+1 yılYa yanlış yorumluyosun etradındakileri ya da olaylara tepki çekmek için bilinçli yazıyosun bu mesajı. Dedelerimden bir tanesi Kürt olduğu halde damarlarımda Kürt kanı aktığını açık açık söylüyorum ve bugüne kadar 1 kişi bile tavrını değiştirmedi bu mesele yüzünden. Dalga konusuna gelince İstanbul ağzı dışında her türlü şiveyle itinayla dalga geçilir çünkü insanlara garip gelir ve bu tamamen eğlenme amaçlıdır. Şahsen ben biçok bölgede çocukluğumu geçirdiğim için biçok şiveye aşinayım ve espri olsun diye taklitlerini yaparım. Bu tamamen farklı gelmesinden dolayı insanların eğlenmesinden ibarettir. Başka hiçbir amacı yok. Sen gidip art niyetli insanlarla takılıyosan o başka tabi. Ben İngilizce bilmeden %100 ingilizce bölüme geldim. Hazırlıkta hocalar ders anlatırken ben gülmemek için kendimi zor tutuyodum. Çünkü hiç alışkın değildim ve garip geliyodu. Biraz önce de dediğim gibi ; sırf farklı geldiğinden. Bugün egeli insanların da konuşması eğlence malzemesidir, trakyalının da , erzurumlunun da, divriklinin de... O yüzden yanlış düşünüyosan yanlış düşünmeyi bırak, maksadın ortalığı karıştırmaksa da devam etme. Yemezler ;)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır suç değil. Asıl suç ne biliyor musun? PKK denilince bütün Kürtleri aynı kalıba koyan zihniyet.
-Hepsi pisliktir, hepsi bölücüdür, hepsi şeref yoksunudur.
-Hepsi haindir, hepsi pis insanlardır, hepsi saygısızdır, hepsi namussuzdur.
-Hepsinin yaşam tarzı berbattır, hepsi yokluk içindedir, hepsi kabul edilemez vaziyettedir.
İşte bu "hepsi" kavramı yüzünden, Kürt olduğunu açıklamak istemeyen bir sürü insan var senin gibi. Gerekse başka sitelerde bu geçerli. İşte bunu yapan zihniyet yüzünden böyle bir durum var ortada. İnsanı yaratandan ötürü sevmek, insanın en kutsal insanlık görevidir ama, susuzluktan ölecek Kürt asıllı bir çocuğa su vermeyecek kadar insanlığından yoksun yaratıklar tanıyorum ben.61 Yorumla
Kürt olmak bir suc degildir. Türk olmak da suc degildir, Ingiliz veya Amerikali olmak da herhangi bir suc teskil etmez vs.
Önemli olan etnik kökeniniz degil sahip oldugunuz karakter ve durusunuzdur. Idealleriniz, düsünce yapiniz
yani zihniyetinizdir. Bunlardan da öte aslinda "vicdan" sahibi olmanizdir.
Herhangi bir insanin irkini konu alarak dalga gecen insanlar da olsa olsa cahil sürüsüdür.
Yoksa bir irk, bir etnik köken üzerinden böbürlenmek ve de kendinden olmayanlari asagilamak akil kari degildir.
Sizin utanmanizi gerektirecek bir sey yok sorunuzdan okudugum kadariyla.
Bu yüzden de utanmayin. Bir ayip varsa o dar görüslere, yobazlara, cahil insanlara aittir. Bu utanci da onlar yasamalidir.40 Yorumla
+1 yılİnsan utanir mi be irkindan Aslini inkar eden bizden degildir. buyurmuss. Peygber efendi sav. ya onlar kimki sanki alay ediyrlarmis zaten boyle insamlarn yuznden pkk turedi kurt olmk ayp degl bnce guzl bisy farkli olmk kulturnke adetnle gornsnle. gurur duyman gerkr kulturnede sayp cikman gerekir seni boyle kabul tmeyen sevmyn baska bir kimlkle sevmez. sen yerni bellet her kurt k demk degdr Het turkte vatanini sevmiyr satmya gelnce en onde satiyrlar ben kurdm dedm sehit amcm sehit babam gazi bu insanlar bu bayrk icn canini koydu ortaya simdi bn kurtlugm den utnyrm dersm kemkkeri so sizlar kurt olmaktan gurur duyuyorm..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürk kökenli bir aile yapısına sahip biri olarak bir iki şey söylemek isterim.
Çok küçükken doğudan ayrılıp batıya gelmiş, en milliyetçilerin arasında pek kimseye karışmadan eğitim için bir sürü şey katlandığımız günlerde aklımıza takılan soruydu bu:
"Baba Kürt olmak suç mu? İnsanlar neden bizi sevmiyor? Neden dışlıyor çocuklar bizi."
O zamanlar bize normal gelen bu sorular muhtemelen babamın kursağında kalmıştır diye tahmin ediyorum.
Peki sonra ne mi oldu?
İlk başlarda bize bu durum ızdırap gibi gelse de sonradan iyi ki de sürekli kendimizi kontrol etmişiz dedik. Neden mi?
Biri size laf attığında önüne bakıp yürüdüğümüz için.
Biri size kürt dediğinde sessizce kaldığımız için.
Biri sizi oyuna almadığı için sessiz sakin küçükken büyüdüğümüz için.
Biri size selam vermediği için sabırı öğrendiğiniz için.
...
Sonrasında ne mi oldu?
-Ağabey bizim orada kürt bir aile var öyle bir karakter yok. Keşke bütün Kürtler sizin gibi olsa. Sizin davranışlarınızın onda birini kürtler yapsa..
Yani anlayacağınız önyargılarını kırmış bulunduk. Şimdi daha iyi davranır oldular ve şehirde mutlu mesut yaşayabilmelerinin sebepleri bizim falsosuz davranışlarımızdı.
Neyse geçelim.
Peki Kürt olmanın suç olma durumları neler? ,
-Bölge milliyetçiliği yaptığınız zaman.
-Üniversite sıralarında Türklerin size sürekli kötü davranacağını düşündüğünüz zaman.
-Bir iki budala herifin Türkler bizi yaşatmayacak sözüne inandığın zaman.
-Yapılan o kadar şeref fakirliğini onayladığın zaman. ,
...
Yani demek istediğim önce insan olmayı öğrendikten sonra istersen Ermeni kökenli ol. Bırak sana soyundan dolayı laf atanlar utansın.
Irkçılığın olmadığı bir ütopyadan.44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@bysahte kardeşim teşekkür ederim güzel sözlerin için. Yazacak bir sürü şey vardı fakat bunu söylemek uygun düştü. Böyle kendimi göstermek istemediğimden kimliğim saklı kalsın istedim.
Olayın boyutu daha bir anlaşılması için: Ülkü ocaklarının insan yetiştirmesi için teklif ettiği biri bile olmuştum. Önemli olan birbirimizi kırmadan, hoşgörülü bir şekilde yaşayabilmek.
Ah nerede o islam dini, nerede civanmert insanlar...
Hoşça kalın.
Cevap sahibi+1 yıl@baysahte
Düzeltme : kullanıcı adı yanlış yazıldı.- +1 yıl
Dediğin gibi konuşulacak, anlatılacak çok şey var. Ama genelde bizler gaza gelmeye o kadar müsaitiz ki. Günümüzde islam bile ülkeden ülkeye değişiyor artık. Kimisi kafa keserek dini yaşıyor, kimisi haram yiyerek, hırsızlık yaparak. Açık gözlü olup oyuna gelmemek lazım. Saygılar.
+1 yılŞimdi ben insan ayrımı yapmadan anlatayım ama yanlış anlama ve sonuna kadar oku her yerin iyisi kötüsü vardır ama bu ülkenin kanayan yarası neydi terörizm pkk kökenleri neydi kürt masum insanlar öldürüldü katledildi sonra Nerede olay çıksa orada kimler var molotof lar masumların dükkanlarına zarar veriliyor arabaları yakılıyor onuda geçtim açılım dediniz diyorsunuz ki ana dilde eğitim konuşuyorsunuz yazmıyorsunuz okuyamıyorsunuz ve işin ilginç yanı Kürtlerde birbirini anlamıyor her yerde farklı bir dil var hadi eğitim aldınız sonra türkçe bilmediğiniz için diğer insanlarla anlaşamıyacaksinız onuda geçtim ayrıcalık istiyorsunuz neyin ayrıcalığı bu Güneydoğu da elektriği kaçak suyu kaçak kullanıyorsunuz ben ödüyorum bana yansıtılıyor Nerede hırsızlık gasp tecavüz var genelde kimler yapıyor bunu onuda geçtim Kürdistan hayali var bir şey diyeyimmi kurulsa yeminle diyorumki büyük kentlerdekilerden bir tanesi desen gitmez aslını inkar eder ne olursa olsun bu ülke beraber kuruldu beraber savaşılarak alında bü ülke coğrafyasının adamlarıyız kim ne derse desin aslını inkar etme ama aranızdaki pisliklerede prim vermeyin evet herşey olabilir herşey yaşanabilir bu ülke iç savaşa sokulmaya çalışılıyor oyunlara gelmeyin sözlerim belki ağır gelmiş olabilir ama bunları değiştirebilmek bizlerin ve sizlerin elinde saygılar
10 Yorumla
+1 yılşu cümle çok yanlış oldu : Cidden artık hem kürt olmaktan hemde hala önyargılarini boyunu asan insanlari barindiran bu ulkede yasamaktan çok ama çok utaniyorum!.
bu nasıl bir cümledir. sen şimdi ön yargılı olan insanları barındıran bu ülkede yaşamaktan utanıyorsun öyle mi..
peki biz türk askerine yıllardır kurşun sıkan, milli birlik ve beraberliği zedelemeye çalışan, türk bayrağına saygısı olmayan, türkiyeden sürekli şımarık çocuklar gibi istekleri olan ve bitmeyen, sürekli ayrıcalık isteyen ki sizden neyi farklı yaşıyoruz diye soracak olsak biz çalışırız sizler yani doğudakiler vergi bile vermez onlarınkini de batıdakiler öder yani burada şikayet etmesi gereken yine sizler değilsiniz. siz kimsiniz yahu bu ülkenin başına yıllardır bela olmaktan başka siz kimsiniz de buraya gelmiş ön yargılı olan insanlarla aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum diyebiliyorsun.
biz vatan hainlerini yıllarca insan yerine koyup bu ülke vatandaşı sayarak onlarla aynı ülkeyi paylaştığımız için bin kere yerin dibine girmemiz lazım değil mi senin utandığın yerde..
burada bu tür yorumlar yapmamak için kendime söz vermiştim ama sizin gibi cahilleri ve dünyadan haberi olmayıp ağzından çıkanın nereye vardığını düşünmeden konuşanları görmek utancın en büyüğüdür senin adına...27 Yorumla- +1 yıl
ya baksana sen Kimsiiin biyle konusyrsn!!! be herksi ayni kefeye koyuyrsn kim vatan hayini kopekmi besliyesn edepsize bak kurt olayi ben secmedim turk olayida sen. sende doguda doga bilirdin kurt ailenin bir cocugu olabilirdin ailn terusrstler tarfndan oldurule bilirdi yazklar olsn sizn gbilere asl cahl snsn senin gibiler ates dustugu yeri yakiyor olen biz terorst damgasi yiyn biz 92 de kac kurt bebgi terorstler tarafindan katledilms biliyrmsn sen yazklar olsn !!! insan oln braz
- +1 yıl
hiç kimse ne türk olmayı ne de kürt olmayı ne de başka bişey olmayı seçmez zaten. ama sen yorumunda bile hala türk kürt diyebiliyorsun işte sorun zaten sizin kendinizde. sizler böyle yapa yapa insanlar tarafından nefret edilir hale geldiniz yoksa türkler bu sizin dile getirdiğinizi hiçbir zaman dile getiren bir millet olmadı. ve anlamadığınız şu türkler bir millettir ve türkiye cumhuriyeti ülkelerinin adıdır. sizler bir millet değilsiniz sadece etnik kökensiniz ve sizlerin bir ülkesi yoktur. çok mu ülke sahibi olmak istiyorsunuz o zaman ua bu ülkeyi sevecek ya da terk edeceksiniz. artık bir anda depreşen aşkınız kobaniye mi gidersiniz gerçi ordan da kaçıp sürü halinde türkiye ye sığınıyorsunuz korkudan ne hikmetse.! ya gider başka yere mi yerleşirsiniz bilemem artık ama şunu öğren genç arkadaşım sen sadece çocuksun benim gözümde. ama madem ki adın gibi sabırsız olup atlayıp hopladın bu yazımı ödül olarak kazandın..
- +1 yıl
ya sen demdini birakmamissn kurtlere ayrmin daniskasini yapan sensn.. senkimsn ki bu sekil konusuyorsun. bu ulke benim be senden sada cok seviyo sendn daha cok fedakrlk yaptm bu ulke icn canimzi verdk gene verirm bayrgmz namusumzdr. ordn oturp yazmkla kutlre hakret etmkle. vatan sevdalisi olunmz sen git bu ulkedn burasi benim vatanm sen nesnki bni kobnilele bir tutyrsn yazk ya. yazklar olsn sna
- +1 yıl
:)) güldürdün beni.. sana toplumsal kimliğimi açılayacak değilim. sadece şunu bil senin yaşından fazla bu ülkenin (özel kurumlarında) diyebilirim sadece görev yapmış ve yapmakta olan biriyim. ayrıca ilk önce konuşma adabını öğren. sonra da bu ülkeyi bu kadar seviyorsan bana yazmayı bırak, çok sevdiğini söylediğin ülken için bir şeyler yap. senin için en hayırlısı bu olur.. iyi geceler
- +1 yıl
evet ben evet bn gencim o benkler teroristler tarafndan oldurldugunde bende bebktm yasndn utan birsy bildign yok burdan yaziyrsn. once bir arastrr ondn sonra konus bebklrn oldurldu evlern yakildgi. evlaylarn yetim kaldi kadnlarn dul dul kaldigi yerdn memlkttn geldm bn onlarda kurttu. vatnina ihnet etmdkleri icin oldurlduler. karsiligi boylemi olckti utanmadn kobniye gidn diyrsn e gidn diyrsn Hakkimz haram olsn sizn gibilre. ..
- +1 yıl
sen tüm mehmetçik ve onların tüm ailelerinin yakınlarının haklarını önce öde ondan sonra benimde şöyle hakkım var diye karşıma çık.. halihazırda çıkardığınız sokak arbedelerini, bayrak yakmalarını, kamu kurum ve kuruluşlarını yağma etmelerini ve daha bir çok şeyinizi saymıyorum bile sadece kaybolup giden türk asker ve yakınlarını sayıyorum. ama laftan anlamıyorsun belli ki güzel konuşmamdan da nasiplenmeyi beceremiyorsun o halde sana son sözüm daha fazla saçmalama ve benimde sabrımı sınama senin için tek doğru budur..
- +1 yıl
sacmalayan bir kisi var burada oda sensin kinindn burnun ucunu goremiyorsn hrkesii hala bir tutuyrsn. kimsenin senin karsna ciktigi yok kendne gel be. hadbe ordan. isne nasl geliyrsa oyle konusyrsn mehmetcige bisy diyen oldumu ki kaldiki benee mehmetcik gbi magdurm senin gbiler anca burdan konussn Nasipsiz olan sensn İrkci olanda sensn.
Ben Kafkas Ahıska Türklerindenim. Müslüman ve Türk olduğumuz için Stalin dedemizi şu an 84 yaşında olan dedemi orta Kafkasyadan Orta asya ve sibiryaya sürdü. Bu olay ikinci dünya savaşı sırasında yaşaandı. Annem babam Özbekistan doğumludur. Sövyetler çökerken 89-90 senelerinde Özbekistanda fargana bölgesinde olaylar çıktı ve özbekler ya da rus askerleri Ahıska Türklerine soykırım uyguladılar. Azerbaycana gelindi. Ben Azerbaycan doğumluyum. 99 senesinde de Ana vatan dediğimiz Türkiye/Bursaya geldik. Biz hem kimliğimiz hemde inancımızdan dolayı sürgün yedik, hemde soykırıma maruz kaldık. Karabağda bir çok soydaşımızı kaybettik. Ancak ne olursa olsun Her şeyden önce bir Müslüman olarak insanları seçemediği bir şeyden dolayı yargılamamak gerektiğini öğrendim. Zaten İslamda bu da yasak. Bununla ilgili bir çok ayet var. Bir insan annesi, babası, ırkı, akrabası, vs bu konularda yargılanamaz. Bir insan birini etnik kimliğinden dolayı yargılaması aslında Allah'ın seçimini yargılamasıdır. Sonuçta hiç birimiz nerede nasıl ve ne şekilde doğacağımızı seçmedik. Kimse de kendi etnik kimliğini öne çıkararak bir başkasını ezme hakkına sahip değildir. Bir olayı da genele yayıp herkesi zan altında bırakmakta doğru değildir. İyi leri tenzih ederim, ayrı tutarım demek lazım. Yoksa insanların günahına gireriz. Bunu Genelini faşistlerin oluşturduğu Rusların yüzünden acı çekmiş ve sonuçlarını yaşamış biri olarak söylüyorum. (İyileri tenzih ederim)
00 YorumlaTürküm demek çokmu zor, Atatürke göre Türklük insanın içinde olan birşey ben Türküm diyebilen herkes Türktür, bu ülkenin sınırları içerisinde yaşayıpta kürtüm demek bana göre artık bir bölücülük çerkezim demekde öyle veya lazım demekte.
Aşağıda ki örnek çok saçma bir Amerikalı İngiliz olmakta suç değil demiş, adamların ülkesi var tarihi var ordusu var dili var kültürü var yapay değil bunlarla kürtlüğü bir tutuyorsanız helal olsun :D
Bana kalırsa ülke bölünme sürecine sokuluyor bariz ortada ama bunu yapan gene kürtler ha diyorsanız Yugoslavya gibi olsun... çok kan dökülür, iran artık kollarını açarmı size orasını siz kestirin.21 Yorumla
Soran+1 yılBen kürdüm demiyoruz zaten açık açık yani doğulu oldugumu soyleyince sanki pkkliymisim gibi bakiliyor veya direk açik acik himm kürtmusun vs. Diye soranlar bile oluyor bahsetmek istedigim bu zaten
Kürt olmak suç değil kardeş.
Bir takım o* çocuğu yüzünden kendini kötü hissetmeye hakkın yok. Sonuç olarak olanlar senin değil milletinin suçu. Aynı durumda biz de olabilirdik. Emin ol şuanda Kürt ulusundan geri kalır bir yanı yok Türk ulusunun. Neden diye soracak olursan iki ulusuda yönetenler orrospu çocugu kardeşm (: Burada bizim elimizden birşey gelmez. Bize düşecek şey hakkı ve doğruyu savunmak.
Siz bizim askerimizi öldürdüyseniz en az sizin kadar buna izin veren devlette öldürdü bu askerleri..
Madem bir Kürdistan kurulmak isteniyor bu Misakı Milli sınırları dışında olmalıdır. Bunu çiğneyen kişilerin cezası ise malesef ölümdür.. Sana tek diyeceğim utanma kardeş. Kendini biliyorsan başkası umrumda olmasın..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sen kendinden eminsen rahat ol arkadaşım... Ülkede soysuz çok maalesef. Türkçülük adı altında kürt düşmanlığını şerefsizce yapabilenler utanmalı. Ülkeyi aslında kendileri bu hale getirmişlerdir. MHP gibi bölücü partilerin yıllarca sırtını sıvazlarsan olacağı budur. Ülke görünen yasaların dışında görünmeyen yasalar vardır. Bunlar türkçülük ve sunniliktir. Böyle olmayanlar hep dışlanır, asimile edilir. Bu arada ne adına yapılırsa yapılsın şiddet olaylarını kınamak insani ve yurttaşık görevimizdir. Bu bağlamda kürt kökenlilere uygulanan bu mahalle baskısı da kabul edilemez bir şiddet örneğidir.
00 Yorumla
+1 yılHer irk kendi irkinin ustun oldugunu sanarak yasiyor. Irk dogdugumuz yer neden hep bizleri ayiriyor. Dunyanin sistem boyle o su kitadan o su ulkeden o su bolgeden bak oradaki su sehirden bak bu cocuk bu ilceden bak o diger mahallenin cocugu suradaki yan apartmanin veletleri sunun irki bu. Dunya boyle eger laz olsa baska mahalleden oldugu icin dislanacak , cerkez olsa yan apartmandan oldugu icin dislanacak. Bize miras kalan ayirma duygusu , dislama duygusu. Ne demisler "Siddet eski toplumun ebesi gelecek topluma ise gebedir"
00 Yorumlaİnanır mısın bende böyle düşünüyorum ve ilk defa benim gibi düşünen biri olduğu için şaşırdım insanlara çoğu zaman kürt olduğumu söylemiyorum biraz daha kökenlerden bahsedince falan kürt olduğumu söylüyorum kürt tanıdıklarım sen aslını inkar ediyosun dediler ben hiç bir zaman böyle düşünmedim türk arkadaşlarımda tanıdığım en aklı başında kürtsün dediler her zaman onlarla aram daha iyi oldu artık cidden sıkıldım bu durumdan ben Türkiye vatandaşıyım ama aslım kürt bunu değiştiremem lütfen önyargılı olmayın kürtlere karşı onlarıda Allah yarattı sizleri de ne farkımız var birbirimizden sadece dilimiz farklı
20 YorumlaOlayi yanlis dusunme senin ne sucun var ordakiler kurt degil pkk li ben ne kurtler taniyorum canimi veririm isteseler dedimya kurtle pkk ayni kefede degil doğuda batida turkiye toprağı fatzetki kurdistani kurdular kim gider allahin seversen kim evini isini burakirda ankadaran izmirden mersinden istanbuldan gider bunlar palavra pravokasyon oyu duzenbazlar madem kurtleri savunuyo o gosteri yapanlar gitsinler kobaniye catissinlar o got var mı sence onlarda tabi burada catisma yokpolis bisey yapamiyo rahatlar okadar ortalığı karistirmaya gerek yok okadar delikanlilarsa kobani orda guzel kiz sen in zoruna gitmesin sen kurt olmaktan gurur duy bu ulke hepimizin kurtun turkun cerkezin lazin bizler bir butunuz oyuna gelmeyelim yeter saglicakla kal...
10 YorumlaKürt olmak suç mu?
ögretmen yok dediniz gönderdik okulda vurdunuz
yol yok dediniz mühendist gönderdik mayın döşeniz öldürdünüz
hastane yok dediniz yapıldı doktor konuldu hem hastaneyi yıktınız hem doktoru öldürdünüz
güvenlik dediniz asker polis konuldu çatışmaya girdiniz onlarca şehit verdik
yıllardır kaçak elektirik kullandınız parasını cebimizden ödedik
meclis dediniz meclisi girdiniz türklere hakaret ettiniz
türk bayragını indirip yaktınız
atatürk püsttünü yaktınız yıktınız
peki bir empati yap? şimdi bu kadar yapılana karşılık bu ön yargımız normal değil mi tam tersi olsa sen ne yapardın?63 Yorumla- +1 yıl
Pardon yaa yanlışlıkla düşük not verdim:( kusura bakma digeri olucaktı ^^^^^^^
- +1 yıl
Sana güzel bir açıklama yapayım hemşerim
Öğretmen istediler.(dayak atanı sürgüne gideni ve en eğitimsizini yolladılar)
Doktor dediler.(Batıda birinin bacağını kırdı diye yine sürgüne yollayıp ordakileri öldürdüler)
Yol dediler.(Doğru düzgün yol yapılmadı yapılanlarda göstermelik oldu.)
Hastana dediler.(Ahıra benzeyen hastaneler yaptılar. ve hastanelere ne kadar sinir hastası doktor varsa onu yolladılar.)
Güvenlik dediler. (En orantısız güç kullanan adamları yolladılar.)
Kaçak elektriğe gelince hiç bir geçim kaynağı olmayan orada yatırım yapılmayan yerden üstüne üstlük vergi şu bu istediler. para vermeyip para istediler. Eğitim vermeyip on tane çocuk doğuruyorsunuz dediler. unutmayın coğrafyada söylemişlerdir. eğitim arttıkça çocuk sayısı azalır. Bu Kürtleri daha çok yapmak için değil eğitimsizlikten. Bunların hepsi olunca kaçak elektrikte olsun artık
Mecliste bırak Kürt'ün Türk'e hakaret etmesini. Türk en alasını Türk'e ediyor zaten. dikkatini çekmedi sanırım.
+1 yılKültür derken hangi kültürden bahsediyorsun? En az 10 tane çocuk doğurup sokağa fırlatmanın nesi kültür?
Herşeyi boşver bir çevrene bak normal yolda yürüdüğünü farzet, nerede eli yüzü yamuk pis bakışlı tipler görsen kesin kürttür. İnsanların huzurunu bozan, sen mini etek giyeceksen bu tipler senin aklına geldiği için istediğin gibi bile giyinemiyorsun. Tabi ki %100 bunu sadece kürtler yapıyor dersek çok aptalca olur ama bu ortamın %80 ini onlar yaratıyor.
Arada doğal olarak iyileri de kaynıyor.
Atatürk ün heykellerini yakıp duruyorlar. Birine Sorsan NEden yakıyorsun? Mal gibi yüzüne baka kalır.
