Eşik beni ve ailemi sevmiyor sanırım?

Eşimle 10 aydır evliyiz severek evlendik. Benim ailem biraz otoriterdir ama çok iyi insanlardır. Bazen iyi ki benim ailem dediğim oluyor bazen çok kızıyorum. Eşimi de çok seviyorlar. Hatta eşime gelinim değil kızım derler. Öyle görüşlerler çünkü. Dedim ya bana hafif sert ve otoriterler diye. Ama ona bir şey demezler hep güler yüzlü hoşgörülüdürler. Annem sadece arada kaynanalık damarı tutar biraz sert konuşur ama sonradan düzelirler. Eşim buna alınır ben hep anlatıyorum annemin huyu bu düşünmeden konuşur görmezden gel falan diye. Çünkü seviyor biliyorum çünkü eşime kızsam hemen annem müdahale eder. Giderken eve sarılır öper eşimi. Ama bazen cidden abarttığı oluyor telefon açmaz küser kurar eşime. Ama annem herkese karşı böyle. Ben bile annemi yeni çözdüm. Bunları eşime anlatınca eşim anlamıyor benim de huyum bu o zaman diyor. Arefe gecesi annemlerde kalınmasını bayram namazına birlikte gidilsin istiyorlar biz gitmedik. Sabah geldiğimizde annemlere annem bize tavır yaptı. Sadece ona değil bana da. Hafif tartışma oldu. Babam uyanınca tekrar toparladı zaten gayet neşeli güleryüzlüydü. Sofrada anlattı bunu bu bir örf gelenektir. Babana sor o bile bunu söyleyecektir diye. Bu arada aileler arası iyidir. Yani gayet güzelce anlattı babam. Sonrasında bayramlaşıldi her şey tamam. Babası 5 gibi gidecekmiş ise ona yetişicez. Annem hadi kalkın gidin dedi gidiceğiniz yerlere dedi ben hemen kalkmadım erken diye. Planladığımız vakitten erkendi. Biraz durduk sonra o zaman annem bir kahve yap kızım içelim hep beraber dedi. Yaptı bu falan içtik biraz vakit geçmiş 20 dk falan biz çıktık. Baktım eşim sürat yapıyor. Herşeye kinleniyor bu. Yok annen niye böyle dedi. Yok babama yetişeceğimizi bildiği halde kahve istiyor bilerek. Dedim saçmalama kadın sohbet ederken iyi gitti diye istedi. Hâlbuki ben tarafsızımdır çünkü sabah anneme bende kızdım. Neyse kayınpederle de baya oturduk bu arada. Çıktık hala tripli. Sinemeya götürdüm yemek yiycez. Yemekte bana siz bu kadar erkekçi takılıyorsunuz da ben babamı göremezsem ve babama bir şey olursa kimseyi affetmem dedi. Lan dedim ne diyor bu kime bu düşmanlık neyiz biz bunun için. Evet ailem otoriter ama eşimin ailesi de öyle. Hatta kapanmasını istiyorlar ailemden baskı yap diyorlar ailen yapmıyor ailem de dindardir. Kendilerinin bileceği iş diyorlar. Biz sadece kızımıza yol gösteririz diyorlar o da danışirsak. Yani baya üzüldüm elim kolum bağlandı. Kime danışcam bilmiyorum. Ailemle konuşamam çok üzülürler. Eşimin ailesine sorsam şikayet gibi olucak. Gerçi kayinpeder ile nişanlılık zamanında baya yardımcı oluyordu. Hani işin içinden çıkamazsam falan. Bilmiyorum ama doldum taştım intihar bile düşünüyorum artık. Boşanmak istemiyorum çok seviyoruz birbirimizi. Ne yapmalıyım kayın pederim onu bildiği için ona mı danışsam?

Eşik beni ve ailemi sevmiyor sanırım?