Arkadaşlar Nisa suresinin 34. Ayetinde dövün kelimesini gördüğümde kötü oldum. Ve bunlara bakınca ne kadar değerli olduğumuz söylense de Kuranda böyle bir tabirin geçmesi ve erkeklerden aşağı görülmemiz beni çok üzdü. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıldansözler şimdi kıvırmaya başlarlar. iyi gööt kıvırır kendileri. ayet gayet açık ve net. erkeklere diyor ki allah, eğer kadınlarınız size asi davranırsa önce ikaz edin, sözlü olarak, sonra yatakta yalnız bırakın, onla yatmayın ve onla cinsellik yaşamayın anlamında, eğer kadın kendini düzeltmezse de dövün diyor. kur'an-ı kerim erkeğe karısını dövme ehliyeti verir ama bu ehliyeti şarta bağlar, en son çare olarak döv der. yoksa âmk 1000 senedir karılarını döven topluluk son 100 senedir gelmiş kadın dövmek kötüdür, en değerli varlık kadındır vs. diyor. güler misin ağlar mısın. öyle kıvırıyorlar ki artık oryantalist asena'yı değil bunları seyrediyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara üzülüyorum. Canı dünyaya getiren sensin ama eziyet gören yine sensin
- +1 yıl
aklı olanın dini olmaz zaten. bunu ben değil, bin sene evvel iran'da yaşamış alim ebu'l ala el maarri diyor. dünyada insanlar ikiye ayrılır, aklı olan dini olmayanlarla aklı olmayan dini olanlar. bunu bu alim diyor. şimdi bana kızacak olan bana değil el maarri'ye kızsın.
En İyi Cevaplar
+1 yılKuranda öyle yazıyor diye müslüman erkeklerin kadını dövmeyi kendinde hak görmesi, ne desem bilemedim. Tıpkı 4 kadın alabilirsin demekle aynı şey. Kuran hepsine eşit muamele yapıp gönüllerini yapabileceksen hoş tutabiliyosan 4 kadın al diyor (ki bu imkansız bir kadına ve çocuklarının ihtiyaçlarına daha bakmakta zorlanıyorlar) bunlarda allah 4 tane al dedi deyip aldatmayı kendine hak görüyor. Dini çok güzel kendi çıkarlarına göre çarpıtıp işlerine geldiği gibi kullanıyorlar. Allah ne demiş ne etmiş umurlarında değil bunlar müslüman değil ama sorsan öyleler işte. Allah döv dedi diye dövüyor allah 4 kadın al demiş diye alıyor ama allah harama bakma zina yapma diyince allah kitap tanımıyor dinlemiyor tatlı su müslümancıkları işte bi bitselerde kurtulsak
13 Yorumla- +1 yıl
Buna kesinlikle katılıyorum düşüncemi birebir yansıtmışsınız. Bir kere Efendimiz Sav nefsi için almadı o kadınları, onların kurtulması için aldı. Millet bunu fırsata çevirip yoooo günah değil ki ben 4 kadın da alırım hepsiyle de yatarım oooh hayat benim diye geçinen münafıklarla dolu ortalık. Müslümanlık bu mu şimdi?
- +1 yıl
Çok haklısın orasıda var tabi korumak için aldı o kadınları ama bizim müslüman erkekler dediğim gibi işine nasıl yararsa öyle kullanmayı sever kuran ne diyor peygamber ne yapıyor bakmaz ki. Müslümanlık bu değil bunlar değil ama bunlara bakan müslümanlığı kuranı kötü biliyor. Allah kadını korur kuranda çok yerde var ama kendine müslüman diyenler kadınları öldürmek dövmek olsun her türlü pisliği yptığı için kendinde hak gördüğü için millet bu dine karşı duruyor. Onlarıda anlıyorum. Biz müslüman doğmasak acaba biz müslüman olurmuyduk? Bence şu duruma bakılırsa çok zor
- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Herkes dini işine geldiği gibi kullanıyorsa din ne için var ben müslümanım demek için mi? E kafir ol o zaman ne farkın var ki… saçmalamaya başladılar iyice insanlar
+1 yılDinin kendisiyle çelişen daha birçok yönü var mesela insanlar topraktan yaratıldı deniliyor ama evrim var, senin dediğin ayet, kuranda dünyanın şeklinin yanlış söylenmesi, insanların sadece allaha inanarak bile cennete girebiliyor olması mesela inanmayan birisi dünyaya birsürü fayda sağlasın dünya barışını sağlasın ölünce sırf inanmıyor diye cehenneme giriyor ama inanan birisi tam tersini yapınca sırf inanıyor diye cennete girebilme hakkı kazanıyor cehennemde yandıktan sonra, şimdi söyle bana bu mantıklı mı sırf inanmıyor diye cehenneme gitmesi böyle bir insanın mantıklı mı bir tanrı olsa bile İslam dininin yalan olduğunu düşünüyorum ben şahsen sende sorgulamaya başlamışsın şimdiden umarım kendine mantıklı gelen şeyi seçersin.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılUygulamaya da bakmak lazım. rasulullah kaç kere uygulamış bunu? Dövün diyene kadar diğer uyarı ve yollara da bakmak lazım. Bir şeye takılıp kalmamak lazım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDövün ayetine gelene kadar öncesini okudun mu? O ayeti anladın mı peki? Bence bunun cevabı hayır. O ayet dövün kısmına gelene kadar güzellikle uyar, olmazsa yatakları ayır gibi şeyler de söylüyor. Ama bunları görmezden geliyorsunuz heralde. Dövme kısmı da sadece ahlaksızlık durumunda geçerli olduğu yazıyor zaten. Ayetin anlamına bakmadan, öncesine sonrasına bakmadan, anlamını idrak etmeden hangi durumlarda geçerli olduguna bakmadan ne kadar kolay yorum yapıyorsunuz ya!
112 Yorumla- +1 yıl
E ben o kısmını da okudum? Peki neden erkekler her konuda hür iken kadınlar bu kadar kısıtlanıyor?
- +1 yıl
Kadınlar hangi konuda kısıtlanıyor örnek verir misin?
- +1 yıl
Dilleri cok uzun kadinlarin dilleri , bu yuzden kadinlar geride duruyor , eger esit olsaydik dil farkiyla onde olirdunuz bu sekilde esitiz,
- +1 yıl
@Bladeruner ben senin dilini uzatıcam şimdi araya kaynak yapma
- +1 yıl
Sana demedim ya sorana lafim ustune alinma , her lafa bir kulp buldugu icin oyle soyledim, her kadin ayni degil kendini bilen biliyor
- +1 yıl
@Bladeruner peki kusura bakma o zaman
- +1 yıl
@Bladeruner konuşmasak siz bize neler yaparsınız acaba?
- +1 yıl
Konusmayin demiyorum , susacaginiz yeri bilin diyorum.
- +1 yıl
@Bladeruner oldu susalım aynen
- +1 yıl
Kıyafet, gezme tozma vs her konuda. İlla yanlarında erkek olacak. İlla kapalı giyecekler?
- +1 yıl
Kıyafet kısıtlama değil aksine özgürlük. Açık saçık giyinenleri herkes görüyor. Hiçbir özellikleri yok. Ama kapalıları herkes göremez sadece izin verdiklerimiz görebilir. Özelim çünkü biz. Herkes bakamaz bize. Kısıtlama mı sence bu? Yoksa bize verilen değerin göstergesi mi? Şort giydirilip araba reklamlarında oynatınca değeriniz artmıyor daha da düşüyor. Erkekler insan yerine koyup yüzlerine bile bakmıyor bacaklara bakıyor. Bu mu değer? Bu mu özgürlük? Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş "Medeniyet açıklık saçıklıksa hayvanlar bizden daha medeni" diye
- +1 yıl
Wooooooow 👏👏👏👏👏👏ayakta alkisliyorum seni @Nightwalk35 degerli sey saklanir , degersiz ortalikta olur iste bukadar basit
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://youtu.be/w8ddyHSD5Zs
Din hocalarının tekelinde olduğu sürece öyle ama biz sorgularsak tam tersi00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kuranı okuyan biri müslüman olmayı kabul etmez zaten, millet aileden kalma din yaşayıp islam nedir bilmiyor.
10 Yorumla
+1 yılDovunden önce üç kere başka şey diyor onlarada bakin
12 Yorumla- +1 yıl
Baktım
- +1 yıl
Demekki kaç kere uyarılmış oldu
+1 yılYahu yaradan oyle yaratmis siz karsi mi geliyorsunuz? Kaldiki dovelim demiyor kimse , hak edene vur diyordur kuranda
00 Yorumla
+1 yılkadınlar neden müslüman oluyor ben hiç anlamadım zaten
028 Yorumla- +1 yıl
Sen anlamazsın zaten bu işleri
- +1 yıl
@Nightwalk35 kabalık etmeyi cidden istemem ama boş konuştun
- +1 yıl
Ben mi sen mi
- +1 yıl
@Nightwalk35 bir şeyler yazıyorsun ama içerikleri aynı kafan gibi
boş - +1 yıl
Hiçbişey senin yorumun kadar boş olamaz
- +1 yıl
@Nightwalk35 peki bu kadar yorum arasından neden boş olduğunu düşündüğün bir yoruma salça oluyorsun? sanırım beyin sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu
- +1 yıl
Nedeni beyin sahibi olmayanların saçma fikirler belirtmesi aklın olsa Müslüman olurdun
- +1 yıl
@Nightwalk35 işte aradığım yobazlık bu. "aklın olsa Müslüman olurdun"
dünyada 5000 üzerinde din var ve hepsinde bu saçmalık var :D
anan baban katolik olsaydı aynı saçmalığı katoliklik üzerinden yapacaktın biliyorsun dimi - +1 yıl
Hayır yanılıyorsun. Ben şu anda Müslümansam okuduğum için Müslümanım sen anlamazsın bu işlerden başta da söylediğim gibi
- +1 yıl
@Nightwalk35 okumadan önce hangi dine inanıyordun? ya da riyakar mıydın?
- +1 yıl
Çok fazla şüphelerim vardı. Okuduktan sonra şüphem kalmadı diyelim.
- +1 yıl
Okuduklarımdan tatmin olmasaydım Müslüman olmazdım emin olabilirsin
- +1 yıl
@Nightwalk35 sonuç olarak anan ve babandan ötürü bu yola girdin. dünyadaki 5000 dini de araştırdığını hiç sanmıyorum
- +1 yıl
@Nightwalk35 ben de okudum pek çok yanlış ve sakıncalı şey gördüm lakin sendeki bu yobazlığı görmedim. "aklın olsa Müslüman olurdun" bu gericiliği apt*llığı hadislerden falan mı aldın?
- +1 yıl
Ben aklımı kullanarak okudum ne doğru olduğundan emin oldum. Aklıyla mantığıyla okuyan herkesin de bu dine inanacagini düşünüyorum. Ama başka taraflarından okuyanlar için yorum yapmayacagim
- +1 yıl
@Nightwalk35 pek aklın ya da mantığın pek güven vermiyor söyleyim. bomboş pırıl pırıl kafalarla gezen rümeysalara sümeyyelere benziyorsun
- +1 yıl
Benimle konuştuktan sonra Müslüman olan ateistlere sor anlatsınlar sana. Sana laf anlatarak kendimi yormicam
- +1 yıl
@Nightwalk35 kesinlikle yormamalısın. salça oldun beni de yordun sümeyye hatipoğlu hocam
- +1 yıl
Aynen. Zeki insanlarla konuşmayı tercih ederim. Diğerleri zaman kaybı. Kendimden özür diliyorum seninle konuşarak vakit kaybettiğim için
- +1 yıl
@Nightwalk35 aklın varsa kendini affetme derdim de muhtemelen hemen affedersin cübbeli rümeysa hocam
- +1 yıl
Sen kafanı yorma böyle şeyler zaten bi lokma aklın ya var ya yok. Yorma sen kendini o yüzden 😁
- +1 yıl
@Nightwalk35 yorulmadan insan kendini nasıl geliştirir hocam. yorulmadan fikir üretince sadece yobaz yobaz fikirler çıkar aynı sizinkiler gibi :D
- +1 yıl