Cahiller bilmiyor ki zamanında hepimizin G0tünü Atatürk kurtardı, en basitinden Azıcık beynini kullan o olmasa Baban belli olmayacaktı lan.
Objektif olarak benim görüşlerim bunlar.32 Yorumla- +1 yıl
ula denyo birincisi iki dk coğrafya bak da gör bakalım. çocuk sayısı niçin fazla oluyor niçin az oluyor. sen eğitimi verme sonrada niye çocuk fazla de. doğum kontrol hapı nedir bilmeyenler var.
gelelim şu yamuk mamuk dediğin adamlar her yerde var sen neyin kafasını yaşıyorsunda onlara sadece Kürtler böyle diyorsun. sen benim ve benim gibi adamlardan düzgünmüsün de bunu söylüyorsun bu insanlık tabiatında olup veya olmayan şeyler. Kürtte olan ya da olmayan değil. Sokakta Türkler kızlara laf ederken ben bir Kürt olarak o kızları koruyorum hay beyinsiz. ve o kızlarda Türk ha onuda söyleyim. (bunu kaç kez somut olarak yaşadım sallayarak söylemiyorum)
arada doğal olarak iyileri de kaynıyormuş la bu her kesimde var. abi kardeşte bile var.
Atatürk'ün heykelini geçenlerde Türklerde yaktı. bunlar provokasyon ama sen ne anlarsın dingil.
götünü Kazım Karabekir'de kurtardı. Ama Kürt diye onu tarihten silmeye çalışıyorsunuz be
sonuna da objektif demiş iyi güldüm :D - +1 yıl
Eğitim veriliyor, adamlar sebepsiz yere daha 2 hafta önce kürtçe ilk okul açıyorlar kendi kafalarına göre doğal olarak açılmadan kapatılıyor. Bu neyin kafasıdır arkadaş? Ben anlamıyorum? Sana zaten öğretmen geliyor okullar kuruluyor sen aptal salak şeylerle ortalığı karıştırıyorsun.
Her ay mutlak bir kere doğu da dayak yiyen hemşire, doktor.. tv de denk gelirsin.
Adamlar kafalarına göre eylem düzenleyip her yeri yıkıyorlar. Otobüs, atmleri yakıp kavuruyorlar be ileri zekalı yarın yine o otobüsü kullanacaksın atm den para çekeceksin. Ben bunu anlamıyorum arkadaş insan neden yaşadığı yeri yıkar nankörlük ten başka bir şey değil.
Ben İstanbul da yaşıyorum gördüğümü söylerim yamuk yumuk konusunda düşüncem aynı. Mardinli çok yakın bir arkadaşım vardır sarışın mavi gözlüdür onun haricinde hiç denk gelmedim.
Laf atma konusunda haklısındır bir şey diyemem.
Kazım Karabekir i kim tarihten silmeye çalışıyor. Orgeneral ve siyasetçilik yapmış çok ta güzel başarıları var sallama.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKürt olmakla utanacak bişey yok aslında Günümüzde cıkan olayları bir taraf insanlar kürtlerin cıkarttığını sanıyorlar ama kürt kökenli pkk lı kişiler cıkarıyorlar ama suc kürtlerin hepsine kesiliyor fatura. Kürtlerin içinde türlerden daha iyi insanlarda var biliyor ve inanıyorum ama şöyle düşün bir dalda bir kaç çürük elma var o çürük elmalar daldaki bütün elmaları çürükmüş gibi gösteriyor senin kiside böyle bişey. Bence utanma İçinde allah korkusu varsa çevrendeki insalara irkina mesebine bakmadan yardımcı oluyorsan dünyadaki en iyi insan sensin aslında
10 Yorumla
+1 yılben bugünlerdeki direnişlerden dolayı daha gururlu şekilde söylüyorum kürt olduğumu. haksızlık karşısında boyun eğmemekten neden utanayım? aleviye türkmene araba birşey olduğunda biz hep haklının yanında olduk gazzenin de tuz xurmatu'nun da humusun da yanında olduk ama bize gelince insanların büyük oranı kulağını kapatıyorsa bu bizim suçumuz değil. biz doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz kürdüz kürdistanlıyız bunlar doğuştan gelen şeyler değişecek şeyler değil
42 Yorumla- +1 yıl
ben bugün kürdistanda değil de türkiyedeysem bunun nedeni yine zamanında dedemin köyünü boşaltan türk devletidir.
tabiki de suç değil fakat yıkıcı değil de yapıcı olursan. mesela ben sana şöyle bir örnek vereyim ben denizliliyim denizli'de kaçak elektrik kullanımı %1,3 mardin'de %72 denizli sanayi şehri olmasına rağmen mardin daha fazla elektrik kullanıyorum üstüne birde parasını ödemiyor. böyle bir tabloda insan ister istemez kötü düşüncelere yöneliyor malesef kurunun yanında yaş'ta yanar hesabı fatura bütün kürtlere kesiliyor. ben uzun süre market çalışırdım çikolata, şeker çalan sürüyle kürt çocuk yakaladım bu örnekler daha da artar malesef üzücü ama genel bir yargı oluşuyor böyle şeyler oldukça. ama insan ırkından dilinden utanmamalı sen onlara bütün kürtlerin aynı olmadığını göster hal hareketlerinle herkesin düşüncesini değiştiremezsin ama yakın çevrenin aklında ki kalıpları yıkabilirsin belki.
00 Yorumla
+1 yılSana bütün içtenliğimle söylüyorum KARDEŞİM...
ben kürt değilim fakat, bende pek sıcak bakmam kürtlere. Ama asla aşşağılamam sadece biraz daha dikkatli davranır tanımaya çalışırım. Devlet malına sahip çıkan, kardeşlik sevdalısı, Türk olmaktan gurur duyan (ırk açısından değil) Kürdistan değil beraber bir Türkiye isteyen her insan benim ÖZ VE ÖZ KARDEŞİMDİR !01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi düşünse bu Dünya daha yaşanılır bir hale gelirdi.
Bölücülüğe neden olan herkese karşıyım ben laz olmuş gürcü olmuş kürt olmuş farketmez benim yaşadığım yerde böyle ayrımcılık çok fazla belediye başkanı nereliyse parti ilçe başkanı nereliyse dolduruyor belediyeye hemşosunu kamunun herbir tarafına hakkım helal değil asıl hakeden evde otursun torpili olanın horozu bile yumurtluyor
10 Yorumla
+1 yıltaş atarsan, bayrağımı yakarsan, vergimle yapılan devlet malına zarar verirsen, vergini vermeyip devlet bize bakmiiiiğ diye ağlarsan. Türk askerini vuran o itlere destek çıkarsan, Türkiyede yaşayıp kürtçe konuşmak 2. dil olsun diye provakasyon yaparsan evet o zaman kürt olman suç. Bunları yapmazsan suç değil. Ne demişler ufacık bir kelebeği incittiysen hesabını ödersin..
30 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/XYElp7.jpg
Alma mazlumun ahını çıkar kobane kobane... Senin suçun yok, işi bu noktaya getiren soysuzların cezasını çekiyorsun... Kaldı ki "Ben Türk'üm" de diyebilirsin...40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu 20 yaşındaki gencecik insanları şehit etmeden, sağa sola molotof atmadan, kaçak elektrik kullanmadan, batıdaki şehirlere göç edip o şehirlerin suç oranlarını yükseltmeden, oralardaki insanların huzurunu bozmadan, okul yakmadan, milletin arabasını ve işyerini kundaklamadan önce düşünecektiniz.
Böyle davranırsanız insanlar Kürtlerden hazzetmez tabi.
Daha sayayım mı?41 YorumlaKardesim kürt olmak suç değil ben her zaman Türk kürt kardeştir diyen tarafim ama sizin provokatör olan kisminiz bizim canimizi sıkıyor sadece kobeniyi alan isid saldiriya ugruyan Türk polisi Türk halki ve Kürt halki bunun sebebini anlamiyoruz kürtler pkk degildir kürtler de bizin gibi insandır bize karsi silah tutan Kürtler pkkdur sorun bu aynı ülkede iki irk barisla kardeslikle yasabiliriz ama siz ve biz ortak noktada bulusamiyoruz
00 Yorumlamesele cahil kürtler bilmiiyolar ne için desteklediklerini pkk yı desteklemese sempatizanı çok kurunun yanında yaşta yanıyorr bu olay büyüyüp iç savaşa gidecek olayın tamamı amerika yönetiyor önce sag sol dediler tutmadı şimdi kürt türk diyolarr.. arada pkk ya gün doguyorrr
00 Yorumla
+1 yılSen hic utanma canim, birak bize eksikmisiz gibi yaklasanlar utansin bosver. Ben gogsumu gere gere kurdum diyebiliyorum, kimse laf edemez kucumseyemez bizi. Orada cevabini veririm, asla ne kendimi ezdiririm ne kokenime laf ettiririm. Unutma; onlar urur kervan yurur ;)
10 YorumlaDünyaya gelirken, Anneni Babanı Irkını vs seçme hakkın yoktur..
Önemli olan insan gibi yaşamak hayvan gibi değil..
Kürt diyince insanlar bir durup düşünüyor ama Türk deyince neden düşünmüyor.. Oysa ki ne kadar iyi Kürt varsa bir o kadar da kötü Türk var..
Öldüğümüz zaman ALLAH bize Türk - Kürt diye ayrım yapmayacak..
İyi ve Kötü... Cennet lik ve ya Cehennem lik diye ayrılacağız..
Bu farklılığı anladığımız zaman da dünyaya Lider olacağız..30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılSorun kürt olmanız değil sorun dilinizde değil benim kürtlerle sorunum yok bir ton kürt arkadaşım var. Sorun işinde gücünde olan kürt vatandaşlarımızda değil. Sorun şu demokratik hakkımız diye her türlü saldırgan tavrı ortaya koyan kürtler. Batı'daki kürt mahallelerine bakın insanlar orada yaşamaktan çekiniyor neden çünkü kural tanımıyorlar edep falan hak getire.
00 Yorumla Sen Kürt olmaktan niye utanıyorsun. Birileri alay ediyor diye utanılır mı be bu nasıl bir zihniyet tam tersi daha çok bağlanmalısın. o alay ediyorlar dediğin şeyler varya harika şeyler. Herkesin farklı adetleri gelenekleri güzel yaşam biçimleri var. Bu zenginliğin göstergesidir. Ben gerçekten bu yazıyı gördüm ya yemin ederim.
10 YorumlaBen Karadenizliyim
-Konuşma tarzımla dalga geçildi ki şiveli konuşmam
-Giyimimle dalga geçildi modaya uygun olmadığı için
-Küçükken kırılgan biri olduğum bunu silah olarak sövdüler, dövdüler
-Yalnız kaldım dışlandım
Şimdi anladın mı bu kökenlerle ilgili değil bu onlarla ilgili11 Yorumla
+1 yılVeda hutbesinde ne geçiyor:'Arabın arap olmayana arap olmayanın da araba bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.' Şahsen benim ailemin hepsi Türk ama kuzenlerimin çoğu Kürt ile evli. Pkklı olmadıktan sonra ne farkı var bir Türk'ten? Vatanını seven herkesi severim ben. Kimseye aldırış etme.
00 Yorumla
+1 yılBundan asla utanma.. Utanacak birileri varsa, bu ayrımı yapanlar utanmalıdır.. Kürtlerle Pkk lıları ayırmak gerekiyor.. Kürt, türk, laz, çerkez vs hepimiz insanız ve en önemlisi de bu.. Kürt olmaktan gurur duy ve söylenilen hiçbir şeye kulak asma.. Bırak onlar kendi günahlarında boğulsun... Ben hepinizi çok seviyorum...
00 YorumlaKurban olurum ben Kurtluge! Allah benim babami kurt yaratti diye onun sucu ne? Ben sahsen gurur duyuyorum. Halamda tamm Turk oglu turkle evli. Ankaranin yigididir benim enistem. Eee neolmus yani? Biyerinize biseymi batti. Yaw he he kurt turk aaaaa biktik artik yeminlen yaaa
10 YorumlaBen kürt'üm söylemekten de asla utanmam allah böyle yarattı ben ne yapayım. Diğer ırkların hepsi dört dörtlük mü sanki.
Nerde olursa olsun kürt olduğumu saklamam ve ben ne ırkımı inkar ederim ne de bu ülkeye ihanet ederim. Ama kimse de bana ırkımı inkar ettirmeye çalışmamalı çok şükür her türden arkadaşım var hepsiyle de iyi anlaşıyorum yeter ki karşımdaki faşist olmasın.10 Yorumla
+1 yılYemin ediyorum kürt arkadaşımın bana soyledıgıde aynen şöyleydi. yeter * kürt oldugumdan utanıyorum ben kürt değilim. nerde pislik biz ordan cıkıyoruz. ben bıle nefret edıyorum. Şimdi suc böyle dusunenlerdemı yoksa kürtlerı temsil ediyorum dıye sokaga cıkan o ıt sürülerindemi
10 YorumlaCanm dert etme ayrimcilik ypnlar utansın! Doguda yasiyorum. Ve başım dik yürüyorum buranin bazi itleri yüzünden batida hepimizin adi terore cikti. Allah belalarini versn. Kürt deilm burada yasayanlarin hepside kürt die bisy yok. Kürt Türk Çerkez Laz die bisyde yok. Ayrim olnamali. Batida hakaret ediyorlar dogu halkina siktr et. Onlr dedi die ole olmadk. Desin itim dinlesn g. tm hesabi bsver :)
00 Yorumlab*k yesinler. Her yerin iyisi de var kötüsü de. Böyle bir genelleme yapmak cahilliktir. Benimde var Kürt tanıdıklarım hepsi de candır. Saygılıdır adetlerine geleneklerine bağlıdır. Adam gibi adamdır kadın gibi kadındırlar. Burası Türkiye. Biz hep beraberdik her zaman da böyle olacak. Bu topraklar içindeki kimse ayırt edilemez. Hepsi Türk'tür. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan o. ç dış güçler hepsinin Allah belasını versin inşallah.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt olman suç değilde neden utanıyorsun söylemekten soydaslarinin yediği haltlardan saldırılarından dolayı olmasın o? Kendinizi sudan çıkmış ak kaşık gibi masum göstermeye bayilirsiniz zaten insanı zorla ırkçı yaparsiniz birinizde çıkın deyin ki soydaslarimizin hata yapıyor biz onlar gibi değiliz ama hep kendiniz haklısınız hep sözde siz dislaniyorsunuz ulan ülkenin anasini aglatti soydaslariniz be sokağa çıkamıyoruz burada masum ayakları yapmayın
00 YorumlaArkadaşım gerçekten haklısın kürtleri sevmem ama kürtleri sevmememin nedeni pkk dır sen pkk ya bir destek vermiyorsan desteklemiyorsan vatanımızda Türk gibi yaşıyorsan inan utanacak bir şeyin yok Türk gibi yaşıyorsan gururlan ve kendi kendine ben kürtüm değil Türküm de. Ne mutlu Türküm diyene !
02 YorumlaHer Kürt bir değil iyiside var kötüsü de ve bunu aralarında yaşayan bilir... kimse kimseyi Kürt diye aşalayamaz ya da yargılayamaz... utanılcak bişi yok sen kendini biliyorsan...8 sene urfada yaşadım ve Allah razı olsun o kadar iyi komşularım arkadaşlarım vardı ki hala da onlara özlem duyarım...
00 YorumlaBende kürdüm ama bu sekilde olmamalıydı
Yakıp yıkmakla bir yere varılmaz gecen yiğenimle olayların arasında kaldık bitane oc. hap atmış belli yeğenime tekme attı üzerime yürüdü onu öyle bir yaptımki o sinirle yerde bayıltana kadar dövdüm ben herzaman haklının yanında olurum dini dili ırkı farketmez haksızında karsısında durum yine aynı sekilde hala düşününce * sım geliyor onu afedersiniz kızlar15 Yorumla- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
nasıl olmalıydı peki? aylardır zaten hdp açıklamalarla yürüyüşlerle hükümeti uyardı ama akp dinlemedi. daha geçen gün kel bir tane bakan mıdır nedir açıklama yapmıştı bunlar blöf yapıyor birşey yapamazlar diye şimdi kendinden haber yok günlerdir :) biz de istemezdik böyle olsun ama mecbur bıraktılar sen de haklının yanında dur bence bir beyinsizin yaptığına kızıp da genel tabloyu kaçırma
- +1 yıl
Tabiki haklının yanındayım
Bastakiler ciddiye alsalardı kıcından cevap verip blöf yapıyor bunlar demesiydi şimdi bunlar olmazdı
2km ötereki kobaniye yardım. bukadarmı zor işid denen itleri hükümetin beslediği söyleniyor bununda aslı yok yalan şu an tankla tüfekleri sınırlara dizmiş izliyolar tezkereyi aldın girsene sk belasını hem kobaniyi kurtar hem kendi prestijini natoda nato niye medet umuyosun onlardan abdnin işine geliyor gercekten vurdugunumu sanıyosun sen madem bukadar konusuyosun gir sk belasını göster gücünü dünyaya aynısı telafer ve arakan içinde gecerli
+1 yılkimliginden utanmaman lazim kim ne derse desin onemli olan iyi insan olmaktir. din dil ırk onemli degil. ulkeyi bolmeye calisiyorlar. Ben aleviyim. yani bence kimse kimliginden utanmamali arkadaslarimin falanda hangi dinden mezhepte oldugunu merak ederim geleneklerini falan sorarim hristiyanda olda , turk, kurt.. ne olursa olsun.
00 YorumlaMesele Kürt Türk olmak değil mesele bu vatana ihanet etmemektir benim çok samimi olduğum Kürt arkadaşımda var gunahimi kadar sevmediğim Türk arkadaşım da var ama şu da varki adam benle birlikte türkçe Öğretmenliği okuyor bir de bana diyorki biz Güneydoğu ve Doğu da Kürdistan devleti kuracağız diyor ben bu adamı ne yapayım madem böyle düşüncen var neden bu bölümü okuyorsun diyorum para kazanmam lazım diyor gel bu gibileri ne yap şimdi söyler misin
00 YorumlaDiger arkadaslarinda söyledigi gibi terore destek vemedigin sürece kardesimizsin sıkıntı yok bu mesele kürt olmak degil devlete kızip senin benim malima zarar veren o yavşaklar varya mesele o yavşaklar işte bu ayrimi kimseye yaptirmamda yapmamda ama bu olaylar oldugu surece insanlarin ön yargilarindan vazgeciremezsin kurtlerde atasporu olmus sokakda kosup molotof atmak yaziktir günahtir ayiptir vebali ve karsiligida buyuk olacaktir.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kurtum ve gorur duyiyorum öyle insanlaria agzini payini da vermeden kacimiyorum malesef ben öyle bir laf sokarim ki insalari feleyini sasar, allah beni kurt olarak yaratmis allahimin yaratilisindan otanmaak ne demek? hepmis sukurler olsun muslimaniz asil musliman oldumuz icin gurur duymamiz gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılUtanmana gerek yok utanilacak bisey yapmadin ne aslini inkar et nede yapmacik ol kim hakli kim haksiz herkes biliyo basin dik dur herzaman filistingazze olaylarinda herkesi gorduk simdi ise sesleri cikmiyo bence sana karsi bakis acisini degistiren o insanlar utanmali
00 YorumlaKimliginizden neden utaniyosunuz? Herkesin kimliginde TC ibaresi oldugu surece kimse utanmamali bunlar sadece Turkiye'nim huzur icinde olmasini istemeyen cakallarin rant sagladigi bir duzenbazlik.. Lutfen ne oldugunuzu bilin ve sahip cikin herseye, herkese.. İki kisi de birer parmagini kesse akacak kan ayni renk, verdigi acinin tadi ayni herkes ayri yerden gelip ayni yere gidiyor
00 YorumlaGerçekten önemli olan insan olmak. Böyle düşünenler yanlış düşünüyor ama bazı örgütlerin yanlış davranışları toplumda, kürt halkı adına kötü algılar bırakmakta. Sen kürt ya da başka bir ırktan olduğun için onlar bu şekilde düşündüğün için kendilerinden utansın. Ama doğruları gör ve hiçbir zaman doğrudan sapma. Olanları görüyorsun şuan.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. Kürt olmak suç değil. vatana ihanet etmek suç. sen vatana ihanet ediyor musun ki utanacaksın? bu duruma sen sıkıldığın kadar bizler de sıkılıyoruz. sen dosdoğru bir insan ol gerisini Allah'a bırak.
20 YorumlaSize olan bu bakış açılarını değiştiren o domuz örgüte tek bir laf etmemişsinde sana karşı değişen bakış açılarını ülkeyi bilmemneyi anlatmışsın. Boş konuşmuşsun yani. Kürtleri bu duruma düşüren o soysuz pkk itlerinden utanacaksın utanacaksan.
00 Yorumlapeki sen bu güne kadar bende kürdüm ve beni pkk ve diger silahlı örgütler temsil edemez diye çıkıp kendini ortaya attınmı ben kürtlerden nefret etmem ama ihanet söz konusuysa türkde dahil hiç ayırt etmem
20 Yorumla
+1 yılBenim tanıdığım kürt arkadaşlarım var ve bazı kişilerden daha Atatürk çü her şey kafada bitiyor sen dert etme herkesin kafasında oturmuş bir ön yargı var o kadar üzülmene gerek yok
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi düşünse bu Dünya daha yaşanılır bir hale gelirdi
- +1 yıl
Ön yargılı kişilerin aldığı eğitim, aile Eğitimi, arkadaş cevresi ile alakalı öyle düşünen kimselerle oturup konuşmak lazım sen dert etme bilki böyle düşünen insanlarda var
Gizli Üye(30-35)+1 yılHata senin veya hata kürtlüğün değil, asıl hata kürtlüğe kapkara lekeler süren barbar, acımasız, vicdansız, akılsız ve sırf kürtlüğe laf getirmemek adına hayvan gibi ( çok özür diliyorum hayvanlara hakaret ettim) sağa sola saldıran insan aşağısı varlıkların hatası.
10 YorumlaKürt-Türk ayrımı yapmak yerine İnsan-Hayvan ayrımı yapmak lazım. İnsan olana lafımız yok. Benim en samimi arkadaşım kürt ama 10 numara insan. İşte önemli olan bu.
10 YorumlaBen bir kürdüm çevrem de bacım çocuğu Kürt dolu ama Kürtlük ile elalemin bacım çocukları ayrı sevmediğin biri varsa gidip annesini siker ağzını burnunu zevkle dağıttırım bunun Kürtlükle alakası yok çevre bacım çocuğu arkadaşım kurusu Kürt olabilir ama bu senin şahsını ilgilendirmez NE MUTLU Kİ KÜRDÜM KISACASI KÜRT OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM
00 YorumlaTabiki de suc degil bende aleviyim ama bu olaylarda kurtleri destekliyorum. gundem konusu ırkcilik yapalim diye değil bu devlet herkesi kukla gibi oynuyo.. Yani arkadasim kurt olmaktan sucluluk hissetme.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurdm deme sende turk ol ne olacak yani turk olmayi sevmiyosan kusura bakma bizde sana boyle yapariz...
33 Yorumla
Soran+1 yılNe demek bu ya maalesefki etrafımda şırnaklıyım, hakkariliyim, mardinliyim vs. Dedigimde herkes önyargıyla bakıyor. Ben türküm desem ne fayda
Cevap sahibi+1 yılEee adiniz cikmis ne yapalim bizim sucumuz degil boluculere at bu sucu kusura bakma...
- +1 yıl
sen kürdüm demiyorken o neden türküm desin ki bu ne kendini beğenmişlik?
kürt olman hıc önemlı degıl. sadece dusuncelerın. ulkeye bakıs acın atamıza saygın bızler ıcın cok önemlı. ne mutlu turkum dıyene cumlesını kullanan kurtlere sempatı bıle duyarım ben
00 Yorumla
+1 yılHic bir zaman UTANMAMALISIN irkindan bende kürtüm ve iyikide kürtüm. Insanlar ikiye ayrilir iyi ve kötü diye her kürt iyidir/kötüdür diye bisey yok! Nasilki her türk iyi/kötü olmuyorsa!
31 Yorumlatürk üm de ama kürt kökenliyim de. böylece Türkiye karşıtı olmadığını belirtmiş olursun. Ha yok ben Türkiye karşıtıyım diyorsan onu ben bilemem.
10 Yorumla
+1 yılKürt olmak senin hangi soydan geldiğini ifade eder senin kötü insan olduğunu ifade etmez sen içini ferah tut.
Bende Türküm kötü Türkler yokmu? var !
Benim'de Kürt arkadaşlarım var ve hiç sorun yaşamıyoruz, bu konuları dahi konuşmuyoruz.00 Yorumla
+1 yılfoşik teeceee bizee bahhğğmiii diyenlerdensen evet insanlar önyargı gösterir sana. kimse ırkını kendisi seçemez kürt olarak pkkya söylemeniz gerekiyor bizim hakkımızı siz değil türkiye cumhuriyeti devleti korur anca diye.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Vallahi günlerdir görüyoruz sokaklarda olanları. Bir ön yargı varsa sebebi yine sizlersiniz.
20 Yorumla- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat