26 yaşındayım 2 yıllık evliyim eşim 29 yaşında 1 tane çocuğumuz var 1 yaşında. Kardeşine düşkün olabilir ama bizi ihmal ediyor, normal karşıladım bizi unutana kadar. Eşimin kız kardeşi 11 yaşında sürekli onunla ilgileniyor çok şımartıyor kendisi de kabul ediyor kardeşinin şımarık olduğunu, o napıyordur acaba en küçük şeyde psikolojisi nasıldır o herşeyden önemli diyor o benim çocuğum gibi annemden babamdan önce onu elime ben aldım çok tatlıydı o anı unutamıyorum her şeye bedel diyor. Bizim çocuğumuzla ilgili bir şeyi söylediğimde zaten sen istedin diye yaptım yoksa yapmazdım diyor resmen çocuğuna ilgi ve sevgi yok içinde ama kardeşinden kopamıyor çok bağlı her gün saatlerce küçük kızla konuşuyor bıkmadan. Ne yapmalıyım boşanmaktan bahsetmeli miyim?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız kardeşine çok düşkün olmasını anliyorum benim kardeşim 20 yaşında ama gözümde hala bebek. Çocuğunu da seviyordur ama babalık duygusu bebek doğar doğmaz gelmiyor henüz bebeği tanimiyor biraz zaman ver çocuğunu da seviyor zaten ama çocuğunu kardeşi ile kıyaslaman doğru değil kardeşini çok seviyor diye vicdan yaptırman yanlış bu çok yanlış yorumlanır babalık duygusuna yakın bir duygu hissediyor kardeşine bu kötü bişey değil ama boule dusunceleri çocuğuna yansitirsan mutsuz olur anlamaz zannedersin ama bebekler her şeyi hisseder biraz sakin olmalisin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBaba olmaya hazir olmayan birini cocuk icin zorlamissiniz. Kendinize karma yaratmissiniz karşılığını da aliyorsunuz. Daha fazla zorlamayin bence. Yazik olmus. burada tek üzüldüğum çocuk. Eşinizi de daha fazla sogutmadan babaliga isindirmaya çalışsanız iyi edersiniz. Cunku başta zaten eşinizi donusturmeyi hayal etmişsiniz. Oyleyse yarim birakmayin.
01 Yorumla
Soran+1 yılyalnız ilk çocuk sahibi olmak isteyen kendisi? Ben onun ciddi olmadığını düşünmüştüm ya ne çocugu ben şu an hazır değilim sen de bakamazsın diye kendisi buna alınıp aylarca konuşmamıştı benimle ben de mecburen kabul ettim iyi ki etmişim. Bilip bilmeden konuşmayın sonra çocugu yapınca da sen istedin diye yaptım dedi tuhaf birisi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKız kardeşini sevip bu kadar bağlı olması gayet normal sen abartiyorsun diyecektim kii bir sözden dolayı fikrimi değiştirdim.
Hiçbir erkek eşini rencide edici şekilde kendi çocuğu olan biri için zaten sen istediğin için yaptım cümlesini telaffuz etmemeli. Merhametli sevgi dolu adam diyecektim
Alakası yokmuş.
Merhametli ve sevgi dolu biri öyle cümleler kullanmaz çünkü.50 Yorumla
+1 yılÇok tehlikeli... Şöyle ki kardeşlerine yıllarca önem veren bi babam oldu büyüdüler herkes kendi hayatına baktı ve asla babamın emeklerine teşekkür edecek harekette bulunmadılar ve babam evlenmelerine rağmen hala çok yardımcı oldu mal varlığının çoğunu onlara harcadı ama gel gör ki yine ne var bunda kendi istedi yaptı abim değil mi gibisinden konuşmalar yaptılar 25 yıl sonunda babam artık onlara çok kırıldı hatta hayata küstü ama gelip geçiyor sonuç olarak bu durum çok tehlikeli... bu kadar değere gerek yok anne babaları hayatta olan kardeşler için sevginin bile dozunda olanı makbuldür
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldemek ki bazı şeyler dış görünüşten önemliymiş değil mi çünkü bazı insanlar sadece gözüne hitap ettiği için evleniyor 10 kişinin 8 i böyle durum bundan ibaret sonra da problemler birer birer baş göstermeye başlıyor örnekteki gibi eşiniz hanzo birisi bence kendi ailesi uğruna sizi satabilcek düzeyde vasıfta diyelim birinci görevi sizinle ilgilenmek ailesi ile değil
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bence seni ailesi olarak görmüyor ve senin çocuğunu da.. zaten sen istedin diye yaptım ne demek?
Evlenmek için evlenmiş. Kız kardeşine o kadar sevgi dolu olan birinin kendi ailesine ilgisiz olması normal değil..10 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir zihniyet ya “zaten sen istedin diye yaptım” sinir oldum okurken tamam kardeşini de sevebilir ama ailesini çocuğunu ve eşini ihmal etmemeli abilik ayrıdır babalık ayrıdır abartmamalı konuş bu durumu ailesiyle de kendisiyle de düzelmesini söyle eğer anlayışsızın tekiyse ilgisiz bir baba ve eşle yaşamaktansa boşanmak en doğalı
10 Yorumla
+1 yılBabalık görevini yerine getirmeyecekse neden var ki? Bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizinle ve cocukla apakasi yok. Cocugu da istemissin olmus yolu ayirmanin vakti gelmis tabiki.. sen nerdensinki
14 Yorumla
Soran+1 yılkendisi benden çocuk istedi kabul etmedim diye uzun zaman konuşmadı ondan cok hoşlandığım için kabul etmeye başladım evlendik sonra doğurdum bana diyor ki sen evlenmesek kendini hamile bıraktırıp beni kullanırdın ondan çocuk isteyen bendim sanki, biliyordum böyle yapıcagını ailesinden ayrılamicagını hata yaptım evlenmekle ama iyi ki doğurmuşum çocuğumu
Cevap sahibi+1 yılHaklisin degmezki oysa cok guzel kadinsin karakterin xok dogrusun. Seni merak ediyorumya nerdensin srn
Soran+1 yılİstanbul, siz?
Cevap sahibi+1 yılYakinmisiz be, Kocaeli bende. Karakteriniz diyalogunuz cok keyifli ve guzel bir insana benziyorsunuz. Size mesaj yazmak isterim. Profil isminizi bana yazin. Sonra buradan kaldiririm ben
Nereden buluyorsunuz lan bu ruh hastası angutlariiiii
20 YorumlaNeden boşanmak hemen? Zamanla kendi cocuguna da alişacaktir. Biraz ona sorumluluk yükle. Cocugu babasina vermezsen onu nasil sahiplensin? Bi mamasini yedirsin, banyo yaptirsin, oyunlar oynasin. Adama firsat tani sen yapma
00 YorumlaBaba olduğunun farkında değil herhalde sorumsuz herif
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEşin akıl hastası galiba kendi evladı kardeşinden daha önce gelir bunun nasıl farkında olmaz
20 Yorumla
+1 yılAbartıyor o ama bu boşanma sebebi olamaz eşinle karşılıklı konuşun ona anlat durumu
10 YorumlaEmpati yaptır önce, empati yapmasını sağla. Babalık duygusu nasıl olmaz.
10 YorumlaBir de annesi ve babası ya da aile büyükleri vs konuşsun eşinle belki farkına varır
10 Yorumla11 yaşındaki bir çocuğu kıskanıyorsun o abisinden yeni yeni ayrılıyor ve ilerde abisiyle arası kötü olmuş olsa kızın psikolojisini etkileyecek ama bebek nasıl olsa hatırlamayacak tabikide kardeşi onun için çok daha değerli olmalı 11 yıllık kardeşi evet çocuğu ama yeni dogmus sonuçta ve hazır değilmiş sen zorlamissin ilerde onuda çok sevecek bence kocan senden bosansin senle ömür geçmez çünkü bu arada şunu da söyleyim çocuğunuz ve kardeşi yüzyıl da geçse senden daha değerli olacak eşin için bu fikre alissan iyi edersin çocuğumu sevmiyor desen anlarım ama kardeşini seviyor çocuğunu sevmiyor demek çok yanlış neyse..
01 Yorumla
Soran+1 yıl11 yaşındaki çocuğu kıskanıyorsun dediğin çocukla aramızı ne kadar samimi olduğunu görsen bu dediğini garipserdin çocukla ve çocuğu sevmesiyle ne gibi derdim olabilir. O eşimin yaptığı hareketlerle kendimi ailesiz gibi hissediyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız kardeşini başkası skmiş çocuğu olmuş yani başka adamın sperminden. Hiç kendi çocuğundan çok sevilir mi
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa ben kız kardeşinin çocuğunu seviyor sandım
- +1 yıl
La havle
- +1 yıl
Öyle bile olmuş olsa o naısl bir yorum, yuh
Cevap sahibi+1 yılE öyle kendi çocuğundan üstün tutulmaz
- +1 yıl
Yorumunun anlamında değil, cümle kurarkenki seviyesizliğindeyim
Cevap sahibi+1 yılGörümcekle masum geline karşı haksızlık yaparlarsa anlayacakları dilden konuşurum. Ayrıca ne seviyesizlik ya da hakaret var yazdığım şeyler gerçek.
Cevap sahibi+1 yılHadi hadi çevir kazı yanmasın yapıyorsun skskjsj
Gizli Üye(30-35)+1 yıl🤣🤣🤣🤣 bir tanede zengin kızı vardı bana kafayı takmıştı, kız kardeşimle iyi takılmamdan dolayı baya kıskanıyordu aylarca uğraştı en son dayanamadı gitti tabi onada ilgimi eksik etmiyordum ama bir insan kız kardeşindende kıskanılır mı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirak sevsin, neden sorun yapiyorsun, bence kardesine olan ilgisini, sevgisini kendi cocugunuz icin degil, sen cocugu öne sürüp kendin icin kiskaniyorsun.
Öz kardei bu, senden önce 9 yil abilik yapmis, ne var bunda, birak ilgilensin. Bunun icin bosanmayi düsünüyorsan, kesinlikle bosan, cünkü normal degilsin.
17 Yorumla
Soran+1 yılkıskansam o çocukla aram iyi olmazdı ayrıca öyle birşeyi takıcak birisi olsam ondan ayrılırdım çoktan. İş çocuk ve evlilik konusuna gelince böyle oldu sevgiliyken de düşkündü cok normal geliyordu normal olduğu için. Ama bizimle ilgilenmiyor evli değil gibi davranıyor onun öncelikli olarak ailesi biz miyiz sence yoksa annesi babası kardeşi mi ailesinden kopamıyor bizi 2. plana atıyor onun ailesi biziz artık
Soran+1 yılevlenmeseydi o zaman o da pişman olmuştur ben de. Bakalım nolucak
- +1 yıl
Onun tek ailesi sen değilsin onun senden önce de bir ailesi vardı hani hasta olduğunda başında bekleyen annesi okutan bu yasa getiren emek veren bence sen kıskançlığından ne yapacağını şaşırmıssin annesini babasını sonradan hayatına giren biri için neden silsin sen silebilir misin anneni babanı ayıp ya kaç yaşında insansin
Soran+1 yıl@Cerennn_gs ben silsin mi diyorum annesini babasını silen erkekten hayır gelmez öyle birini istemem zaten. Konuyu başka yerlere çekmeye çalışma, onun ilk ailesi biziz evlendikten sonra en çok çocuğuyla ve benimle ilgilenmesi gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılKiskanmiyorum diyorsun ama kiskaniyorsun, sorun bu, bunu kabul etsen daha rahat edersin.
Soran+1 yılküçücük çocugu niye kıskanıyım rakibim mi o benim aynı yaşta mıyız aynı okulda veya aynı işte miyiz
Soran+1 yılof siz anca konuyu sığ şekilde değerlendirip işi kıskançlığa getirirsiniz bu sitedekilerden bu beklenir
Gizli Üye(25-29)+1 yıleşine sinir oldum ailesinden kopamıyorsa niye evlenmiş var böyleleri sinir bozucu bir durum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durumun kendi içinde başka detayları da vardır da bence sen sana destek olalım diye burdan sadece sana destek olacağımız detayları anlatıyorsun. Eşini de dinlemek lazım. Ama bana kalırsa kıskançlık eden taraf sensin. Kardeşlerin arasına girmeyin bir zahmet. Adam çocukları sevmese 11 yaşındaki ufacık kızla saatlerce konuşmaz. Sıkılır, başından atar. Dediğim gibi bilmediğimiz detaylar var
01 Yorumla
Soran+1 yılben kızı seviyorum aram çok iyi. Kız da beni seviyor bizi dışlamasına sinir oluyorum kim normal karşılar bunu daha anlatmadığım bir sürü durum var sen de dışlanmış hissederdin ailesiz gibi
- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılMadem adam istemiyordu yapmicaktin o da sever sanyoorsubuz git ayril o bitmis
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman ne demeye evlendin boşanacaksan türk kızalrı kadar beyinsiz varlık yok başka
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAcaba sen küçük kızı kıskanmış olabilir misin?
Tabi sondaki lafı dediyse hiç hoş olmamış ama kardeşini sevmeli tabiki kardeş sonuçta saçının bir teline zarar gelse mahvolursun, çocuk sevgiside ayrıdır onuda seviyordur tabiki ama küçücük kız çocuğunu kıskandığın için boşanmana değmez o sondaki lafındada umarım ironi yapmıştır.
00 Yorumlaİkna edebilirsen biraz uzağa taşının kendi çocuğuna öyle şeyler söylemesi aşırı saçma
10 YorumlaÇocuğu sen istedin ne demek ya insan öz evladına söyler mi bunu
10 Yorumla
+1 yılEskiden kardeşiyle çok zaman geçirmeyen biri olarak söylüyorum o da küçükken beraber ayrı olup yıllar sonra birleştiler ise ondandır NORMAL
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılHic sevmem boyle adamlari
10 Yorumla Böyle biriyle bir ömür geçmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvladına nasıl söyleyebilir bunu
10 Yorumla
+1 yılİbretlik Allah korusun böylesinden
10 Yorumla
+1 yıldüzgünce konuş anlar inşallah
10 Yorumlakesinlikle şekerim boşa geç
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılbaşka yere taşının. onu görmesin yani...
10 Yorumla
+1 yılSizin çocuğunuza dedigi seye kadar normal karşılıyordum mal mı bu adam
00 Yorumlaesinle güzel güzel konuş sana bişey sormak istiyorum lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsizin sorununuz ne? kiz kardesiyle ilgilenmesinden rahatsizlik neden duyuyorsunuz? cocugunuz ve sizinle surekli, izin verin telefonda konussun.. Bu nasil bir psikoloji gercekten anlayamiyorum
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbence siz psikologa gidin, el kadar 11 yasindaki cocugu kiskaniyorum benim sorunum ne diye.. Yuh ya
Soran+1 yıl11 yaşındaki kıza ilgili bir abi olması güzel bir şey demekki çocukları seviyor ama iş kendi çocuğuna gelince niye öyle değil? Bizi ailesi gibi görmediğini düşünüyorum rahatsız olduğum şey tam da bu
Cevap sahibi+1 yıltamam soyle mi yapiyor, isten geliyor ve hemen kiz kardesjnjn yanina gidiyor? Bu mu yaptigi? tum gununu eve geldikten sonra kiz kardesiyle mi geciriyor?
Soran+1 yılbazen kız kardeşi bazen annesi bazen babası bak nasıl biliyor musun işten geldiğinde sadece uyurken gördüğüm olmuştu o derece ve bunu üst üste yaptı sonra biraz senin yüzünü görsek hiç yoksun dediğimde böyle konuşmaya devam edersen evi terkederim dedi sonra özür diledi aynı şeyi kaç defa yaptı işine gelmeyen konularda bana hep böyle yapıyor. İşten geliyor direk ailesine orada yemek yiyor sohbet ediyorlar ama sürekli
Cevap sahibi+1 yılanladim canım , ama kizkardesini kiskanma.. veya annesini.. onlar omur boyunca onun hayatindalar ve el kadar yavru, neyini kiskaniyorsun gunah.. cocugunu da sever ama zaman ver.. erkekler zaman vecirdikce seviyorlqr.. annelik gibi degil.. onlar babaligi ogreniyorlar.. sen de birak ver eline zaman gecirsin... oyle oyle alisir.. ama kardesi ile kiyaslama yapma.. onu da sevsin senin cocugunu da.. ben yigenimi de seviyorum kendi cocugumu da.. ikisi de melek..
Soran+1 yılkıskanmıyorum özellikle küçücük çocuğu hiç kıskanmam çocuklarla iyi anlaşırım çocuk bildiğimiz çocuk tatlı falan. Ama anne babası biraz normal değil benden önce eşimin 25-26 yaşındayken kız arkadaşı olduğunu öğrendiklerinde evden falan kovmuşlar eşimi, hiç istemiyorlarmış kimseyle ilişki yaşamasın falan karşılarmış eşim kendisi diyor seninle alakası yok benim eski sevgililerime de öylelerdi seni de sevmiyorlar diyor. Beni sevmiyorlar yani ama eşim de öyle yapınca kendimi iyice dışlanmış hissediyorum. Oğulları her gün yanında oluyor olmasa telefonla saatlerce konuşuyorlar
Soran+1 yılöyle yani adamın yüzünü göremiyorum ya yüzünü. İlk çocuk sahibi olmak isteyen kendisiydi ben ondan çocuğum olsun istemedim bunu söyleyince trip attı aylarca konuşmadı sonra gönlünü aldım ve istediğimi söyledim çok sevinmişti şimdi de sen istedin diye uyduruyor evet ben de istedim iyi ki olmuş şükürler olsun hiç bir pişmanlığım olamaz evlattan ötesi yok
Cevap sahibi+1 yılbenim annemde beni paylasamazdi.. zaten yakin ev tutturdu bize, hergun isten evine gitmeden bana ugrayacaksin diyordu, masumu oynuyordu, diye diye yuvami yiktirdi.. yazik eski esim benden erken geliyordu isten , balkonda bekliyordu beni.. gelince sariliyordu.. keske bosanmasaydim.. yapman gereken en bilmiyorum.. annem oyle de yuvami yikacakti boyle de..
Soran+1 yılüzüldüm hayırlısı olsun
+1 yılGözunu korkutmaya çaliş belki degişir olmassa da boşan ama en son ihtimal derim..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukları sevmese kardeşiyle ilgilenmez ki.. bence kıskançlık yapıyorsunuz 11 yaşında bir çocuğu kıskandığınıza inanamıyorum..
02 Yorumla
Soran+1 yıliş kendi çocuğuna gelince niye öyle değil o zaman?
Soran+1 yılbunun adı kıskançlık değil, beni ailesi gibi görmemesinden rahatsızlık duymak
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnce bir piskologa gidin.. henuz baba oldugunun farkinda degil
10 Yorumla
+1 yıltekmeyi bas gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBoşan tabiki cocugunu ihmal eden bir adamla ne işin var bırak kardesiyle napıyorsa yapsın
00 YorumlaTuhaf
10 YorumlaDurumu ona iza etmelisiniz
10 Yorumla
+1 yılwarr oyleleri
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle Çok saçma bi durum bahset
10 YorumlaHayir normalden biraz daha duskun
10 Yorumla
+1 yılAbartıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMmm demekki çok düşkün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence bu boşanma sebebi mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılboşanmak ne abartma :D
00 Yorumla Kardeşini mi kıskanıyorsun
00 Yorumla
+1 yılSen isteidn yaptım ne ya öyle adam olmaz olsun
00 YorumlaKıskançlık gibi geldi bana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bu
00 Yorumla
+1 yılMal kocan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşama bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılNormaldir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDegisik durum
10 Yorumla
+1 yılCahil misin nesin mk
12 Yorumla
Soran+1 yılben cahil değilim o sorumsuz. Kız kardeşiyle aram çok iyi bana da çok şımarık davranıyor sanki ben şımartmışım gibi sürekli hediyeler alıyorum çocuğa tepeme çıktığı için. Ama kendi çocugu hakkında böyle konuşamaz ve bizi dışlamaya çalışamaz devam ettirirse boşanırım
- +1 yıl
Boşa düştüğünde bana haber ver
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne