Babama özür dilemeyi nasıl öğretebilirim?

Benim babam biraz sıkıntılı biri. Telefon ve sigara bağımlısı. İşi dışında evdeyken hiçbirimiz ile konuşmaz. Yemek yerken bile kardeşim benim ve annemin yanında küfürlü şeyler açar. Annemle benim kızmamıza bile aldırış etmez. Haftasonlarını zaten full telefonla geçirmek ister. Sırf bunun için ailecek biryerlere gitme isteklerimizede kulak asmaz. Hatta ona kızdığımızdada bize bunun için şiddet uygular. Benim 9 yaşında bir kızkardeşim var. Bugün annem ve ben dışarıdayken kardeşim evde koşuştururken düşüp çok kötü yaralanmış. Babam tabiiki kardeşimle ilgilenmek yerine oynadığı oyuna devam etmiş. Kardeşim yaranın verdiği acıyla "bari annemi arayıp ne yapmalıyım diye sorayım. 2 dk sonra oynasan olmaz mı?" diye sormuş. Babam da "bana sesini cıkarma" diyip ona şiddet uygulamış. Annem ve ben eve geldiğimizde ağlıyodu. Nedenini öğrendiğimizde annemde babamı haklı buldu. Ben kardeşimi korumaya çalıştım ama banada şiddet uyguladı. Babama cidden çok sinirlendim. Hayatı boyunca bir kere bile özür dilememiş biri babam. Ona nasıl özür dilemeyi öğretebiliriz?

Babama özür dilemeyi nasıl öğretebilirim?