Dolandırıcı vs değil. Kurumsal yerlerde çalışan kişileriz.
Nişanda takılan takıların kıza verilmemesi adeti?
Dolandırıcı vs değil. Kurumsal yerlerde çalışan kişileriz.
Merhaba;
Sözlümün ailesi nişan olduğu zaman takılan takıları kızdan alıyor, ailesi kızdan takıları alıyor ona vermiyor, adetleri böyleymiş.
Böyle bir adet gördünüz mü, duydunuz mu?
Kıza takılan nişan takıları , kıza verilmez mi?
Benim ailem de veya çevremde evlenen birçok kişi tanıdım , gördüm. Ama böyle bir şey e tanık olmadım.
Hangi arkadaşıma sorsam öyle bir şey nasıl olur hangi çağda yaşıyoruz diyor.
Not; İstanbul'da yaşamaktayız. Kız tarafı ardahan lı , İstanbul'a yerleşmişler 20 sene önce
Not2: Kızın ailesi düğün olursa , kız tarafından düğüne gelen çok olmaz diyor, onlar nişana geliyormuş , düğüne pek gelen olmaz diyor.
Evet böyle bir adet var.
Bana aşırı mantıksız geliyor. Nişanı kız tarafı yapmıyor zaten bir de takıları da kendileri alıyor. Düğünü de erkekler alsın o zaman. Acayip saçma bee. Yani ver gelinle damada zaten düğün için çok para harcanıyor borca giriliyor falan. Ne alaka yani almak..
Evet çok para gerekiyor. Ben parayı alsın bana versin demiyorum zaten , nişanda takılan kızın hakkı , onda kalması gerek. Mecburum aileme vermem lazım adet böyle bana mantıksız geliyor
Cevap
1Cevap
Böyle bir adeti ben de duydum. Bu arada kız tarafı düğüne gelmez diyecek kadar uçmuşlarsa gayet normal. Geleneksel bir ailedir. Yapacak bir şey yok
Kızın ailesnin durumu iyi değilse belki düğün salonu parasını masrafları ödemek için almış olabilir.
Durumumuz kötü demiyorlar , adet bu , nişanda kıza takılan tüm takılar paralar vs vs ler , kızın ailesi kızdan alır diyorlar. Kıza vermez diyorlar
Alamam adet böyle diyor.
Kendini de inandırmış bu garip meseleye.
Dikkat et böyle dolandırıcı şebekesi çok yani sözlün sandığın kız oyuncu olabilir
Merhaba, 4 senedir tanışıyoruz, 4 aydır sözlüyüz. Uzun dönem Kurumsal firmalarda çalışan kişileriz.
Dolandırıcı değil.
Bende duydum ama şöyle duydum kızın ailesi alıyor o para ve altınlarla ne kadar olursa kızına bilezik yapıp düğünde geri takıyorlar.
Merhaba, ne yazik ki öyle yapmıyorlar. Birçok kere konuştum. Nişanda kız tarafı , kızın akrabaları vs vs si kız tarafı kıza ne taktı ise nişan bitiminde kızdan alıyorlar geri vermiyorlar.
Çok saçmaymış ya
Saçma
Ben erkek olarak nişan da takılan takıları sözlüme versinler, bende sözlümden yani nişanlım dan alayım gideyim yiyeyim demiyorum.
Bu kızın hakkı , kızda kalmalı, ilerde lazım olur, ne bileyim eşya alır , çeyiz alır, araba peşinatı yapar, iş kurmak için kullanır, kullanmayacak olsa bile bir güvencesi olur köşede kötü günler için. Neden ailesi alıyor. Neden bu ona çok normal geliyor onların köyünde kızlar evlenince nişan da takıları kızdan alıyor diyor böyle diyor, benim aklım almıyor. Kime sorsam bana gülüyor böyle bir şey nasıl olur diye.
Bu nasıl rezillik ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?