Evet soru açık, çocuğunuz size trans olduğunu açıklasa ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bunun nedeni toplumsal ve psikolojik olduğu için bu olmadan önce gerekli önlemleri alırdım. Mesela kız çocuklarının erkek olmak için bir nedeninin olmaması, erkeklerinde kızlara özenmemesini bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böyle ilgileri olanlar aile baskısı ve kaygıları yüzünden kıvılcımı ateşe dönüştürüyorlar. Genç bir erkek çocukluğunda babasının kötü davranışları yüzünden annesine özenip kendini kadın gibi hissetmeye başlamış, bu durumdan muzdaripmiş ve utanç duyuyormuş. Bir şekilde babasıyla bu durumu paylaşmış ve babasının ona tutumu olumlu yönde değişmiş ve birlikte bunu atlatacağız demiş. O genç bu durumundan kurtulmayı başarmış ve ben bunu bu konuları araştırırken bir doktorun kendi hastalarından aldığı bir mesajı paylaştığı yazıda okudum. Bu durumun genetik ve hormonal bir hastalık olmadığı açık ancak bu doğal olmayan bir durum. İnsanın nefsi zevki çoğu zaman kendi uyarılmasından alır ve bu erkeğe kadına bakmıyor. Müslüman olduğum için bunun yanlışlığına inanıyorum ve yapılmaması gerekilen bir davranış olduğunu düşünüyorum. Cinsiyet değiştirmek isteyenler çoğunlukla karşı cinste özendiği ve olmak istediği kişi olamadığı için üzülüyor ve o olmak istiyor. Hissettiği bedene sahip olamadığı için bedeni değiştirmek yerine hissiyatı değiştirmek de bana daha sağlıklı geliyor. Bunu yapanları yok edelim demiyorum ancak yapılan davranışı da desteklemeyeceğim açık. Kendi çocuğum bana böyle bir şey söylese, üzülür ve ona yardımcı olmaya çalışırdım.
05 Yorumla
Soran+1 yılBen bir trans kadınım ailemle aram gayet iyi hep yanımda oldular, özellikle annem. Cinsiyet uyum sürecini de neredeyse tamamladım gayet sağlıklı ve seviyeli bir hayatım var. Hisleri değiştirmek imkansız, beden uyumu çok daha kolay 😊 tabii biraz sabır ve maalesef para gerekli.
Soran+1 yılKadın olmak için illa doğum yaomak gerekmiyor, kaldı ki her cis kadın da doğum yapamıyor zaten.
Soran+1 yılErkekegemen hetero bakış açısıyla her şeyi kafanıza göre yorumlayamazsınız.
Bir trans kadın vücudu ve suratı erkeksi olsa da, sesi kalın olsa da, penisi olsa da, rahmi olmasa da kadındır. Buna siz karar veremezsiniz.- +1 yıl
Karar veren ben değilim zaten. Öyle bir bakış açımda yok ancak kadın olmanın en belirgin özelliği olan doğurganlığı ve birçok kadının olmak istediği anneliği bir kenara koymak ve kadınlık sadece bu değil demek tarih kitaplarından türk tarihini çıkarıp atmak gibi oluyor. Siz kadın değilsiniz erkek olarak doğdunuz ve erkeksiniz. Benim dediğimin hiç bir önemi olmadığını düşünüp benden ve benim gibi düşünenlerden nefret edebilir ve ağzınıza geleni söyleyebilir ama ben ne sizi aşağılıyorum, ne de nefret ediyorum. Diyorum ki çocukken kimse erkek veya kadın olarak hissediyorum demez. Çünkü bu kavram büyüdükçe insanda belirginleşir. His dediğiniz şeyin genetik ve hormonal veyahut sinirsel bir bozukluk olmadığının zaten siz de farkındasınızdır. Daha öncede söylediğim gibi bunun nedeni sosyolojik ve psikolojiktir. Aileden ve arkadaşlardan olumsuz etkilenen kişilerde görülme olasılığı artar, bir özenti ve o yöne doğru bir eğilim gibidir. Yine de toplumun çok küçük bir kısmını oluştururlar. Bu konuda çok yazı okudum ve öyle olanların konuşmaları da buna dahil. Sizi tanımadığımdan daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Sadece his dediğiniz şeyi değiştirmenin mümkün olduğu bilindiği halde hastanelerin para kazanmak uğruna insanların bedenlerine zarar vermesini anlayabilmiş değilim.
En İyi Cevaplar
+1 yılLaik Türk Milliyetçisiyim. Yani deistim ama kesinlikle kabul edemezdim. Zira Türklerde, İslamiyeti kabul etmeden önce gay hastalığı görülmezdi. İslamiyeti kabuk ettikten sonra ise, sapık; arap, fars ve Bizans kültürü ile yoğuştuk. Böylece saray yöneticileri ve padişahlar bile, oğlan * başladılar. Divan şairleri bile, erkek çocuklarına karşı ; ağzı sulanırmışcasına şiirler yazmış. Bunlar ilişkin kitap çıktı ve İdare mahkemesi, kitabı toplamadı. Çünkü tarihi gerçekler bunlar.. Atatürk geldi, devletin resmi dairelerinden; eş cinselliği temizledi. Biz de atamızın yolundan giderek, eşcinsel sapkınlığı kabul edemeyiz. Yunanlar, işgal zamanında çok fazla ; Türk çocuğuna taciz ettiği ve Odmanlı zamanında da cemaatler ve Medreseler çok fazla erkek çocuğa Taciz ettiğinden dolayı ; eş cinsellük oluştu. Ama tedavisi mümkündür. Yeter ki istemek lazım. Yani bakmayın dincilerin, eş cinselliğe karşıymış gibi göründüğüne.. Büyük çoğunluğu, oğlancı. Yani dinci kesim, sikici; Solcu kesim ise, verici gay oluyor. Laik Milliyetçilerden ise, kesinlikle eş cinsel çıkmaz.
04 Yorumla- +1 yıl
gay olmak hastalık değildir
- +1 yıl
Çift cinsiyetli doğulmadğı sürece, hastalık
- +1 yıl
hayır değildir
Soran+1 yılTrans olmak için illa gay olmaya gerek yok, trans demek atanmış cinsiyeti ile hissettiği cinsiyeti birbirine uyuşmayan demek. Ben de bir trans kadınım.
+1 yılTeste sokar gerçekten isteyip bu şekilde istemediğini sorar tedavisine başlar sakince dinler yargılanan anlatmasını isterim kendini tanıma sürecinde farklı durumlara giren çok kişiler var özendiriliyor şuanda zaten fakat otelemek ve yargılama şeklinde yapmam
08 Yorumla
Soran+1 yılPardon ne testi?
Soran+1 yılNe tedavisi?
- +1 yıl
Hormon testi 4 bin 16 18 yaşlarında çocuklar teste girmiş ve bu test sonucunda hormon testinde hiçbir bulgu bulunmamış ve bunun sonucunda. Bunların tamamen ozendirilme aslında böyle birşeylerinin olmadığı ortaya çıkmış
- +1 yıl
Kadınlık erkeklik hormon durumu bu istek ve arzu hissetme ile başlamıyor hormonel olarak kendini başka hissediyor insan kendi arkadaşım bu şekilde
- +1 yıl
Skıntı yok dostum
+1 yılElimden gelen tüm psikolojik, hormonal destek için harekete geçer doktora götürürdüm. Tatlı tatlı konuşup yanlış olduğunu söylerdim böyle birşeyin. Daha da diretiyorsa bunlara rağmen kabullenirdim evlat sonuçta.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılDesteklerdim ve yanında olurdum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir gayet normal ilk önce güzelce konuşuruz daha sonra doktora götürürüm emin oluruz eğer ki bakarım gerçekten mesela karşı cins gibi hissediyorsa kendisine ait olduğu bedende hissetmiyorsan o zaman değişim sürecine başlarız çocuğumun içindeki ruhunu dışı ile uyumlu yaparım ben saygı duyarım çünkü biliyorum Allah vergisi bu özelde bir şey değil hep onun yanında olurum seve seve
31 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyisin 😍
bunu nasıl fark edemediğimi düşünürüm. çocuğum gözlerimin önünde cinsiyet değişmiş ve haberim yok ne ise uzakta ve uzun zamandır görmedim diye düşünücem. neden niçin vb gibi sorular sorar biraz boğardım sanırım sonra hislerini bana açmasını sağlar ve en son da bi foto isterdim ama nolursa olsun benim çocuuum nası mutluysa öyle kabul ederim onu bebem benim
21 Yorumla
Soran+1 yılOlması gereken 😊 ama bir yanlışın var trans cinsiyet değiştirmiş demek değildir, hissettiği cinsiyetin bedenine doğuştan sahip olmayan demektir.
Öncelikle dinler ve gözlem yapardım.. yanında olduğumu hissettirrirdim.. Asla dislamazdim.. ona zaman verirdim kendini tam anlamıyla tanıması için. Kuslar Kelebekler kadar hafif olmasını sağladım.. zamanla her şey değişebilir böyle de kalabilir bilinmez onu karamsar düşünce ve hislere itmemek adına elimden geleni yapardım.
00 Yorumla
+1 yılSaygı duyardım ya sonuçta o bunun seçimi değil, cinsel kimliği kişiliğine bu şekilde yerleşmiş. Kim ne derse de desin ben çocuğumu asla ezdirmezdim, onun için bütün insanları karşıma almaya hazır olurdum
23 Yorumla
Soran+1 yılTebrik ederim cis erkekler karşı çıkar genelde bu duruma ama
- +1 yıl
Ben erkekliğime sığınmam :d her konuda insanlığa bakarım. Saçma da bulurum yani… Erkek böyle olması gerekiyor, kadın şöyle yapması gerekiyor falan bi kere böyle düşünmek kimseye bir şey kazandırmıyor. Ha cinsiyetçilik üzerine yorum yapar mıyım? Tabi ki yaparım bu en doğal hakkım sonuçta. Ama fazla üzerine düşmeden yorum yapmaya özen gösteririm
- +1 yıl
Tebrik ediyorum böyle düşünceli insanların çoğalması dileğiyle.. 👏🏻👏🏻
İlk önce gerçekten bu duygularının kesin olup olmadığını sorardım sonra oturur konuşurduk bu konu hakkında ama saygı duyardım ona karşı bi kızmam kırılmam filan olmazdı yani
00 Yorumla
+1 yılBen kimi kınadım derim. Tövbe ederdim. Sonra da adam etmeye bakarım şahsen hoş göreceğim bir durum değil. Yani tedavi ettiririm.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu bir hastalık değil tedavisi de yok
- +1 yıl
Onu bende biliyorum, psikolojik anlamda bir tedavi, acaba gerçekten bunu istiyor mu yoksa bu bir travma mı bunu anlamak için.
+1 yılbir şey yapmazdım, trans olunca çocuğum olmkatan çıkmıyor aksine destek olurdum
130 Yorumla- +1 yıl
Kendin cocuk oldgundan nunu diyorsun ne destegi olacaksin afedersin erkek se etek mi alacaksin mesela
- +1 yıl
@TheTurkishMan yav babasinin evinde ekmek elden su golden kedisine bile mamasini babasinin aldigi hayati toz pembe goren bi cocugun yorumunu dikkate almak mantiksiz cocuk iste konussun dursun
- +1 yıl
Aynen kanki :)
- +1 yıl
Destek olur :)))) ne yapacak :))))
- +1 yıl
kültürsüz bir cahil olduğunuz buradan belli
babam bunu yapamaz çünkü kendisi heterosexuel - +1 yıl
@TheTurkishMan Şimdi de yaşımla mı beni vurmaya çalışıyorsun?
- +1 yıl
@Bladeruner babamla ne alakası var bu durumun? burada popo arayan iki ezik konuşuyor diye umrumda mı olacak zannediyorsun? insanların düşüncelerine eşek gibi saygı duyacaksınız
- +1 yıl
sizin yaşınızın 100 katı kadar kitap okumuşumdur, kültürsüz açlıktan ağzı kokan 3 erkeksiniz
anca gidin akşamları kadın arayın burada, aptallar - +1 yıl
Senin okudugun kitaplari ben yazdim zottirik okuyom diye hava atma 😂
- +1 yıl
belli oluyor, burada sürünüyorsun kadınn kadınn diye zombileşmişsin ya
- +1 yıl
Sigara gibi dusun bi firt cekip yere atiyorum , kendine deger yukleme sigara izmariti kadar degerin yok gozjmde
- +1 yıl
Ndlsndksmmdlsm okkkkk
- +1 yıl
:) hadi canim sende buyuceksin, kitap okumus olman seni pişirmedigini buradan okadar baris gözüküyor ki, ne denilse simarik bir kiz cocugu gibi konusacaksin :)
Soran+1 yılTebrik ederim
- +1 yıl
şımarık hmm, tamam yaşlı morukcum
- +1 yıl
Hahahah gel sana pamuk seker alayim
- +1 yıl
sen git çocuğuna al
- +1 yıl
müslüman değilim, okumuyorum sanane dağ ayısı
- +1 yıl
Rum Suresi’nin 3. ayetinde, Rumlar’ın “Dünyanın en alçak yerinde” yenildikleri belirtilir. Arapçası “edna el-ard” olan bu ifade, bazı meallerde “yakın bir yer” olarak da tercüme edilir. Ancak bu tercüme, orijinal ifadenin tam karşılığı değil, mecazi bir yorumudur. “Edna” kelimesi Arapça’da “alçak” demek olan “deni” kelimesinden türemiştir ve “en alçak” anlamına gelir. “Ard” ise yeryüzü demektir. Dolayısıyla “edna el-ard” ifadesi de “yeryüzünün en alçak yeri” manasına gelmektedir.
Bazı tefsirciler söz konusu bölgenin Araplara yakınlığını göz önünde bulundurarak kelimenin “en yakın” anlamını tercih etmektedirler. Ancak kelimenin asıl anlamı, Kur’an’ın indirildiği dönemde bilinmesi mümkün olmayan çok önemli bir jeolojik gerçeğe işaret etmektedir.
Çünkü Dünyanın en alçak yerini araştırdığımızda, bu noktanın Bizanslıların, 613–614 yıllarında yenilgiye uğradığı yerlerden biri olan Lut Gölü (Dead Sea) havzası olduğunu buluruz.
Bu yenilginin en ağır darbesi, daha evvel de belirttiğimiz gibi, Lut Gölü yakınlarındaki Kudüs’teki yenilgi ile birlikte Hıristiyanlığın sembolü “Gerçek Haç”ın kaybedilmesidir.
Bizans İmparatorluğu ile Persler arasındaki savaşın gerçekleştiği söz konusu yer, Suriye, Filistin ve şimdiki Ürdün topraklarının kesiştiği bölgede yer alan Lut Gölü havzasıdır. Lut Gölü çevresi ise deniz seviyesinden 399 metre aşağıdaki, yeryüzünün “en alçak” bölgesidir.
Yeryüzünün en alçak bölgesini bilimsel bir çalışma olmadan tespit etmek imkânsızdır. Ve bir insanın kendi ilmi ile bunu bilmesi mümkün değildir.
O halde sorumuz şu olsun: Çağımızdaki teknik imkanlar ile ancak tespit edilen bir gerçeğin bundan 1400 sene önce Kur’an’da ifade edilmesini ne ile izah edeceğiz ona Allah’ın kitabı demeyeceğiz de bir beşer sözü müdür diyeceğiz?
Böyle bir kitaba beşer sözüdür demek hezeyanların en ahmakçasını kabul etmek demektir. - +1 yıl
dikkat et de sağlam kayaya çarpma, seni tehditden içeri soktururum
- +1 yıl
internetden sureleri copy paste yapıp buraya yazınca kendini çok mu imanlı zannetin?
- +1 yıl
senin okumadığın kuranı kerim'i, incil'i tevratı ben senin yaşın kadar okumuşumdur, burada saygu göstereceksin eşek gibi insanların düşüncelerine
- +1 yıl
varmaya çalıştığın nokta nedir? beni müslüman falan mı yapmak çözemedim.
soruyu tekrar oku, orada şunu soruyor.
"çocuğunuz trans olduğunu söylese ne yapardınız"
ancak sen bana gelip babamı örnek gösteriyorsun
kendi kişisel düşüncen e saygı duyarım ve sende bana saygı duymak zorundasın
benim kuranı okuyup okumamam, hangi dine mensup olduğum seni zerre alakadar etmez
o nedenle bana burada ayet vesaire paylaşman gram umrumda değil doğrusu.
- +1 yıl
saygına takın, ve çöplüğüne dön
beni engellemek zorunda bırakma, seni uyarıyorum ve insan yerine koyuyorum
+1 yılBunun psokolojik bir şey olduğunu düşünüyorum bir yardım almalı
00 Yorumla
+1 yılKendimde psikoloji bilgisine sahip oldugum icin cocugun kimlik karmasasi icinde oldugunu bilirim ve sorunu cozmek icin gerekli adimlari atarim bu kadar basit
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi adımlar
La trans değişmiş cinsiyettir erkek çocuk ben transım mı diyecek babasına 😂 hem ben Müslümanım dinimde yanlış olan bir şey olduğu için yanlış olduğunu kabul ederim
01 Yorumla
Soran+1 yılTrans demek cinsiyet değiştirmek demek değildir atanmış cinsiyeti ile hissettiği cinsiyeti birbiri ile uyuşmayan demektir. Ben de bir trans kadınım ancak maalesef uzun süre erkek bedeninde yaşamak xorunda kaldım. Neyse ki anlayışlı ve imkanı yüksek bir ailem var.
+1 yılYanında dururum hayat onun tercih onun trans olması insan olmadığı anlamına gelmiyor
14 Yorumla- +1 yıl
Cocugun var mı senin
Soran+1 yılTebrik ederim olması gereken 😊
- +1 yıl
Olmasi gereken diyor ya hala 😂ne akil var ne mantik
+1 yılEvlatlıktan ret. Sapıklığa hayir.
00 YorumlaNerede hata yaptım diye sorgulardım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 725 cevap paylaştı. tokadı yer
03 Yorumla
Soran+1 yılYazik
+1 yılYanında olurdum
02 Yorumla- +1 yıl
Coxgun var mı senin
Soran+1 yılÇok iyisin 😊
+1 yılAtsan atılmas satsan satılmaz
00 YorumlaBilemiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında