Neden eşlerinizi dövüyorsunuz? oturduğum apartmanda 4-5 yeni evli çift vardı. hepside karısını dövüyordu. herkes aynı mı demeyin ben gördüğüme inanırım. annelerinize sorun hiç bir fuske yemedim diyen çok çok azdır. özellikle gençlik yıllarında...
Cevabın nedir?
Kadına şiddet her ülkede her kültürde her yaşta evli bekar arkadaş kardeş akraba dost vs.. hepsinde malesef var.
Bu olayı eğitimle alakalı gibi görünse de eğitimli insanlarda birbirlerine şiddet yapmaktadır.
Bek bahsetmemişsin kadın da erkeğe şiddet uygulamakta :D .
Konuya ister nitel ister nicel yaklaş durum bu.
Göreceli suçlu olan kimse medenice başka türlü davranmak gerekir. Bu fikir ütopik ve uygulanması zordur.
Çünkü çevresel faktörler de insanın duygusal duruşunda komplike hale getirmekte. Bazıları gaza gelir bazıları başkaları öğrendi diye öfkelenir bazıları başkaları bilmezse şahit olmazsa hiç umursamaz :D ...
Ortada bir kavga var kesin :/ ama sebebi çevresel faktörler ve duyguların kontrol edilememesi...
Çünkü insan beyni sadece akıldan ibaret değil duyguları da vardır duygu denilince öfke kıskanma sevme gibi değerler de devreye girmekte.
İnsan herzaman duygularını aklıyla bastıramıyor hem de birçok konuda. Şeklen bastırabilir ama kend içinde birşekilde bir zaman yapmak istediğini dışa yansıtacaktır.
İnsan böyle kusursuz olamaz çünkü sadece mantıktan ibaret değil.
Duygular olumlu tarafları da var olumsuz da.
Denge olmalı veya dozajı.
Kadın veya erkek hata yaptığında duruma göre bir tokat filan kafi olabilir ama hiçbir insan öldürmek sakatlamak gibi aşırı davranışlar sergilememeli.
Analiz iyi yapılsa da pratikte bir çözüm yok gibi. Dediğim gibi her kültürde her dinde her sınıfta tarihte hatta gelecekte bile kavgalar olacaktır :/ .02 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba.
Yapılan her türlü genelleme -bu da dahil olmak üzere- yanlıştır. Türkiye'nin her coğrafyasında farklı insanları tanımış biri olarak aile içi şiddet bizde çok fazla olan bir şey değildir. Yani bu genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ha dayak atan yok mu? Tabii ki var.
Eşine karşı, çocuğuna karşı şiddet uygulamak kesinlikle cahilliğin olduğu yerlerde sürmektedir. Muhtelemen sizin komşularınız eğitimsiz insanlar. Özellikle doğu kesiminde cahillik daha fazla yaygın olduğu için kadının meta olarak kullanıldığını zaten biliyoruz. Hal böyle olunca hayatında pek fazla başarısı olmayan bir adam gaza gelip evlendikten sonra hayatı iyice kararmıştır. Ve bu çıkış yolunu şiddette bulmaktadır.
Aile içi şiddetin en çok yaygın olduğu ülke olan Rusya'da bu durum aynıdır.
Ama giderek bilinçli hale gelen ülkemizde aile içi şiddetin giderek azaldığını görebiliyoruz. Ha komşularımın bu haline üzülüyorum derseniz duyarlı bir vatandaş olarak 155'i arayıp durumu özetlemeniz yeterlidir efenim.
Hoşça kalın.03 Yorumla- +1 yıl
bir kere konuştuğunun ne anlama geldiğini bil öyle konuş. adam o sözünde bütün genellemeler doğrudur demek istemiş bu bir..
ikincisi sen görmedin diye bu büyük sorun yok olmuyor. sen kaç yaşındasın ki neyi tartışıyorsun benle. türkiyede aile içi şiddet bütün avrupa ülkelerinden çok çok daha büyük bir sorun. artı kadınlarımız bile bunu doğal görmeye başladı. senin o rusyadaki kadınların yaptıklarının yarısını bir türk kadını yapsa cinayete kurban giderdi heralde. bilmeden oturduğun yerden konuşma. bilimsel verilerle gel bana. bilimsel verileride bıraktım bir kenara çevremde gördüklerimi yazdım. bütün cahiller salaklar benim çevreme toplanmadığına göre genelde budur dmeeye hakkım var. çoğuda eğitimliydi ayrıca polis, mühendis , öğretmen.. - +1 yıl
Öncelikle ben size saygısızca konuşmadım bunu belirtmek isterim bu bir.
O adam genellemenin kesinlikle yanlış olduğunu söylemiş bu iki.
Her şeyi yaşla ölçmüş, insanların yaşını her şeyden üstün tutmuş birine hiçbir şey anlatılmayacağını bildiğim halde bunu yine de deneyeceğim bu üç.
Şimdi gelelim zavallı egonuzun kaynağına.
Bana kalırsa bilgisizliğiniz size sadece saçma sapan bir özgüvenden başka bir şey kazandırmamış.
Size bir kaç makale önerecektim ama bunun bir işe yaramayacağını hatta sizi sinir krizine sokacağını düşündüğüm için vazgeçtim şu an.
Neyse kendinize iyi bakın. Polis, mühendis, öğretmenmiş çok ilginç.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim çocukluğum bu şiddet içinde geçti. Babam içerdi annemi döver, kapıya evi dağıtırdı hiç kolay şeyler değil. Anneme kızardım yalan yok halada derim niye çektin diye haftalarca mor gözle kaldığını hatırlarım :( O hep sizin için derdi çocuklarım icin işte zaman geçti ben büyükdükçe karşı durdum kardeşimde... Artık yok böyle durumlar şükürler olsun da bence hu erkeğin acziyetini gösteriyor gücünün yetmediği yerde her anlamda böyle üste çıkmaya çalışıyor e kadında boyun egerse daha da cesaretleniyor... Bunun eğitimle alakası da yok üstelik benim annenin ekonomik özgürlüğüde var ama öğretilen değerler doğru ya da yanlış onu boşanmaktan alıkoyuyordu. Temennim kimsenin şiddet görmemesi...
145 Yorumla- +1 yıl
Ben anlamıyorum bu kadınları dövenleri. Onlar erkek falan değil kardeşim. Benim kurallarımda kadına el kalkmaz diye geçer. Hatta adam gibi sağlam karakterli olan erkek kardeşlerimde bana katılacaklardır. Kadına el kalkmaz. O el kaldıranlar, hadi gelsinler bir de beni dövmeye çalışsınlar. Erkek ile kadının gücü bir değil. Her erkek fiziksel olarak kadından güçlü. Bunu da kötüye kullanan insan dışı varlıklar, erkek olduklarını düşünüyorlar. Peygamberimizin bir hadisi var : ''Hanımına el kaldıran erkeğin, kıyamette davacısı ben olurum.''diyor.
Cevap sahibi+1 yılÇok haklısın, babamında aileden gördüğü oymus ama biz ite kaka bunun yanlış olduğunu gösterdik her zaman evlat öğrenemiyor öğrwticide olabiliyor neyseki artık öyle değiliz. Dediklerinize de sonuna kadar katılıyorum özellikle kadına çocuğa şiddette aile sorunlarında daha bir hassas ve özenliyim tabi bende böyle bir ortamdan hasarsız çıkamadım ama dileğim ilerde kuracağım ailenlmin böyle olmaması
- +1 yıl
yaş kaç şimdi sizin?=
Cevap sahibi+1 yılÜnide okuyorum neden?
Kadın biri onu dövüyorsa öyle susup oturmayacak! Bu hem kadınların (döven erkekleri yetiştirenler de kadındı) hem de erkeklerin suçudur. Yeni nesilde anneler daha bilinçli olsa da, eskiden anneler oğullarını çok şımarttıkları ve kimsenin ona karşı gelemeyeceği gibi bir özgüveni verdiği için bunlar oluyor. Din ve yetiştirilme tarzı iki büyük etken yani. Kadınlar sessiz kaldıkça dövülmeye de devam ederler. Benim kendi çevremden tanıdığım hiçbir evli kadın dayak yemiyor çünkü dayak yese bunu sindirecek ve eşlerinin karşısında ezilecek bir yapıları yok. Yani sen de birinin dövüldüğünü duyduğun zaman polise haber verirsen iyi bir iş yapmış olursun.
05 Yorumla- +1 yıl
sana gelip dayak yiyorum kimse demez. sen gözlemlersin görürsün bu bir.
ikincisi herşeyin suçlusu kadın mı? bunu bir kadın olarak nasıl yazıyorsun? kadınlığından utan. kadın eğitimsizde işşi yoksa nasıl bırakıp gidicek. babası zaten evlensin diye gözünün içine bakıyor bu kadınların. bilip bilmeden işkembeden sallama. ben imkanı olmayan kadınlardan bahsettim. ayrıca imkanı olan kadınlarda dayak yiyor. o başka bir konu. senin çevrendede var asla yok diyemezsin. bilmediğin konu hakkında ahlam kesime. - +1 yıl
Tabii ki de her şeyin suçlusu kadınlar değil, bunu diyecek kadar salak değilim. Ama kadın da önemli bir ol oynuyor. Birinin sana gelip söylemesine gerek yok, bir çığlık duyduğun zaman polisi arayacaksın en azından , kadın şikayetçi olmasa bile, o anki işkencesi biter. Sığınma evleri var, evet yeterli sayıda değil ama her zaman çaresiz değil kadın. Eğer çaresiz kalıyorsa da (ki kaldıklarını her gün haberlerdeki kadın cinayetleriyle görüyoruz) hesabı sorulmalı kadınlarca devletten. Kızının dövülmesine ses çıkarmayan babaya bir şey diyemeyeceğim, hayal sınırlarımın ötesinde çünkü. Bu sorunu ortadan kaldırmanın yolu eğitim, önce ailede başlayacak ve sonrasında okulda ve hayatta devam edecek bir eğitim. Kadınların erkekler konusundaki güçsüzlüğü bazen beni sinirden ağlatacak dereceye getiriyor bu yüzden bütün kadınların kendini savunma eğitimi alması taraftarıyım çünkü ne kadar eğitim versen de karşına hayatta neyin çıkacağını bilemezsin. Yakın çevremde olmadığından eminim.
- +1 yıl
hiçbirşeyden emin olma. hem yarın seninde başına gelebilir. kadınları asla suçlama. ayıp ediyorsun bu cümlelerinle. sana çok kızdım. yetiştirilme tarzımızın kadınla çok ilgisi yok. hiç bir anne çocuğuna karını döv yarın demez. kendileri şiddeti gördüğü için çocukları karısını dövünce normal geliyor okadar. dünyada hiç bir kadın müslüman kadın kadar ezilmiyor buna emin ol. birde kadınların tutup bunlar kadınlar yüzünden oluyor demesine gıcık oluyorum. sen yaşamadığın için bilmiyor olabilirsin ben gördüm ben duydum. o yüzden oturduğun yerden atma. o sığınma evleri vs yeterli değil. ayrıca seni öldürcem diye tehdit eden adamı şikayet edince hiçbirşey yapmıyorlar. bir koruma bile verilmiyor.
- +1 yıl
Kusura bakma ama kadınların hiçbir suçu olmadığını söylersen ütopik olur. Türkiye'yi ele alırsak şu anki yetişkinleri yetiştirmiş olanlar anneler, şimdi değiştiyse de babalar pek de önemli bir rol oynamıyordu çocukta. Kimsenin karını döv demeyeceğini biliyoruz ama hareketleri ve davranışları bunun normal olduğunu sokuyor çocuğun kafasına. Mesela bir akşam çocuk dövülen bir kadının sesini duysa ve bu ses ne diye sorsa, annesi "Iki kişi arasına girilmez, bir saygısızlık etmiştir" dese çocuğun aklında eşine vurmanın doğal olduğu kanısı yerleşmeyecek mi? Ya da sürekli el üstünde tutulan, bir dediği iki edilmeyen ve kız kardeşinden üstün olduğu yanılgısı içinde büyütülen bir erkek büyüyünce aynı ilgiyi görmediğinde ne yapar? Babasının annesini sürekli dövdüğünü gören bir çocuk, büyüdüğünde aynı şeyleri kendi hayatındaki kadınlara yapmaz mı? Kimse iyi yetiştirilip de sonradan psikopatça hareketler yapmaz, sorunu ailede arayacaksın. Müslüman kadınlar, evet ÇOK daha fazla dayak yiyor.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
129Cevap
+1 yılBunun millet ile alakası var malesef. Gelişmiş ve gelişmemiş toplumlarda bu oranlar çok farklı.
Yanlış yorumlanan din ve yaşam koşulları bu oranları arttırıyor.
Din alimlerinin ya da basımıza din alimi kesilen devlet büyüklerinin verdiği bazı demeçlerde kadının yerini bilmesi lazım ya da kadına bir miktar şiddet yerindedir (fetva) sözlerini hatırlayın?
Sayısız örnek var, verilebilir de.
Bir diğer neden gelişmemiş toplum içindeki gelişmemiş erkek nufusu yuzunden oluyor. Egemen olmak, kontrol altında tutmak gibi nedenlerde şiddet uyguluyorlar.
Miras hakkında bile erkek ile aynı orana sahip olmayan kadının dayak yemeyecegini iddia etmek aptallık...015 Yorumla- +1 yıl
''Benim başıma gelmedi yanlış genelleme'' diyenler gözlerini kapattıkça düzelmez.
Uzun yıllar geçmesi gerekiyor yeni jenarasyonlar, kadına bakış açısının değişmesi, günümüz ahlak anlayışının değişmesi lazım. En önemlisi de kocam değil mi döver de sever de diyen kadınlar azaldıkça değişecek. Kışkırtılmadıkça değişecek. Ama sen, ben göremeyiz :) - +1 yıl
hatası olmadıklarını nerden biliyorsun beraber yataklarında mı yattın? dayak yiyorlarsa boşansınlar madem ben ilk ilkokul mezunu olupta erkeğin karşısında dimdik duran ne kadınlar gördüm ilk başlarda kendilerini ezdirmicekler saf seme bişey olursan adam sopayı sırtından eksik etmez hadi byss :D
- +1 yıl
Cevap vereyim dedim ama klavyenin tuşlarını aşındırmaya değmez
- +1 yıl
Namusuyla durduktan sonra dul olsa bile kimse yan gözle bakamaz... size aşağılık kompleksini çok iyi aşılamışlar :D sen kendi ekonomik özgürlüğünü eline alma kocam için saçlarını süpüerge edeyim modu kekoist adamların saçma sapan aşiret dizilerinin viral reklamlarına kanıp barzolarla evlen ya da mantık evliliği yapıp bu bana bakar mantığıyla adama kendinizi yamayın adam bişey dediğinde koyun gibi pusun sonra da erkekler bizi eziyor diye feminen ağlakçılığı yapın ahlak yapısının değişmesinden bahsediyorsun evet karısı orospuluk yaptığı halde sesini çıkarmayan ve bir fiske vurmayanlara biz kısacası g*vat deriz kapiş mi böyle ahlakın ben ta... evet ne b*k olduğum belli tek yol maskülizmdir bu tür feminen zırvalıklar midemi bulandırıyor :D
- +1 yıl
Beni anlamamak için o küçücük beyin kıvrımlarını zorlama istersen salak yatatık seni sandığın kadar komplike değilim senin gibi salak kadınların niye dayak yediğine dair sosyo ekonomik ve kültürel nedenlere değiniyorum ve sandığın kadar yaptığın salakça genellemeler kadar abartılcak birşey olmadığını söylüyorum insan olan karşısındakine ezdirmez kendisini ağzı var dili var eli var ayağı var en önemliside beyni var tabi artık nasıl işliyorsa o beyniniz bilemicem... mazlum edebiyatı yapma burada salak salak emma goldman nın yandan yemişlisi
- +1 yıl
seni elime geçirsem kimse elimden alamaz. öküzoğlu öküz ben hiç dayak yemedim hayatımda bu bir. çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınım buda iki. ama buna imkanı olmayan kadınlar için konuşuyorum ben. kendimi konuşmuyorum burda. imkanı olmayan kadın ezilsin mi gavat. siktr git şurdan pislik seni. ben türkle evlenmiceğim için sıkıntı zaten bana yok
+1 yılBu birazda kadınla alakalı eğer kadın evleniceği kişiyi doğru seçmezse ve evlendiği zaman ağırlığını koymazsa erkekde kendini sürekli üste çıkarmaya çalışır senin dediğin gibi döver bile bununla ilgili bir kaç video izledim sinirlerim aşırı bozuldu bir gün karşılaşırsam karısını döven biriyle gücün kadınamı yetiyo diyip suratına patlatmaya başlıycam örnek veriyorum o adam erkeklerden dayak yer sonra eve gider karısını döver hırsını alamaz böyle işte böyle şerefsizler var gücü kadına yeten hiç sevmiyorum öyle insanları.
00 Yorumlasevgililerini bile doven erkekler olan bir millette artik malesef sasirmadigimiz tespittir.
bazilari ise kelimeleri ile dover diye de edebiyat yapmazsam olmaz.
neden ve her ne olursa olsun eş değil hiç kimsenin birbirine vurma gibi bir hakkı yoktur. dine inancı olanının allah korkusu yoktur, inancı olmayanın karakteri
türkiye cumhuriyeti toprakları içerisinde bir avukat tarafından kocası tarafından darp edilen yabancı bir kadına söylenmiş söz.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/26994924.asp01 Yorumla- +1 yıl
savcının dediği doğru traji komik.. burası türkiye.. erkekler burada eşini döver bu doğal.. neden şaşırıyorlar ki bu olaya... sanırım kadın güzel diye şaşırdılar.. yoksa bunun gibi dövülen milyonlar var ülkemizde...
sevgiliyi bırak sevgili olma teklifini reddeden kadınları bile öldürenler var. istenmediği için gurur yapıp öldüren..
+1 yılBen anlamıyorum bu kadınları dövenleri. Onlar erkek falan değil kardeşim. Benim kurallarımda kadına el kalkmaz diye geçer. Hatta adam gibi sağlam karakterli olan erkek kardeşlerimde bana katılacaklardır. Kadına el kalkmaz. O el kaldıranlar, hadi gelsinler bir de beni dövmeye çalışsınlar. Erkek ile kadının gücü bir değil. Her erkek fiziksel olarak kadından güçlü. Bunu da kötüye kullanan insan dışı varlıklar, erkek olduklarını düşünüyorlar. Peygamberimizin bir hadisi var : ''Hanımına el kaldıran erkeğin, kıyamette davacısı ben olurum.''diyor.
10 YorumlaDeğerli kardeşim. Bu bahsettiğin olayı ancak kendine güveni olmayan aciz ve elindeki değerlerin farkında olmayan erkekler yapar. Yetişme tarzı ile ya da toplumla bir alakası yok yani. İnsanın içinde olan bişey. Sonuçta insan kendi kendisini yetiştirebilir. Bunun yanında evli olan bireylerin birbirine karşı anlayışlı olması, birbirini sevmesi ve saygı duyması önemli ölçüde rol oynar. Hayat şartları malum. Her iki bireyde birbirini teselli edeceği yerde sinirlerini birbirinden çıkarırlarsa olayın sonu kötü yerlere varabilir. Bunun yanı sıra kişi kendini yetiştirememiş, geri görüşlü ve kendini değiştirmek için bir çaba halinde değilse ona da yapacak bir şey yok. Kendi kaybeder...
00 YorumlaSadece Türk erkeklerine has bir şey değil, Avrupada da eşine şiddet uygulayan kişiler olsa da turkiyede daha yaygın maalesef. Bu da tamamen yetiştirilme tarzı, aile yapısı, yaşadığı ülkenin kültürüyle alakalı. Böyle insanlar görmemek için çocuklarınızı yetiştirirken dikkat etmeniz gereken çok husus var. Bazı erkekler eşlerine, sen evde dur ben sana da çocuğuma da bakarım demekle haklılar aslında, çunku çocuk yetiştirmek çok önemli bir müessese. annenin çocuğuna gereken eğitimi, oğretimi verememesi, anne ve babanın ona iyi örnek olamaması, başta çocuğun olmak uzere -belki- bir çok insanın hayatını olumsuz etkiler. Tüm bu ve bunun gibi olumsuzlukları önleyip daha eğitimli, bilgili çocuklar yetiştirmeli, bunun için bazı fedakarlıklar yapmalıyız. Yeni nesil bizim eserimiz olacak ne de olsa.
01 YorumlaBizim komşunun kocasi da sürekli dövüyor. Birisi ezdirmeyeceksin ki dayak yemeyeceksin demiş. Kadin kendini hiç ezdirmedi hep yükseğe çıktı ama yok adam sürekli dövecek ne zaman dövse kadın soluğu bizim evde alıyordu onun üstüne çocuklarını da dövüyordu elbette.
Herkes cahil ve cahille alakası var diyor. Okumuş kültürlüsünün dövmesi de var. Okumamiş köylü birinin de dövmesi var. Şiddet olarak Türkiye aşmış gidiyor buranin veletlerinden Hayır yok.31 Yorumla
+1 yılkanunlar kadından yana hükümet pozitif ayrım zırvasıyla hukukun içine etti eskiden bu kadar şiddet cinayet yoktu, adam mahkemeye gidince direkt haksız çıkıyor adaletin işe yaramadığı yerde insanlar kendi adaletini uyguluyor, tabiki ahlaksız insanda çok ama her döven öldürende haksız değil, kadınlarda bozuldu toplumda bozuldu eski saygı sevgi yok, saygının olmadığı yerde şiddet olur, tv internet toplumu ileri derecede bozdu kadınlar internetten televizyondan zehirleniyor ve ailelerin huzuru kaçıyor, saçma salak kadın programları aileleri dağıtıyor. ben çok aile gördüm kadın kocasına işe giderken bir kahvaltı hazırlamıyor öğlen uyanıyor akşama kadar geziyor adam eve gelince dırdır yapıo saygısı yok adam napsın peki... ayrıca dövenle öldürene neredeyse aynı ceza veriyorlar adam döveceğine öldürüyor :D ve bu ceza ilede önlenecek bişey değil çoğu insan ailesini katledip kendisinide öldürüyor. toplumun yapı taşıyla oynayan saçma salak programlar kaldırılmalı öncelikle
00 Yorumla
+1 yılEşine dayak atan erkek hemen her millette var. Bunun milletle veya ülkeyle değil, geçimsizlikle alakası var. Psikolojiyle alakası var. Bugün ingiltere de eşini döven var, amerikada da bunu yapan var. Ama toplumsal bilinç nereye kayıyorsa orada daha çok hareket var.
02 Yorumla- +1 yıl
Demek ki bizde eğitim yoksunu sayısı fazla. Sebep değişmiyor sayı artınca.
O kadınların hepside çalışmıyor çünkü. Hayatlari ellerinde değil kocasina bağlı ama çalışsa siktiri basarlar. Olay bu. Ayrıca bu devirde o tip insanlar cok yok olan kesimlerde alt düzey tabadakiler simdi herkes isini eline almis okuyo vs cahil kesim eskisi kadar yok senin yaşadığın cevreyle alakalı.
02 YorumlaBu kadınların suçu. Topluma bakıyorsun bana sahip çıksın beni yönlendirsin kıskanç olsun maço olsu diye diye psikopatları soktunuz yatağınıza. Kalktığı zaman sana ne yapmasını bekliyorsun? 1-2 yıl cicim zamanları sonra o psikopat ruh dışarı çıkacak mecburen sonra yiyeceksiniz sopayı
02 Yorumla- +1 yıl
eşini kendi seçenler için bu genellemem. Kılıbık denir evet ama bu gerçekten öyle olduğu için değil espri amaçlı söylenir. Evli insan eşine doğru dürüst davranmalı zaten. kadın kadınlığını erkek erkekliğini bilecek. Aile terbiyesi almış bir erkek kadınlara çekici gelmiyor. Daha çok serseri aykırı tipler çekiyor. Sonra da yiyorlar şamarı. Böylelerine hiç acımıyorum açıkçası. Ama aile zoruyla da evlenenler var tabi onlar için üzülüyorum
Çünkü sevildiğini hissedecek yetenekten yoksundur erkek.. Bu da zamanla aşılıyor... Kadın kul köle olsa da, erkek bunu anlayamıyor.. Ve kaba davranıyor, bağırıyor, küçümsüyor, dövüyor.. Kadının ilgisini, sevgisini görebilse böyle olmayacak.. Yetenek yok ki görsün..
01 YorumlaNe yazık ki cevabı hala bilinmiyor... ben yemedim fakat arkadaşlarım vardı ve hepsi severek evlendi 2 ay sonra şiddet başladı.. sanırım flört zamanı ile evlilik zamanını bir sanan çiftler var. Evlilikte Geçimsizlik sıkıntılar başlayınca erkekte ne hikmetse hemen şiddete başvuruyor... Maço olsun onun sözü geçsin diyoruz evet bende diyorum ama bu gelde bana dayak at beni döv anlamına gelmiyor. Ne annenin ne de babanın suçu var bunda nice okumuş insan gördüm şiddete eğilimli.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- Türk erkekleri demek yanlış.( avusturalyada lavugun biri karısını kesip pişirmiş dün haberlerde gördüm)
2- Bu acizliği erkekleri genelleyerek sormak daha büyük yanlış.
Benim annem ve babam 30 yıllık evliler babamın şuana kadar el kaldırdığını geçtim sesini yükselitğini görmedim anneme karşı, annemde öyle der kesinlikle 30 yıldır vurma teşebbüsünü bile gerçekleştirmedi hatta bağırmadı der. Ayrıca bir erkek kadına vuruyorsa hatta korkutmak amaçlı el dahi kaldırıyorsa onun türü erkek değildir, Lütfen erkekler olarak yargılamayın..02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet ilk siralarda geliyor olabilir ama bunu faturasıni Turk diye kesemezsin. Ayrica kadina siddet uygulayan erkeklerin %90 i kurt hadi selamin aleykum.
duygusuz vicdansizlik bu baska bir aciklamasi yok allah hepsinin cezasini versin olurda birgün böyle birsey yapmaya kalkarsam benimde belami versin :) ama benim ducuncem cahiliyet devri geride kaldi simdiki nesil artik farkli umarim birgun komple bu konulardan kurtuluruz..
00 Yorumlaerkek acız govde gosterısını sever kendını bı b*k zanneder dıkkat et cogunun ego yuksek ve buda sen benı bırakamazsın ben ıstemedıkce namusumsun benden baskası sana dokunamaz olayı psıkolojık bı bozukluk var cogunda benımde basımda bı dert var ama ben dişli oldugum ıcın götü yemıyo ama belkı basımada gelebılr acızler acıızzz
00 YorumlaKadina karsi siddet Islami Kültürlerde vardir. Bütün Müslüman ülkelerinde Kadina karsi hertürlü siddet asiri derece yaygindir ve normal görülüyor.
Islam kadina karsi siddeti helal kiliyor bu nedenle Islam Kültürünü tasiyan her toplumda kadina karsi siddet mevcuttur.
Bunu düzeltmek veya yok etmek istiyorsaniz tek care , Türkiyede Islamin etkisini zayiflatmak.
Ancak bu sekilde Medeniyet gelebilir, ama Türkiyede bircok kisi hala Medeniyete karsi.03 YorumlaSORU SORAN KARDEŞ BİRAZ DÜŞÜN.
NERELİ OLDUĞUNU ÖĞRENEBİLİR MİYİM?
Avrupa Temel Haklar Ajansı son yapılan bir araştırma sonuçlarına dayanarak AB ülkelerinde her üç kadından birinin gençlik yıllarından bu yana fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını bildirdi. Bu şekilde şiddet gören kadın sayısı Avrupa genelinde 62 milyonu buluyor ve bunlardan yüzde 5'ine tecavüz edildi.05 Yorumla- +1 yıl
Araştırmada cinsel şiddet adı altında ise tecavüz ya da tecavüze teşebbüs eylemleri de kaydedildi. Bu tür şiddet, çoğunlukla günlük uygulanan şiddet olarak belirlendi. Hamile kadınlara bile cinsel şiddet uygulandığı tesbit edildi. Şiddete maruz kalan kadınların çok azı şikayetçi oluyor. Araştırmaya katılanlardan birçoğu içinde bulunduğu durumdan çok utandığı için polise gitmediğini söyledi.
+1 yılSöyliyimmi maço olsun sert olsun masaya vurdum mu onun sözü geçsin derseniz ki ( çoğu kız diyor ) dayak yemektende çekinmeyin yani , siz istemezseniz kimse size bir şey yapamaz yılanın başını küçükken ezmeyip onun büyümesi için yardım eder ve koynunuzda yılan beslerseniz sizi sokar.
213 Yorumla- +1 yıl
Bende yılanın beni sokmasını istemem ama onu beslersem dişleri çıkarsa beni sokar değil mi? sorun kızlarda böyle mazoşist davranırlarsa sonu bu olur yani.
- +1 yıl
Türkle evlenmek istemez derken? hakaret mi ediyorsun bize? işte ben bu yüzden kendimden büyük kadın istiyorum sizin saçmalamalarınıza , bir yerlerinizin havada olmasına , her şeyi tartışmaya çevirmenizden nefret ediyorum , Türk erkeğini yine Ruslar , avruplaı kızlar alıyor ( Türkiyede 500.000 Rus gelin var ) ama sizi asla bir İtalyan almıycak çünkü onların kızları daha güzel asla bir Rus almıycak çünü onların kızları daha güzel fakat bir Rus erkeği o kadar yakışıklı değil. Kendinizi baştan ezdirirseniz sonucu bu olur diyorum hemen bir tartışma yok dfeğer verin şöyle yapın böyle yapın ulan kendini niye ezdiriyosun? ezdiriyosan dayak yemeyide hakediyosun bu kadar , adam akıllı davranırsan tavrını ortaya koyarsan sert olursan ciddi olursan , çocukça saçma salak hareketler yapmmasan kimse seni ezemez
- +1 yıl
ahahaha türk erkekleri rus hayat kadınlarıyla evleniyor mideleri bunu kaldırıyor. adam akıllı rus kızları kendi gibi rus erkekleriyle evleniyor zaten genç yaşta. aa şuda var rus erkekleri çirkin falanda değil. siz rus erkeklerinin bacağına anca gelirsiniz cücük boyunuzla. avrupalı erkeklerin çoğu uzun boylu atletik vucutlu tertemiz kılsız tüysüz mis gibi... evet kimse tercih etmezdi türk erkeğini. bide bu çirkinliklerini komplesk yapıp kıskanç oluyorlar kavga çıkrıyorlar sürekli... kendilerine güvenleri yok
- +1 yıl
ayrıca yabancılyla evlenen türk kızları çok. daha çok avrupalı amerikalı erkekleri tercih ediyoruz. rusları zaten istemiyoruz ekonomik durumları kötü zaten. avrupanın engelişmiş ülkelerine gelin gidiyoruz. ama siz kokmuş hastalıklı eski nataşaları alıp evinize karı yapabiliyorsunuz anca... çünkü gücünüz anca onlara yetiyor. sonra gerim gerim geriliyorsunuz nataşa aldık evlendik diye gülüyorum size zavallılar.
- +1 yıl
Rus hayat kadını yazmadım rus gelin yazdım ki bunu anlamacağını tahmin etmeliydim, neyse biz kötüyüz siz iyisiniz madem çünkü sinirden yazdıklarımı bile anlamıyorsun
- +1 yıl
buraya gelen rus kadınları ne iş için geldikleri belli. konuşturma beni. çoğu nataşayla evleniyor sonra masum namuslu pozuna giriyor bu rus kadınları... geçmişine baksak yüz tane erkek vardır.. neyse beni ilgilendirmez mide meselesi. genelde türk erkeklerini tercih ediyorlar çünkü türk erkekleri fahişeyi bile sahip çıkıyor. rusyada onlara kimse yüz vermiyor doğrular bu. gerçekler acıdır.
- +1 yıl
Türk kızlarının çoğuda zengin erkek peşinde konu buraya geldiyse bu sitede geçen konu gördüm alayı maddiyatçı yaklaştı Türk kızlarıda melek değil kusura bakma.
- +1 yıl
bütün kadınlar paraya bakar acı ama gerçek. maddiyat herkes için önemldir. türk kadınında başı kel değil yani. en azından daha namuslu. para için fahişelik yapanı daha az ruslardan. ben bütün rus kadınlarını genellemiyorum ama buraya gelenleri hayat kadını. bir sürü hastalıkta getiriyorlar iğrençler ya. birde bunlarla evleniyorsunuz. bunları avrupada kaullnıp atıyor erkekler. kimse sallamıyor. türk erkeği iki uzun bacağa mavi göze dünyayı satar. türk erkeklerini hiç sevmiyorum çok az bir azınlığı dışında tabi.
- +1 yıl
Ben bakirim fakat benim için bakire olup olmaması önemli değil düzgün birisi olsun yeterli ayrıca paraya bakanlar asıl namussuzun en önde gidenleridir onlar ruhu kaşar olanlar işte.
- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yıltoplumumuz şiddeti yüceltiyor ve aile içi şiddet suç olarak görülmüyor. kadınlar bile eşlerinden dayak yemenin normal olduğunu düşünüyor. hal böyle olunca da bir anlayamama ama bu saçma düzene uyma teslimiyet oluyor. ( bana vuran adamın o elini alır bir yerine direkt monte ederim)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadın erkek farketmiyor dövüyorlar, tabi türk erkekleri dememek lazım.. insanlıktan nasibini almamış, cahil, okumuş cahil, saygısız, kendine güveni olmayan, gücünü sadece kadın üzerinde test eden, kadını mal ve köle olarak gören erkeklerde mecvut.. Türk değil diğer milletlerde de görülen bir davranış
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılöyle gibi, sanırım bu biraz da insan hakları ile alakalı, kanunlarla.. başka ülkelerde insana verlen değer daha fazla, burada bir kadın şiddete maruz kalıyor ama ne polis koruyabiliyor ne de kanunlar.. bazı şeylerin değişmesi lazım, en başta kanunların.. çünkü kanunsuz suç yoktur..
Asıl neden şu bence çevredeki kisilere karşı sessiz kalıp bir şey yapamak ve sinirini atmak için esini döven hayvanlar var malesef türkiyede asıl sorun erkektir döver erkektir sover çünkü erkek adam o geri kafalı zihniyet yerince eğitim almamak egitimisizlik asıl sorun bu baska bir şey değil arkadaşım
00 Yorumla
+1 yılbizim apartmanda kimse karısını dövmüyor. Ama aprtmanımızdaki tüm yengelerim hanım hanımcık kimse kocasını üzmüyor. Kocasına l*n diyenimi küfür edenimi adam mısın diyenimi böyle kadınlar için dayak kaçınılmaz oluyor. Tabi bu erkek hep haklı demek değildir. İçindeki hayvanı bastıramamış oluşumlarda yok değil.
01 Yorumla
+1 yılValla konu çok derin. Erkeği bu konuda egitecek kişi annesidir. Annem bana haklı ya da haksız ol ilerde Karina bir fiske dahi vur sana hakkım helal değil der. Zaten karşıyım öyle bir kisiligimde yok ama annemin o sözü beni çok etkiledi.
10 YorumlaBazen kadın gerçekten gel beni döv diyo.. Tabi içip içip karısını çolığunu çocuğu dövenler dışında kadın da burada kendine pay biçmeli.. Çünkü o adamı da annesi büyütüyor.. Anne ne derse çocuk onu kapıyor.. Kadınların oğullarını eğitmesi, erkeklerine de sadık olması gerekiyor.. O kadar
00 Yorumla
+1 yılbak soruyu yanlış soruyosun :))
türk kadını neden dayak yiyo demen lazım...
dikkat ettimde bide hep yeni evliler kavga ediyo ve fiziki şiddet uyguluyo birbirine... ayrıca ailevi baskı ve psikolojik baskı fiziksel şiddetten daha kötü bence...
evet yeni evliler... kavga ediyolar... evet kızlar neden kendinize göre eş bulup adam gibi adamlara deger vermeyip bir salagın peşine gidip dayak yiyosunuz kocanızdan olması lazım soru bence :))00 Yorumla
+1 yılToy onlar kendılerını bir şey sanıyor hemcinslerim kolaysa gitsin disardan birini dövsün canı istiyince. Dövenler hep bisirik insanlar ahmete kizar karisini döver patronu kızar oda gelir karısına kizar. Ama her erkek ayni degildir. ama bazende kadınlar hak ediyor orasida ayri bir muamma
00 YorumlaYa kadın tetiklemese karsi gelmese hic birsey olmiyacakda.. eskiden ses cikaramazdi kadinlar saygidan eslerine simdi ise ortada saygi denen birsey kalmadi.. sebebide bu.
02 Yorumla- +1 yıl
Alakasi yok evlilikde savgi kalmayinca siddet olur biraz ailenden en yaslilarina sor eskiden esiyle kavga eden varmiydi bu kadar diye eskiden saygi vardi simdiki gibi degil.. tamam bazi erkekler serefsiniz onde gideni olabilir ama genellemede boyle birsey yok.. saygisini kaybeden insan evliliginide kaybeder
- Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılGelişmiş bir toplum değiliz. Her ülkede kadın dövüyorlar falan yok. Gelişmemiş toplumlarda bu hat safhadadır. Kendi ülkeniz diye palavra sıkmayın. Neyse ki babam anneme ya da bana 1 tokat bile atmamış adamdır. Ailemle gurur duyuyorum.
01 Yorumlane kadar gerçekçi bir yorum.. tebrikler.. birde istatsilik falan paylaşıyorlar.. asla hatalarını kabul etmiyor toplumumuz.. ben beklerdim ki evet bu sorun var ama şunu şunu yapalım bu sorunu aşalım demelerini. ama nerdeee.. sanki iftira atmışım gibi konuşuluyor.. örnek falan vermeye çalışmış başka ülkelerden zavallılar.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Annemle babam arasında asla böyle bir şey olmamıştır... Çünkü babam dayakla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini çok iyi bilir.
15 Yorumla
+1 yılKadın erkek eşit ya hani... ondan dolayıdır belki. Hani erkek dayağı hak ediyosa belki kadın da hak ediyor ola bikir hani... hani kadın dokunulmszlığının arkasına saklanıp hani... bilmem anlata bildimmi hani...
02 Yorumla- +1 yıl
Sana cevap verdiğim için kendimi taşla ezecem.
+1 yılBenim babam annemi dövmek değil, hakaret bile etmez ona. Türk erkekleriyle ilgili bir durum değil, karakterle ilgili bir durum.
011 Yorumla- +1 yıl
Ne ilgisi var? Babamı sevmesem ya da senin anlattığın şekilde bir adam olsa hiç de sırf babam olduğu için onu korumam. Babam dünyanın en tatlı adamıdır ve senin ettiğin laf benim dedelerime de, kardeşime de, babama da gelir. Haketmediklerine göre ve senin bu suçlamandan habersiz olduklarına göre de savunmalarını yapmak bana düşer. Kimse böyle bir konuda ileri geri genelleyerek konuşamaz.
- +1 yıl
İstisna denmez buna. Avrupa'da ne kadarsa Türkiye'de de aşağı yukarı o kadar daha az ya da daha çok değil. Sadece bazı ülkeler bu eksiklerini kapayabiliyorken bazı ülkeler bunları açığa vuruyor hepsi bu. Babam ya da dedelerim öyle insanlar değiller en azından. Soyuma sopuma gidip araştırma yapacak değilim, tabii vardır sülalede ama bu her ülkedeki kadar. Türkiye'nin adını kirletmek için bu kadar ucuz numaralar hiç hoş değil gerçekten. İspanya'daki kadın da dayak yiyor, evlenmeden önce evleneceği adam tarafından tecavüze uğruyor belki ama ya üstü kapatılıyor ya da devlet güçlü olduğu için kadın daha çabuk ayağa kalkabiliyor. Bu oradaki şiddet oranının buradan düşük olduğunu göstermez.
- +1 yıl
Hadi kizim.. avrupanin gelismis ulkelerinle geri kalmis ulkeni kiyaslama. asla oranlar ayni degil.. orda kadina vurmanin cezasi cok agir. cocugu bile doversen elinden aliyorlar ki cok dogru yapıyorlar. sen neden bahsediyorsun. ullken kadin-erkek esitsizliginde ilk siralarda geliyor ac biraz oku. ondan sonra gel karsima hadi. gereksiz milliyetciliginizi baska platformda yspin..
- +1 yıl
1) Avrupa'nın geri kalmış ülkelerinden bahsetmiyorum ben.
2) Ben de ülkemdeki cezaların zayıf olduğunu tartışırım ama şiddet oranının daha az olduğunu tartışmam çünkü şiddet her yerde. Kendin söylüyorsun zaten "Çocuğa şiddet olduğu zaman elinden alıyorlar."diye Elinden alıyorlar, evet ve bu olması gerekir ama o çocuk o dayağı yedi mi? Yedi. O zaman şiddet var mı? Var. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Ne yani cezası verildi diye şiddet uygulanmadı mı sayılıyor? Şiddet yine var, hep var. Ama bu Türk insanıyla ilgili bir durum değil. Türkiye'deki ceza sistemini eleştiririm ama Türkiye'de İngiltere'den daha fazla şiddet olduğunu söylemem. Çünkü yok öyle bir şey.
3) Sen ön yargılarının esiri olarak zaten baştan kaybediyorsun bu tartışmayı. Nereden biliyorsun okumadığımı? Bilimsel anketler dediğin şey adı üstünde "bilimsel"yani "genel". Ben de genele vurulduğunda Türkiye'deki şiddetin Avrupa'dan daha fazla çıkacağını biliyorum. Ama bu sadece sonuçlardaki, yani işin görünen yüzü. - +1 yıl
Türkiye'de şiddet artık neredeyse "alışılmış"bir kavram. Ama Avrupa bunu bu kadar açıktan göstermeye hazır değil. Otoriteleri sarsılır çünkü. Dip-köşe bir araştırma yapılsa Avrupa'daki gizlenen şiddet de ortaya çıkartılsa Türkiye'den daha aşağı değiller, görülür bu çok net.
4) Hiç de milliyetçi bir insan değilim hatta yeni nesil Türklerin ne kadar boş olduğunu da hep dile getiririm ama Fransa'ya iftira atılsa onları koruyacağım gibi tabii kendi ülkeme atılacak iftiraya da izin vermem. Milyon dolarlar çalınsa bile bu ülkeyi kuran atalarımız sonuçta kurarlarken bunları düşünemediler diye emeklerini toprağa gömmek gerekmez. - +1 yıl
Kizim senin beynin yok bu belli. neden siddeti gizlesinler. kiz kendi istegiyle bitlikte oluyor sarhoken. norvec yasalarina göre adama ceza veriyorlar. sen hasta misin. neyi gizkiyorlar. asil bizim kadibimiz gizliyor kac kisi polise gidiyor dayak yiyince ordak gibi.. i.. orda da var ama burdaki kadar cok degil.. salak tespitlerini kendine sakla sinir etme beni.. saf seni.. ufacik beyniyle gelmis avrupa ulkelerinin cagdasligini sorguluyor..
- +1 yıl
Çağdaşlığını sorgulamıyorum ama senin ne kadar çağdaş olduğun bir tartışma sırasında ne kadar kendini tutabildiğinle doğru orantılı olarak ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca size yakışan devlet de bu oluyor. Bütünüyle Avrupa'yı savunmayacağım gibi bütünüyle Türkiye'yi de savunmam. Kuyruk acısı çekiyorsan bilemem, objektif olamaman normal ama bu bu tarz kelimeleri hele de bana kullanabileceğin anlamına gelmez, bilmem anlatabiliyor muyum? Ben sana "Şiddet" diyorum, sen bana hala şiddet karşısındaki ceza sisteminden bahsediyorsun. Benim Avrupa'nın ceza sistemine laf ettiğim yok zaten. Ama şiddet her yerde şiddet. Norveç'teki kız dayak yediğinde oradaki morluk polis adamı hapse attı diye geçmiyor. İkisi çok ayrı şeyler. Türkiye'de ceza sistemini tabii doğru bulmuyorum ama Türkler vurunca kırılıyor, Norveçliler vurunca sadece eziliyor gibi bir durum yok burada. Bu kadar dil dökeceğine, yakınacağına git bu sorunu nasıl çözerim diye düşün.
- +1 yıl
Çok beğendiğin Avrupalılar bugünlere bunlar sayesinde geldi. Sen evde oturup derdine ağlarken onlar rüşvet yiyenleri koltuklarından indirdiler, hukuksal bütün aşamaları tek tek dibine kadar yaptılar da geldiler. İngiltere bir sabah uyandığında Karanlık Çağ'dan "üzerinde güneş batmayan ülke"ye güncelleştirme yoluyla gelmedi.
+1 yılKarisini dövene erkekler diye hitap etmekte yanlis bizim ailede hic şiddet olmadi babam ne annemi ne bizi dövmedi bir tokat bile yemedim adam gibi adamdir babam hatta sülalemdede duymadim böyle birşey varsa da ben bilmiyorumdur
10 YorumlaSen bu coğrafya da yaşadığın için burada olanları görüyorsun. Amerika'da bir adam karısını dövmekle kalmamış liğme liğme doğrayıp yemiş.
06 Yorumla- +1 yıl
yahu öldüren eşekler de var. Hatta son dönemler de daha da arttı. Ama pişirip yiyen olmadı. Ayrıca neden döver sorusuna gelince; çok politik bir yanıt olacak. Gelir seviyesi yüksek olan ülkeler de cinayet, kadına şiddet oldukça az. Ülkemizin son 12 yılına bak kadına şiddet, cinayet vakaları gittikçe artmakta. Ekonomik sıkıntıyla boğuşan insanlar bir çıkış yolu ararken farklı sorunlarla karşılaştıklarında bunun acısını savunmasız insanlardan çıkarabiliyor. Ayrıca hükümetin çıkardığı yasalara bak. Sen yolda yürürken 5 tane adam seni tenhaya çekip tecavüz etse, senin ruh ve beden sağlığın bozulmasa o adamlar ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkıyorlar. Olan sana oluyor. Şu an yapılmak istenenlerden biri de kadını ötekeleştirmek.
- +1 yıl
yahu öyle yazıyorsun ki sanki katile hak veriyormuşum gibi. Bir amerikalı manyağın yaptığını amerikaya yoramayan sen birkaç Türk erkeğinin yaptığını tüm ülkeye yorabiliyorsun. Türk düşmanı mısın? Ayrıca ülke de yaşayanların geneli Türk değil ki? En çok töre cinayeti, kadına şiddet doğulu etnik ırklarda.
Ne annem dayak yemiş ne de ben yedim.. Gereksiz genellemeler.
23 Yorumla- +1 yıl
İlerde yersin takma kafana
+1 yıltek kocalarla bitse aile içi şiddet ülkemizin her bölgesinde var abiler babalar sonra ise kocalar allah topunun belasını versin
01 Yorumla
+1 yılKadınlar yanlış erkegi secmesin artık o zama
Alınlarında yazmıyor ama hisleri ne kadar da zayıf kadınların16 Yorumla- +1 yıl
Benim evli arkadaslarım var hiçbiri de dövmuyor. gayet düzgünler.
Ve dövseler zaetn moralleri bozuk olurdu ve birşekilde söylerlerdi
turk erkeği ile milletle alakalı değil bu durum çamur atmayın kişi ile alakalı bişey bu ve dünyanın heryerinde olan birşey herşeyi türklere özgü sanmayın az çevrenize bakın
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Evet eskiden daha çoktu kadına şiddet o yüzden annenin anneannenin dayak yediğini söylemesi normal. Gerçi hala da Türkiyede kadınlar şiddet görüyo ama eskiye oranla daha az
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Aynen hep gençken oluyor bu gibi şeyler elin günün lafına inanıp dövüyorlar ana sözünü uyup karısını dövüyorlar anne sözüne inanılmaz demiyorum bazı örnekler var gelinine kin güden kotu annelerde var ne yazıkki
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 933 cevap paylaştı.
+1 yılAnnem hiç dayak yemedi genelleme yapman yanlış ayrıca bunun türklerle degil adam olmakla alakası var
03 Yorumla- +1 yıl
sorana bak milleti yalancı yerine koyuyor benimde annem dayak yemedi soran kapak olsun.
- +1 yıl
@NurettinKırak1995 farkındaysan cevap bile verme gereği görmedim o yorumuna herkesi kendi çevresindeki insanlar gibi sanıyor devam etsin bu yolda.
+1 yılYine annelerin sebep olduğu bir olaydır kızı oğlandan üstün görme , hatasını gördüğünde fiziksel olarak hasar vermede özgürlük hakkı yüzündendir. Cahil bir anadan doğmuş hayırsız evlatların doğru anlayışıdır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSadece türk erkekleri döbüyor anasını satim... bir dünyaya bakın neler oluyor. Kadınlara şiddet her ülkede var bir türkler sövüyormuş gibi saçmalığı bırda sorma. Döveninde küfür ettircen şimdi..
06 Yorumla- +1 yıl
Hee hemen siyasete bağla 😪
- +1 yıl
Benim bedenim benim kararım demeyi biliyosunuz kürtaj konusunda ama bunda devlet hatalı değil mi? 😪 bı erkekleri haklı çıkarmaz!
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q1873194-esini-oldurup-tencerede-pisirdi-bir-insan-bunu-neden-yapar-neyin bak türkler nekadar merhametli 😪
- +1 yıl
Bir kaç öküzün dayağınıda türklere mal edemessin diyorum bende küçük hanım...
+1 yılyav he yav he.. Türk erkekleri yerine erkekler niçin kadınları dövüyor olmalı idi bir boukluğu yalnızca bir kesime maal etmen çok yalnış
00 YorumlaOnlar hayvanda ondan bunun millette göre sınıflandırmak saçmalıktan bunun Eğitimle alakası vardır ben değil eşime ki evli Değilim ama hiçbir kadına elimi bile kaldırmadım var mı böyle şerefsizlik
00 Yorumla
+1 yılÇünkü vuran karaktersiz şerefsizdir. Kendinden zayıf birine vurmak kadar alçakça bir davranış var mı? Kadına vuran erkeğim diye gezmesin. Şiddetle kınıyorum...
00 YorumlaNeden Genelleme Yapıyorsun O Şerefsizlerin icine bizede katıyorsun?
Bir Kadına El kaldırcak kadar Şerefsiz Ve Aşşalık birisi Olamam onun yerine gider biyerden Atlarım
daha Onurlu en azından00 YorumlaÇünkü disariya karsi pisiriklar tek sozleri eşlerine geçtiği için yapiyorlar bunu yiyiyorsa disarda binede eşine davrandigi gibi davransin da göreyim öyle davranana adam derim ben
00 YorumlaKadın dövenlere erkek demek bile doğru değil. Kadınlara mı güçleri yetiyor.
10 Yorumla
+1 yılbizim evde de çok oldu. toplumun yapısı böyle. eskiden gelen bir şey.
01 YorumlaHayvan bile denmez onlara hayvanlara hakaret. Ailemde neyse ki böyle Şeyler olmuyor. Zaten babamda öyle biri değildir.
10 YorumlaErkekler öküz, kadınlar takıntılı olunca sonuç bu oluyor maalesef.
00 YorumlaGerizekalılar :) Bastacı Edilecek Bir Bayan Değil De Sanki Kum Torbasıyla Evleniyorlarmıs Gibi Düşünüyorlar Maalesef Kör Beyinler :((
00 Yorumlaİşte kadın dövmeyi erkeklik sanan zavallı delikanlılar
00 YorumlaGenelleme yapmamak lazım. Bu karaktersizliktir kişini ırkı ile alakalı değildir.
01 Yorumlakadına şiddete karşıyız ama herkes görev ve sorumluluklarının farkında olsa ne güzel olur dimi. Eş alırken sanki kendimize hayat arkadaşı değil baba alıyoruz
00 YorumlaAynen benim babaninda annemi dovmuslugu vardir bir zaman sonra birakiyorlar gencken heralde sinirlerimize hakim olamiyoruz heralde ins buna hic yeltenmem
00 Yorumla
+1 yılben tecrube olsun diye, ben 193 lik kizla... 1 saat... , kizi yerinden bile oynatamadim oda pek beni hissetmedi zaten. bu arada ben biraz kisayim 148 cm0
00 Yorumla
+1 yılErkekler annelerine gösterdiği saygıyı karılarına neden göstermezler anlamam unutmayınki eşlerinizde ileride anne olacak ve senden güçsüz diye dövme ya aynı şeyi senin bacın yaşasa
00 YorumlaCahil kültürsüz kadınlar dayak yer kendini ezdirdiği için dayak yer. ama karısnı döven erkeğe adam demem
04 Yorumla- +1 yıl
Cahil adam şiddete başvurur demiyorsunda cahil kadın yer diyorsun! Nasıl bir bakış açısı anlamış değilim... Sonunda ki toparlamıyor cinsiyet ayrımcılığını!
- Devamını Gör (119)
Devamını Gör(164)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem