Eşimle ilk bayramımız olacak. İkimizin ailesi de bayramın 1. günü kahvaltıya çağırdı. Ben kendi aileme o kendi ailesine gitmek istiyor hatta bu yüzden kavga da ettik. İkimiz de kendi ailemize gitsek çok mu garip olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAblacım evliliğin mantığını mı anlamadınız? Bunun yüzünden bayram üzeri kavga mı edilir? Ya kura çekersiniz, ya bu bayram ilk sizinkilere gelecek bayram ilk eşinin ailesine gitmek üzere anlaşırsınız ya da aileleri size çağırır kombin yaparsınız. Ama rest çekmezsiniz yani. Böyle durumlarda kazanamazsın, her türlü ağzının tadı kaçar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Tabi ki garip olur. İki taraftan birisi alttan alsa birine gitseniz olmaz mıydı yani, çok mu zordu. Ne gerek vardı kavgaya.
Geleneksel olarak adetlerimizde 1. gün erkek evine gidilir, aslında kız tarafının aynı 1. gün davet etmesi işi karıştırmış, onlar büyükler olarak bunu düşünmeliydi, sizi bu duruma sokmamaları gerekirdi. Mesafe yakınsa aynı gün oradan da kız tarafına geçilir nedir yani kavga edecek bir konu değil, yazık yani musmutlu güpgüzel bir bayramı zehir etmeye değmez.
40 Yorumla
Kim yakınsa ona gidin bence ya da ayrı ayrı gidin ya şimdi siz ne tarafa giderseniz karşı tarafın yüzü düşecek ortamları germeye gerek yok ben şahsen ben erkek tarafıyım bana ilk gideceğiz diyen birini alttan alamam gitsem bile yüzüm gülmez gitmesem daha iyi yani
00 Yorumla
+1 yılSaçmalığa ergenliğe bak.. ne kadar düşüncesiz insanlarsınız ikimizde.. biriniz digerinden daha akıllı değil yani. Sabah kahvaltıya kocanın ailesine gidin, öğlen ya da akşam yemeğini de senin ailene gidin bunu düşünüp teklif etmek uygulamak çok mu zordu?
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
168
Cevap
113Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAilece ramazan da ve bayramlarda hep ilk önce babaannemlere giderdik. Ve annemde hiç itiraz etmezdi. Ayrıca annenannem ve dedemde böyle günlerde ilk önce erkeğin tarafına gidileceğini söylerdi. Yani bu yaşıma kadar hep ilk önce erkeğin tarafına gidildiğini ailemden gördüm.
1628 Yorumla- +1 yıl
Çok gerici ataerkil ve Cinsiyetçi bir düşünce. Sizede oturtmuşlar.
- +1 yıl
@GizliÜye-88738 ataerkil bir toplumuz bu gerici olmak değil , değerlere bağlı kalmaktır … değerler oturtulmaz benimsenir.. gerici olmaya gelirsek onu açıklamama gerek yok herhalde 🫢😉
- +1 yıl
Sizler kadın olmuş olsaydınız Benim vereceğim tepkinin benzerini verirdiniz. Bizim ülkemizde erkek aileyi koruyucu değil Kadına Sözünü geçiren olarak algılanıyor. Tamamen bir ego meselesi. Kadının ailesine gitse erkekliğine zeval gelmiş gibi davranıyorlar.
- +1 yıl
@GizliÜye-88738 hı hı
- +1 yıl
Anlatmaya çalıyorum bir şeyleri sizi de dinliyorum ama hı hı diyen birine bir şey anlatılmaz zaten
- +1 yıl
@GizliÜye-88738 sende haklısın
- +1 yıl
@gizliüye-88738 sizin gibi dusunen kadinlarin yuvaları kolay yikiliyor. Cunku ustun olma cabasi yüzünden elinizle ego savasindsn yıkıyorsunuz evlilik dedigibiz sey biri bagiriyosa digerinin durmasi gereken bir muesese yani cinsiyetci falan yaklasilmasi mesele degil. Devam edin bu ego savaslarina.
- +1 yıl
@GizliÜye-88738 Bizim ailemizde önce erkeğin ailesine gidilir bu demek değil ki onlar benim aileme bana değer vermiyor. Bu örf adet geleneklerimiz olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum bu bizim gerici olduğumuz anlamına gelmiyor kahvaltıdan sonra o gün içerisinde benim ailemi ziyaret ederiz cinsiyetçilikle alakası yok
- +1 yıl
Ya şu ergen israfa ne laf anlatıyorsunuz, böyle andavallara göre ilk önce babana sarılsan cinsiyetcilik yapmış oluyosun okdr asalakkk bi topluluk bunlar. Sabaha kdr anlatsan anlamaz çünkü beyni ters çalışıyo, yani sen ilk önce eşinin ailesine gidip sonra kendi ailenin evine gidince cinsiyetçi olmuş oluyosun ahahah mantığa bakar mısın Allah aşkına. Tam tersini yaparsan da cinsiyetçi olmuyosun, sosyal medyadan iki üç kelime ezberlemişler her yere aynı yorumları yapıyolar dangalaklarr.
- +1 yıl
@Merve433 Sizi temin ederim yıllarca bu gelenek görenek bu şekilde ilerledi ve hiçbir sorun tartışma vs vs olmadı da şimdi niye bu sorunlar baş göstermeye başladı? emin olun toplumumuzu bozdular kısmende olsa asimile edilmeye başlandık, toplumu yozlaştırıyorlar, işte bu yüzden bu sorunlar hiç bitmeyecek
- +1 yıl
@Dağlı9316 Toplum bozulmadı sadece kadınlar artık bir şeyleri sorgulamaya başladılar susup oturtmadıkları için bu sizin işinize gelmiyor tabiki. Bir tutturmuşsunuz gelenek görenek diye ben ataerkil düzenin uydurduğu adına de gelenek görenek dediği zırvalıklara uymak zorunda değilim. Kendine saygısı olan hiç bir kadın kabul etmemeli zaten.
- +1 yıl
Valla ben bu çomarlara laf anlatmaktan yoruldum Umrumda da değil. Böyleleri Cehaleti gelenek adı altına sıkıştırmaya bayılıyorlar. Kırmızı kuşağından tut her şey
- +1 yıl
@GizliÜye-88738 somut olarak her türlü eşit haklara sahibiz hanımefendi fakat soyut olarak bir tık eşit değiliz üzgünüm ama öyle ve bunu ben söylemiyorum araştırabilirsiniz. kabul edin veya etmeyin erkek kadına göre bir adım önde olması gerekir ki ailesine yön verebilsin "baba" tanımını kastediyorum
- +1 yıl
Aynen iyi ki sizin gibi kadınlar var da, m. all olanlarla zeki olanları ayırt ediyoruz. Andavallara örnek sizsiniz çünkü 😂😂
- +1 yıl
Sondaki arkadaş neden kendini hakaret haricinde açıklayamıyor ve kuduruyor.
- +1 yıl
Aynen aynen 2 ezme ergen feminazi kudurttu beni 😂 dünyanın en israf kitlesi yemin ederim, siz bugün ilk önce annenizin elini öperek ataerkil toplumu yıkıp güçlü kadın olmuşsunuzdur kesin ahahah ulan ya 😂😂
- +1 yıl
Feministlik adı altında şu takındığınız tavır sizi anca dibe çeker benim kendime gayet saygım var sadece bazı şeylerin bilincindeyim eğer gücünüz yetiyorsa olan düzeni değiştirinde görelim. Hiçbir şey yapamazsınız anca böyle boş boş çocuk gibi millete laf anlatmaya çalışarak ben şöyle özgürüm ben böyle idealistim diye diye yırtınır anca kendinizi yorarsınız. Hayır yani ne var önce eşinizin ailesini ziyaret etseniz ne olmuş ben anlamıyorum o senin eşin ailen evet ailesi de ailen sayılır siz şimdiden sen, ben yaparsanız olmaz huzur bulamazsınız biz böyle ailede büyüdük annelerimizde de böyle gördük bu düzeni kabul ettik benimsedik diye ne özgürlüğümüz ne cinsiyetçiliğimiz hepsi yerinde duruyor merak etmeyin gayette kendimize saygımız var. Bu kadar kötü bir şey mi geleneklerimize bağlı kalmak, başında kocanın babanın olması sahip çıkması? Şimdi dersiniz ki benim sahip çıkılmaya ihtiyacım yok tabiki o anlamda yok ama bu kötü bir şey değil ki sizin aksine eşinizle beraber daha güçlü hissedip mutlu huzurlu ve güvende hissetmeniz gerekiyor. Bunda ne var bu kadar "zorunda değilim" diyip çıkıyorsunuz ama böyle aile olunmaz ki sizi benimsemezler ona kalırsa kimse kimseye ne mecbur ne zorunda ama öyle olmuyor işte hayatın düzeni devam ettirebilmesi için idare etmek alttan almak gerekiyor bu kadar katı olmayın 🌸
- +1 yıl
- +1 yıl
@1234567yemezler Feministlik eşit haklara sahip olmak istemektir ve bizim eşitlik istemek en doğal hakkımız. Ben gelenek görenek diye hiç bir şeyi sorgulamadan kabul edememem. Benden önceki yaşayan insanların koyduğu kurallar beni alakadar etmez. Ben kendi doğrularım neyse ona göre yaşarım. Aile olmak demek birlikte yürümek demektir. Erkeğin önde kadının arkada yürüdüğü bir aileyi ben kabul etmiyorum. Benim gibi düşünen biraz olsun aklı çalışan insanlar mutlaka vardır zamanı gelince o kişi ile aile kurarım.
- +1 yıl
Hayat kısa her şeyi o kadar sorgulamak yormaz mı? Benim savunduğum şeyin sonu huzur, mutluluk seninkinin sonu muhtemel geçimsiz evlilikle sonlanacak olan yazık olacak bir evlilik.. ki İnşallah öyle olmaz dediğin gibi birine denk gelirsin çok mutlu olursun o ayrı konu. Bu demek değil ki biz koyun sürüsü gibi her şeyi koşulsuz şartsız kabul ediyoruz benim savunduğum şeyler masum ve zararsız eşinin, babanın aileye yön vermesinin sana ne gibi zararı olabilir aksine mutluluğu olur güveni olur. Sana şiddet uygulamadığı, aldatmadığı, ailene kötü davranmadığı, saygı gösterdiği sürece ne var onun bir adım önde olmasında ne var yani.. mutlu olsun onun mutluluğu seni de mutlu etmez mi? Sen mutlu olursan daha doğrusu mutluluk insanın içindedir o içinde ki mutluluğu yaşamayı becerebilirsen (ki bu kafayla zor) herkes mutlu olur, olursa çocukların mutlu olur, evliliğin mutlu olur sen mutlu olursan onlar mutlu olur kendi ailende dahil anladın mı nesiller boyu süren ilişkilerin temeli saygı, sevgidir bu bizim toplumumuzda atadan geliyor farkındaysan soyda babadan atadan geliyor siz şimdi bu kurulu düzeni bozup o kurmak istediğiniz saygıdan uzak düzenden bozma günümüz popülaritesinde ısrarcı olmaya devam ederseniz sonu üzülerek söylüyorum ki sinir stres başka bir şey değil neden böyle çünkü saygı yok temeli saygı olmayan şeyler de genelde uzun sürmüyor bu kadar basit. Bunu da neden savunuyorum söyleyim çünkü mutluyum kendime saygım var zaten kendime saygım var ki diklenmek bunlarla uğraşmak yerine bazı şeyleri kabul ederek hem de mantıklı bularak devam ediyorum sizlere de tavsiye ederim : ) ve bunu annelerimiz de yapmış ondan öncekilerde yapmış ondan öncekilerde ahahha yani siz ağlamaya devam.. İstediğiniz düzen bir sonraki milenyumda anca oturur onu da bizler görmeyiz zaten görmekte istemeyiz dünyanın çivisi çıkmış olur
- +1 yıl
@1234567yemezler Senin fikirlerine ve kararlarına saygı duyuyorum ama maalesef o dediğin şeyler benim karakterimde yok. Eğer senin dediğin gibi davranırsam ben ben olmaktan çıkarım. Ayrıca senin savunduğun bu eril sistem yüzünden erkekler kendilerini kadınların sahibi olarak görüyor bunun sonucunda da kadınlar psikolojik ve fiziksel şiddet görüyor.
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılNeden yarış yapıyorsunuz ne önemi var, sonuçta günün sonunda yine de gideceksin ikisine de.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiraya koyun. Biz öyle yapıyoruz. Gecen sene ilk eşimin ailesine gitmistik. Şimdi ilk bizimkilere gidecegiz. Biz sene sene yapıyoruz. Bir sene boyunca Ramazan ve kurban bayraminda ilk benimkilere gidiyoruz mesela. Diger sene ilk esiminkilere gidiyoruz. Bayram bayramda yapılabilir. Ramazanda ilk kizn ailesine kurbanda erkegin ailesine. Diger sene de tam tersi seklinde. Aslinda sirasi onemli de degil esime gore.
Eşim istersen ilk sizinkilere gidelim demisti. Ama haksizlik olmasini istemedim hemde onun ailesi geline bak bizim oğlanı aldi ilk hep kendi ailesine götürüyor diye dusunmesinler diye siraya koymak daha iyi. Belki boyle seyler düşünmezler de yine de el kızı olunca malum bizim milletin insani illaki bir seyler düşünüyorlar. Yoksa bir erkek olarak esim bunu sorun eden biri degil. farketmez birine sabah birine aksam gideriz ama ilk gitme gibi istegin varsa sizinkilere gidelim demisti.
Bende siraya koydum işte adaletli olsun diye. Yorumlarda da şaşırdım ilk erkegin evine gidilir falan diye. Kimsenin kimseden, kimsenin ailesinin kimseden üstünlüğü yok. Kız tarafı sirf kız diye ilk gidilmez gibi saçma dusunceler gerçekten akil kari degil. Isterse adet, gelenek gorenek olsun. Her gelenegimiz cok mu duzgun sanki.
Dedigim gibi şu erkektir onun ailesi ustundur, sen gelinsin kizsin sacmaliklarini birakin. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok ve duzgun anlayisa sahip kisiler yaninizda olsun, boyle ailelerle beraber olun. Cok takilacak ve rest haline getirilecek bir mevzu degil. Ama surekli bir tarafa ilk gitmekte dogru degil. Diger tarafin ailesi keske bu bayram ilk bize gelseler, kapiyi ilk kizim/oglum çalsa diye dusunebilirler. Her iki aileye de bu firsati vermek lazim. Siraya koymak hem aileler icin, hem ciftler icin daha iyi oluyor.
40 YorumlaBiz de öyle kavga ediyorduk sonra dediğiniz gibi ayrı ayrı gitmeye başladık ve çok güzel oldu. Madem öyle dedik tatillere de ayrı ayrı çıkmaya başladık ve baktık her şey çok güzel gitmeye başladı. Evlilik çok güzel bir şeydi. Apartmanda en üst kat boşalınca ben oraya taşındım aman efendim ayrı evlerde oturmaya başlayınca daha bir mutlu olmaya başladık ama küçük bir sorun vardı en son posta kutularımızı da birbirinden ayırınca keyfimize diyecek kalmadı. Evli olmak çok güzel bir şey, karımla çok mutluyuz.
41 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Ne alaka gitmeniz mi gerekiyor? Biz hiçbir bayram gitmiyoruz kendi evimizde yapıyoruz. Bizde mi bir gariplik var anlamadım. Sabahın erken vakti ne gerek var gitmeye.
Neyin kavgasını ettiniz merak ettim. Madem bayram kahvaltısında birbirinize yetemiyosunuz herkes kendi ailesine gitsin de rahat etsin. Yahu zaten bayramlaşmaya gitmeyecek misiniz? Sabah başbaşa kahvaltınızı edin sonra çıkın. Birinde öğle veya akşam yemeği yersiniz diğerinde çay veya kahve içersiniz. Önemli olan zaten bayramlaşmak sohbet muhabbet. Klasik türk alışkanlıkları ve aile beklentileri. Bunlara fırsat vermeyin.
30 YorumlaMerhaba 🌺
Elbette kendi ailenize tek gitmeniz garip olur. Orta yolu bulup kahvaltıyı kendi evinizde yapıp sonra da aile, akraba ziyareti yaparsınız. Hanginizin ailesi daha yakında ilk ona gidersiniz. Genellikle bazı erkekler öncelikleri hep kendi aileleri olduğu için, ilk kendi ailesine gitmek isteyecektir. Bu sizin aranızda bir sorun olacaksa, anlaşın konuşun. Bu bayram ilk bizimkilere gideriz, bir dahaki bayrama da sizinkilere gideriz. Sırf aileler yüzüne birbirinizi kırmaya, üzmeye değmez.12 Yorumla- +1 yıl
Tecrübe konuşuyor 👍👏👏👏
+1 yılEvliliğin ilk yılı bi de ayri ayrı gitmeniz çok sacma ve her iki aileyede ayip olur
Sabah birine kahvaltıya gidin diğerine aksam yemeğe gidin
Ataerkil toplumuz kabul edelim sabah kocanin tarafina gidersinz aksam da kendi ailene
Sira olayını çok abartmamak gerek
Bayram nesedir huzurdur tatlıdır
Huzurunuzu kaçırtmayın 🙃30 Yorumla
+1 yılBizim ailemizde önce erkeğin ailesine gidilir bu demek değil ki onlar benim aileme bana değer vermiyor. Bu örf adet geleneklerimiz olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum bu bizim gerici olduğumuz anlamına gelmiyor kahvaltıdan sonra o gün içerisinde benim ailemi ziyaret ederiz
33 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏 : )
Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Esinin gonlunu yapıp once otaya gitsen ne kaybedeceksin? Ben anlamiyorum bu neyin egosu. Yuvan huzurlu olur iste o istiyosa sende istiyosan bi adim geri at. Boyle sacma sapan seyler yüzünden huzurunu kacirmaya degermi ya. Biraz yuvanizin kiymetini bilin.
21 Yorumla
+1 yılEğer örf ve adetlerimize değer veriyorsanız ilk bayram Erkek tarafının evine gidilir. Lakin dinimiz neyi emreder diyorsanız o zaman da kız tarafı. İslamiyet erkeğin kadına verdiği değeri ve onu yüceltmesine değer verir. Ben sizin yeriniz de olsam her iki aileyi de ortak bir yerde kahvaltıya davet ederim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman evlendiniz bilmiyorum ama zaten Ramazan ve Kurban bayramı arası 2 ay, birinde birinde yapın birinde birinde diye ayarlasanız da sıkıntı yaşamasanız ya. Neyse evler yakınsa ikisinde de kahvaltı yapın 1 saat birinde 1 saat birinde veya yarım saat. Doysanız da zorlayın.
11 Yorumla- +1 yıl
Ee sonuç ne oldu? Ne yaptınız?
+1 yılNe çirkef kadınsın be. Erkeğe düşen paylar var kadına düşen paylar var. Anayasaya ve dine göre kaldı ki dünyadaki bütün ülkelerin kanunlarına göre erkek kadını korumak kadına bakmak zorunda ama kadının böyle bi zorunluluğu yok. E erkek sana bakıyorsa sen erkeğin gücü altına girdiysen onun soyadını aldıysan onun soyuna girmişsin ben hiç damdan düşer gibi kocası varken ilk Gün kendi annesine giden gelin görmedim. Erkek misin kadın mısın bir karar ver
10 Yorumla
+1 yılBizde genelde erkek tarafına gidilir önce.
Bu pekde kafaya takılacak bir şey değil. Birisine kahvaltıya birisine akşam yemeğine gidin ne fark eder sonuçta ikisini de ziyaret ediyorsunuz.
Çocukca gelebilir ama yazı tura atın kim kazanırsa onun kine zosmxpwmzos10 YorumlaYakışanı önce erkeğin ailesine gidilir sonra kadının ailesine gidilir çünkü sen gelin gelmişsin bunun başka cazı cuzu yok boşuna şöyle böyle demeye gerek yok yani eğer ailende gerçekten esaslı bir aile ise kızın önce kaynananın kayın babanın yanına gitmen gerekir demeli
112 Yorumla- +1 yıl
Ben yurt dışında doğup büyüdüm orada kimse böyle tartışma böyle çıkarmıyor. Örf ve adetlerimiz kutsaldır
- +1 yıl
@tblrsa ozaman hiç evlenme bu kafayla fazla yürümez zaten
- +1 yıl
Her bokuda değiştirmek lazım degil, bu modernlik değil
- +1 yıl
@tblrsa olmaz zaten merak etme
- +1 yıl
Yav tuhaf tuhaf konuşmayın öyle bir şey diyen yok ama bunun uygunu bu adabı usulü bu ama siz yeni yetmeler bilmez aklınız 5 karış havada olduğunuz için kendinizden başka birşeyi düşünmediğiniz için SANA BİRŞEY SÖYLEYİM Mİ Bİ KIZ GELİN GİTTİĞİ EVİ AİLEYİ BENİMSEMİYOSA BÖYLE SORUNLAR ÇIKAR İŞTE Kİ SORDUĞUNA GÖRE ÇIKMIŞTA 😉
+1 yılEvli değilim ama ailemden gördüğüm gelenek örf adetlere göre önce erkeğin sonra kadının ailesine bayram ziyaretine gidilir. Yıllardır bayramın 1. günü önce babaannemlere sonra anneannemlere gitmişizdir ben evlenirsem de bunu devam ettiririm herhangi bir sorun etmem. Bana göre bu konu kavga boyutuna gelecek bir mevzu değil ama yine de siz bilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılCidden böyle minik bir şey için kavga mı edilir bu evlilik nasıl ayakta kalıyor merak ettim taş kağıt makas oynayın kazananın ailesine gidin ilk sonra seneye diğerininkine gidersiniz öyle öyle gider işte bu kadar mı anlayışsız ve bencilsiniz evlendiğiniz halde
00 Yorumla
+1 yılİkinizinde ayrı ayrı gitmeniz elbette çok garip ve aileleriniz için çok kırıcı olur, en doğru hareket bayram kahvaltısı işini sıraya koymanız, bir bayram birinizin ailesine diğer bayram diğerinizin ailesine gitmeniz çok daha mantıklı. Bu durumu ailelerinize ifade ettiğinizde anlayışla karşılayacaklarını umuyorum
00 YorumlaMantıksız bir kavga sebebi evlenip yuva kurmuşsunuz artık aileyle bile o kadar sık görüşülmez herkesin bir sınırı olur zaten önce birine sonra diğerine gidilebilir iki aile bir araya getirilip kahvaltı yapılabilir ister siz davet edersiniz ister biryere götürürsünüz kimse kimsenin ailesine gitmek zorundada değil aramasıda yeterli sen nasil kendi ailene gitmek istiyosan oda öyle böyle saçma sebepleride kavga konusu yapıp bayram gününü birbirinize zehir etmeyin alttan alıp tamam bu yıl ilk sizinkilere gidelim gelecek yılda ilk benim aileme gideriz de diyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılKlasik Türk toplumu sorunlarından.
Kimin ailesi yol üzerinde ve daha yakınsa ona gidilsin daha sonra da diğer aile ziyaret edilsin.
Veya ailelerden hangisi hangi saatlerde uygun ise sıralama buna göre yapılsın.
Ya da yazı tura atılsın hiç önemi yok. Ama burada kriter ayrılacak zaman olmalı. Hangi tarafa önce gidilirse gidilsin diğer tarafa da eşit süre ayrılması gerekir.00 YorumlaEvet oyle cok garip olur ve boyle kavgalar hala kaldi mi? En yakinda kim varsa once ona gidin niye bayrami kavgayla kendinize zehir ediyorsunuz? Anne babalariniz kavga ettiginizi bilse eminin ikimize de gelmeyin tatile cikin yeter ki huzurumuz kacmasin derdi.
00 Yorumla
+1 yılBizim toplumumuzda ilk olarak erkeğin ailesine gidilir. Bu çoğunluk olarak böyledir. Bu konu da senin anlayışlı olman gerekiyor. Ama ben böyle bir şeyi kabul etmem diyorsan da eşinle konuşursunuz bir bayram senin ailene bir bayramda eşinin ailesine gidersiniz. bu konu da Bayram günü sıkıntı çıkarmaya gerek var mı diye düşünüyorum. Yok bence. Diyorsun ki ilk bayramımız, Zamanla bundan daha büyük sorunlarınız olacak emin ol. Bunun üstesinden gelemiyorsanız bu evliliğin geleceği sıkıntı...
00 Yorumlahanımefendi inanın böyle bir tartışma ya hiç gerek yok çok saçma olmuş kavganız orta yolu şöyle bulabilirsiniz bugün sen eşinin sözünü dinlersin başka birgünde oda senin sözünü dinler yani bunun için kalp kırmaya gerek yok üzmeyin birbirinizi üstünlük kurmaya çalışmayın mantıkla bakın herşeye evlilik birçok şeyi hoş görmeyle devamlılık gösterir tabiki olacak ise sabahtan ilk eşinin ailesine gidin akşam üstüde kendi ailenize gidin ne olacak ki 😉 şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum 👋😊
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce erkek tarafına gidilir adetlere göre. İkiniz ayrı ayrı gitmeside aile içinde huzursuzluk sebebi. Damat niye gelmedi gelin niye gelmedi. Hoş şeyler değil bunlar. Kahvaltıya birine yemeğe birine gidin. Hangisi daha yakınsa önce ona gidin
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılyav ilk günü ikisinede gidin kahvaltıyı kendi ailen ile öğlen yemeğinide onun ailesi ile yapın olmadı ilk gün kendi ailene ikinci gün onun ailesine gidin ha ilk ha son gün ne farkeder bayram bayram işte birisine gidin
eig verirsen sevinirim
00 YorumlaHerkes kendi ailesine gtmek istese de önce yakn olanın yanına size en yakn kmse onun daha sonra diğerinin ya da aile buyug kmde varsa diğerinde yoksa öyle yapın kavga edilck bsi yok bunda nedn kavga ediliyor hep bu konuda anlamiyorm
10 Yorumla
+1 yılYazı tura atın djfj
Ne farkeder yahu ilk gün ikisine de gidersiniz yakınlarsa. Bir taraf uzaksa, önce yakın olana kahvaltıya gidin, sonra diğerine. Çok büyük bir sorun haline getirmeye gerek yok ki. Bir sene birine önce gidin, diğer sene diğerine.10 Yorumla
+1 yılİlk eşinin ailesine gitmek mantıklı böylece orada fazla oturmazsınız daha annemlere de gidilecek diyip erkenden kalkarsınız günün geri kalanını kendi annenlerde geçirmiş olursun. Biraz aklını çalıştır bunun için kavga etme.
10 Yorumla
+1 yılYakın olan hangisi ama önce eşinin tarafına gitmelisin uzak değilse bundan tartışılır mi ne olacak kahvaltıya gidin akşam yemeğine de annenin yanına git bunlar asılır şeyler keşke sorunlar bunlar olsa..
10 YorumlaBence siz iki tarafada gitmeyin…
Bu bayram da değişiklik yapın ailelerinizi siz kahvaltıya davet edin🥰 kalabalık bir kahvaltı sofrasına oturun miss gibi…20 Yorumla
+1 yılbizim burada once erkek tarafina gidiliyo 2. bayan tarafina gidiliyo bunun icin kavga etmeye gerek yok bence birine kahvaltiya gidin birine de aksam yemegine gidin yakinsa ikisi de
20 Yorumla
+1 yılSebep neden kavga ediyorsunuz bunun için kavga etmeye değer mi
İlk önce erkek tarafına gidilir beraber ikiniz önce oraya gidin sonrada senin tarafına yine ikiniz beraber gidersiniz bunun için birbirinizi kırmayın şu mübarek günde00 YorumlaSabah kahvaltıya eşinin ailesine gidin ordan çıkınca senin ailene gidin hem daha fazla kalmış olursunuz akşam yemeğine de kalın onu da orada yiyin gelin bu sorun edilecek bir şey değil ki anlaşmanız gerek
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evet garip olur önce hangi taraf çağırdıysa oraya gitmeniz uygun olur. İkinci taraf çağırınca direk söylemeniz lazımdı önce diğerleri çağırdı diye. Aslında daha önce evlenmiş olsaydınız ramazan bayramımda birine kurban da diğerine giderdiniz.
00 Yorumla
+1 yılBu kadar basit bir şey için kavga etmek sağlıklı değil. Yazı tura atın ve kiminkine gideceğiniz belli olsun ya da Ramazan Bayramında ilk kimin ailesine gidildi ise bu bayramda diğer aileye gidilsin.
00 YorumlaBi arkadaşım bunu; Ramazan’da eşinin, kurbanda da kendi ailesinin evine giderek çözdü. Ayrı ayrı giderseniz ayıp olur dedikodu çıkar. En iyisi işk gün ikiniz de gitmeyin işim var deyip. 2. Gün sırayla gidersiniz en yakın kimse
00 YorumlaÇok gereksiz bir tartışma gerçekten, bayramın tadını cıkarmak varken nedir bu ic savas anlamıyorum. Konuma göre hangisi yakınsa ilk ona gidin sonra diğerine ne olucak yani. İlla kahvaltıysa konu bi gün orada ikinci gün digerinde edin. Amac saygı göstermekse sıranın önemi yok bence.
12 YorumlaOf saçmalamayın ya bune zıtlık ilk gün erkek tarafına 2. Gün kız tarafına gidilir.
10 YorumlaNormalde geleneklerimize göre ilk erkeğin ailesine gidilir, sonra kız ailesine. Geleneklere bağlı biri değilsen yakınlığı göre gidin ki bahaneniz olsun mesafe.🙂
00 YorumlaEvde yiyince ölmezsiniz daha sonra tek tek gidersiniz bunun için tartışılır mı ya gidin barışın bakayım aa bayram günü hiçç olmaz git bir gönlünü al oda yumuşayacaktır zaten hadi kendinize iyi bakın üzmeyin birbirinizi zaman akıp gidiyor zaten, bu kadar kıymetli birşeyi (zamanı) tartışmayla falan geçirmeyin.
00 YorumlaBen olsam kahvaltiya esimin ailesine giderim aksam yemegine de kendi ailemize gideriz. Aksam yemegi oldugu icin asil kendi ailenle vakit gecirmis olacaksin zaten. Niye bosuna kavga ediyorusnuz
00 Yorumlagarip ne kelime. sizi kavga etmiş ve ayrılıp potasına girmiş gibi görürler her iki ailede. genelde erkek tarafına gidilir ama kadın biraz trip yaparsa kız tarafınıda gidilebilir. ama asla ve alsa ayrı ayrı gidilmez. hiç birine gitmesiniz bile daha az tepki alırsınız.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ilk kim bu konuyu açıp aileme gidelim dediyse, onun dediğini yapın. Diğer aileye de öğlen yemeğine geleceğinizi söyleyin. Diğer bayram da tam tersini yapın.
00 YorumlaGörgüyle, saygıyla, değerle ne alakası var önce erkeğin ailesine gitmenin? Kadın memleketini bırakıp kalkıp adamın memleketine gidiyor, soy adını alıyor erkeğin, çocuk doğuruyor, her türlü erkekten daha fazla emek ve fedakarlık gösteriyor, zahmet edilsin de önce kızını veren o ailenin eli öpülsün.
15 Yorumla- +1 yıl
Erkek de evlenirken dünyanın masrafını yapar ama :D
- +1 yıl
Erkekler kadar yapıyor mu? Tabii her oto boka adeten diyip damadı soyan kız tarafı para verecek. İnandım csfsfsfs
- +1 yıl
Paraya tapan, güç olarak gören kadınlar canım benim:d doğruları diyince paragöz olurum csfsfs
+1 yılBayram kavga etmek için değildir.
Sen nasıl aileni ziyaretmek istiyorsan oda istiyor.
Sabah kahvaltıya onun ailesine öğlen de senin ailene gitseniz bu problem çözülmez mi?
Arada mesafe varsa da bu bayram ilk onun ailesine ertesi gün de senin ailene gidin.
Başka bir bayramda da tam tersini yaparsınız.
Biraz saygılı olun birbirinize, evlisiniz çocuk değil!
İyi Bayramlar 💜00 Yorumla
+1 yılBana sorarsan eşinin ailesine gidin hem eşin mutlu olsun hem de gelin gitmişsin ilk bayram onlarda edin kahvaltıyı hem bayram daha uzun 2. Gün de senin ailene gidin. Bir sonraki bayramda da ilk senin ailene gidersiniz böyle şeyler için kalbiniz kırılmasın bence❤️ Hem öyle ayrı gayrı olmaz siz bir aile oldunuz artık oturun güzelce konuşun 🥰🌿
00 YorumlaNe fark eder ki senin ailen onun ailesi hiç fark etmez. Birinden başlayın gidin işte, kahvaltı sonrası diğer aileye kalkıp gidersiniz. Her bayramda da bunu sorun etmeyin bence.
00 Yorumla
+1 yılYa birine kahvaltıya birine öğle yemeğine ya da akşam yemeğine gidin ne var bunda kavga edecek ya. Ablacım nasıl evlendiniz ki siz bu kadar basit şeylerden kavga ediyorsunuz yapmayın lütfen
00 Yorumla
+1 yılGenelde hangi tarafın ailesi erken kahvaltı yapıyorsa ona gidin 1,2 saat kalın diğerine gidin ya da birine sabah kahvaltısına diğerine akşam yemeğine gidin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı. Yaş olarak bakın olaya kimin ailesi büyükse önce ona gidin kahvaltıyı orada yapın sonra öbür tarafa geçip akşam yemeğini yersiniz ayrı gitmeniz daha büyük sorun oluşturur
00 YorumlaBirine kahvaltıya birine aksam yemeğine gidin bir şey olmaz. Benim kuzenim bayram sabahları ailesinin evine giderdi kocasi da kendi ailesine giderdi sonra hep beraber ya kadının ailesinin evine ya da erkegin ailesinin evine giderlerdi cay kahve vs için gayette güzel
00 YorumlaDostum bu kadar kasmaya ne gerek var ki, lafı sözü düşünmeyin, siz onların evladisiniz, herkes kendi ailesine gitsin 1 2 günden ne olur herkes takılsın kafasına göre büyütecek bişey bunda 💁🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvinizde oturup ilk kahvaltinizi başbaşa yapsanız olmazmi
30 Yorumla
+1 yılBence sen onun ailesine, o da senin ailene gitsin. Öğleden sonra da kumda oynarsınız
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBayramlarda önce erkeğin evine ziyarete gidilir. Evet ben de iğreniyorum bu ataerkil ve cinsiyetçi gelenekten, fakat yapacak bir şey yok. Orta yolu bulamıyorsanız en azından bunu dikkate alabilirsiniz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKavga ettiğiniz hemen belli olur.
Kimin tarafı daha güzel kahvaltı hazırlıyorsa once oraya gidin.
10 Yorumla
+1 yılEşinin ailesine git, kahvaltı yapın. Etleri alıp akşamına anana git mangal yapın. Daha güzel😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yok artık, kahvaltıyı evde yapın önce size sonra onun ailesine Gidersiniz.
Bu yüzden de kavga çıkmaz umarım.10 Yorumla
+1 yılYa niye kavga ediyosunuz bunun için hangi ev yakınsa önce ona gidilir sonra diğerine gidilir birine kahvaltıya birine öğle yemeğine git nolcak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkim önce çağırdiysa yani ilk cümle hangi aileden önce çıktıysa ona gidin yapın kahvaltıyı oturun 1 2 saat sonra günün kalanı diğer tarafa gideriniz. birini öncelik öbürüne daha fazla vakit ayırın 2. olduğu için. ama beraber olun
10 YorumlaBiraz komik ama ben olsam taş kağıt makas oynayıp karar verirdim 😂
22 Yorumla- Devamını Gör (221)
Devamını Gör(266)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimle bayramın ilk günü kahvaltıya kimin ailesine gideceğiz diye kavga ettik. İkimiz de kendi ailemize gitsek çok mu garip olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler