Gurbete her giden memleket hasreti diye bir sürü hikâye anlatır. Ama emekli olsalar bile memleketlerine, topraklarına dönmezler.
Bunun adı nedir size göre?

Gurbete her giden memleket hasreti diye bir sürü hikâye anlatır. Ama emekli olsalar bile memleketlerine, topraklarına dönmezler.
Bunun adı nedir size göre?

O memlekette Anne ya da Baba yoksa yani bağlayan bir Aile bireyi yoksa yalandır sözü.
O Ocağın dumanı ne zaman biter o zaman memleket diye bir şey kalmaz. O vakitten sonra da Memleket yerine diyar diyar Tatil Programı yapılır.
Benim de Annem ve Babam memlekette. Onlar olduğu sürece de gidiyorum. Ölüm Hâk ve onlarında başına gelecek. Rabb'im sıhhatli huzurlu ömürler nasip etsin inşallah. O kapı açık olduğu sürece, o Ocak tuttuğu sürece gideceğim. Sonrası nasıl olur bilemiyorum. Ama memleketimi çok seviyorum. Şimdi vaz gezmem diyorum ama sonra ne olur bilmiyorum. Hayat bize ne gösterir bilmiyorum.
Ama gerçek şu ki. Ocak tütmüyorsa o ev Harabe olmaya mahkûm bırakılıyor maalesef. Kişinin de memleket sevdası sözü yalan oluyor.
İş imkanı olsa bugün Memelketime taşınırım. İstanbul'un stresini çekmeye, ömür törpülemeye gerek yok. Bir nefes sıhhat çok önemli bence
Evden ve doğduğum köyden 11 yaşında ayrıldım şimdi 40 yaşına geçti tek başıma yapayalnız kimsesiz altı farklı farklı şehirde sokağa gittiği gibi savrulup durdu Gurbet de nedir Gurbetin bizzat kendisiyim desem yalan olmaz herhalde imkanım olsa bir dakika biraz durmam doğduğum köye geri dönerim Ama gel gör ki imkanım yok Kim demiş yalan diye gurbete Kim demiş hikaye diye eşekten düşeni getirin bana oturduğunuz yerden insanların acısını hafif bulmak kolay tabi ya
Evet, kendi adıma yalan. Nerede işim ve düzenim olursa orayı memleketim gibi benimsiyorum. VE geriye dönüş planlarım olmuyor, mecburiyetler dışında.
Özlerler sonra gelip yazın gelip tatil yaparlar ve o hissiyat geçer
Cevap
15Cevap
Bence yalan olabilir
her sülalede bir almancı vardır. gerek telefonla gerek geldıklerınde ortalıgı karıstırır gıderler , banal kanka gosterıs budalası cahıl tiplerdir. genelde bunlar zamanında ulkede bi halt olmayan basıbos adamlar gıttı sonra cocukları falan derken yıne aynı , ne o kulture uydular nede türk olabıldıler. su an gercı euro olayına malk mulk harcama falan mutlular.
ilk işimiz oy haklarını kaldırmak olacak.
halamda misal kendı aılemden bobrek rahatsızlıgı var ılk ucakla hemen almanya gıdıyor.
Ne memleket hasreti hepsi yalan dolan adam yıllarca yurt dışında yaşıyor Türkiye cennet diyor gel ülkende yaşa diyorsun buranın şartları daha iyi diyor ama oradan oy kullanıp ülkenin geleceğini bu iki yüzlü insanlar tayin ediyor sonra çıkıyor reis Bi tane diyor
Memleket hasreti; konforundan vazgeçemeyip, geleceğini de garanti altında tutmak istediğini direkt ifade etmeyi kendine hakaret sayan sözüm ona toprak sevdalısı takılan tiplerde çok görülüyor.
Mesele, bir kefesinde memleket sevdası olan kişinin diğer kefesine neyi doldurduğudur.
Memleket hasreti gerçektir bence. Aşık Şemsi Yastıman ne güzel anlatıyor memleket hasretini
https://www.youtube.com/embed/W1XsqaFPvBkÇocuklar ve torunlar buna müsbbip maalesef. Onlar büyüdükleri yerin rahatlığına alışınca, köyün mücadeleci hayatı zor geliyor maalesef. Onlarda canlarını bırakamıyorlar.
Yalan değildir.. ama özlenen şey çocukluktur. Saflıktır.
Yoksa , insan doğduğu değil , doyduğu yerde mutludur. Aç insan mutlu olamaz.
bunun adı.. körler sağırlar birbirini ağırlar.. oluyor
vatan sevgisi memleket hasreti hikaye.. kısa bir süreye dayanamıyorlar
Ben öyle bi hasret çekmiyorum benim memleketim İstanbul 🤷♂️
Köye gidiyorum her yer tel duvar eskisi gibi değil
Biz de her sene memlekete giden çok orada kalan az sırf kavgalar yüzünden
yalan tabi. insanın memleketi rahat ettiği yerdir, doğduğu değil.
Riyakârlık bu. 😎
Memleket euro ile güzel 🙈
Yalan tabii. Toprak özlenir mi a. mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?