Sizce hafife alınacak ve önemsiz, basit bir şey mi? Ve zorbalığa uğrayan nasıl hissediyor. Etkileri neler?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kıskandığı için yapıyor, ciddiyim. Bunu birebir yaşadım.
Senin adına üzüldüm. Umarım artık yapmıyorlardır. Zorbalık yapanlar seni kıskandıkları için yapıyorlardı yani?
Üstelik bunu yapan kişi en yakın arkadaşımdı.
1. Zayıflarım, hemen beni yemeğe götürüp yemezsem kırılacağını filan söyler diyetimi her fırsat bulduğunda bozmaya çalışırdı.
2. Öğretmen onun yanındayken beni överdi, gözlerini devirip morali bozuk bir şekilde yanımızdan giderdi.
3. Yaptığım her şeyi olumsuz eleştirir, başkalarını över ve bundan zevk alırdı.
Ve daha niceleri...
Evet. Bunlar da zorbalık bu aradada. Bunlar daha içten pazarlıklı olarak yapılmış şeyler. Nasıl desem bir de açıktan ve daha şiddetli düşmanlık ve zorbalık yapanlar var. Sana öyle şeyler de yaptı mı? Bu arada bence onunla arkadaşlığını bitir. Yaptıkları hoş değil.
Bitirdim zaten. O zamanlar lisedeydik. :) Sana ne yaptılar?
Bunlar da yapıldı. Ama başka şeyler de oldu. Topluca hakaret ve aşağılamalar. Bana bunu yapanların bir arkadaşının sevgilisine asılmışım imaları ( Çocuktan nefret ederdim ayrıca hiç de uygunsuz bir hareketim olmadı). Hocamız bana güzel dediği için sınıfça kırılana kadar gülmeler. Diğerlerine onunla konuşmayın demeler. Alaycı bakışlar. Birleşip beni hedef haline getirmeleri. Dişlerimle dalga geçmeleri. Ve bunu en çok yapanlardan bir tanesinin okul dışında okulun prova için bizi götürdüğü mezuniyet mekanımızda enseme birsürü yumruk atması ve eve gelince ağrıdan yatıp uyumam ve uyuyana kadar vücudumun yarısının zonglaması. Bunlar işte... Fiziksel özelliklerimle de çok dalga geçiliyordu. Sözel olarak neredeyse tüm sınıf taciz ediyordu. Tuvalette sıkıştırıp tuvalet kapılarını tekmeledi birkaç kız, benim hangi tuvalette olduğumu anlamak için. Erkekler de kızlar tuvaletinin önünde toplanmıştı ve bana gülüyorlardı. Kızlar da güldü falan. Bana bunu yapanlar on beş kişiydi. Ve başka sınıftan arkadaşlarını da yanlarına alıp yapıyorlardı. Bense tektim. Böyle şeyler.
Sen çirkef, bayağı, rezil bir kızın gözüne batmışsın. Ben de bir keresinde böyle bir kızla tartıştım. Bana, sana yaptığını yapmaya kalkıp dalga geçti benimle. Ben de onun dalgasına katılıp kendimle dalga geçtim. Sonra kızla aramız iyi oldu. Olayı kendi çirkefliği ile büyütmeye çalıştı halbuki. Tartışma konusu da saçmaydı zaten. Mal bunlar. :D
Evet. Tam da dediğin gibi iğrenç, çirkef, manyak bir kızdı. Bana yaptığı derken kendince senin fiziksel özelliğinle dalga geçip seni aşağılamaya mı çalıştı? Bir şey soracağım. Onunla sonradan sıkı fıkı olmadın , değil mi? İstediğini yap tabi de böyle tiplerle aşırı yakın olmak da uzun vadede zararlı. Bir de hani başında dedin ya çirkef bir kızın gözüne batmışsın diye. Neden gözüne batmış olabilirim? Eskiden iyi bile anlaşırdık genel olarak ve iyi birer arkadaştık. Ya da öyle zannediyordum.
Bu arada çirkef bir kızın gözüne batmışsın dedin ya. Benim ensemi yumruklayan kız zaten manyaktı ve ensemi yumruklayan da oydu. Ama onun haricinde dediğim gibi erkek/kız karışık on küsür kişi de aynı şeyleri yapıyordu. Ve birleşiyorlardı. Demek ki hepsinin gözüne batmışım, işe bak
Hayır hayır sıkı fıkı filan olmadım. Olay büyümeden üzerini örttüm. Sonra da muhatap olmadım ama olmam gerektiğinde de yüz vermedim. Sadece saygı ve sevgi çerçevesinde, normal bir şekilde konuştum.
Herkesin gözüne batmak değilde, o belli ki herkesi eline almış bir şekilde. Eğer önceden yakınsanız ve birden değiştiyse çok belli bir şey var ki, o da sana hep gıcık oluyormuş zaten. Sadece bunu ortaya çıkarmaya yer aramış
Önceden bana gıcık oluyormuş gibi davranmıyordu. Demek ki sinsice davranmış ve saklamış. Bu arada gıcık olacak ne yaptım bilmiyorum da... O zaman her gıcık olduğumuza sözel ve sosyal olarak şiddet uygulayalım ve yumruklayalım o zaman yani. Kız bence manyağın teki
Herkesi nasıl eline aldı? Onu da bilemiyorum da...
diyorum ya, çirkef ve seviyesiz bir kız. Böylelerinden çok var ve pislikleri yaş alsa da tükenmiyor. Resim kursuna gidiyordum yakın zamanda. 70 yaşında kadın saçma bir sebepten üzerime yürüdü. Hatta herkes farkındaydı kadının suçlu olduğunun, kimse sevmiyordu. Beni korudu herkes. Önemli olan her şeye rağmen dik durabilmek. Onlar seninle dalga geçtiğinde filan gidip önüne kahkaha edebilmek
Atabilmek*
Bu arada yaşınıza az önce baktım. Size sen dediğim için kusura bakmayın. Ağız alışkanlığı:)
Haklısın. Ben de bazen umursamıyormuş gibi davranıyordum. Ama bazen bu kadar dışlanmak koyabiliyor
Seviyeli olduğu sürece istediğin gibi konuşabilirsin canım.
Haklısın tabii. İnsanlar seni dışladığında yorulabilirsin. Yanında bir dostun olup sana yardım etmeli. İnsanız sonuçta, kırılabiliyoruz. Senin adına çok üzüldüm ama. Maalesef kızlar/kadınlar hemcinslerine kötü davranmak konusunda çok istekliler. :/ Erkeklere laf söylüyoruz ama hepimiz aynıyız, cinsiyet ayrımı burada da yapılmamalı. İnsan iyi olmalı öncelikle. Kadın ya da erkek olması önemli değil. Umarım atlatırsın.
Teşekkür ederim:)
Evet, katılıyorum. Erkekler de kadına bayağı yapıyorlar. Ama kadınlar da genellikle gayet erkekler kadar yükleniyorlar kadınlara. Kadın kadının kurdudur lafına katılıyorum ben genel olarak. Kızların çoğu hemcinsinin herhangi bir açıdan düşmesinden zevk alıyor ve aşırı rekabete giriyorlar.
Öyle bir ortamın varsa o insanlardan uzaklaş
Uzaklaştım zaten
nerede yaşıyorsun ne kadar kötü arkadaşların varmış
Geride kaldılar zaten. Şeytan görsün yüzlerini
nerede yaşıyorsun ki
Bunu paylaşmama gerek yok bence :)
merak ettim :D