Merhabalar sevgili KS.. Paralel parkta benim hocam kelebek cama hizalamayı öğretmedi yani ben sağ ayna ile giriyorum
Nasıl yapılır paralel park dubalar da var ya.. Paralel park kuralları neler?
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Günümüz araç sürücülerin en büyük sorunlarından birisi aracı park etmek olabilir. Özellikle ehliyet almak isteyenlerin de sorunsuz başarması gereken en önemli adımlardan birisi. Gelin hep beraber paralel park yöntemlerime bakalım. :)
Paralel Park Nasıl Yapılır?
Öncelikle paralel park dediğimiz zaman insanın gözü korkabilir ama asla buna gerek yok. Asla stres ve heyecan yapmaya da gerek yok çünkü birkaç pratik ile bunu çok kolay hale getirebiliriz.
Paralel park yapabilmek için kendi aracınızdan biraz daha büyük bir park yeri bulun. Dörtlüleri yakın, vitesi geriye alın ve yavaşça geri gelin. Geri gelirken de park yerine göre sola ya da sağa direksiyonu iyice kırın. Arka tekerleğin park yerine değmesine bir nevi kova kadar boşluk kaldığında tam tersine direksiyonu kırarak park edin. En son aracınızı düzeltmeniz yeterli.
Paralel Park Etme Adımları Nelerdir?
- Öncelikle aracınız için park yeri seçin. Aracınıza orantı ile biraz büyük olması yeterli.
- Bulduğunuz park yerinin park yasağı olmamasına dikkat edin. Herhangi bir garaj, işyeri girişi ya da park yasağı olan bir yer olabilir.
- Dörtlülerini yakın ve geri gelmek için kendinizi konumlandırın.
- Park yerine manevra yapın. Herhangi birinden sizi yönlendirmesi için yardım da isteyebilirsiniz alışana kadar.
- Aracınızı geri vitese alın ve manevra yaptığınız şekilde ilerleyin. Aynalarınızdan da ne kadar yaklaştığınızı inceleyin. Arka koltuğun hizası diğer araçlarla hizaya geldiği zaman tam tersine manevra yapın.
- Hizanızı tamamladığınızda tam tersine manevrada geri gelmeye devam edin ve daha sonra ileri vitese takarak aracınızı düzeltin.
- Aracınızdan inince ön ve arkadaki arabaların arasındaki boşluğa dikkat edin. Araçlara çıkabilecek kadar mesafe bırakmak önemli.
Paralel Park Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Özellikle paralel park gibi tekniklerle araç park ederken asla stres yapmamak gereklidir. Altı üstü araba park ediyorum diye düşünün ve heyecan yapmayın.
- Trafiği aksatacağım diye panik yapmayın, insanlar 2 dakika bekleyebilir. Kimse araba sürerek ya da mükemmel park ederek doğmadı. Alışacaksınız.
- Aracınıza park sensörü taktırabilirsiniz. Yeni araçların çoğunda var ancak arabanızda yoksa da küçük bir paraya taktırmanız mümkün. Park yaparken, geri geri gelirken uyarı vermesi ile işiniz çok kolaylaşır.
- Park ettiğiniz noktalara dikkat edin. Garaj girişlerine, işyerinin malzeme indirme/yükleme yerlerine ya da park yasağı olan yerlere park etmeyin. Daha sonrasında olumsuz durumlarla ya da cezalarla karşılabilirsiniz.
- Arabanızı park edince inerek kontrollerinizi yapın. Diğer arabaların çıkışı için mesafe bırakılmış mı, çok dışarıda bırakılarak mı park edilmiş diye kontrol etmekten zarar gelmez.
- Paralel park ederken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, iki arabanın arasındaki boşluğu belirledikten sonra gözünüz dikiz aynasında ve ayağınız da frende olmalı. Hizanızı belirleyin ve manevra ile boşluğa girin. Arka lastiği öndeki araç tamponuna hizaladıktan sonra ters manevra ile giriş yapabilirsiniz.
L Park Teknikleri ve Tüyoları Nelerdir?
L park alanları direksiyon sınavların ya da genel olarak park yerlerinde 2 adet L Park Alanı olarak ayrılır ancak her ikisine de giriş yapmanın tekniği aynıdır.
- Park yerine yanaşın, hızınızı düşürün ve sağ sinyalinizi verin.
- Aracı geri vitese alın, sağ aynanızdan sağ arka tekerliği takip ederek yavaş yavaş düz geri gelin.
- Manevra yapacak hizayı aldığınız zaman direksiyonu en sağa çevirin ve aynadan yine kontrol ederek geri geri gelin.
- Manevranız tamamlandığında direksiyonu düz hale getirin ve park yerine yanaşarak parkı tamamlayın.
- Araçtan çıkıp nasıl park ettiğinizi kontrol ederek düzeltme yapabilirsiniz.
Paralel park için bu video da işinize yarayabilir.
https://www.youtube.com/embed/EQO3V3znIscSevgiler :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- a+1 yıl
Kelebek camı ön dubaya getirmen yeterli. Ön dubaya eşitledikten sona direksiyonu en sağa kır, arabayı geriye alıp ilerle. Yanaşırken toplayacağın yeri de tahmin edip en sola kırarak içeri rahat bir şekilde girersin. Hatchback arabalara en kolay yol, kelebek camına hizalamak. Aşağıdaki videoyu da izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/embed/RsBJykwrJI842 Yorumla- Soran+1 yıl
Allah razı olsun cok tesekkur ederim, ilgilenip yazmıssın valla cok mutlu oldum
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim, aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Sınavlarda kullanılan hatchback arabalar için en kolay yol bu. Sınavda ben de öyle yapmıştım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
Kafanı karıştırma hocan nasil öğrettiyse oyle yap sınava saatler kala sürüş stilini değiştirmek buyuk risk olur. Geçtin mi merak ettim?
01 YorumlaSağ aynayla nasıl giriyorsun ya :D
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya djxkmx yani kelebeğe gore hizalatma opretilmedi bana ilk 2 ön dubayı kol koyulan yere hızalıyoz
- +1 yıl
bana sınav demeyin ağlayasım geliyor
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ehliyet s* mı
- +1 yıl
ben bilmem ehliyet dosyasını yakmış biri olarak
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
3 kere direksiyon sınavına girdim bazı sebeplerden dolayı kaldım 4. hakkıma da girmedim
- +1 yıl
youtubetan izle paralel park yaz cikar
10 Yorumla - 1 yıl
Çok basit ya nasıl yapamıyorsunuz
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar