Nasıl arkadaş/dost edinilir?

Yaşım 25. Bir türlü uzun soluklu, samimi bir dostluk kuramıyorum. Tanışmakta, konuşmakta çok sıkıntı yaşamıyorum. Eğlenceli biri olduğumu düşünüyorum, tadında ve komik espri yapmayı beceririm, çok sakin ve kolay sinirlenmeyen biriyim, güler yüzlüyüm, genel olarak az çok her şeyden konu bulabilir ve konuşabilirim, karşımdakini özenle dinler ve söylediklerine saygı duyarım, gereksiz tartışmaya girmem, her türlü aktiviteye uyum sağlarım vs vs. Karşımdakiyle hızlı kaynaşırım. Çok cıvık olmam, darlamam, karşımdaki muhabbete açık olmadıkça ben sıkmam. Ammavelakin bir türlü uzun soluklu ilişki kuramıyorum. Gerçekten yukarıda saydığım her şeye özenle dikkat ediyorum, karşımdakini üzmemek ve alanına saygı duyarak yakınlık kurmak için elimden geleni yapıyorum. Yine de bir süre sonra kopuveriyoruz. Ben karşımdakine çok değer veriyorum, yakın arkadaş olduğumuzu düşünüyorum, ama karşımdakiler belli ki böyle düşünmüyor ve beni unutmaya başlıyor. Ben arıyorum yazıyorum, gayet güzel samimi konuşuyoruz ve aramızda hiç bir problem olmuyor ancak onlar pek arayıp sormuyor. Bir yerden sonra her muhabbeti ben başlatmaya başlıyorum ve ben yazmayı bırakınca onlar da yazmadığından bir daha konuşmuyoruz. Sebebini bir türlü anlamadım. Her sıkıntılarında, yardım istediklerinde yanlarında olup dertlerine de ortak oluyorum, iyi günlerinde de beraber gülüyoruz. Ama ben hep yalnızım. İçten içe yalnızlık beni kemirmeye başladı, arkadaşım olmaması beni üzmeye başladı, dışarıdan hep sakin/neşeli takılıyorum bunu dışarı yansıtmıyorum. Gerçekten dostum diyebileceğim birileri olsun istiyorum ama neden olmadığını anlamıyorum. Genel olarak arkadaş konusunda mı bahtsızım yoksa sorun bende mi bilmiyorum. Nasıl dost diyebileceğim güzel bir arkadaşlık kurabilirim?

Nasıl arkadaş/dost edinilir?