Ailem kızdığı için ortak aldığımız eşyanın parasını arkadaşıma veremiyorum ne yapmalıyım?

Yakın bir arkadaşımın geçen ay kardeşi vefat etti okuldan arkadaşım tanışalı 3 ay oldu arkadaşım kardeşi ve ramazan ayında olduğumuz için ortak hayır yapmak istiyor depremzede bir kuzeni varmış ortak çanta alalım dedi aldık benim ailem de tepki gösterdi biz zaten yardım yapıyoruz senin yardım yapmana gerek yok çok para harcıyorsun falan dediler sonrasında gelecek ay mevlid yapılacak çanta aldığımız kuzeni gelecekti sonradan bir kuzeninin daha geleceğini onada ortak çanta alalım dedi bende ben belki parasını veremeyebilirim halletmeye çalışıcam falan dedim bugün bir çanta daha aldık ben evime getirdim babam bu ne diye sordu bende arkadaşımın geçici olarak bende kalıyor mevlid günü vereceğim dedim arkadaşımada ailemin kızdığını sanırım ben parasını getiremeyeceğim falan dedim ama arkadaşım benimde ailem bir şekil hallet zaten ortak aldık diyor benim kendi maaşım yok öğrenciyim sizce bu durumda ne yapmalıyım
Ailem kızdığı için ortak aldığımız eşyanın parasını arkadaşıma veremiyorum ne yapmalıyım?