Bir arkadaşım var lise 1 de tanışmıştık hâlen konuşuyoruz çok fazla yakın değiliz her gün konusmuyoruz ama benimle ilgili birçok bilgiyi biliyor bende bildigimi umuyorum fakat bana bu zamana kadar ne aile ne özel ne de sosyal hayatını anlattı bir araya geldiğimizde buluştuğumuzda sadece beni konuşuyoruz amacım sohbet etmek karşılıklı iki insan gibi ona sorduğumda nasılsın nasıl gidiyor dediğimde iyi nasıl olsun aynı gibi şeyler söyliyip konuyu kapatıyor ya da dönüp dolaşıp konuyu benim hayatıma getiriyor ben onun hayatıyla ilgili çok fazla sey bilmezken o nerdeyse tahmin edebiliyor böyle yaptıği zaman haliyle de kaynaşma sohbet etme hevesim kaçıyor soğutuyor böyle yaparak ben yakınım olarak görüyorum ve güvendigim için anlatıyorum uygun gördüğüm şeyleri fakat o sadece beni dinliyor ögüt veriyor yaptığı baska bir şey yok her şeyini anlatsın demiyorum ama hiçbirseyi de anlatmaması biraz şüphelendiriyor beni sizce böyle yapmasının bi amacı nedeni var mı?
Sadece seni dinlemek istiyor İyi bir dinleyici Belki de derdinden bahsedip seni sıkmak istemiyor Ayrıca böyle bir arkadaş bulamazsın Çünkü biz birine derdimizi anlatırken o hemen kendi derdini anlatır
Bazı insanlar kolaylıkla açılamazlar ya çekingendirler ya hayatlarında hiç dinlenilmemişler hep susturulmuşlardır ya da ciddi güven problemleri vardır. O yüzden dinleyici ve sessiz olan tarafı seçerler. Sanırım arkadaşınız da bunu tercih eden biri. Yadırgamayın ve üstüne gitmeyin sadece bu durumdan ona güzelce bahsedin ve biraz geri çekilip ondan adım görmeyi bekleyin. İtin direkt tavır koyun demiyorum yanında olduğunuzu hissetsin güven duysun bence her şey değişecektir. Art niyetli biri olmadığını düşünüyorum siz de ona göre hareket etmeye çalışabilirsiniz. Sorunuzu zaman zaman güncellerseniz sevinirim. Sevgiler...