Ben kendimi gerekli şeyler için yoruyorum. Sana laf anlatmaya çalışırken yorulmak dünyanın en boş işi. Bak tekrar söylüyorum 1 gram aklınla senin anlayabilecegin şeyler değil bunlar. Kendimi daha fazla yormadan için başka bişey yazmicam. Bu zaman kaybı fazla bile
- +1 yıl
@Nightwalk35 bence de sus artık ya. sürekli susacağını söylüyorsun ama kimse seni dinlemediği halde en çok sen konuşuyorsun. işine bak yobaz propaganda falan yap senin gibi düşününlere ya da şu herkesin tecavüze uğradığı kuran okullarına falan katıl
- +1 yıl
Ya zaten tecavüz hiçbir yerde yok bi oralarda var. Al yobazlığını defol git ya
- +1 yıl
3-5 tane an*daval oralarda tacizde texavüzde bulunuyor diye bunu dine mal edecek kadar beyin yoksunusunuz
- +1 yıl
Sizin gibilere ateist olmak yakışır zaten. Siz bunu hakediyosunuz
- +1 yıl
@Nightwalk35 ben neden gideyim ben düzgün insanların olduğu yerlere giderim. dindarların yanına ne giderim ne de sevdiğim birisini yollarım
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrdako "darebe" fiili "darbe vurmak, psikolojik darbe" anlamındadır. Yoksa İslam dininde kadın dövmek diye bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılO ayette kadınla erkek boşanma aşamasına gelmiş kadını uyarıyorsun anlamıyor söylüyorsun dinlemiyor en son senin ne kadar ciddi olduğunu görsün diye dövun diyor bu dövme omza dokunma şeklinde yoksa yüze vuramazsın normal dövme gibi değil
013 Yorumla- +1 yıl
kim diyo bunu normal dövme olup olmadığını nerden biliyosun şimdi kuran profesörü falan diceksin de ''allahın kelamını'' bi fani nasıl izah edebilir
- +1 yıl
@expectopatronumm1 yüze vurmak haram bi insanım yüzü şerefidir aç nisa suresini tevsirine bak o ayetten önce birçok ayet var başını sonunu bilmeden yargıya varma sırtına omzuna dokunursun senin ne kadar ciddi olduğunu anlasın diye boşanmamak için son nokta bazı kadınlar ciddi olduğu anlamıyor söylüyorsun dinlemiyor diye
- +1 yıl
hala bilmeden yargıya varma diypsun madem dizine omzuna vur diyosa "yüce allah" neden belirtmiyo kelime oyunu mu yapıyo? kıvırmayın kardeşim direkt dövün yazıyo ayrıca kurani incili tevratı baştan sona okudum hepsi birbirinin devamı aklını kullanabilenin dini olmaz.
- +1 yıl
@expectopatronumm1 sen ayetleri direk düz anlarsan herkes kafir olur Allahın hükümleriyle hükmetmeyen kafirlerin ta kendileridir maide 44 mesela bilmediğin konulara girme tecrüben yok ilmin yok dümdüz anlıyorsun yaz ayeti tevsirine bak
- +1 yıl
hala tefsir diyosun ya sana bi soru sordum ilk başta allahın kelamını bir fani nasıl açıklayabilirr
- +1 yıl
bence kendine karşı dürüst ol ta da olma kimseyi ilgilendirmez sadece kendince yorumladığın için cevap verdim
- +1 yıl
@expectopatronumm1 ben kendimce yorumlamıyorum sen öyle yorumluyorsun ayetin başını sonunu bilmiyorsun okuduğunu dümdüz anlıyorsun ya cahilsin ya da din düşmanı başka açıklaması yok
- +1 yıl
ya sizinle aynı fikirde olmayanı niye sürekli ya cahil ya da din düşmanı olarak algılıyorsunuz?
doğru ya islam hoşgörü diniydi - +1 yıl
@expectopatronumm1 ben sana diyorum git tevsirine bak sen bskmıyorsun bilmediğin konuda bilmişlik yapıyorsun güzelce anlattım anlamadın demekki niyetin kötü niyet kötüyss neyin hoşgörüsünden bahsediyorsun az düşünen insan bilgiyede gerek yok Allahın bir bildiği vsrdır bu hüküm benim düşündüğüm gibi olamaz der araştırır bilmişlik yapmaz
- +1 yıl
ya hala anlamıyosun tefsirini neye göre kime göre yapmışlar her hoca kendine göre yorumluyo gidip de allaha mı sormuşlar da öyle olduğuna kanaat getiriyosunuz
- +1 yıl
@expectopatronumm1 bi kere ayetin başı var sonu var tek ayete göre bakamazsın Kuran bir butündur ehli sünnetin görüsü kadınlar serkeşlik yapar laf dinlemez asi herseye itraz önce öğüt ver dinlemezse yataklarını aýır anlasın ki çok sinirlisin bu işe cok canın sıkılıyor dahada olmazsa hafifçe dövün bu boşanmaması için anlasın ki bu iş bitecek son sans bunu ona belli etmek için bosanmakdan iyidir kademe kademe ama kadının suratına vurmak doğru değil bu aşağılamak olur yüz insanın şerefidir hafiften omzuna sırtına bak çok sinirleniyorum bu iş bitecek
- +1 yıl
off ne kıvırıyosunuz be neyse herkesin dini inancı kendine iyi bak iyi günlerr
- +1 yıl
@expectopatronumm1 kimin kıvırdıği belli nedenini bile anlatıyoz yok demekki niyet kötü niyetin kötüyse ne desem boş sen dine değil nefsine uymak istiyorsun bunu diyemiyorsun dinde hats var diyip kurtulmaya çalısıyorsun Allah hata yapar mı? Nası bi Allaha inanıyorsunuz? Allah hidayet versin ne diyelim
+1 yılDövülecek kadın var dövülmeyecek kadın var.
Kur'an dövün diye hangi kadını kastediyor onun detayına bakın.
Eşini dinlemeyen aldatan kadını ben ne yapıyım. Dövmem bile. Boşarım gider.00 Yorumla
+1 yılAyetleri cımbızlayarak almayın lütfen ondan önce ne yazdığına bakın
03 Yorumla- +1 yıl
Tamam da bir erkeğe en ufak şey uygunsuz gelince ve kadına direttiğinde kadın kabul etmediği için onu dövecek mi
- +1 yıl
öncesi sonrasını da okuyunca anlam değişmiyor. direkt dövün diyor.
- +1 yıl
Anlamak istediğin gibi anlıyorsun
Dayak yememek için kendine çeki düzen ver 😂
03 Yorumla- +1 yıl
Ben onu döversem :)) o bana elini kaldırırsa o eli keserim
- +1 yıl
Cadı değilim. Ben bana kalkan eli keserim uzanan dili koparırım.
+1 yılÖyle bir şey yok
06 Yorumla- +1 yıl
Nisa suresi 34. Ayet
- +1 yıl
Ayeti biliyorum zaten Öyle bir anlam çıkmıyor ayetten Diyanet de dahil birçok Ilahiyatçı yanlış anlam veriyor ayete
Evet Diyanet de bi bok bilmiyor, bir haltı beceremiyor - +1 yıl
valla birader kabul de etsen inkâr da etsen, orada dövün anlamına gelen kelime bizim bildiğimiz dövmek, vurmak mânâsında. hatta kapıya vurmak, kapıyı çalmak, develere hızlanmaları için vurmak vs. mânâları da var. diyanet vs. böyle çeviriyorsa kıçından bi' yerden sallamıyor herhalde.
- +1 yıl
Tam olarak öyle yapıyor Kıçından bi yerinden sallıyor
- +1 yıl
allah için bu kelimenin diger manalarına da bak. kapiya vurmak, deveye vurmak, kavga etmek, dövüşmek, çarpışmak vs. anlamlarına da geliyor. yani bu ayetten fiziki şiddet çıkıyor. burada mühim olan, kadınlarınız asi davranırsa önce uyar diyor, olmazsa sonraki adım olarak yatakta yalnız bırak diyor, en son çare olarak döv diyor. allah erkeğe kadınını dövme ehliyeti veriyor lakin bunu şarta bağlıyor. yoksa bu ayet canın sıkıldığında karına iki patlat demiyor.
- +1 yıl
Öyleyse sen evlendiğinde karını döversin asi davranınca
Girme bu işler çok sıkıntılı
00 YorumlaKimi dövüyoz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?