Biraz önce yönetici zile bastı. Kapıyı açtım abi evde mi bişey konuşacaktım dedi. Benim şikayet ettiğim bi konu vardı onu anlatacak muhtemelen. Ben varım dedim, başka zaman geliyim o zaman dedi 🤦♀️ yalnız yaşıyorum demeye çekindim kahretsin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılTürk toplumu kadını birey olarak kabul etmez, mutlaka babası, ağabeyi, kocası, yani bir "sahibi" olmalıdır. Bu nedenle ebeveynler için en makbul kız evlat, baba evinden koca evine, yani babanın himayesinden kocanın himayesine transfer edilen kız evlattır. İki "himaye olunan" dönem arasına girecek bir yalnız yaşama, ayakları üzerinde durma, bağımsızlık, özgürlük dönemi ebeveynler için de, "elalem ne der" terör örgütü tarafından da kabul edilebilir bir durum değildir. Malum, başkalarının hayatlarını yargılamayı çok severiz ülkece.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir kadının yalnız yaşama ihtimali, başka ailesi tarafından engellenir.
Zira yalnız yaşayan kadın, sekse müsait kadın olarak görülür.
Türk aile yapısında kız çocuğunun seks yapma ihtimali, aileleri fazlasıyla gerer.
O sebepten ya bir an önce elin herifiyle evlendirirler, ya da eve çıkacaksa abisinin amcasının yanına verirler.
Bu aptal zihniyet kız çocuklarının aileleriyle başlar, genele yayılır.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok şanslıyım ki ailem de bu konuda bana destekçi. Ama toplum baskısını akrabalarım da dahil aşamıyorum.
Seks yapmaya müsaitliğe gelince, ailesinin yanında yaşayanlar yapmıyor mu sanki 🙄 yapmak isteyen her türlü yapar kime ne.
+1 yılŞimdi adam da haklı eşinizin olma ihtimali var yabancılara güven olmaz sizle konuşsa eli sopalı biri gelir diye düşünmüştür. Bir de kadınlar yaşanan olaylardan dolayı erkeklerle konuşma konusunda endişeli davranıyorlar sizi rahatsız etmek istememiş olabilir.
00 Yorumla
+1 yıl😄😄😄 gulesım geldı. Cınsıyet ayrımına delı oluyorum ya. Gıtsın gıtsın gelsn dalganı gec
14 Yorumla- +1 yıl
Şunu anlatamıyorum kimseye ya 😅😅
- +1 yıl
Bu tipleri cıdde almamak lazım. Yargısı yuksek tiplere ne anlatcan. Sonra evlende evlen derdıne gırıp delı edıolar tanımıyoZ senı ne haddımize diyen yok. Bos ver bebegım sallama sunları
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🤗 iyi geldi görüşün
- +1 yıl
🤗💖💐 iyi ki kadınızzzz
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
61Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Yahu cekinecek ne var bunda. Zaten şikayet ettiğin konu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBir kadın yalnız yaşayabilir tabi ki
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılBu yönetici büyük ihtimalle zaten sizin yalnız yaşayan biri olduğunuzu biliyordu. Sadece evde başka biri var mı diye kontrol etmeye geldi kendi aklınca.
Gün ışığında tekkeye adımlayarak gidenler ay ışığında çalgı haneye depar atarak giderlermis bu bu hesap.
Siz kendi ayaklarının üstünde duran bağımsız bir kadınsınız. Kendinizi bildiğiniz sürece başkasının ne düşündüğü çokta önemli olmamalı.12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılAma o abi var mi diye sormuş sende eşin bir yerdeymiş gibi ben varim demişsin
Adamda hakli olarak sonra geleyim demiş. Yani eşin rahatsız olmasın sen rahatsız olma diye. Bence sen çok yanlış düşünüyorsun. Adam nerden bilsin tek yaşiyorsun bilse sormazdi direk senle hallederdi sorunu114 Yorumla- +1 yıl
Yalnız yaşama ihtimali akla gelmeden abi diye girdi konuya. Ve yaşadığım tek şey bu değil ki. O sadece bi örnek. Neyse ya.
- +1 yıl
Ama o ağiz alişkanliği demiş sen iyice varmiş gibi sürdürmüşsün
- +1 yıl
Bence sorun sende tek kaldiğini demeye çekiniyorsun bu önyargindan kuttulmalisin
- +1 yıl
Kurtulmalisin
- +1 yıl
Önyargıdan değil de, bıkkınlıktan olduğunu idrak edecek kadar yalnız yaşadığım bi süre zarfı geçti. Belki bi gün bu raddelere gelirsin de beni anlarsın. Çekinmek zorunda kalmamı da, önyargı dediğin şeyin aslında bıkkınlık olduğunu da.
- +1 yıl
Bende senin gibi bir hayat yaşamak isterim aslinda çok güzel olurdu. Sanirim haklisin insanlar bakiş açisini değiştirmeli. Kırdiysam özür dilerim 🙏
- +1 yıl
Bunu gerçekleştirebilmek için eşek gibi çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam giriyorum, sırf kapımı çektiğimde her şey geride dışarda kalabilsin diye. Kırılmak değil de açıklama yapmak zorunda kalmak hele ki bunu bi kadına açıklama gereği hissetmek modumu düşürüyor. Halden anlamak gerekir bence 🌸
- +1 yıl
Çok haklısın ben sadece amcanin bakiş açisindan ne düşünebileceğini sana aktarmaya çaliştim objektif bir şekilde sanim yanliş anladin.
- +1 yıl
Bu toplum tek başina yaşayan bir kadini kaldiramiyor ama bir kadin bir toplumu kaldirmak zorunda kaliyo
- +1 yıl
Sadece detayda yazan şeyden dolayı değil de genel olarak tepki aldığım için sordum bu soruyu. Bi tane sorun yaşasam kalkıp bu soruyu sormam zaten. Normalleştiremiyoruz kadının yalnız yaşamasını.
- +1 yıl
Kesinlikle ilerde aynisini bende yaşayacağimi bilerek sadece amcanin ne düşünüpte abi var mi dediğini amcanin düşünme yapisima göre aktardim lütfen yanliş anlama beni. Benim örnek aldiğim kadin sen ve senin gibilerdir ve bunun için çabaliyorum🙏❤️🤗
- +1 yıl
Umarım başarırsın 🙏🤗 biraz önce dediğimi geri alıyorum. İnşallah beni anlamak zorunda kalacak şeyler yaşamazsın.
- +1 yıl
Türkiye de kalirsam birebir yaşyacağimdan şüphen olmasin😅
- +1 yıl
Ama teşekkür ederim bu güzel düşüncen için. Çok düşüncelisin🤗🙏
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılToplum kesimi olarak şu algı var; kadın kendi ayakları üstünde duramaz, bir şeyler başaramaz. Bu algıyı ilk kendi ailesi aşılıyor sen yapamazsın tek başına diyerek. Senin verdiğin tepki ise tamamen iç güdüsel olabilir. Acaba para filan mı isteyecekti 🙄
14 Yorumla- +1 yıl
Aidatı ev sahibine kirayla beraber bırakıyorum o iletiyor. Benim bi şikayetim olmuştu ev sahibine söylemiştim, onunla alakalı açıklama yapmaya geldi muhtemelen ama geri gitti. Zaten sorun sadece bu konu değil, genel olarak yalnız yaşadığım için garipseniyorum.
- +1 yıl
Garipseyenler illa ki olacaktır. İnsanların düşüncelerine ambargo koyamayız. Sen rahat mısın? İdare ediyor musun? Ona bak..
- +1 yıl
En büyük hayalim böyle bi fiyaskoya dönüşse de iyiyim ben 😅
- +1 yıl
Benim en büyük hayalim deste deste dolar eurolar üstünde döner yemek. 🥺
Hayaller büyük ama vizyon minik işte. 🙄
Kadınlar erkeklere nazaran yalnız yaşamaya daha istekli ve sorunsuz yaşıyor.
Evlilik kadına ağır geliyor artık.
Bu açıdan binalarda yalnız yaşayan kadınların olması normal. Bizim sitede iki genç kız yalnız yaşıyorum.
Biri gıda mühendisi, otelleri kontrol ediyor. Diğeri de veteriner. İkisi de evleri ile alakalı usta işlerini bana söylüyor. Site yöneticisi olmak bazen insanî sorumluluk da gerektiriyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben aslında ev sahibimle hallediyorum bütün meseleleri. O da yalnız yaşayan bi kadın yardımcı oluyor sağolsun. İlk defa yöneticiyle muhatap olmam gerekti o da açıklama yapma gereği duymadı bana 😅
Bu durumun kökenleri aslında kocasını önplana alıp kendisi geri planda duran kadınların suçu. Toplumu geçmişten beri böyle alıştırdılar. Bir sorun varsa evin erkeği konuşur ve karısına laf düşmez falan filan gibisinden. Ben günümüzde bile hala görüyorum "kocam yapar, kocam konuşur, kocam ilgilenir" diye söyleyip düşünüp kendisi hiçbir şeye karışmayan kadınlar yüzünden böyle bir algı oluyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Güzel bi bakış açısı
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏☺️
- +1 yıl
Prime kardeşim 😂👍
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılAslında sen rahatsız olacağını düşündüğü için öyle bir şey demiş ama olsun dışarıda da konuşursunuz..
boş ver takılma sen öyle şeylere. Kimin ne yaşadığını kimse bilemez..
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Ricalar.
- Aile & Toplum konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılGelenekçi ve sahiplenici bir toplum olduğumuz için. Tek kadınlar için değil bu. Erkek kadın fark etmez anne baba çocuklarının belli yaşa gelince onların başka eve çıkmasını istemez genelde.
14 Yorumla- +1 yıl
Ailem destekçim bu konuda 🙏
- +1 yıl
O zaman çık durma hiç :)
- +1 yıl
Çıkalı uzun bi zaman oldu bile 😅
- +1 yıl
oo süper :D
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. genel olarak tek yaşamiyor ya hani ülkemizde kadınlar ondan garip yani belirtmezsen adamin aklina gelmez. hem bak sen bile garipsediğin için olsa gerek soyleyememissin
24 Yorumla- +1 yıl
Adamın yüz ifadesinden sonra söyleyemedim. Kendimi garipsediğim için değil. Bu genellemelerle fazla beklentiye de girmemeliyim. Siz haklısınız.
- +1 yıl
İnan sitem bile edesim yok.
- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılGarıpsenmenın sebebi bızım toplumda evlı harıc kadın erkekle aynı evdr oturamaz yaklaşmaz bile şımdı evlıler bıle her naneyı yiyorlar yanlız yaşayıp tek kalan kadın olmdığı ıcın garıpsenır dedikodusu olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen eve girerse yanlış anlaşılırım diye düsündü
12 Yorumla- +1 yıl
Eve girmeyecekti ki bişey anlatacaktı sadece
- +1 yıl
Anlatabilirdi aslında ama genelde erkekler ev işini hallediyor ya ondan kadınlarla konuşmuyorlar
Söyleyebilirdiniz aslında kendince incelik yapmak istemiş başka bir zaman bir anlık boş bulundum söyleyemedim yalnız yaşıyorum diyin konuyu konuşun tâbi geri kafalı bir yönetici değildir umarım.
20 YorumlaYok canım millete göre kadın illa evlenecek o yüzden garipsiyorlar
32 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu garipsenmek mi? Adam aksine ahlaki terbiyesini göstermiş. Yalnız yaşayan bir kadının evine girecek değil ya
12 Yorumla- +1 yıl
Eve girmeyecek, bi konu hakkında açıklama yapacaktı
- +1 yıl
Yanlış anlaşılmasın diye demiştir.
+1 yılBu senin suçun degil, toplumun kara cahilliği, yönetici denilen canım ayıbı, sen içini rahat tut, hepsi alışacak
10 Yorumla
+1 yılNe diyeyimki tabiki rahat bir şekilde yalnız yaşam sizinde hakkınız ama rahat bırakmıyacaklar biliyorsun
10 Yorumla
+1 yılBurası Türkiye maalesef, ülkenin acı bir gerçeğini de siz söylediniz. Yazık
10 Yorumla
+1 yılEvet ülkenin hala geri bir ülke olması insanların yaşam tercihlerine saygı duyılmaması
10 Yorumla
+1 yılYönetici alt kattan değil de orta çağdan geldi galiba
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Tanidigim bir cok kadin yanliz yasiyor hicte garipsemedim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 931 cevap paylaştı. Neden evde bi erkek olma gereksinimi duyuluyor anlamiyorum zaten..
10 YorumlaAdam garipsememiş ki sen söylememişsin sadece, adamın ki alışılmış çaresizlik sadece
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İyiki demedin genelde tek yasamaya iyi bakmiyorlar gece kapına yanasa bilirler burası türkiye
10 Yorumla
+1 yılGel evlenelim, zile basacak kapıcın olmayacak. En fazla kargocular.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılYalnız yaşadığını söylemekten neden çekindin, muhatabı sen olduğunu belirtseydin.
Garipsenecek bir şey yok, insanlar tek yaşayabilir bundan daha doğal ne var.
00 Yorumla Bazıları yalnız bir kadını gördü mü hemen sarkıntılık yapıyor başka erkekler de sırf başkası yanlış anlar diye konuşmaz bile yani kısacası her şey kötü niyetli insanlar yüzünden
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBelkide sizi sadece evli zannediyordur. Yanlış anlaşılmayı düzeltirdim ben. Yoksa insanlar yalnız yaşabilir. Bunda garip olan ne var?
00 Yorumla Nıye cekındın kı toplumda erkekker yalnız yasayınca sorun yok ayrımcılık yapmıs bu arada tek yasadıgını bılmıyo mu da ortacagda mı kalmıs
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNeden çekiniyorsunuz yani bu da saçma. Gelmiş muhatabı sizsiniz ve bunu söylememek çekinmek gereksiz.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Durumu sen garipsemişsin. Ayrıca yönetici senin tek yaşadığını nasıl bilmiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Neden bilmesi gerekiyor?
- +1 yıl
Yani? Taşındığım zaman ona gidip detay mı vermem gerekiyordu? Sonuçta ben gitmedim, o da gelip kim taşındı demedi. Bilmem kaçıncı evim, böyle bi açıklama yapmadım kimseye binadan sorumlu diye.
+1 yılkimse garipsememiş ki sen durumu garipsemişsin :D Kendine sor neden yalnız yaşıyorum diyemedin diye
02 Yorumla- +1 yıl
Aldığım ilk ve tek tepki değil. Soru başlığom genel. Detay da ise yaşadığım bir örnek var. Ve gayette garipseyerek konuştu. Yazınca dümdüz ama işin içine hitaplar mimikler girince renk değişiyor. Söyleyememe sebebim de bugüne kadar söylediğimde aldığım tepkiler toplamı.
- +1 yıl
sanırım hiç anlayamayacağım düşünce yapısı. Aslında bu erkeklerede yapılıyor azda olsa. bu tamamen kültürle alakalı. Aileler böyle olmaz diye bir şey öğretiyor o kesin :) . Aldıgın tepkiler her ne derece küstah bilmiyorum ancak sen bunu söylemekten çekinme. Çekindiğin zaman sende yadırgamaya başlıyosun demektir
Bir dakika deyip, takma bıyık takıp yeniden çıksaydın karşısına 😅
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılYanlız yaşamaya çekinmiyorsun ama söylemeye mi çekiniyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Yalnız yaşamaya neden çekiniyim? Tepkiler söylememe engel oluyor sadece
- +1 yıl
Senin düşüncen bu benim düşüncem farklı ikisi ayrı olabilir ama netice aynı sözlü olarak çekinme olanı söylemelisin
+1 yılSen de demeye çekinmişsin ama o tezi haklı çıkarmışsın 😄
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Geç yaşa kadar bekar kalmak garip zaten modernite'nin insanlara aşıladığı bir şey bu.
00 Yorumla
+1 yılAdam nereden bilsin. Evlisindir diye düşünmüş olabilir. Ön yargı olduğunu düşünmüyorum bunun.
00 YorumlaBu kazma senin yalnız yaşadığını biliyor olmasın apla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYalnız , eksik sorun. Yöneticiye evliyim mi demiştin?
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Ne kadar inkar etsende, kahretsin 😂 özlem duyuyorsun
00 Yorumlayalnız kendisi biraz sinirli bana anlatmadığınız söylersem bilmiyorum artık deseydin
00 Yorumla
+1 yılAbi deplasmana çıktı, seyirde, atışlı tatbikatta, görevde vb diyebilirsin.
00 YorumlaTürkiye de kadının hakları yok ki, toplum ataerkil. Tek yaşıyan kadına direk başka gözle bakıyor. Bi nevi Afgan kafası.
10 YorumlaÇünkü gelismemis bir ülkedeyiz ondan
20 Yorumla
+1 yılNe çekincesi bu. Bilsinler. Ayıbı mı var sanki. Rahat ol kardeşim. Kalbi fesat olanlar kahrolsun onlar utansın
00 Yorumlanasıl yönetici yalnız olduğunu bilmiyor hikaye tutarsiz
02 Yorumla- +1 yıl
Neden bilsin?
3 aydır bu evdeyim. Ev sahibimde iki üst komşum. Aidatı vs kira ile ona bırakıyorum. Evle alakalı bişey olursa da zaten o ilgileniyor. Sabah çıkıp akşam giriyorum eve. Bilmesini gerektirecek ne eksik sana göre de tutarsız bu?
+1 yılDeğişik bir toplum işte
10 Yorumla
+1 yılgüvenlik açısındandır heralde
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen istediği gibi yaşar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılAbi olsa da seninle konusabilmeli. Acayip biriymiş
10 Yorumla Kadın kadına erkek erkeğe
Onların zihniyet bu10 Yorumla
+1 yılmerak ettim şikayetini :D fesatmıyım ya
10 YorumlaAhaha ortak sorunumuz
10 YorumlaKültürel boşluğunun bizim
10 Yorumlayinede yalnız yaşıyorum deme gerek yok
10 YorumlaGarip değilki, sen cekinmişsin rahat ol bence.
10 Yorumla
+1 yılKadınlara değer verilmediği için
10 Yorumla
+1 yılNiye çekindiğini anlayamadım
00 Yorumla
+1 yılBencede yaşayabilirler normal yani
00 YorumlaAslında çok normal su dönemde
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir kadının yalnız yaşama ihtimali neden göz ardı edilip garipseniyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler