Büyüğe saygıyı bozmamak fakat dayak yemek?

Ben 19 yaşındayım, kuzenim de 25 yaşında falan.

Bir şey oldu haklı olarak geldi bana bir tane vurdu, bende ben haksızım diye gülerek karşıladım, sonra 4-5 saniye geçti aynı konuyu açıp bir daha vurdu, bu sefer daha fazla uzatma diyerek ittim, bunu itince dellendi bu (oranın abisi , onun arkadaşının kuzeni (benle yaşıt) aynı zamanda benim de yakın arkadaşım, onlar orada olunca yüksek ihtimalle yedirtmedi kendine) neyse bu geldi işte ayakkabı gibi bir şey fırlattı sonra vurdu, beni o de yaşıt olan arkadaşım tutuyor, karşılık vermedim büyüğümdür diye eyw çektim. Zaten kendimi kavgaların içinde de büyütmedim, tecrübem yoktur, fakat kodummu daha yerden kalkabilende çıkmadı (arkadaşlar arasında dikleşmeler olur ya ondan biliyorum kavga gibi değil)

Ben hep suskundum, sınıfta da suskundum üniversitedeyim hala suskunum. Açıkçası dayak yemek, dayak atmak vs. bunları takan bir insan değilm hani gerek yok takmaya derim.

Fakat bu son olay içime oturdu. Kendi benliğime saygıyı aşılamış biriyim ve artık bunu istemiyorum, ne zaman vicdan ve saygımı kullansam hep ezildim tartaklandım.

Bir daha yaparsa böyle bir şeyi ağzını burnunu dağıtacağım diye korkuyorum, zarar vermekten korkuyorum. Ayrıca ben ona zarar verirsem (boyu benle aynı kilo olarak benden fazla sadece o kadar, dövebileceğimden tam emin olmamakla beraber kalıcı bir iz bırakırım (benim adetimdir)) kendi saygınlığı da düşer, bunalıma girer diye korkuyorum, çünkü çok yaşadım fakat yaşaya yaşaya takmamayı öğrendim, ama o bilmez, bu yüzden onun içinde endişeleniyorum sinirime hakim olamazsam da bir şey yaparım diye.

Siz olsanız bundan sonra nasıl bir tavır takınırdınız? Yine yaparsa eyw diyip geçeyim mi yoksa uyarıp uyarımı dinlemez ise dalayım mı?

Büyüğe saygıyı bozmamak fakat dayak yemek?