Yazlık bölgede ev kiralamak isteyen 3 erkeğe 'bekara ev yok' diyen ev sahibine İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından 5.000 TL para cezası verildi.
— Pusholder (@pusholder) August 8, 2022

Yazlık bölgede ev kiralamak isteyen 3 erkeğe 'bekara ev yok' diyen ev sahibine İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından 5.000 TL para cezası verildi.
— Pusholder (@pusholder) August 8, 2022

Bekara ev yok dedi diye adama ceza mı kesilir? Bu dediyse öbürü demez, gitsin diğer kiralık evlere baksın bunlar da. Arkadaş, herkes özgürse madem, ben atıyorum bayana kiraya vermem, yan komşum kiraya verir. O da belki bekara ev vermez ben de bekara ev veririm.
Çok sığ bir görüş kınıyorum ama :)
Aile bölgesi ise bazı haklılıkları vardır diye düşünüyorum. Eşiniz ile ya da aileniz ile oturduğunuzu düşünün, 3 tane arkadaş sürekli birilerini kesiyorsa bu sizi ciddi mana da huzursuz eder. Daha önce böyle bir durum başına geldiyse yapmaması normal diye düşünüyorum.
Ama normal bir bölge sadece bekarlar diye ev vermiyorsa ceza yerinde olmuş daha fazla versinler :)
Yani açıkçası suç değil ama adamlar da bir yerde haklı doğruyu konuşalım iti kurdu eve dolduruyorlar yok parti yapacağız yok bilmem ne yapacağız sabaha kadar seks yapıyorlar içiyorlar bağırıyorlar adamlar da haklı yani bir yerde kusura bakmasınlar ama
Suç değilde cozutan çok oluyor amaç için kullanılmıyor ev. Veya ev sahibi herşeyin olmasının istemiyor evinin içinde ben iki tsrafifa haklı buluyorum. Biri evini korumak içinde aykırı şeyler yapılmamasını istiyor, veya basının belaya girmemesini onun dışında. Öğrencide haklı rahat olmak istiyor sonuçta parasını verdiği bir ortama ne olucagini Kimin girip çıkacağına karar vermek istiyor..
Cevap
97Cevap
Ülkenin başka bir saçmalığı
benim merakımı cezbeden konu su. bu iş nasıl oldu. nereye başvuracagız. ne zaman sonuclanacak. ödemesi var mı. kanıt vs istenir sanırım.
bende bu arada yasadım biri vercekti karısına sordu sonra nayn demiş karısı ve elendik:D bekarım diye. yani yanımda bir kız arkadasımı getirsem zaten artık iş o değil. millet eft yapıyor. ev sahibini görmüyorsun bile. bence çağ dısı kalmıs bir şey artık. ki bu düşüncedeki insanlar cogunlukla yaslı. bende bu arada evim olsun evliye vermicem. sebebi de su:D 1. yıllardır içimdeki bekara karsı yapılan zulumden kaynaklı hınc. ve intikam isteği. 2. evliler komsuları rahatsız ediyor cocuklu ise. bebek aglıyor. evin önüne konulan pusetin koridorda cirkin görüntüsü. gürültü yapıyor cocuksa. ergen olsa iyi zararsız. pc de takılır sıkıntı yapmaz. cocuk yoksa esler arasında kavga tartısma ve gürültü. 3. yine komsular için bekar candır. arkadas olmaya gelir. tanısırlar vs. evli ise kendi dünyasında eşiyle takılır hiç kimseyle yüz göz olmaz.
bu arada evi olan istediği kritere göre evini verebilir misal benim olsa mavi gözlüye ev vermem diyebilirim:D cezasıda cokmus ya. farklı bir soruymus tsk ler
Evimi 3 muhendislik ogrencisine vermistik. Evin a*zina s*cmislar affedersiniz ama. Bizde cinsiyet ayri mi yapmıyorduk. Farklari yok, okuyorlar, ihtiyaclari var diye ama aldigin evi ilk gun ki gibi de ver yani. Ev küf kokuyordu. Biz bir tane civi cakmamistik duvarlara bunlar delmisler, bir seyler asmislar. Duvarlarda bant izleri falan vardi. Lamineler cizikti. Bir tane dolap vardi kapagini kırmışlar. Kapak yamuk duruyordu. Duvarlardaki civi izlerini kapattık. Tekrar boya yaptırdık. Lamineleri degistirdik. Verdikleri kira parasini evi tekrar eski haline getirmek icin verdik kısaca.
Bir zamanda evdeki o ne kokusuysa gitmedi bir türlü, iyice sinmisti içeriye. Boyle kullandiklari icin vermiyorlar. Tabi bir de eve kiz atma, gurultu yapma bu yuzden apartmani rahatsiz etme vs gibi seyler yapanlarda var. O yuzden ozellikle bekar erkeklere ev verilmiyor. Bir bildikleri var yani ev sahiplerinin.
Evi dogru duzgun kullansalar, kimseyi rahatsiz etmeseler, baska isler icin kullanmasalar onlarin da hakki elbette. Böylelerin yaptigi seylerden dolayi da evi duzgun kullanacak olan erkeklere de verilmiyor haliyle. Kurunun yaninda yaşta yaniyor.
Kimsenin alnında bu evi duzgun kullanir, kimseyi rahatsiz etmez yazmiyor. O yuzden ya evlilere ya da kiz öğrencilere veriliyor. Bizim de kiz ogrenciler vardi erkeklerden once. aldıkları gibi mis gibi birakip gitmislerdi. Yani o ev kolay alinmadi. Biz ev sahibi olarak tek bir yerine zarar vermekten imtina ederken sen gelip evin icine edersen elbet ev mev vermezler.
@flower0 evimizi** diger yerlerde verdik, yaptırdık demisim. En basta hizli yazayim derken evimizi yazmayı unutmuşum. Ailemin evi.
Bekara ev verilmez cidden. Zira her bekar, benim gibi ; temizlik yapmayı ve eve bakmayı bilmiyor.. Özellikle, evin üstünü getiren de çok fazla var.. Özellikle, öğrenciye hiç verilmez. Zira eve bir zarar gelse, parası bizden çıkar. Çünkü kiracının durumu yoksa, yaptığın masrafı tahsil edemezsin. Ancak bekar erkek, iyi bir kariyere sahipse ; kiraya verin. Zira sorumluluk sahibidir. Hat da Memursa, hiç tereddüt etmeyin. Ama benim tercihim, bayan memura kira vermektir. Çünkü; bayanlar daha iyi sorumluluk sahibiyler, söz dinlerler ve eve bakmayı da biliyorlar.
HWISKQNSKSHWKSHWKSHWOSHWKSHWKDHWKDNWKSBWOSUWKSLQNSLWBSLWBSLWHSLQJSPJSWLNSWKJSS
bayan senin annendir bayan degil kadin bit ogrenemediniz sunu
ayrica kadinlar sizin hicmetciniz degil
ve bekar erkeklerin cogu ev gecindirmeyi kadinlardan daha iyi yapiyorlar erkek arkadasimin evi benim odamdan daha temiz
Eve bakmayı biliyorlar derken ; zarar vermezler demek istedim. Söz dinlerler derken de daire kurallarına kolay uygunluk sağladıklarını belirtmek istedim.. Erkeklere, söz geçirmek zor..
Bekar erkekler çoğu, evin içine ediyor..
Avuaktım BEN, bekar erkeklerin nasıl evin içine ettiğini ; iyi bilirim. Kurşunlanmış kapı bile gördük.. Evi, kırık ve dökük teslim ediyorlar. Temizlik de yapmıyorlar
ev sahibi oldugunu varsayarak konusuyorum eger eve bir zarar gelirse bunu kiraci karsilamak zorunda zaten dava acarsin alirsin karsilarsin hasari
Kiracının, maddi durumu yoksa ; Nasıl alacaksın?
Bu yüzden her bekara, kiraya verilmez. Memur olacak, Memur!
diyorum ya mahkemeyle diye
haciz gelir
memur ne ya ben muzisyen olucam bana da diyorlar ki cok ses yaparsin muzik yapiyorum ya ne sesi
Adamın, ödeyecek durumu yoksa ;istediğin kadar hacze git, hiç bir şey alamazsın diyorum bende.. Adamın ya maaşı olacak, maaşında da senden başka haciz olamayacak, ya da bankasında parası olacak. Başka türlü, adam memur değilse ; ödeyip ödememek, kendisine kalmış.. Bizim yıllardır, alamadığımız kiralar var. Çünkü adamlar, bitik ve batmış.. Ama memurluk, güvenceli meslektir. İşten çıkarılma olmaz ve yüksek faiziyle kiranı alırsın. Bu yüzden herkese, evini memura kiraya vermesini tavsiye ediyorum ki ; sonra kiraları alamadıkların da başımızın etini yemesinler..
