Kadının gelinlik giyememesi?

ablam geçen sene pandemiden ötürü düğün yapmadı nikahtan gitti. tanışıklıkları biraz internetten oldu ailem mesleği iyi efendi dediiler ben uyardım ailemi yapmayın dedim ama adam yerine koymadıkları için beni dinlemediler ablamda isteyince evlilikleri ani oldu herşey 10 gün içinde oldu evlendi gitti. mecburiyet vs yoktu karşı taraf işi uzatmayalım seneye düğün kokteyl yaparız şimdi pandemi vs dediler kabul ettik. ablam çeyizsiz eşyasız gitti bekar evine düzen kurmaya çalıştı. gel gelelim aileside oğullarıda narsist manyak çıktılar kıza bir gelinliği kokteyli çok gördüler geçen sene verilen sözler tutulmayınca kavga çıktı oğulları şiddet uyguladı ilkte değilmiş ailesi kabul etmedi vs ama raporumuzda var yani. kardeşim boşanıyor şimdi başımızın üstünde yeri var tabi. ama içim yanıyor. kız yangından mal kaçırır gibi evlendi ne nişanlılık ne gelinlik giydi hevesini alamadı. şimdide 1 yıl bile olmadan hiç uğruna boşanıyor. adı evlendi boşandı olacak ne biliyim işte? sebeb olanların ocağı sönsün o ailesinin yatacak yeri yokta. napayım vicdanım susmuyor?
Kadının gelinlik giyememesi?