Bir kaç saate imsak vakti gelir hep cinsel sorularla dolu insanlar var Allahın mümin kulları da var mı
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Çok büyük sevap alacaksın bugün aklıma düşürdün kılacağım
Yaaa çok sevindim Allah devamını getirir inşallah
İnşallah çok sağol🥰
Kıl kardeşim namazını vallahi dünyanın anlamı yok en azından bi gerçek için çabalıyoruz, namaz kılmıyorum kalbim temiz derler bir ayet var herkes benim kalbim temiz der kendi kendinizi temize çıkarmayın kimin sakındığını Allah bilir. Nefsine zor da gelse yap
eğer gerçekse, soran sevap pointleri topladı he :D :D tebrik ederim ikinizi de
Teşekkür ederim🥺🌸
@waleran00 Evet gerçekten devamı gelirse çok daha büyük sevap kazanacak
Dünya sizin olsun sabah namazını bana verin , elhamdulillah her sabah.
Allah kabul etsin çok sevindim
Amin Allah razı olsun
Cinsel sorular soranlar Allah’ın mümin kulu değil mi
Cidden namazı bekliyorum😂
Yaaa yerim seni 🥰 Allah kabul etsin
Çok teekkür ederim senin de aynı şekilde🕯️🤍
Bende teşekkür ederim
evet bir saat sonra kılıcam. sen ne zaman kılacaksın
Evet var. Cinselligin de yeri ve zamanı var degil mi
Ben varım kısmetse saati kurdum birazdan yatacam.
Sen?
Kılmak isterim valla vakit de yaklaşıyor
Hadi sabah namazıyla başla devamı gelir inşallah
Duanızda bizim içinde hayır dileyin lütfen
Niye sen dua edemiyormusun sende namaz kıl
Bende ederim tüm Müslümanlar için ama duanın en makbulu kendi ağzından çıkan
Ben de ediyorum. Alnı secdeye değen kul hak verirsiniz ki başka değil mi
Sorunu anlayamadım
Ben de dua ediyorum ama sizin alnınız secdeye değiyor demek istiyorum
Sadece namaz kılanlar mı mümin kullar yani
Namaz olmayan ibadet ne işe yarar, namaz dinin direği
Dinin direği tebessümdür aslında.
Bir kere kalp kırdıysan o kıldığın namaz değil diye bir şey duydun mu hiç
Gerçek müslüman zaten kalp kırmaktan korkar kalp kırarsa 70bin kere kabeyi yıkmış gibi günah işler. Bi söz var seni camiye götüremeyen imanının cennete götüreceğini mi zannediyorsun
İmanın şartlarında namaz yoktur.
Cennete gitmek içinse iman yeterlidir !
He dolaylı gidip gitmemek islamın şartlarına girebilir :)
Sen otur cennet ayağına gelsin oh ne alâ emek olmadan yemek olmaz beyfendi
Evet Allah dilerse küçücük imanda bile cennetine alır dilemezse almaz. Ben Müslümanım diyip geçme çünkü ölüm anında imanının güçlüğü belli olacak şeytan seni okadar susatacak ki bir bardak suyla gelecek imanının karşılığında o yüzden namaz oruç zekat bunlar imanı güçlendirmek için var
İman etmek düşünen beyinler için bir emektir. Hemde meşakkatli bir emektir. Ama düşünmeden ailesinin öğretileriyle inanmak tabiki hazıra konmaktır :)
Hayır ben araştırarak Müslüman olmuş birisiyim
Bunları ailemden değil araştırarsk öğreniyorum
Ailen müslüman mı onlar hangi mezhepten sen hangi mezheptensin
Ailem Müslüman ama neden müslümansınız desem tövbe tövbe derler neden diyorum tövbe tövbe 😂 bir Müslüman neden sorusuna cevap verebilmeli aileden gelen iman gelenek görenek gibi bir şey oldu ozaman ailesi Müslüman olmayan insanlar ne yapsın
sorularlaislamiyet.com/kurana-gore-muminlerin-ve-muslumanlarin-ozellikleri-nelerdir-islam-dininin-ogutledigi-temel
Mezhebini sordum
Hanefi mezhebim senin ne
Neden Hanefiyi seçtin
Onu seçmedim o aileden gelen kürt ailede doğsaydım şafi olurdum. Mezheplerin neden var olduğunu henüz bilmiyorum daha bilmediğim öğreneceğim çok şey var Peygamber efendimiz sav bütün mezhepleri uygularmış
:) peygamber zamanında mezhep yoktu. Bilmediğin şeye inandığını söylüyorsun kalkıp diyorsun ki ben kendim inandım buldum. Sen daha kendin inanmadın bulmadın. Sana çocukken öğretildi. Bulduğunda konuşuruz
Git bi araştır istersen bilip bilmeden konuşuyorsun meshepler hakkında yüzeysel bir bilgim var olduğu için konuşmadım ama senin gibi tamamen bilgisiz değilim. Müslümansın sözde ama herşeye karşı geliyorsun sana altın tepside herşeyi sunmalarını mı bekliyorsun git oku araştır uygula
Kardeşim peygamber zamanında neden mehzep olsun? Zaten dini tamamlayan peygamber (s. a. v) kendisi bir soruları olduğu vakit ona danışırlardı.
🤣 en sevdiğim ya cahille sohbet ! Hanefi dediğin adam peygamberden kaç yıl sonra doğmuş bir bak bakalım :)
@sebesvenne ben biliyorum arkadaşımız bilmiyor. Ona sor o diyor peygamber 4 mezhebinde uyguluyormuş diye :)
Mezheplerin neden var olduğunu bilmiyorum yüzeysel bilgim var neden kan değince abdest gidiyor vs bunları bilmiyorum benim bildiğim peygamber efendimiz bütün mezhepleri uygularmış namaz kılarken secdede şafilerin uyguladığı işaret parmağını kaldırarak Allah bir der. Ben emin olmadığım bir şey için net konuşmadım belki de peygamber efendimizin bu yaptıları derlenip mezhepler haline geldi
Görüşü paylaşan şahıs sözde müslüman dinin temellerini bırakıp kendini "kalbin temizliği, tebessümle" kandırıyorsun, soran kardeşim ise yeni yeni dinini öğrenmeye çalışan araştıran hakiki müslüman.
Buyur jardeşim mezheplerini anlamana bu video epey bir yardımcı olacaktır.
https://youtu.be/KDALZOMQ2iM
Artık sorgularsın hangi mezhep doğru ya da doğru mu ! Vs araştırır öğrenirsin gelirsin münazara yaparız. Ama biri daha Ebu Hanifi yi bilmeden Hanefi mezhebindeyim derse bende ona cahil muamelesi yaparım.
Tek sorun mezhepti zaten imanda
Hepsi aynı yola çıkıyor
@sebesvenne beni tanımıyorsun ben dinin temellerini bırakın demedim. Namaz kılmayın dedim mi? Namaz gereksiz dedim mi ! Ben onun benle tartışamayacağını bu konuda araştırma yapmadığını bilmedeiğini söyledim sadece. Sende şimdi bize bir video attın mezhepleri anlatan. İyi hoş güzel soruyorum. Sen hangi mezheptensin neden?
@sebesvenne ben bu adam sayesinde İslama bağlandım
İmanda ibadet yoktur !
Ve Allah şöyle der iman edenler mutlaka cennete girecektir!
Müslümanlat cennete girecektir demez :) sizlere anlatmak istediğimi anlarsanız kavga etmezsiniz benle
Üf amma sıktın he tamam en Müslüman sensin en bilgili sensin
Git annenin sözünü dinle o ne derse ne öğrettiyse onu yap. Beynini yorma sen
Neden müslümanların arasını açma peşindesin? Buraya namaz ile Allah'ı anma ile, zikir ve ibadet ile ilgili bir sürü ayet ve hadis yığabilirim. Ama bunu neden yapayım? Başkaları varken biz iman edenlerle ne için tartışıyorsun neyin mezhebi bu? Ahirette hangi mezheptensin diye bir soru ile karşılaşmayacağız. O sadece bir tarik sadece kişinin mizacına göre bir yol. Ama imandan sonraki en önemli hakikat namazdır. Bu arada namaz İslamın 5 şartından da biridir🙂
Bize cahil diyen sözde müslüman! Allah kitabında defaatle namazdan söz ederken, kalp kırmayı tebessümü daha da büyütmen asıl cahillik değil de nedir? Git kitabını oku araştır öyle konuşalım, o zaman bizimle değil kafirlerle tartışırsın zaten.
Ben bi düzelir dedim ama bunda iş yok pes ettim 😂
@sebesvenne Allah kuranda namaz kılın demez ki ! Aranızı açma peşinde değilim. Sizi sorguluyorum ki neyi neden yaptığınızı nekadar bildiğinizi anlamak için! Belki ben yanlış biliyorumdurda öğretirsiniz diye.
Namaz dediğin gibi islamın şartıdır
İmanın değil
Bakın cemaatlerde geçti benim çocukluğum. Süleymancılar Nurcular yazıyıcılar okuyucular kuran kuşları vs. Ben neyi seçiyor ya da seçmiyorsam biliyorum. Ama size üzülüyorum. Bilmiyorsunuz seçtiğinizi sanıyorsunuz. Bu çok tehlikeli
İşte şimdi üzüldüm... Allah'ın ayetlerini inkar edenlerden oldun. Umarım nasıl bir tehlikede olduğunu anlarsın ve tekrar şehadet getirmeden ölmezsin. Bakara 6,7 ve 8 senin içinmiş.
http://kuranfihristi.net/fihrist/namaz
En son da bu ayetleri bırakıyorum..
https://www.kuranasor.com/-13408
@sebesvenne güzel kardeşim bak canım kardeşim. Bunu atmanda bilmediğinden. Kuran da namaz diye bir kelime yoktur. Sala vardır. Hani sabah namazında hayyal es sala hayyal es sala denir. Sala demek zikretmek anmak demektir. Okuduğununda Arapçasını yazıldığı dili bilirsen ne demek istediğini doğru bilirsin.
@sebesvenne bırak gerçekten bizim bununla aynı şeye inandığımızı sanmıyorum bu namazın en önemli şey olduğunu söylerken kulaklarını kapatarak dinlemiş anladığınıda yalan yanlış savunuyor
Hatta daha da ileriye gideyim ki iyi anla. Kuranda 5 vakitte yoktur. Farklı ayetlerde şöyle geçer. Sabah gün ağrırken ayakta allahı sala edin. Sala için ayakta dıurun. Başka bir ayette güneş batmadan allahı sala edin. Başka ayette Allah’a secde edin der. Secdede onu anın der vs vs. Neden mezhep soruyorum. Bu nedenle
Hahahahaha Irak türkmeniyim 9 lehçe ile srapça biliyorum. Sala/salah/salat namaz demek. Zikir zaten arapça bir kelime dhikr'den geliyor anmak demektir. Kaldı mı başka bahanelerin?
Evet aynı şeye inanmıyoruz. Ben İbrahim’in rabbine inanıyorum. İbrahim’in inandığı şekilde. Siz nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum
Buda yeni boyut sanırım alevilerin hz. aliyi peygamber görmeleri gibi
:🤣 ne varmış bu boyutta
Soran kardeşim, bunun durumu hakikaten acınası. İçten içe ne kadar haklı olduğumuzu biliyor vicdanen de tam tersini savunan bir bahane bulmaya çalışarak kendini kandırmaya çalışıyor o azabı diner diye. Fakat inkar ederek imandan çıktığının kibri ve inatçılığı ile üstünlük taslayıp nasıl bir Allah'a kafa tuttuğunun farkında değil.
@sebesvenne ben neden Allah’a kafa tuttum şimdi :) Allah’ın söylediklerini ayetlerini söyledim diye mi :) yalan mı söyledim ben şimdi
@sebesvenne öyle gerçekten kardeşim ben ilk defa duyuyorum Müslüman olupta namaz kılmayı gerekli bulmayanı nefsime hakim olamıyorum kılamıyorum diyeni duydum da bunu çözemedim
Ben öyle bir şey demedim ki :) siz onu çıkarttınız
🙂🙂🙂
Allah kabul etsin abla
Var ama bazen nefse dalıyo
Ahh o nefis boş ver dinleme kıl
hayır yok din yalan allah yok
ben kılıyorum elhamdülillah
Beklemedeyiz 😂