Merhabalar🍁 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), “1+1 daireyi bekâr erkek kiracıya vermiyorum” diyen ev sahibi ile aracı olan emlakçıyı 1000’er lira idari para cezasına çarptırdı. Gerekçesi: Cinsiyet nedeniyle ayrımcılık yasağını ihlal...Ev sahibinin evi istediği kişiye kiraya verme hakkı yok mu?
Tabii ki ayrımcılık yapmak olmaz ama bizimde 2+1 evimiz vardi. Veriyorduk uygun fiyata öğrencilere. Daha cok kiz öğrenciye vermistik. Bir kere de erkek öğrenciye verdik kusura bakmayin ama içine etmiş evin. Banyo küf icindeydi. Lamineler çizik çizikti. Kiralik ev falan dememis duvarda bazı yerlerde çiviler vardi. Çakmış begenmemis geri çıkarmış. Duvarin bir bolgesi delik delikti. Yapiskanlar, bantlar vardı bol bol. Bir iki tane poster bırakmıştı duvarlarda. Cift taraflı bantlar yapıştırmış. Onlar da hic çıkmaz bilirsiniz. Icine etmiş evin yani. Bir yone ev sahipleri hakli. Tamam cinsiyetcilik yapılmamali,öğrenci en ihtiyaci olan kişi o kiralik eve ama iyi niyet gosteriyorsun karşılığını alamiyorsun. Ev ona verdigimiz gibi degildi. Insan utanır. Bize boya badana masrafı, lamine masrafı olarak geri döndü. Annemde ben bunun pisliklerini temizlemem dedi. Temizlikci cagirdik. Bir de o masrafımız oldu. Evi temizledi, banyodaki küfü, su-sabun kalıntılarını o temizledi. Bize ekstra masraf olarak geri döndü ev. Simdi boyle bir durumda kim ev verir ki? kızlarda cok sorun yasamamistik. en azindan evi temizleyip gidiyorlardı. Ya da oraya buraya kafasina gore çivi cakip, bant falan yapistirmiyorlardi. Bir kız nasil yapmışsa kapilardan birinin camını çatlatmis. Kiz özür dilemisti kac kere. Babama soyledim zarari karsilayacagim özür dilerim demişti kac kere. Annem de kizin guzel davranışına karsilik yok kızım gerek yok sorun yok demişti. Ama her insan, her erkek bir degil tabii ki ama verdigimiz erkek öğrenci evin içine etmis, hic utanma, helallik isteme falan yok. Boyleleri cikar diye millet vermiyor evini. Adam gibi kullansalar, hor kullanmasalar ilk basta verilecek kisi öğrenciler. Babamda egitime cok önem verir. Kendi de öğrenci olmuş. Biz evlatlari ogrenciyiz, o noktalardan geçmiş öğrenci halinden iyi anlar. Evi de hic cekinmedi öğrenciye vermekten ama o erkek ogrenciden sonra bir süre öğrenciye veremedik yaşadığımız seyden dolayi😊 tabi her insan ayni degil cok titiz, temiz erkeklerde var ama bize denk gelmedi.
söylediğine katılıyorum. erkek milleti hayvan gibi. bunun önlemini 'depozito' alarak çözebilirsiniz. evin 3 aylık kirasını depozito olarak istiyoruz dersin.. eğer pislik içinde çıkıp giderse depozitosunu alamaz siz de 'bu evin hali ne böyle.. depozitoyu ev masraflarını gidermek için kullanacağım' diyerek o masraftan da kurtulursunuz. Ama şöyle bişey var tabi, yapmasalar daha iyi olur.
benim öğrenci bir arkadaşım vardı. antalyada kalıyordu, ne eve karı kız atardı, ne içkisi alkolü vardı. çocuğa ortamda bizzat arkadaşları olarak kız lakabı takmıştık iyi yemek yapar ev temizliği yapar diye.. çocuk gitti ünv'de yurtta yapamadı geçinemedi oradakilerle. öğrenci için kiralanan evleri de aşırı paspal olduğu için beğenmediğinden ev bulamadı ve ankaraya geri döndü.. okuyamadı yani sırf ev bulamadığı için. Şimdi ben demiyorum ki erkekler çok süper varlıklar. evinizi kiraya verin..
ama şu mantıkla düşün. deniz kenarına gittin bir bardak su aldın, içinde balık yok. bu demek değildir ki denizde balık yok. yani bütün erkekler pis değildir bu mantıkla düşünün. bizi yetiştirme şekillerinden kaynaklı aile tarafından terbiye almamışsa duvara çivi de çakar. poster de asar. camı fayansı da çizer. öyle bir terbiye verme şekli var ki 'oğlum çık odanı temizleyeceğiz' derler erkeklere. kızlara odanı temizle diye buyururlar. çocukluktan böyle olduğu için ev temizliğini erkekler yapmayı hiç görevleri gibi görmezler. ama dediğim gibi bu her erkek için geçerli değildir. kadını da var pislik.
Bencede suç sayılmalı yani. Bunun cinsiyeti yok yaaa bazıları kul hakkından korkar dürüst olur benim bayan kuzenim var eşiyle bide çocuğu var kiraları biriktirip vermeyip kaçıyorlar başka bı eve bunun cinsiyeti yoktur karaktersizler yapar anca bazilardida durumlardan dolayı ona bişey diyemem hayat pahalı
Kiralık ev bir bakıma emanet evdir. Bekar ve yanlız olan bir bayan veya erkek'ki öğrenci değil, ya da öğrenci olan bir bayan ya da erkeğin tuttuğu kiralık daire içinde oturduğu dönemde ya da kiradan çıkınca '' genellemesiz '' ; Eve hemcinsi veya karşı cinsten bir ve birden fazla insanın gelmesi sonucu apat. sakinlerini rahatsız edecek gürültü, içki içilmesi, bir çok vede aynı olmayan kişilerin gelmesi üzeri ev sahibinin uyarı amaçlı eve geldiğinde etrafın pis olup sabit kapı dolap vb. eşyaların hasarlı olduğunu görmesi üzeri yaşanılan olaylardan ötürü sorunlar yaşanmakta. Ancak her insan bir diyemeyiz. Ayrıca kanunen gerekli özel şartlar koyularak yapılan anlaşmalar ile bu olumsuz risklerin önüne geçilebilinir.
şu an ailemle kalmaktayım çünki bekarım. Ancak kirayada çıksam ; Bu zamana kadar içki ve sigara kullanmadığım, kumar oynamadığım ve gayri meşru cinsellik yaşamadığım'ki diğer adıyla '' Zina '' yapmadığım vede başak burcu olan temiz, titiz ve tertipli olduğum için ev tutma üzeri sorun yaşama ihtimalim çok düşük. Hatta bazı emlakçılar ; simadan, konuşma konu içeriği ve anlamlarından, manevi hassasiyetinden ve son olarak öncesi başka emlakçıdan tuttuğun daire için referans verdiğinde ev sahibini ikna edip evi kiralatabiliyor. Sonuç olarak ; Kanunen gerekli özel şartlar koyularak yapılan anlaşmalar ile bu olumsuz risklerin önüne geçilebilinir. Bu sayede bekar ve öğrenci olan bay ve bayanlara ev kiralanılır.
Bekar erkeğe ev vermem dediğin zaman ayrımcılık ve cinsiyetçilik yapmış sayılırsın evet..
ayrıca bekar erkeğe vermem ne demek. bekara vermem de kaldı mı arkadaş. niye vermiyorsun? 3. cü sınıf vatandaş mı bekar olunca. hayır öyle kiracı seçeceksen, emlakçıya belirt evli çiftlere veriyorum de.. bekar gelirse kadın erkek ayırt etmeden verme istemiyorum de.
adam bekar diye sokakta mı kalsın arkadaş anlamıyorum. bizim bu çektiğimiz çileyi görün işte kadınlar.. erkeklerin hayatı oooh ne kolay diyorsunuz da. bir işe girerken bile askerlik yaptın mı, ordan geldin mi burdan geldin mi, şunu bitirdin mi bu eğitimin var mı tecrüben var mı şu bu diye bin tane şey sıralanıyo. kadın olunca presentable olman yetiyo. eli yüzü düzgün bayan eleman diye bir sürü gördüm ofiste 'excell' bilen eli yüzü düzgün 'KADIN' eleman diye..
excell i kullanmak için kadın olmak mı lazımdır mesela.. bunlara da bir ayar verilmeli. napalım erkekler olarak sadece gidip madenci mi olalım. ölelim mi asfalt mı yiyelim.
İstediği kişiye verir ya onlara ne ki? Ayrıca TİHEK kimmiş ben mi dedim ona eşitliği koru diye. 🤔 O zaman bende milletvekilleriyle eşit olmak istiyorum şikayette bulunacam maaşlarının yarısını bana versinler 🤣
Bazı insanlarımızın yaptığı olumsuz hareketler e tâbi iyi niyetli insanları da kötü kılıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Biz ev sahibi olsak evimizin kötü hâle gelmesini bizde istemeyiz... Ama her insanın da bunları yapacak diye bir şart yok başta da söylediğim gibi... Her şey bizden kaynaklı yapacak bir şey yok
Cok saçma ya ya Adam belki eve ihtiyacı var illa evli olmasımı lazım Yazık sizde hiç insanlık kalmamış 2 cisi cinsiyet Ayrımcılığı da bedir ya allah aşkına bırakın hep bu Sıkıntılar çoğaldı kiralık ev olunca olmuyor Bide kendi evin gibi olmaz abi Kafan rahat olur ya ben çok kira evde oturdum Adam kapıya dineliyor para essen sikini al o. c Hem oturtmuyon adamı yaramin kafasını al kodumun adamı gel vicdansız bu kiralık ev sahipleri genelde o. c oluyo %98 i ben bunları çok yaşadım çok 😡😡😡
Şu dünya hayatında erkekler veya kadınlar diyerek ön yargı oluşturmak ve bunu beslemek kadar büyük bir saçmalık yok. Her bir eylemin arkasında ya erkek ya da kadın etiketi oluşturuluyor. Herkes insan. Ali yaptıysa Veli Ali gibi olmaz. Ayşe yaptıysa Fatma onun gibi olmaz. Ancak birbirine özenen şahıslar birbirine benzer bu da örnek olsun. Diyeceğim o ki ev sahibi zekasından dolayı o cezayı halletmiş
Böyle bir şey yapılması tabi ki doğru değil ama ev sahiplerinin en çok şikayet ettiği kiracı türü öğrenciler ve bekar erkekler dağınıklıklarından dolayı kiralık evlere en çok onların zarar verdiği düşünülüyor suç sayılması çok ağır bir tepki olur ama başka bir çözüm bulunabilir diye düşünüyorum 💫
dünyada bir bizde var herald eböyle canım mal sahipleri dün bir fabrika yeri için telefonda konuştum kiralayacam adam üretim yapacaksanız kiraya vermem diyor, fabrika olarak kullanılabilecek tarzda yapılmış bir yere o kadar para verip dansözmü oynatacam ben napmam gerekir, adalet yok bu ülkede nerde bir çakal var mal mülk onların elinde
Yani ev sahibi evinin iyi bakilacagina ikna olmuyorsa vermeyebilir vde, sadece bekar olmak mazeret değil. Ben de bekarım, ev ararken annem de gelecek bakacağız demiştim emlakciya.. sonra bekar oldugumu öğrenince, anneniz ile gelince bekar degil sandim dedi... bekarlari leylek dünyaya getiriyor sanki
Ev sahibi kiracısını seçmekte özgür değildir. Bir esnaf nasıl vitrine koyup üzerine fiyatını yazdığı malı parasını ödeyen herkese satmak zorundaysa (evet hukuken zorundadır); ev sahibi de kiralamak zorundadır. Kiracının batırması, randevu evine çevirmesi, evde davul çalması ayrı problemlerdir; ayrıca çözülmelidir.
Ev sahibi kiraci secebilir ama anlstigi ucrete gore vb. secebilir. Bir de onceden taniyorsa ve evi ahir gibi kullandigini biliyorsa o zaman tercih etmeyebilir. Ama hic tanimadan cinsiyete gore secemez bence.
Çok mantıklı bir karar ve zaten yasaya göre cumhuriyet kurulduğundan beri ev sahipleri suç işliyor. Tabi mesele erkek olunca kimsenin umrunda değil. Bir insan bekar olduğu için ev bulamıyorsa sktr et gitsin o toplumu..
Ev kiralayıp parasını alıyorsunuz. Size ne arkadaşım adamın evin içinde ne yaptığından, ister evlenir. İster 10 tane kadınlar birlikte yaşar. Ev kiralayinca, hayatını da mı kiraliyorsunuz. Dayak istiyor, öyle ev sahipleri
Parasını alıyorsa kirasını alıyorsa millete evli bekar, kadın erkek diye bir ayrım yapmaya hakkı yok. Bekar erkek diye kendi evine çıkmaya hakkı yok mu?
Bir ev sahibi olarak evli bekar erkek kadın ayrımı yapmam sadece samimi ve dürüst olması önemli şu an hiç memnun olmadığım aile kiracim var keşke öğrenciye verseydim diyorum. Ayrım yapılmamasından yanayım
Merhaba, Evet suç sayılmalıdır! Bende eve çıkmayı düşünüyorum. Gelecekteki eşim için hazırlıklar yapmak istiyorum! Dayayıp döşemek istiyorum. Aşkım yorulmasın, ev sahibini öperim valla! Oh iyi olmuş! Ben olsam bende bekara ev vermem! 😂
sonuçta bu bir sözleşmedir... sözleşme taradlfların serbestliğine dayanır... kimse kimseyle sözleşme kurmak zorunda değildir... aynı şekilde kimse kimseye zorla evini kiralamak zorunda değildir...
Bekar karıya da verilmesin o zaman? Sen ne saçma bir kafayı yaşıyorsun ya. Cinsiyet yüzünden ev vermemek nedir? Belki adam asosyal utangaç birisi veya yalnız yaşamayı seviyor? Bize ne? Dahası size ne?
Çok saçma ya ne alaka o zamn ev sahibinin oğlunada kızında başka yerde sırf bekar diye evi kiraya vermesinler oldu canım tek başına yaşayamaz mı bir insan!
Bunu düzenleyeceklerine kiracının nasıl davranması gerektiği düzenlesinler birazda. Ev sahibinin. Dilediğine verir. Fakat bekar kiracılar öyle pervasızca davrandılar ki konu buralara geldi.
Ev sahibinin insiyatifinde bir durum, milletin malini nasil kullanacagina, kac cocuk doguracagina, saat kaca kadar icki alip alamayacagina kadar karar verdikleri icin.
Hayır, ama genellikle erkekler temiz değiller, o yüzden ev sahibi olsaydım çok kirletirler ve eve zarar verirler, gireni çıkanı belli olmaz kötüye kullanırlar diye vermezdim
Bence yanlış çünkü bazı erkekler kadınlardan daha titiz cinsiyete değil kişiliğe bakılmalı ayrıca bazı evli kadınlarda evleri ahıra çevirebiliyor hele birde çocuk varsa
@Onemortime Kağıt üstünde evet kabul etmezler , lakin son zamanlarda ki yasa teklifleri, kadın ve kadına şiddete yönelik imzalanan İstanbul sözleşmesi... Kürsüler de hükümet evlilik / aile bağları nutukları atıyor ama son 3 yılda yarım milyon 18 yaş altı kız çocuğu evlilik dışı doğum yapmış... Bilemiyorum çok çok garip geliyor.
baba inanç konusu ana konu zaten? farkında mısın insanlar artık din ve vatanı için çok az çalışıyor ya da çalışmıyor çatışmıyor savaşmıyor iyiye giden bir ülkede nasıl bir sorun çıkarmalısın ki başka seylere harcama ve geliştirlime bütçesi ayrılmasın? insani yardımlar vatandaşlık vermek okulları ücretsiz yapmak hastane ve sgk yardımı yapmak gibi bir çok kaleme para ayırlması gerek ki ilerleme olmasın ve insanlar bize muhtaç olsun
Bence isteyen istediğine verebilir ama şöyle de bir şey var bekar kadına kiralık , bekar erkeğe değil çok saçma , bu durumda evi olan tüm amcalar kızlara kiraya verir bekar erkek napsın ev sahibi kadın olan ev mi bulsun
Bence bu her apartman daıresı ıcın gecerlı olmamalı aıl apartmanları var oraya dusunsenıze bekar ogrencıler doluyo bır eve 4/5 erkek sonra haftasonları kız arks. evde patrıtı gurultu gec saatte yatmalar olmaz yanıı
Bekar ve erkekse ne yapalım? Kartondan ev yapıp içinde mı oturalim iyi bir ceza olmuş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir yandan ev sahibine hak veriyorum çünkü evi kime kiraya verip vermeyeceği ev sahibinin kendi şahsi fikridir. Bir yandan da böyle bir ayrımcılığı hoş karşılamıyorum.
Bekar erkege vercek o da surekli eve birilerini getirir falan diye vermemistir.. genelde bekar kürtlere vrmezler hatta evli bile olsa yuksek fiyat cekerler
Istediğine verebilir ama bu sebeple değil, gecerli bir sebebe dayanmayan cinsiyete dayalı ayrımcılık is hukukundan tut, anayasa, ILO sözleşmelerine kadar yasaklanmıştır.
Sayılmalı sanki her bekar erkek karıya kıza sarkıntılık yapıyo her bekar erkek namussz her bekar erkek içki içiyor ses yapıyo
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben evimi bekar bir adama kiraladim ilk kiracim 2 sene evde oturdu 1 yillik kirami odemeden kacti ayrica evimin 2 camini+ kapilari+ kapilarin camlarini+cercevelerini +kapilarin kasalarini+ kapi kollarini kirip kacmisti
En İyi Cevaplar