Merhabalar sevgili KS.. Paralel parkta benim hocam kelebek cama hizalamayı öğretmedi yani ben sağ ayna ile giriyorum
Nasıl yapılır paralel park dubalar da var ya.. Paralel park kuralları neler?

Merhabalar sevgili KS.. Paralel parkta benim hocam kelebek cama hizalamayı öğretmedi yani ben sağ ayna ile giriyorum
Nasıl yapılır paralel park dubalar da var ya.. Paralel park kuralları neler?
Günümüz araç sürücülerin en büyük sorunlarından birisi aracı park etmek olabilir. Özellikle ehliyet almak isteyenlerin de sorunsuz başarması gereken en önemli adımlardan birisi. Gelin hep beraber paralel park yöntemlerime bakalım. :)
Öncelikle paralel park dediğimiz zaman insanın gözü korkabilir ama asla buna gerek yok. Asla stres ve heyecan yapmaya da gerek yok çünkü birkaç pratik ile bunu çok kolay hale getirebiliriz.
Paralel park yapabilmek için kendi aracınızdan biraz daha büyük bir park yeri bulun. Dörtlüleri yakın, vitesi geriye alın ve yavaşça geri gelin. Geri gelirken de park yerine göre sola ya da sağa direksiyonu iyice kırın. Arka tekerleğin park yerine değmesine bir nevi kova kadar boşluk kaldığında tam tersine direksiyonu kırarak park edin. En son aracınızı düzeltmeniz yeterli.
L park alanları direksiyon sınavların ya da genel olarak park yerlerinde 2 adet L Park Alanı olarak ayrılır ancak her ikisine de giriş yapmanın tekniği aynıdır.
Paralel park için bu video da işinize yarayabilir.
https://www.youtube.com/embed/EQO3V3znIscSevgiler :)
Kelebek camı ön dubaya getirmen yeterli. Ön dubaya eşitledikten sona direksiyonu en sağa kır, arabayı geriye alıp ilerle. Yanaşırken toplayacağın yeri de tahmin edip en sola kırarak içeri rahat bir şekilde girersin. Hatchback arabalara en kolay yol, kelebek camına hizalamak. Aşağıdaki videoyu da izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/embed/RsBJykwrJI8Allah razı olsun cok tesekkur ederim, ilgilenip yazmıssın valla cok mutlu oldum
Ben teşekkür ederim, aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Sınavlarda kullanılan hatchback arabalar için en kolay yol bu. Sınavda ben de öyle yapmıştım.
Görüş
2Görüş
Kafanı karıştırma hocan nasil öğrettiyse oyle yap sınava saatler kala sürüş stilini değiştirmek buyuk risk olur. Geçtin mi merak ettim?
Sağ aynayla nasıl giriyorsun ya :D
Ya djxkmx yani kelebeğe gore hizalatma opretilmedi bana ilk 2 ön dubayı kol koyulan yere hızalıyoz
bana sınav demeyin ağlayasım geliyor
Ehliyet s* mı
ben bilmem ehliyet dosyasını yakmış biri olarak
Nasıl yani
3 kere direksiyon sınavına girdim bazı sebeplerden dolayı kaldım 4. hakkıma da girmedim
youtubetan izle paralel park yaz cikar
En İyi Görüşler