Ehliyet almak kolay mı?

yaş oldu 25 ama hala direksiyon başına bile oturmuş değilim, becerebilir miyim acaba diye düşünüyorum. Ehliyet almak kolay mı?
Merhabalar. 💃
Ehliyet almak Türkiye'de her genç insanın bir dönüm noktasıdır. Bu süreç hem heyecan verici hem de birazcık zorlayıcı olabilir. Bu konuda endişe duyanlar oldukça fazla diyebiliriz. Bugün sizlere ehliyet alma serüveninin püf noktalarını anlatacağım! İsterseniz hemen başlayalım. :)
Kurs sürecini tamamladıktan sonra, sınavlara hazırlık yapmak için bol bol pratik yapmanı öneririm. Özellikle trafik işaretlerini, yol kurallarını ve sürüş tekniklerini iyi öğrenmek önemlidir. Sınavlar hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilir, bu yüzden her ikisine de hazırlıklı olman önemlidir.
Kurs süreci boyunca hem teorik, hem de uygulamalı sınavı geçmen gerek. Bu sınavları başarıyla tamamladıktan sonra dosya ücretini de ödediğin zaman ehliyetini alabileceksin.
Şu an güncel olarak ehliyet almanın fiyatları şöyle;
Ehliyet almak zorlu bir süreç gibi görünebilir, ancak aslında işin içine biraz pratik ve motivasyon koyduğunda oldukça başarılı olabilirsiniz. Ehliyet almak için gerekli olan bilgileri öğrenmek ve sınavlara hazırlanmak zaman alabilir, ancak bu süreçte sabırlı olman ve kendine güvenmen önemlidir. Ehliyetle ilgili problem yaşayan herkesin asıl sorunu, kendine güvenmemesi ve endişe duyması diyebiliriz. Örneğin benim bir arkadaşım ehliyeti olmasına rağmen trafikten korktuğu için asla araba kullanamıyor.
Bazı insanlar için de sınavlar stresli olabilir, ancak sakin kalmak ve kendine olan inancını kaybetmemek gerek. Önemli olan, trafik kurallarını ve sürüş tekniklerini iyi öğrenmek ve bu bilgileri sınavda uygulayabilmektir. Kendine güven ve azimle, ehliyet alma sürecini kolaylıkla başarabilirsin.
Ehliyet sınavı için en önemli şeylerden biri hazırlık yapmaktır.
Ehliyet sınavı geçmek sadece bir hedef değil, aynı zamanda trafikte güvenli bir şekilde araç kullanabilmek için önemli bir adımdır. Ehliyetini aldıktan sonra, trafik kurallarına uymak ve dikkatli bir sürücü olmak da hayati önem taşır. Buna kesinlikle dikkat etmeliyiz. :)
Ayrıca Paralel Park Nasıl Yapılır? burada sınavın bir parçası olan paralel park hakkında da bilgiler var.
Sonuç olarak, ehliyet almak Türkiye'de belirli bir süreci gerektirse de, bu süreci keyifli bir şekilde atlatmak mümkündür. Ehliyet almak kolay mı diyenler için diyebileceklerim,
İnan bana, bu serüvende başarılı olman çok mümkün. <3 Sevgiler.
45 yaşındaki kadınların bile ehliyet aldığını gördüm, sen 25 yaşında bir erkek olarak hemen kendini yaşlandırdın helal.. ;)
pratik şansım yok müdür,işe giremedim daha ailede de araba yok;sorun orada zaten onlarda olaydı lise sonda alırdm :)
Pratiğe bağlı. Araban olduktan ve biraz sürdükten sonra kolayca kullanabilirsin. Rahat ol.
almak lazım araba di mi :/
maalesef ben de öyle düşünüorm
Koltuğa oturunca zaten kurs hocası şunu bunu yap diyor çok kafayı yorcak bir durum değil ayarlaman tek şey debriyaj gaz olayı onuda 3-5 kere stop ettirsin sınavdada zaten çok kısa bir mesafe sürdürüyorlar 1-2 dk zaten o kadar öğrenci sınava giriyor ki zaman kalmıyor. Aldıktan sonrada biraz pratik gerekebilir o kadar.
Ehliyet almak zor değil ama trafikte düzgün, güvenli araç sürmek zor. Arkadaşım ehliyetini aldıktan sonra güvenli araç kullanmadan hiçbir zaman ödün verme. Yoksa ehliyet almakta zor bir şey yok.
hızı sevmem fazla zaten,iş ararken artısı olsun diye istiyorum,bir de geçen sene arkadaşın arabasıyla kaza geçrdik tövbe yapmam hız
Cevap
9Cevap
Elbette ehliyet almanın da her iş gibi zorlukları mevcut ama elinizde gerekli para varsa yakınızda bir kursa başvurup ilk adımı atabilirsiniz. Zaten gereken teorik ve pratik bilgiyi size sunacaklardır.. Keyifli günler..
İlginiz olduğu sürece kolay elbette
Anlatımlara bakma sen, kendine güven alırsın, bende panik vardı, aldim. 2 senelik şoförüm. Annem 58 yaşında aldı ehliyet, hemde tek seferde😀ben bile direksiyonda ikincide gectim ahahah ve biran önce almaya bak gittikce hem pahalı oluyor hemde yeni yeni şeyler çıkarıyorlar
kolay olması kötü olan sürücü hocalığı yaptım eğitim veremiyoruz benzin zaman her şey sorun patron için. düz bir yol git gel imtihan orada diyor , yokuşta kalkma , engebeli arazi eğitimi yok , eski düzen trafikteyken müthişti , geçmişe mazide ya bir şeyin değeri olsun çabası olsun. rezillik sistem ,20 yıldır böyleyse kolay sonuç olarak;;otomatik vites. sal arabayı gitsin.
Bende hiç araba kullanmamıştım ehilyet alıncaya kadar.Ogün kullandım bir tur attık okadar.Yalnız belli başlı kurallara uygun şekilde arabayı çalıştırırsan pek zor değil.
bende ehliyet var bende kullanmayı bilmiyorum.nedeni arabaları pek sevmem.abim sağolsun zamanında beni iyice soguttu arabalardan.istedikten sonra öğrenmen an meselesi
kolay tabi yoldakileri görmüyomusun zaten 1 tur attırıp verıyolar ehliyeti al bulunsun pratikle öğrenirsin çok zor dei,l
araba da yok pratik işi zor,ama almak kolay diosun he mi
Bende direksiyon başına ehliyet alacağım zaman ilk kez oturmuştum...
Direksiyon sınavını verdim rahatça , sende yapabilirsin niye olmasın ki? yeter ki iste.
tabıkıde yapabılrısın ınan cok eglencelı araba surmek ve kolay evet baslarda bayag bır gergın oluyorsun ama gecıyor sonra en önemlı kural rahat olmak :))
Bence tamamen psikolojik. Çok zordu da neden trafik bu kadar kalabalık.
Bu sene dahada zorlaştırmışlardı die biliorum daha ileri zamanda dahada zorlaşıcak hatta bnde yeni aldım ztn ..
becerirsin tabii...neden beceremeyesin..herkes alıyor zor bşy değil ki...
bu yaşa kadar mağarada mı yaşadın oğlum 25 yaşındasın ve ehliyetin yok
13 yaşında kardeşim otobüs kullanmışlığı bile var o derce profesyonel
Aynı korkum vardı 25te ehliyeti aldım birkaç sene sonra araç alıp süre süre öğrendim. Şimdi araç kullanmak benim için su içmek kadar normal bir şey. Büyütecek bir şey değil merak etme
evet çok kolay çalış çalış çalış sorun olmaz
Bilmem daha ehliyet alma girişiminde bulunmadım
Bende bu panik varken aldıysam herkes alabilir :)
Yaşla alakası yok istedikten sonra olur herşey
bende kayır yaptıracaktım ama doldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevap