Nasıl dayanabilirim?

Merhaba öylesine geldim bu siteye canım sıkkın olduğu için. Bir kaç aydır ananem bizde. Her zaman yaşlı diye huyuna gidip anlaşmaya çalışırım. Fakat herkesin evinde belli bir düzen var. bir şey söyleyince zoruna gidiyor ve herşeye karışma diyor. Karışma dediği şeyleri bile güzellikle yanaşarak söylerim ve karışmak diye nitelendirdigi şeyler her zaman evde olan olması gereken şeyler. Yaşlı kadın tartışmak dahi istemem ama öyle yerlerden laflar vuruyor ki en basit şeyleri Mesele ediyor uzatıyor. En basitinden bizde bugün mesela biz de kalan yemekler dışarda hayvanlara ayrılır. O balkondan atmak istedi ben yasak burdaki binada. annem bile dışarı atarken kenara koyar hayvanlar yesin diye dedim kim balkondan atıyor Aldım elinden dursun annem kedilere köpeklere verir dedim. Söylendi durdu. Yani tartışmak değil niyetim ki yani anane beni kırma üzme dedim uzatma böyle basit şeyleri kötü bişey dememisim. Geçen de mesela annem psikolojik rahatsız biraz gelen giden lafları takıyor ananemin huyları biraz da canını sıkıyor. ananem hep konuşmayı sever ve hep aynı şeyleri konuşur. Geçen sene de annem bu yüzden rahatsizlandi. Biz aynı şeyleri yaşamayalım diye hani bir yandanda onu düşünüyoruz. insan halinden anlamaz ananem dedim boş ver anlatma başı ağrıyor dedim. Ben konuştum diye mi yok kendi de konuşuyor bilmem ne. Yani artık alttan al al ama yani herkesin bazı sıkıntıları var ne yapsakta iyi de baksak evden ayrılınca canı sıkılıp gitmek isteyince mesela tartışır gider sonra kötü biz oluyoruz. Yani ben de sinirden stresten çok doldum. Ne yapicam bilmiyorum. Annesidir tabiki kalsın gitsin bakmayalim demiyoruz da sıkıntıları bu tür şeyler bizi zorluyor

Nasıl dayanabilirim?