Babam huzurumuzu kaçırıyor napabilirim?

Babamın psikolojik sorunları var. Kendisi dedemden çok kötü babalık görmüş ve psikolojik olarak etkilenmiş haliyle. Şimdi korkarım ki aynısı benim başıma geliyor. Küçüklüğümden beri çok sıkıntılar çektim. Çok huzursuz uyuduğum geceler oldu. Psikolojik haplar alıyor xanax gibi ve ben küçükken o hapları alkolle alırdı. Annem çok iyi bir anne bizi korumak için her türlü zorluğa göğüs gerdi. Ben küçükken çocuk aklıma annemle babamın ayrılmasını istemezdim annem ne kadar istese de. Şimdi çok pişmanım ama yapacak bir şey yok. Ayrıca şimdi ayrılsalar bile babam yalnız kalamaz. İyice depresyona girer ve kendine zarar verebilir ve bu da bizi üzer. Ne kadar bize psikolojik olarak sıkıntılar verse de onu seviyoruz. Ama eskiden alkol alınca bize saldırırdı ve evden kaçmak zorunda kalırdık. Ve şimdi eve her gelişinde tedirginiz acaba içer mi diye. Ben 18 yaşına geldim fakat utanıyorum kendimden ona karşı çıkamıyorum ve sessiz kalıyorum diye. Korkak birisiyim babama karşı küçüklüğümde bastırıldığımdan dolayı babam tarafından. Ablam olmasa çok büyük sıkıntılar çekerdik çünkü ablam babama karşı agresifleşip onu susturabiliyor. Babam az da olsa ona tolerans gösterebiliyor ve ablamın cesaretini çok takdir ediyorum benden on kat daha cesur. Ama aynı şeyi ben babama karşı yapamam çünkü bana muhtemelen saldırıdı. Napacağımı bilmiyorum babam çok agresif biri.

Babam huzurumuzu kaçırıyor napabilirim?