Bilindiği üzere sosyal medya yasası yürürlüğe girdi hakaret, taciz gibi mesajları şikayet edebiliyorsunuz. Siz şimdiye kadar buna benzer olay yaşadınız mı?
Ben toplamda geçen haftayla beraber 5 kişiyi dava ettim sandılar ki yerlerimi bulamaz iyi bir avukatla hemen bulundu tabi hemen özür dilemeler yok ben değil küçük oğlum yaptı diye yalan söylemeler gram acımadım aldım tazminatı bağışladım sizde lütfen size karşı edilen hakaret taciz gibi mesajları dava edin geçte olsa adalet yerini buluyor bu konuda kimseye acımayın. özellikle hemcinslerim
Farkli bir platformda gerceklesen, sabirli bir insan olmama ragmen benim bile sinirlarimi zorlayan biri icin dava sureci baslatmistik. Eleman 17 yasinda cikti. Sanal ortamda dedigini birakmayan asan kesen eleman bi anda sut dokmus kediye dondu. Ailesi de usturuplu bir sekilde rica edince davayi geri cekmistik.
Demem o ki, sanal alemde aslan kaplan olsalar da, azicik yol yordam bilen birine denk gelip de tebligati kapida gorunce sut dokmus kedisine doneceklerdir.
Deger mi? Cogu zaman hayir.
Gerek var mi? Aslinda var.
Ugrasacak vakit? Cogu zaman yok.
Oyle olunca da boyle oluyor iste :)
Daha cok sey de denir bu konuda da, uzatmaya gerek yok. Keyifli gunler :)
7kere ceza aldım.. yakaliyom bidaha hakaret etcem😂😂😂... ayrıca bu yasa farklı bişey troll orduları ni ifşa etti mesela tvitir ayne mekanda 150 bin hesap buldu aktroll eri iptal etti... Sedat peker gibi insanları susturma. Yasası bu.. siyasi tamamen
Neden bulaştın ki Aslında ben de uzaktan bir akrabamıza bulaşmak istiyorum bizimle çok uğraşıyor cidden aynı şey değil normalde durup dururken insanlara bulaşan bir insan değilim Ama bizimle uğraşıyor zaten sözden anladığı yok
bu tip şeylerde genelde en fazla para alabiliyosun oda avukat masrafı dava ücreti vs derken bi ton uğraşmak gerekiyo. insanlar bunlarla uğraşmak istemediği için dava etmiyo genelde. o yüzden çok rahat davranıyolar
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte ben buna kızıyorum Türkiyede bu aşırı çoğaldı kimse dava açmıyor
daha pratik bi çözümü olsa daha kısa yoldan çözümlenen bi şekli olsa herkes başvurur aslında mesela ekran görüntüsü atılsa bi site gibi bi yer olsa site adresi vs verilse direk bi kaç gün içinde para cezası onaylansa yemin ederim kimse bu kadar rahat davranamaz. avukat dava mahkeme vs bi ton iş çıkıyo zaten adalet yavaş işliyo bide onunla kimse uğraşmak istemiyo
Gimer ilk açıldığında açılma sebebi buydu ama aşırı yığılma olunca yine eskiye döndü aslında hakaret için avukata bile gerek yok sen dilekçeni ver bir gün mutlaka savcının önüne çıkıyor o ama dediğin de çok haklısın özellikle yaşlı kesimden benim kız arkadaşlarıma neler yazıyorlar ben üzülüyorum gerçekten Türkiye böyle bir yer değildi🥺
Valla çok mantıklı sanalda o kadar gereksiz tip var ki... Mesajına bakmıyorsun diye hakaret eden tehdit eden tipler bazen sizi davalık ederim diyorum biraz çekiniyorlar galiba gerçekten dava etmek daha mantıklı. Seni tebrik ediyorum ayrıca 🌷 avukat masrafları ne kadar peki
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç bilmiyorum babamın iş avukatı olduğu için direkt ödemesi ona gidiyor 😀
Soran
+1 yıl
Ama bunda avukata bile ihtiyacın yok sen dilekçe yazdırıp ver savcılığa mutlaka bir gün savcının karşısına çıkar
Olmadım çünkü kimse ile davalık konuma gelmiyorum. Boş konuşan birisi ise engel atıyorum, saçma insanlarla zaman kaybetme lüksüm yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok olmadım ama etsem hakaret edenleri sonuç alır mıyım bilmiyorum :/ siz nerden şikayet ettiniz bu site mi 5 taneside yoksa instagram mı 🤔🤔 keşke çok az detay verseydiniz cesaret olurdu bizede süreci başlatmak için
ne kadar tazminat aldın şimdiye kadar en fazla. kusura bakma detayları merak ediyorum herkes söylüyor ama birebir yaşadığın için en net cevaplar sendedir kanka o yüzden soruyorum
Şöyle mesela ben bir dava ettiğim zaman avukatım 6 tane ayrı dosya hazırlar sözlü taciz hakaret kişilik haklarına sözlü hakaret gibi bu da mahkemeye giderse ceza davasına dönüşür o yüzden karşı taraf arabulucuya gitmek ister orada sen istediğin parayı söylersin
Küfür etti , telefon numarası istedi, ağır küfürler etti adres verdi, bende çok sinirlendim ve gittim, sonra aldı cevabını, şikayetçi oldu yuvarlak delikanlı
Durduk yere kufur hakaret taciz varsa bunu ilerletmisse şikayetçi ol tabi bide bunu ticarete döken cakallar var ama bilerek tahrik edip yolunu bulmaya kalkışanlar bilerek kendine hakaret ettiren ler var bunlara da bi çözüm bulmak lazım kimse enayi degil
Senin dediğin konuya dönersek güzel bir avukatım var arkadaşlar bol bol sözlü taciz ve hakaret davası açıyoruz güzel bir geliri var 🥰🥰🥰 Yayıncılar için vazgeçilmez bir gelir kaynağı xndjd