Siz bu paylaşıma katılıyor musunuz?
Tabi ki piyasayı kızıştıranlar hariç

Siz bu paylaşıma katılıyor musunuz?
Tabi ki piyasayı kızıştıranlar hariç

Sermaye sahiplerinin kâr oranı yüzde 130 küsur artmış zengin daha zengin olmuş ülkenin yarısı asgarî ücretli gelir eşitsizliği hat safhada evi olan arabası olan malım kıymetlendi diye seviniyor olan gariban halka oluyo aslında millet olarak fırsatçılığın en babasını yapıyoruz gerçekten ülkemizin kalkınmasını istiyor olsak hep birlikte kalkınmanın peşine düşeriz üretiriz satarız herşeyimizi değerli kılarız ama bu şekilde sadece elit tabakanın kabuğunu kalınlaştırıyoruz başka bir şey değil aslında hepimiz kaybediyoruz ama farkında değiliz...
Maliyet artınca birde üstüne vergi binince fiyatlar otamatik artıyor.. Diyelim peynir üretici 50 lira mal ettiği ürünü 80 lira maliyetine çıkınca kalkıp 70 liraya satamaz heralde.. İnsanlar şuna alışmadı halen.. Dolar kuru düşükken araç ve ev fiyatları düşüktü şu an arttı..200 bin aldığın araç 500 oldu diyelim insanlar karda olduklarını sanıyorlar ama öyle değil o araç eskiyecek ve fiyatlar bu şekilde artmaya devam ederse..2/3 sene sonra yenilemek isterse ne yapacak üstüne para ekleyip değiştiriyorsan aslında bişeyin değiştiği yok.. Tek gerçek var oda yüksek enflasyon
Evi arabası 200 binden 700 800 bin olunca sevinenlere de ayrı acıyorum. Hadi sat bakayım evini 800 den tekrardan eski 200 binlik fiyatından alabilecek misin. Üstüne para bile eklemen gerekecek.
Cevap
6Cevap
Bence evet
Ben öngörü sahibi insanım.
Bu günleri düşünerek yatırım yaptım.
Evimin değeri 200.000 TL den 1.000.000 TL ye çıktı ise ekmekte 5 TL olacak.
Meyve suyu 30 TL olacak.
Peynir 250 TL olacak.
32 li Tuvalet kağıdı 200 TL olacak gayet normal.
Bende ona göre evimi kiraya veriyorum.
Çifte emekliyim.
Oğlumun çift işi var.
Dünya aklını kullanana güzel. 😂
Aslında değer artışı gibi gözükse de degil..200 luk arabanın 600 e çıkması demek araba masrafıninda çıkması demek.. araba kullanmak luks artık. evde 3 katı olsa ne yazar pahalı satacak pahalı ev alacak.. oda alabilirse.. gariban zaten bişey alamiyor
Kapitalist düzenin dayatması zengine günah haram yok garibana şükürsüzler deniyor şükret diyen 5 milyonluk Mercedes e biniyor şükreden ekmek alırken ucuzunu bulmak zorunda.
Kendince çağına göre mübah anlayışı değişebilir ancak helal dairesi değişmez.
Neyin helal neyin haram olduğu belli zaten, insanın çıkarına olan çoğu şey haram dinde.
insanlık öleli çok oluyor dostum bu çoğrfyada
Hepsi aynı tayfanın üyeleriler
Degil
Bence evet
değildir
haramdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?