öyle. Ya benim son sevgilimin kendi eviydi. Hani o ödüyordu gerçi bir ay kaldık zaten birlikte de. O davet etti beni. Zaten onun yaşı büyüktü ve işi vardı. Ben öğrenciydim ve işim yoktu. Ama ona rağmen ben her şeyi ona ödetmiyordum. Tatile gidiyorsak hep kendi paramı veriyordum ya da yemeğe gitsek.
- +1 yıl
Ama çok pis biriydi. Yanımda pırt yapmaya geğirmeye filan başladı. Doğru düzgün yıkanıp kullarını almıyordu filan. Ben de baya uyardım ettim baktım hala yapıyor. Soğudum bitirdim. Bi de çok boğucuydu. Banyoda bile taciz ediyor asla yalnız bırakmıyordu. Bi de annesinin kuzusuydu. Her boku annesine anlatıyor o ne isterse onu yapıyordu. Kadın sonra benim özelime de girmeye başladı ben de olmaz dedim bitirdim.
Cevap sahibi+1 yıl@ofsıkıldımyine aynen ya derdim ne de bir erkeğe temizlikçi olayım.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 YOO mantıklı değil ev işini severim gocunmam faturalar da zorlamıyor tekim zaten niye bunun için bir erkekle evimi paylaşayım eşyalarıma falan dokunup bana karışıp huzurumu bozacak
- +1 yıl
Aynen öyle.
- +1 yıl
Köpek al daha iyi.
Cevap sahibi+1 yıl@ofsıkıldımyine Aynen ya da kedi
Bunu söyleyecek erkek büyük ihtimalle şunu istiyordur Kadını çalışsın ben evde oturayım evin yükünü ihtiyacını geçimini kadın değil erkeğe ait sonuçta kadın bünyesi ile erkeğin bünyesi bir değildir kadın sorumlu değilidir çalışmakla
00 Yorumla
+1 yılBenim bu konuda katı olmamın sebebi maddiyattan ziyade çalışan kadın kendine güvenir , kendine güvenen kadın güçlüdür , güzeldir , alımlıdır
Ne olursa olsun sosyal hayatın içindedir. Konuşabilirsin , paylaşabilirsin00 Yorumla
+1 yılÇalışmayan erkek ile evlenmem diyen kız haklı mı? Bence paraya bakar. Benim yeterince param varsa çalışmam sevgilimin de çalışıp çalışmadığını önemsemem. Bana sürekli ve düzenli çalışmak aptallık gibi geliyor.
07 Yorumla- +1 yıl
Baba parası mı 😂
- +1 yıl
@belarus324 Ah be olsa da yesek hiç gocunmam. Daha çok kumar, ticaret vs. Ne aç kalıyoruz ne zengin oluyoruz.
- +1 yıl
Gerçekten süreksiz ve duzensizmiş 😂
- +1 yıl
@belarus324 Valla öyle 7-8 ay iyi param oluyor 4 ay aç geziyorum desem olacak. Yatırım yapacak kadar çok olmuyor. Aslında olduğu da oluyor da çok para kazanmışsız az para ile kumar oynamak zevksiz geliyor
- +1 yıl
O zaman tedavi olmaya bak
- +1 yıl
@belarus324 Teşekkürler ama mutsuz değilim. Ve gerçekten 30 yıl haftanın 5 günü, 7 saat falan çalışmak zor.
- +1 yıl
Gayen mutluluk olursa mutsuz olursun
+1 yılHiçbir kızla evlenmem. Evlenmek saçmadır. Nafakaydı, taciz tecavüz iftiralarıydı, 6284 tü, tazminattı bilmem neydi. Evlilik boş iştir. Erkek düşmanı bir müessesedir. Çalışmayan kızla sevgili olmam ama.
00 Yorumla
+1 yılEv işlerine de yardım edecekse her yükü kadın diye karşı tarafa yüklemeyecekse gayet hakli bir istek hayat müşterek 💥
30 Yorumla
+1 yılDeğil kadin zaten evlenince bebe olursa bebeye bakcak evi temizliycem supurucek yemek ayarlama var sabah yemegi kur bulasilari hallet sonra topla eve zaten kadın bakıyo üstüne calışmıyo diye almıycaksa almasın haaa yoook ev işlerini de bölüşürüz diyosa orasi tartışılır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Maddi. anlamda beklenebilir hayat pahalı artık evet. Ama erkekte işten gelince mutfağa girip yemeği. yapalimmi beraber diyecek. Hayati. her anlamda paylaşmalı o zaman
10 YorumlaBir kadın boş durmamalı, çalışması gerekiyor. Evlilik sözleşmesi yapılmalı, çalışmama durumunda boşanma davası açılmalı. Sonuçta para bizim ortağımız ve beraber katkı yapmalıyız.
10 YorumlaKadının evi varsa evde otursun veya aza kanaat getirip karın tokluğuna evliliği kabul edecekse olur onun dışında şunu bunu isterim diyorsa çalışmalı
10 Yorumla
+1 yılGayet haklı bir istek çalışmak bence güçtür ve kimse güçsüz birisini hayatında istemez. Çalışmayan erkeği hiçbir kız istemezken tam tersine bir kız laf ediyorsa cahildir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılAdam akşama kadar çalışıcak kadın evde yatıcak
Sonra yok ataerkil Bi düşünce istemem her zaman ben mi yemek yapcam evi te izlicem erkek de yapsın fala. Saçma sapan düşünceler10 Yorumla - Devamını Gör (201)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar