Nasıl dostlar edinilir, arkadaş bulunur?

Gülmeyin, yanlış da anlamayın. Niyetim buradan tabiri caizse kız düşürmek değil. Sorduğum soruda gayet samimi ve ciddiyim.

Şöyle ki; Ben yıllardır evden işe işten eve gidip gelen, tüm hayatı evi, ailesi, çocukları olan birisiydim. Bu süreçte belki yanlış yaptım ama hiç bir sosyal aktiviteye veya ortamlara katılmadım, kendime bir arkadaş çevresi oluşturmadım. Yani ailem dışında tek bir tane arkadaşım, dostum olmadı. Olmaz mı, oluyor işte. Neyse şimdi ayrıldık, ben tek yaşıyorum ve aynı evliyken ki gibi cuma akşamı eve giriyor, pazartesi çıkıp işe gidiyorum. Evde de tek olunca son derece sıkıcı olabiliyor. Dışarı çıksam gidecek bir yer ya da buluşacak kimse yok, telefonu elime alıyorum arayacağım kimse yok. Bazı sosyal medya platformlarında bazı gruplara katıldım hani aktivite vs.. diye ama bişi çıkmadı. Şimdi sizden istediğim öneri nasıl gerçekten, samimi, iyi niyetli, gerçek dost, arkadaş olacak kişiler bulabilirim. Biraz zor tabi, genellikle insanlar çevresinden buluyor, çevre de olmayınca! Yani sevgili şart değil, hatta kadın arkadaş da şart değil. Hafta sonu çıkıp gezebileceğim, oturup bir şeyler içebileceğim, sohbet edebileceğim kişiler, ortamlar da olur. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.

Nasıl dostlar edinilir, arkadaş bulunur?