Çok saçma bir şey ve resmen erkek düşmanlığı. Kadın olsalardı böyle bir şey yapmazlardı. Direk evi kiraya verirlerdi. O kadar saçma bir şey ki. Türkiye'de yaşanan bu tarz şeylerin engellenmesi lazım. 5000 tl ceza yerinde bir karar olmuş. Umarım bir daha böyle bir şey söylemez. Bekar erkek olunca ne oluyor? Erkekler evlenmek zorunda mı? Yaşamasınlar mı? Sokakta mı kalsınlar? Ne saçma, ayrımcı bir düşünce.
Evi kiralamak isteyen 3 kadın olsaydı ev sahibi balıklama atlardı. Sorun, kiralamak isteyenlerin bekar erkek olması. Evde içerler, karı kız getirirler diye üstüne vazife olmadan namus ve ahlak bekçiliği yapmış ev sahibi. Ceza da az olmuş, 20.000 TL falan olmalıydı.
“Vizesiz Avrupa” için AB'nin talep ettiği düzenlemeler arasında yer alan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu” Kanunu Meclis'ten geçti. Yasa uyarınca,“Bekara ev yok” demek ayrımcılık sayılıp, 15 bin TL'ye kadar para cezasıyla cezalandırılabilecek. al kız cevabı verdim budur yani
Haberin aslı yok bence veya başka bir durum var. Öncelikle ev sahibi istediğine evi vermeyebilir, seçim hakkı var. Mesela sigara içen, çocuklu, evcil hayvanlı, bekar, kalabalık, yabancı vs bu tür kriterleri olabilir. Bu suç değil. Kaldı ki bu yıllardır olan bir şey, neden ilk defa bu durumda ceza verilmiş? Ya haber yalan ya da hikaye değiştirilmiş.
Kimsenin kimseyi medeni durumundan dolayı suçlamasına hakkı yok oturma izni varsa oturabilmeli. Size ait olan bir hakkın size verilmesine müsaade etmeyin o , hak size ait zaten başlı başına. Suç olduğunu düşünmüyorum ama cahil bir kitle bunun suç olduğunu düşünebilir..
bekar ya da evli umrumda değil kirasını ödediği sürece oturabilir, bekar olunca eve gelen giden oluyo felan gibisinden sözler edilmiş, evin kirasını ödüyor ev onundur eş dost kim istiyorsa gelir arada kaçamak yapmak istiyorsa istediğini getirebilir kimse karışamaz bence az bile yazmışlar
Ev sahibinde suç var tabii ki daha düzgün bir kullanmalıydı onları da anlamak gerek.. yarın öbürgün ben de vermek istemem şahsen.. insan evi düzgün kullanılsın zarar gelmesin ister kız ya da erkek ayrımcılığı yapmıyorum ama şu da bir gerçek genel olarak erkekler temizlikten veyahut evin bakımından anlamazlar ilgilenmez istemezler.. uğraşamayan biriyse sert bir sözleşme de yapmamışlarsa ev çöp.. evinden kar değil zarar eder..
Evet ben de gördüm, hatta ben de soracaktım unuttum. Tuhaf bir karar çoğu belli kategoriye evini kiraya vermek istemiyor. Ezelden beri var bu. Hadi Suriyeli istemeyen de çok ırkçılık kapsamına sokabilirler de bu ne alaka. Bekar değil de öğrenciye vermem diyen de çok. Bunu eve dişi getirme olarak da bakılmamalı, evin duvarını mafedebiliyorlar, bazı şeyleri söylüyorsun ters anlıyorlar. Aslında bol maddeli sözleşme yapmak gerek anca o zaman olur ama onda bile hukuk aramak masraflı ve uzun.
dogru karar meden durumu yonunden ayrimciliga maruz kalamaz ama herhangi bir adli suc unsuru iceriyorsa evini vermeme hakkı var.. ev sahibinin yapmasi gereken adli sicilini isteyip maasliysa maas bordrosunu ve serbest meslekse kira bedeli kadar teminatli senetini veya cekini almak... onun disinda ne ugrasiyorsun medeni durumuyla bos is bunlar ustelik degerleme kaybi yasiyor evin her gun..
3 tane seksi kız istese hemen verirler ama 😅
Ev sahipleri çok aç gözlü bazıları. Devletin Kira artış oranından fazla zam yapmaya kalkıyor bizim ki. Öğrenciyim ben mesela 2000 tl ödüyorum 3500 tl yapacağım diyor. S.. misin sabaha mı bırakır mısın bilinmez.
Ayrıca Best komşularım var sırf bekar erkeğim diye gece 12 den sonra rahatsız etmek için kapı zilime basarak uyandırıyorlar ses yapmadığım halde duvarlara vuruyorlar. Bilmiyorum böyle tip ev sahiplerin de komşuların da..
Otoritenin gücü yetiyorsa 4 market orada buyursun önce bunları halletsin. Serbest piyasa ama herkese serbest olmalı. , neymiş kira üst sınırı varmış şubatta 5 tl olan şeker şimdi 125 olmuş nerdesiniz. Kısaca Devlet ya tüm ihtiyaclara sınır yaşa serbestlik koyacak. Ev benim istediğimi veririm ceza haksız olmuş.
Aslında olay burada kadın-erkek olmak değil de biraz sorumluluk sahibi olmayla alakalı bir durum bence. Amcam, evini 3 erkek öğrenciye kiraya verdi. Çocuklar sanki o evde hiç yürüyüp adım atmıyorlar gibi evde ne bir çizik ne bir şey var. Tertemiz bakıyorlar eve. Çünkü sorumluluk sahibi hepsi. Eğer sorumsuz insanlar olsaydı evi kırıp dökerlerdi çoktan
İyi olmuş taksicilerin kısa mesafe gitmem türk sen almam turist bekliyorum demesi gibi sanki bedavaya ev veriyorlarmış gibi birde evli bekar sarışın esmer vs ayırt ediyorlar. Kiracı yüklü para ödediği halde bu ülkede bir türlü müşteri olarak görülmek istenmıyor. (Not kiracı değil ev sahibiym)
Ben Hacettepede okuyan 2 kız öğrenciye verdim Anneleriyle oturmasına rağmen komşularım biraz homurdandı. Kafam atarsa Pavyonda çalısan birine veririm deyince hepsi sustu ama çok iyi insanlarda saçmalıktan başka bi şey değil
bekara, öğrenciye, çocuklu aileye, yeni evlene, asgari ücretli olana, kalabalık aileye, ev yok. Bunlar sokakta yaşasın. Zihniyete bak. Bir gün bütün bunlar bir araya gelip sokakta günlerce cadırda kalma eylemi yapsınlar.
Haksız bir ceza. Kiracının ev seçmek gibi hakkı olduğuna göre ev sahibi de kiracı seçebilir. Hem bekarlar uzun vadeli de kalmıyorlar, aralarında anlaşmazlık olunca evi boşaltıyorlar. Ben de ev sahibiyim, emlakçıma odeyebilecek adam seç diyorum
ülkede döt baş yok ki ondan zaar üç bekar şimdi karı kız getirir ses yaparlar etrafa gürültü yaparlar diye düşündü herhal e iyide bu zamana kadar böyle görüntü göstermediler mi ad çıktı 9 a bi kere
Yo bekar olmak suç değil suç olsaydı o 5000tl cezayı onlara keserlerdi. Bekara, erkeğe, tek kadına ev vermem demek suç. Aynı ceza "ben evimde kedi köpek istemem" diyenler için de olmalı bence
Mesele bekar olmaları değil evin içine etmeleri düzgün kullanacak karakterde biri olursa verilir ama hergün farklı kızla gelip apartmanın huzurunu bozacaksa verilmez..
Bende vermem.
Sebebi içine etmeleri.
Yüzyıldır kiraya veren aile olarak gördüm ki eve en çok zarar veren kiracılar bekar erkekler.
Evet ya niye öyle cidden
@ofsıkıldımyine
Pisis.
Erkeklerin evlenme nedeni hizmetçi aramaları.
Biz sokağa izmarit atarız, yere tükürürüz, köpeğimizi sokağa sıçırtırız.
Tuvaletten sonra el sabunlamayız.
Saygı yok, sevgi yok.
Mümkünse yabancıya veririm.
Sonra yüksek tahsilliye oda Avukat aracılığı ile.
Acayip doğru. Tanıdığım ve ilişki yaşadığım tüm erkekler böyleydi. Hep hayatındaki kadınlar kıçlarını topluyordu. Ne sifon çekmeyi ne banyo yapmayı ne odalarını temizlemeyi biliyorlardı. Ev arkadaşları anneleri bakıyordu tamamen. Biz sevgili olunca da özensiz ve pis olmaları yüzünden hep kavga ediyordum sonra da bıktım ayrıldım hepsinden zaten. Midem bulandı.
Ciktigimiz apartmanda bekar iki kiz vardi cok kavga ediyolar kapinin ortasini kirmislar yumrukla bekarlarin genelinde boyle pasaklılik da olduğu icin ev sahipleride evlerini korumak istiyo ve haklilar
Muhtemelen ev sahibi aşırı muhafazakar bir kafa yapısına sahipmiştir. Evde içerler , kız atarlar falan diye vermek istememiştir. Tamamen geri kafa yani.
Bu sadece biz erkeklere karşı alınan bir tavır. Bekarlara karşı değil. Bekar erkeklere karşı.
Adam evin sahibi. Evini istediğine verir, istemediğine vermez. Bekâr erkeklere evini vermemesi için çok haklı sebepleri var. Ev sahibinin kiracısı olacak kişilerde aradığı kriterlere saygı duyulmalı, ceza hiç yerinde bir karar olmamış.
Evin sahibi olması gereksiz yere kurallar koyabileceği anlamına gelmez. Kural koysun da eve zarar vermemesi veya kirayı zamanında ödemesi gibi şeyler olsun. Kiracının bekar veya evli olması onu ilgilendirmez bu özel hayata girer. Kimse kimsenin özel hayatına karışamaz.
Anlatamıyorum herhalde 🙄 İstediği kuralı koyar çünkü ev ona ait. Kimsenin koyduğu kurala altında ne yattığını bilmeden "gereksiz" diyemezsin. Evli olup olmamak özel hayata girmez. Düğün yaparak herkese ilân ettiğin bir şey özel olamaz.
"Kira sözleşmelerini düzenleyen kanuna (Türk Borçlar Kanunu) bakıldığında ev sahibinin, meslek, medeni durum vb gerekçelerle kiracı seçebileceği düzenlenmemiştir. Ancak bir ev için birden fazla başvuran olduğundan, dolayısıyla ev sahibinin istediği kiracıyı seçebilir." diyor bir hukuk sitesi. Birden fazla kiracı adayı arasından seçim yapılabiliyor, ancak medeni durumu, cinsiyeti gibi nedenlerle ayrımcılık yapamıyor.
@Banker_Bilo adam hukuka göre değil kendi kriterlerine göre hareket ediyor. Bekar çoğu kişi eve onu bunu getiriyor. Bizim binada çok oldu bu. Çalışan bir insanım. Sabaha kadar onların çenesini dinledik. Evi mahvettiler. Temizlik yok düzen yok niye versin ya
@Banker_Bilo Mesele hukuksal bir mesele değil, anlamıyorsunuz. O ev benim ve istediğime veririm. Kanunun buna karışmaya hakkı yok, o ev benim mülkiyetimde. Bakarım; evime iyi bakamayacak gibiyse, benim evimde benim hoş karşılamayacağım şeyleri yapacak biriyse evimi vermem. Buna kimse karışamaz, devlet dahil. Kaldı ki yaptığım da zaten ayrımcılık değil buna prensip deniyor. Prensip olarak bekâr erkeğe ev vermiyorsam bana herkes saygı duymalı.
@bitirim_05 Hukuk, kişinin kendi kriterlerinin önüne geçer. Hukuk, kişilerin keyfi uygulamalarını önlemek için vardır. Örneğin 18 yaşından büyük kızınızın erkeklerle görüşebileceği kaygısıyla evden çıkmasını yasaklayamazsınız, hürriyeti tahdit suçudur, benim kriterlerim böyle diyemezsiniz.
@Banker_Bilo beğefendi o binada başka insanlar da yaşıyor. Bekar kişiler ile bir arada bulunmaktan çekiniyorlar. Erkekler eve kız atıyor, serseri arkadaşlarını dolduruyor. Eve zarar veriyor. Komşularımı da düşünmek zorundayım. Ev onun sıze ne? Bizim binada kaç kişi çıkarıldı rahatsızlık verdi dıye. Bekar erkek kiracılar
@bitirim_05 İşlenmemiş bir kabahatin (gürültü, rahatsızlık vb) işlenebileceği varsayımı ile hareket edilmesi doğru değil. Ayrıca kiracının misafirine de karışamazsınız, evi kiraya vermek size o hakkı vermiyor. Evin bir anahtarının ev sahibinde olması bile kanuna aykırı. Özel hayatın gizliliği diye bir kavram var. Kiracı rahatsızlık nedeni olursa (haklı gerekçelerle tabii) onun çözüm yolu ayrı. Eve çok gelen giden olması, bekar erkeğin kadın misafirinin olması (veya tam tersi) ev sahibini veya diğer bina sakinlerini ilgilendirmez. Kiracı rahatsızlık vermiyorsa, evde suça konu bir durum yoksa bunlar evi kiralamamanın gerekçesi olamaz.
"Benim evimde benim hoş karşılamayacağım şeyleri yapacaksa" hatalı bir mantık. Kiracının evinde nasıl yaşayacağına, kaçta gelip kaçta gideceğine, evinde içki içip içemeyeceğine, misafirine karışmaya hakkınız yok. Evin mülkiyeti size ait olabilir, ancak özel yaşam anlamında orası kiracının özel yaşam alanıdır. Aynı binada ev sahibi olan komşunuzdan özel hayat anlamında farkı yoktur, ve özel yaşamı hukuk güvencesi altındadır. Eve maddi zarar verirse diye zaten depozito alıyor ev sahibi. O da gereksiz kaygı. Yine olmamış bir şey üzerinden kiracı adayı hakkında hüküm vermiş oluyorsunuz.
Meselenin tam da bu şekliyle hukuksal bir mesele olduğunu da siz anlamıyorsunuz
@Banker_Bilo evini Suriyeli biri tutmak istese sen de vermek istemi deyip ceza al bakalım ne hissedeceksin. Ya ev benim benim. Devlet hukuk benim malıma düşünceme ne karışır ya? Hani düşünce fikir özgürlüğü? Eve gelen giden beni elbette alakadar eder. Yol geçen hanı değil o ev. Aileye veririm. O kadar evim olsa.
Medeni hal (evli/bekar) özel hayattır. Özel hayat kavramı içinde değerlendirilmesi için nikahın kimseye duyurulmadan yapılması gerekmez. Hukuktaki özel hayat kavramını inceleyin. Sizin sandığınız gibi bir şey değil.
@bitirim_05 Türk vatandaşı olmayana kiralamayabilirsiniz, yabancıya verecekseniz İngiliz olur ama Suriyeli olmaz dediğinizde yine ayrımcılık yapmış oluyorsunuz. Bir malı satarken de parasını ödeyen müşteriye ayrımcılık yapamıyorsunuz, o da kanunda var. Örneğin eşcinseller mağazamdan alışveriş yapamaz deme hakkınız yok. Hukuk, olasılıklar üzerinden çalışmaz.
Kiracı aile olduğunda çevreye rahatsızlık vermeyeceklerinin, eve zarar vermeyeceklerinin garantisi var mı? Ya çok gürültücü, kavgacı bir aileyse? Ya evi nasıl olsa kiracıyız diyerek hor kullanırlarsa? Çocuklu kiracı ailelerin gürültüsünden de çok rahatsız olanlar var.
@Banker_Bilo Ya adam bekar erkek istemiyor işte kardeşim. Ailece görüşeceği bir aile istiyor belki. Benim malıma kim karışır ya? Amma da olay yaptınız. Kimse bu fikrinden dolayı linç edemez onu. Herkes haddini bilsin. Adam mal sahibi. Sen doldur bekarları evine o zaman sevabına
Sacam eve girdi yasam tarzi uyamayan biriyse cikar cikara bilirsen hetkes evini istedigine verebilir kurulun asil isi ev kiralarinin yuzde 400 artmasina mudehale etmek
evi istediğine verebilirsin ama bu bekarsın vermiyorum diye olmaz. zaten evde zarar veren bir şey olursa bunu ispatlayıp çıkarabiliyorsun.
Evimi her önüne gelene kiralamak zorunda değilim. O eve gelen zarar benim cebimden çıkıyor. Ayrıca orada komşular rahatsız olacaksa onları da düşünmek zorunda ev sahibi
Böyle dandik bir mahkeme mi var adamın kendi malı değil mi istediği kişiye verir evini valla bana böyle bir yamuk yapacaklar ne kiracı ne mahkeme kalır ags büyük konuşmim.
iyi de adamın kendi malı değil mi? istediğine kiraya verir isterse bedava verir isterse boş tutar. ben de şahsen kiralayacak evim olsa araplara vermem. bu da mı suç o zaman?
Evet hemde evrensel kurallara göre ağır suç
@Yapraksarmasi00 saçma sapan bir hal aldı dünya. kendi evime de istemediğim adamı sokmam kendi arabama da koymam dükkanıma da almam. kimsenin haddine değil kiminle hangi ticari ilişki kuracağım
Bu faşistlik ve çağ dışı yöntemdir Avrupa'da böyle bir şey olmaz
@Yapraksarmasi00 faşizm devlet sosyalizmidir hanımefendi ve bunun konuyla bir ilgisi yok. aradığınız kelime ırkçılık ya da ayrımcılık sanırım
5bin TL az bir rakam! Daha çok kesilmesi lazım. Devlet yönetimi olsa adam gibi kimse kimse ev vermiyorum demeye cesaret edemez.
çok saçma adamın evi değil mi ister verir ister vermez. başka bir ülkeden vatandaşlık alsak iyi olur bu ülke yaşanmaz hale geliyor
Ama sebebi önemli
Bekara ev yok demiş
@senaküçük35 demekki daha önce sorun yaşamış. siz başınıza bir bela gelince sorun yaşayınca aynı hatayı tekrarlamaya çalışıyor musunuz
Bekâr olunca noluyorki
o zaman adamın hastası varsa arabayı çalarsa, haklı çalan, hastası vardı.
Anlamadım demek istediğini bekâra ev niye vermiyorlar onu bilmiyorum onu söylesene
@senaküçük35 hayret ya. adam daha önce bekara vermiş sorun yaşamış demekki. tekrar sorun yaşamamak için vermek istemiyor bu kadar basit. mülk adamın ise istediğine verir.
siz arabayla gidiyorsunuz biri el attı dur diye sizde durmadınız o zaman suç mu işlemiş oluyorsunuz. adamı neden almadınız diye.
Adamın daha önce birine verip bişi yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz bekâr olmak kötü bişi değil ki ve burada birbirimizi haksız çıkarmaya uğraşmıyoruz bi sorun hakkında tartışıyoruz saygı çerçevesinde tartışalım
İkisi aynı şey değil bunda kira ilanı çıkartıyorsun yani alıcı arıyorsun onda dümdüz gidiyorsun
@senaküçük35 diyelim ki hiç bir sorun yaşamadı. evimi istediğime kiraya veririm. saçmalık şu. adamın kendi malını istediğine veremeyecek mi
@senaküçük35 dümdüz gidiyorsun ama adam benim acele işim vardı dedi bir bahane uydurdu o zaman suçlu olursun. bunda bekarlığı kullanmış o zamanda başka bir bahane
Tabiki serbest piyasa isteyen istediğine verir istediğine vermez ama benim merak ettiğim neden bekârlara vermiyolar bekârlarla sorun yaşıyorlar
Verdiğin örnek tutarsız
Elbette sacam burada herkes duzgun olabilir ama bazilari evi dolduruyo arkadas vs muzik icki hayat kadini kim aile apartmaninda oyle seyler ister
@senaküçük35 sana göre tutarsız sadece herkes kendi malını tasarruf etme hakkı var onu anlatmaya çalışıyorum. bekarların ne yapabileceklerini biraz düşünürseniz anlarsınız. kesin yaparlar demiyorum yapabileceklerini. adam demekki yaşamış bazı şeyler
yok öyle şey. bunun başka ülkede yapsan öperler. kişinin sabıkası olur vsvs bunlar tamam. ama bekar diye reddedersen dava bile açılır sana.
ayrıca eve zarar verirse zaten ispatlayıp çıkarabiliyorsun.
Bekara ev vermiyorlar, ev yok diye kız vermiyorlar, mekana damsız almıyorlar nasıl bi döngü bu yahu 😅
Zaten ceza kesecek yer arıyorlar 😂 onları dudunduklerinden değil kendileri için kesmislerdir o cezayı
Saçmalık, ev benim değil mi, istediğime istediğim gibi veririm kadın erkek evli bekar diye istediğim gibi seçerim, kimse karışamaz...
Bekara ev yok demek saçma senin evin diye oturacak kişiyi secemezsin. Parasını paşa paşa veren oturabilir. Bence 50 bin TL ceza verilmeliydi
Erkek olmak çok zor bu ülkede askerlik nafaka düğün masrafı altın araba ev kadın dan geç emekli ol toplum baskısı vs iyi ki erkek değilim
Erkeksin bence ndjdjd
Muhafazakar insanlar boğuyo beni ne amacla dediği bariz neyse bsey demiyorum haketmis cezayı
Ne yapsın yani adam sırf bekar diye sokaktami kalsın bu ne saçma düzendir lan...
Adam evini bekara vermek istemiyor diye neden suçlu?
Bazı Erkekler daha pis oluyor ev sahibi endişelenmiş
Evim olsa hayatta erkek öğrencilere ev vermezdim valla haklı ev sahibi erkekler çok pis mide bulandırıcılar
Aslında orada anlatılmak istenilen farklı bekara vermek istemiyorlar çünkü bazı insanlar fuhuş yuvası olarak kullanıyorlar.
Alt katı bekara kiraya verdiler. Sabah sakin, akşam bar gibi çalışıyor. Ev sahibi olsam. 5bine paçamı kurtardık derim 😂😂😂
Şimdi bunlar bekar eve kız atarlar etraftan yanlış intiba uyanır falan diye düşündü heralde...
Lan adamlar paraları olmadığı için 3 kişi ev tutmaya çalışmış zaten 200 300 k düğün masrafını nasıl karşılasınlar 😄
Şimdi bunlar bekar eve kız atarlar etraftan yanlış intiba uyanır falan diye düşündü heralde...
Ben de bunları anlamıyorum, aylık paranı al geç. Gürültü yapmıyorlarsa, düzenli ödüyorlarsa daha ne istiyorlar? Yok bir de çocuk sayısını da ev sahibi belirlesin...
Dimi ya
@hamburgerkoftesi gürültü yapan kiracıyı kimse istemez ister evli ister bekâr.
Evet bunlar zaten olması gereken şeyler ama evli veya bekar olması özel hayata girer bunlara karışmaları saçma.
@hamburgerkoftesi evet orası biraz saçma. Şahsen bekar da olsalar düzgün kullanan çok kişi var genelleme yapması saçma
Size kiraya vermek istemiyorum dese anlarım da bekara ev yok diye neden vurgu yaparsın ki. Başkasına sözüm var diyebilirsin.
Bizim gibi geri kalmış ülkelerde, herkes üremeni ister, sömürecek adam lazımdır çünkü
Paranı verecekler, rahatsizda etmeyecekler. Daha ne istiyorsun. Sokakta mi kalalım?
Aynen öyle
Eve eskort atıp duracaklar kabul etmeyebilir gayet normal
Aslında kişi özgür iradesiyle mülkünü istediğine verir , ceza anlamsız
Hangi kanun ve maddeye dayanarak verildi acaba bu ceza?
Bekarları Koruma ve Kollama Kanunun 3. fıkrasının a bendine dayanarak verildi.
Anasi avradini ben olsam hapse atarim. Ne demek yok
Sorma zamanında onları çektim canları çekiyor heralde bekar hayatını neden kiskaniyorlar ki
5 bin az şöyle bir 100 bin olacaktı bşr daha gççtunu kaldıramaz kimseye
Bu emsal bir karar olmuş artık bekarlar bu kararla daha rahat ev bulabilirler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?