Evde benim param - senin paran lafı oluyor. Annemle kavga ettik şimdi. Ne yapacağım?

Merhaba. Ben 21 yaşındayım. Bu zamana kadar üni sınavına girip çıktım. Kazanamadım. Markette çalışmaya başladım. Şu 6 aydır çalışmıyordum. Bırakmıştım.

Aslında; çalışmadan önce de, babam sürekli hep "ben aldım, siz hiç (aldıklarına) öyle bir şey gördünüz mü? Benim param siz karışmayın, sizene kazandığım paradan, benim param istediğim zaman veririm, vermem" lafları ediyordu. Anneme de ediyor bu lafları. Hatta beni; bu geçen şeker bayramında ilk defa cebinden para almak istediğim için tokatladı bile. O yüzden, kalbim çok kırık bu konuda. Annem, "her şeyimiz ortak" falan dese de, öyle olmadığını biliyorum.

3 haftadır, başka bir markette iş buldum, çalışıyorum. Babam iki gündür, "ee incir aldım, bu kadar para verdim. Siz hiç böyle incir tattınız mı? Gördünüz mü hayatınızda?" Başka, "işe giderken, iş yerine seni bırakıyorum ama ay sonunda mazot parası verirsin de" (bu son dediğini şaka olarak söylüyormuş sözde) ama genel olarak böyle. Ortak olursun da falan fisman. Çok canımı sıkıyor ettiği laflar. Ha, eve bir şeyler aldığım vakitte, bu sefer anneme bağırıp çağırıyor. Çocuğa bir şeyler yumurtluyorsun da, para harcayıp eve alıp geliyor diye.

Ha aldığım vakitte, hiç bu evin alınacağı var mı yok mu diye sormuyor ama da.

Bugünse, 1 saat önce annem dediki; Simay kızım ekmek al gel. Ben de dedim ki; "anne haftanın 6 günü dışarıdayım, bugün izin günüm, dışarıya gidesim yok dedim".

O da demesin mi "çalışmadığın vakitte gitmiyordun, şimdi de gitmiyorsun. Gitsen de yılda bir iki defa alıyorsun. 2 gündür iki ekmek aldın, onun lafını mı ediyorsun" demez mi?

Ben de zaten babamdan dolayı telliydim. Anneme patladım. "Kendi paramla gider ekmek alırım, sizin paranızı kullanmam merak etme " dedim. Kavga ettik.

Bu sefer "ben", benim-senin lafı ediyormuşum da, Allah elden ayaktan düşürmeden, kimseye muhtaç olmadan ölecekse ölsünmüş te. Benden bundan sonra bir şey istemezmişte, her şeyi anlamışta. Benim param lafı ediyormuşum da.

Güncellemeler
+1 yıl
Dedim. " Ben öyle bir şey demedim. Bana böyle söyledin. Ben de, babama sinirimi, sana söylemiş olabilirim ama o dediğin laftan ötürü söyledim. Sen benim samimiyetimden neden şüphe duyuyorsun, istediğin vakit, bir şeyini eksik ettim mi? Neden nankörlük ediyorsun? Nankörsun anne" dedim. Bağırdım.

"Ben köleyim, hizmetçiyim, seni çok iyi anladım, nankörüm zaten, nankör!" Vs. diye bağırdı durdu. Öyle bir şey demedim sana dedim. Üsteledi. Ben de "öyle mi?"
Güncellemeler
+1 yıl
Ben de "öyle mi? Öyle bir şey deneyeceğimi bildiğin halde böyle diyorsun. Ben de senin gözünde iki gündür çalışıp g*tü kalkmış biriyim o zaman." dedim.

Kavga ettik böylece. Şimdi odamda iki göz iki çeşme ağlıyorum. İçeriden söyleniyor. Ben sana para lafının p'sini dahi söylemedim. Olay çıkardın da, ben bana alinani görmüyorum sanki de vs. Allah'ım bunun eline düşürme de.

Ben öyle bir şey demek istemedim ki.

Çok canım sıkkın. Babam desen ayrı terane. Annem desen farklı bir sıkıntı. Kendimi ç
Evde benim param - senin paran lafı oluyor. Annemle kavga ettik şimdi. Ne yapacağım?