Bu saatte sabah namazı kılınır mi?
Bu saatte sabah namazı kılınır mi
Bu saatte sabah namazı kılınır mi
dünyanın neresindesin.
Gdov Pskov / Rusya Federasyonu
bölgesindeysen sabah namazı kılınır. vakit daha çıkmadı...
kılınmaz ımsak gectı gunes dogdu oglen ezanına 45 dk kala kılarsın farzı
Kıldım ama
Değerli kardeşimiz;
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak Hanefilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafiilere göre ise erken, karanlık iken kılmak faziletlidir.
Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için, imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır.
Ayrıca ezan imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki, insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.
İmsak girer girmez de namaz kılınabilir; ezanı beklemek şart değildir.
Tam namaz kılarken ve namaz bitmeden güneş doğarsa, Hanefilere göre namaz bozulur. Bu namazı kerahet vakti çıktıktan sonra yeniden kılmak gerekir.
Zamanında sabah namazını kılamayan bir Müslüman, güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonra öğlen namazı girmeden (kerahet vaktinden önce) kılarsa, hem sünnetini hem de farzını beraber kaza eder.
Namazları bilerek kazaya bırakmak büyük günahtır... Bu durmda hem tövbe etmek hem de ilk fırsatta kaza etmek gerekir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Ama kuran da belli bir süre verilmemiski
8 Pazar 4:52 6:35 7:27 11:59 14:41 17:02 18:32
imsak güneş işrak öğlen ikindi akşam yatsı
Sadece 5 vakte ayirmislar
sadece beş vakte ayırmıslar derken
Nerde yaşıyosun? Vakit geldi geçti keraat vakti tam çıktıysa kılınır.
Cevap
13Cevap
Bence kılınır. Şimdi bu konu çoookk uzar gider ama bence tefsirler ve yazılanlardan ziyade iyi bir mealden konuyu araştır... kuran tek cevap anahtarıdır.
Kılınır sabah ezanı okundugunda kılmak daha faziletlidir ama ögle vakti girmeden de kılına bilir (araştırdım)
sabah namazını geçirdinmi kaza kılarsın sabah namazını kaçırdım allah rızası için sabah kılamadığı sabah namazını kaza ediyorum de kıl olurmu
Azıcık daha bekle öğleyle bir paketlersin
Hocam aksam oluyo ne sabahi
Gecikmişsin ama olur hergun yapma yalnız
Eğer zamanında uyanılamadıysa farzı kılınabilir.
Eğer vaktinde kalkamadıysan kılınır
oğlene kadar kılabilirsin
Kılınır ama alışkanlık haline getirme
Evet ogleye kadar zamanin var kaza edersin
Sunneti de kılınır mi kabul olur mu
Yok sunnetini kilma sadece farz
Hayır kılınmaz... Güneş doğmadan kılman lazım.
kazası olur anca
kılınır
kazasi kilinir.
Kazası evet
Kazası kılınır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar