- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir karar vermeden önce bir düşünün
1. kendinizi doğacak çocuğunuzun yerine koyun (babası yanında olmayan sadece annesiyle büyüyen aşk değil annesinin bencil üreme isteğinden doğan babadan eksik bırakılan bir çocuk )
2. böyle bir aileniz olmasını ister miydiniz düşünün
3. çocuğunuz sizinle aynı karakterde ve fikirde olmayacak kendinizi çocuğun yerine koyduğunuzda bu durumu sevmiş olsanız bile çocuk belki de hep bir eksiklik hissedecek
4. ille de üremek istiyorum ben çocuğum olsun istiyorsan gerçekten çocuk yapmak istediğin bir adam, çocuğuna iyi babalık yapacak bir adam bul ve onunla evlen hiç değilse ileride ayrılırsanız bile çocuğun belli bir zamana kadar normal bir ailesi olur
5. sana da yazık tek başına böyle bir devirde çocuğa bakmak büyütmek hiç kolay değil üstelik çocuk büyüdüğünde ona da kolay olmayacak sürekli baba eksikliği hissedecek hissetmese bile hissettirilecek gerek komşular tarafından gerek okul arkadaşları tarafından
iyice bir düşün derim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEger cocuk icin cocuk odakli evlenirsen esinle cocugun arasindaki ilgi sevgi dengesini saglayamazsin. Bu hem seninle esinin arasini hemde cocugunla esinin arasini acar, cocuk ise arasi acilan babasindan dolayi karşı hep bir eksiklik duygusu icinde yaşar ve bu dolayli olarak size yansır cocuk anne babasini sorgular ve sizi suclu bularak sizinle de arasini açar... bu dongu bir omur boyu sürdüğü gibi sonu ya ayrılık olur ya ayni evde yasayan yabancilar. Kisacasi bu evlilikten kimseye hayir gelmez zarar gelir
01 Yorumla- +1 yıl
Ayni durum erkekler icin de geçerli. Cocugunu yucelten babalar görüyorum. Eşi kendini degersiz hisseder uzak ve yabanci hisseder kullanılmış hisseder vs vs. dogru olmayan seyler bunlar. Hedefleriniz huzurlu birlik icinde iyi bir iletisime sahip bir aile olmalı
+1 yılEvlilik çok güzel bir müessese ama doğru insanla. Çocuğun olsun diye evlenmeyi düşünmen bence yanlış. Bunun için parayla birini bile tutabilirsin evlenmeye gerek yok. Ama bi yandan çocuğunuda mı düşünsen? Çocuğuna aile ortamını sunamıcaksan hiçbir konum seni BABA yapmaz. Baba olmak özür dilerim ama sadece spermle olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılPeki katlanamam diyorsun. Kaylanamasin çocuğun oldu bosandin! Sonuç olarak o çocuk iki arada kalacak sırf sen çocuk istiyorsun diye o çocuğu babasız ya da annesiz iki arada bırakmanın amacı ne? Bu yönden düşündün mü hiç? O çocuk anne babayı birlikte görüp sıcak bir aile ortamında yetisse. Daha iyi olmazmi?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
145Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet yanlış bir düşünce. ayrıca bencil bir düşünce
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir film vardı. "Dünyanın en güzel kokusu" muydu neydi. Kız çocuk yapmak için evlendiği adama aşık oluyor. Ve adam zaten ona deli gibi aşık olmuştu. Sonunda kızı doğurmak için kendini öldürüyordu kadın. Kız yüzünden ölüyordu. Ben çok etkilenmiştim. Ağlamıştım. Bence sen böyle birşeyi yapma. İlerde anlaşamayıp boşanırsan doğal ama böyle birşeyi düşünme. Çocuğun ilerde babasız kalırsa lgbt bireyi olabilir. Yanlış yola düşebilir. Psikolojik olarak mutlaka hasar görüyorlar. Umarım dediklerimi anlıyorsundur. İyi günler 😄
20 Yorumla
+1 yılGuncelleme dahil okudum.
Boyle birseyi isteyebilirsin arkadaşım.
Hayati diledigin gibi yaşa ve mutlu olabilecegin seyleri yap.
Anlayişli makul bir partner ile cocuk dusunebilirsin.
Evlilik cocugu mutlu edecek diye birsey yok.
Zira toplumumuzun geldigi seviye ve evlilik durumuna bakarsak işe yaramadigini goruyoruz
Evlilik kotu mu hayir. Cocuk evlilik olunca daha mi iyi yetisir, hayir.
Cocuk mutlu ebeveynler ile guzel yetisir.
Dolayisi ile toplum kurallarimiz bireylerin mutlulugunu dusunmez.
En azindan bizim toplumumuz bu sekilde maalesef.
Guzel bir partner ile anlasabilirsin, kendin gibi olan, senin gibi dusunen düzgün birileri elbette var.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Cocuk için evlenmek çocuğa karşı bencillik olur o çocuğun da mutlu bir aile içinde anne ve babasıyla yaşamaya hakkı var anlaşamaz ayrılırsın başka ama kimse boşanmak için evlenmiyor ve eminim boşanan bir çok çift sonlarını bilseler çocuk yapmamayı tercih ederlerdi..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Çok yanlış bir düşünce. Şöyle düşün çocuğun oldu ve mutsuz bir evliliğin var. Sonra ne yapacaksın. Boşansan çocuğa da yazık. Boşanmasan sana yazık. E ne oldu iki ucu b*klu değnek oldu geçmiş olsun sonra gg
12 Yorumla
Soran+1 yılÜlkemizde boşanma oranı ne kadar çok arttı biliyor musun? Artık normal bir şey bu.
Bu teklifi bir kız arkadaşım bana ciddi ciddi yapmıştı. Sevgili değildik ama iyi anlaşıyorduk. Üstelik çocuğun her türlü masrafını da kendisinin üstleneceğini söylemişti. Ben çocuk fikrine karşı olduğum için reddettim..
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden karşısın ki😂 minik minik elleri olan bir bebişin olsa babacık diye arkandan koşsa mesala
+1 yılAnne olmayi istemeniz cok guzel ve en dogal hakkiniz ancak cocugunuzun sadece size degil babaya da ihtiyaci var. Birlikte huzurla buyuyecegi bir aileye, rol model alacagi ebevynlerini bir arada gormeye de. Bu sebeple sadece anne olup ayrilmayi dusunmek hakiki annelik duygusundan uzak, bencilce geliyor bana. Cocugunuzun boyle bir yasami isteyecegini sanmiyorum.
10 YorumlaNiye sadece kendini düşünüyorsun? Dünyaya gelecek şey peluş oyuncakmı istemicekmi aile ortamı yanımda annem de olsun babam da olsun. Onun yerine evlat edin en azından mutlu edersin sahip çıkarsın. Ama evlilik sorumluluğu alamıcaksan Cocuğa cidden yazık o yüzden yapma.
10 YorumlaBence riskli bir konu. Çok farklı durumlarla karşılaşabilirsin. Önce anlaşalım deyip sonra ayrılmayanlar, çocuğum bende kalsın diyenler... Ayrıca evlendiğin zaman aile ile de evlenmiş oluyorsun. Kişinin kabul ettiği kuralları aile kabul etmeyebilir. Riskli bir konu...
10 Yorumla
+1 yılYanlış. O zaman git sevdiğin bir erkek arkadaşından yap. Zaten üstüne atlarlar senin. Vekaleten baba olur. Sonra salarsın gider evlenir. Bunun için o kadar masraf etme 😉
11 Yorumla
Soran+1 yılNikahın ne masrafı var ki 😂
+1 yılGüncelleme ile üst başlık çelişiyor, iyi bir babadan neden boşanacaksınki, istediğinle yatıp kalkabilmek için mi, peki çocuğu babasız baba hasretiyle büyütmeye ne hakkın var. Nasıl kafalar yaşıyorsunuz sırf kendi zevk ve heveslerinize insan anlıyamıyor.
20 Yorumla
+1 yılgerçekten bunu düşünüyorsan yanlış değil.. ama genelinde altında yatan rahat bir yaşam sağlayacak bir koca yatmaktadır. fakat bizim ahmak düşünceli birçok kızımız hem yakışıklı hem paralı bir erkeğin kendilerine bağlı kalacağını zannetmeleridir. bu keloğlan veya kemal sunal filmlerinde gerçek olabilir bunun daha gelişmiş örnekleri şu an yayınlanmakta olan türk dizilerinde mevcuttur. bir erkek paralıysa niye sizinle evlensin elini sallasa ellisi niye çocuk yapsın veya böyle şeylerle uğraşsın. bunu kafası basmayan ahmak türk kızları maalesef bu dizilere reyting aldırmaya devam etmektedirler.. peki madem çocuk istiyorsunuz hadi buyrun bir çöpçüyle veya lağımcıyla evlensenize... kimmm yutarr bu namaraları ayşemmmm ahhh bu türk dizileri ne zaman bitecek gel bana bazı bazı...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet Çünkü çocuk yapmak için belli bir ilişki yaşaman lazım ve bunu sevmediğin ya da herhangi bir şey hissetmediğim bir adam ile yapman mümkün değil😂
11 Yorumla
Soran+1 yılHissediyoruz da ne oluyor 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok büyük bir iyilik istiyorsanız direk gidin çocuk esirgeme kurumundan evlatlık alın beğendiniz , içinizi ısıtan bir bebek illaki çıkacaktır ama bu kurumda ama şu..
Böylece sözleşme saçmalığı ile uğraşmamış ta olursunuz.
İlla benden olmalı diyorsanız o başka.. Risk10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış diyemem ama doğru da. Evlenip de çocuğa iyi bir yuva sağlayamayacaksanız zaten bu yanlıştır.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen sağlarım. Sadece biriyle bir ömür geçirmek zor geliyor artık. Tanıştığım, bu doğru kişi dediğim insan aldatmaya meyilli çıkıyor. Başkası için de üzülmek istemiyorum artık açıkçası.
- +1 yıl
Siz bilirsiniz.
+1 yılBöyle bir düşünce bana pek sağlıklı gelmedi açıkçası. Diyelim ki karşındaki kabul etti ve ayrıldınız. O çocuk nasıl büyüyecek? Annesi bir yerde babası bir yerde... Psikolojisi nasıl olacak? Bence yanlış, çok yanlış.
20 Yorumla
+1 yılGüncellemişsin cnım cocuk mutlu olsun iyi baksın diyorsun iyi hoşta nasıl olucak o. Anne babasını birbirine sevgiyle bakmasını ister cocuk yanı bir arada huzurlu bir ortam olmalı anne ve baba dan ibaret değil sadece cocu kmutlu olsun diyorsan. Cocuk ailesinin olmasını ister anne ve babasının değil orada ince bi çizgi var.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyi olsada, Sorumlulukları çok büyük. Sadece Çocuk sahibi olmak için evlenmek, belkide doğru düzgün tanımadığın birisinin eşi olmak. Sonrasında Çocuk için bu evliliği sürdürmek zorunda kalmak.. Hayatın en büyük Pişmanlığı olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok mantıksız bir şey. Sizin gibiler yüzünden evlilik çocuk oyuncağına döndü. Kullanıp atmak gibi bir şey. Aklını başına al. Kimseyi kullanma
50 Yorumla Aile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı. Sonra çocuk zor şartlar altında yetişsin eksik yetişsin büyüsün falan. Ne psikopat insanlarsınız ya. Sizin gibilerin anne olması üzücü.
10 YorumlaBence yanlış bir şeydir. Ama yine de hayat senin. Uyarmak istediğim, sonrasında nasıl tek başına yaşayacaksın. Hem kendin için hem çocuk için yazıktır. En iyisi eş bul doğru düzgün. Beraberlikte yaşamak için.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bence sperm bankasını dene. mis gibi. erkek bulma derdi yok. babası kim belli değil. hukuki sorunun yok. yapıştır geç. ya da barda vs yerden biriyle birlikte ol. sonra ise herkes yoluna. o bilmesin sen bil.
10 YorumlaÇok yanlış
Doğru insanı bekle acele etme
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insan yok ki 😂 doğru dediğim 40 boynuz takıyor 😂
Bana göre aşırı yanlış bir düşünce tabii ki de
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılBencilce bir düşünce, dünyaya köle getirmiyorsun birey getiriyorsun. Sevgiyi öğretmek en başta en büyük görevin, bunu yapamıyorsan eğer hiç düşünme, düşünmeyin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHahaha bunu kimse kabul etmez. Neden evlat edinmeyi denemiyorsun? Kimsesiz cocuk yurtlarinda sicak bir yuva ozlemi ceken bir dunya cocuk ve bebek var 🥺
10 Yorumla
+1 yılSadece çocuk istiyorsan evlenmene gerek yok ki? Yoldan herhangi bir erkeğe sorsan 5 dakikada problemini çözer. Tabii çocuğun sorumluluğunu alacaksan dsfsdj
19 Yorumla- +1 yıl
Ben bir şey demedim ki soruyu soran böyle demiş. Sırf bunun için evlenip boşanınca ne farkı olacak?
- +1 yıl
Ayrıca herkes senin inandığın şeylere inanmak zorunda da değil.
- +1 yıl
Kime göre neye göre? Almanyada bir kadının evlenmeden çocuk sahibi olması normal. Normalleştirmeye çalışma çabam yok, sorulan soruyu tekrar oku ve karar ver.
- +1 yıl
Bu da kişilerin kendi kararı başkalarının veya toplumun kararı bireysel tercihlerde geçmez.
Tek gecelik ilişkilerden bı farkı yok bnc. Adamı sperm bankası gbi kullanıp aticn yani işini görüp ee ne anladm bundan ikisi de aynı yani
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılO çocuğun ilerdeki psikolojisini düşündün mü? Sadece kendini düşünüyorsun. Senin gibilerin kısırlaştırılması lazım.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılyanlız çocuk için için evlendiğinde o çocuğun babası ömür boyunca hayatında olucak. Çocuğunu görmek istiyecek sürekli. Birde onunla mı uğraşacaksın yani evlenmeden çocuk yapman daha mantıklı olur. Sosyal medyada bu iş için meraklı bissürü kişi bulabilirsin
00 Yorumla40yaşında olmasam saçmalama derdim ama
Mutlaka evlen tatlım
Benim bu yaşta anne olma isteğim geldi ve keşke 25 te gelseydi bu istek, aşık olmadan evlnrdm , şimdi talip daha çok ama bu yaşta doğrmak korkutucu😂
Yani aşkı ya da evlenmr isteğini bekleme
Çocuk isteği yeterli😍dinle beni😉30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKimsesiz bir çocuğu sahiplenebilirsiniz. Yardıma şefkate bir sıcak gülümseyişe Özlem büyüyen çocuklar var. 😐
10 Yorumla
+1 yılÇocuk için evlenmene gerek yok. Herhangi biriyle tek gece birliktelik yaşaman da yeterli. Böylesi daha mantıklı olur.
10 YorumlaYanlış düşünce, hem insan sevmediginden nasıl çocuk yapabilir ki, düşüncen değişebilir ilerde
20 Yorumla
+1 yılYanlış bir düşünce sadece çocuk için evlenilmez
20 Yorumla
u +1 yılÇocuğun, anne ve babasıyla birlikte büyümek en doğal hakkı. Bence yanlış bir düşünce.
20 Yorumla
+1 yılaşırı yanlış bi düşünce mahvedersin hayatını
20 Yorumla
+1 yılMadem ayrılacaksın evlendikten sonra ne anlamı kaldı evlenmenin saçmalık bu git evlenmeden çocuk yap daha iyi madem koca veya baba istemiyorsun bağlayıcı kimsede olmaz... Derdin hem çocuk yapmak hemde tazminat almak anlaşılan...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Tanışıp gerçekten düzgün bir karaktere sahip, bundan baba olur dediğin birisini bulursan zaten çok şanslısın neden boşanacaksın ki. Macera seninki de yani
02 Yorumla
Soran+1 yılMacera seviyorum 😂
Bu tip canım biride benim karşıma çıkmıştı evlenecez çocuk olduktan sonra ayrılacaz diye üstüne birde 300 bin TL teklif etmişti istediğin zaman çocuğunu görebilirsin diyede güya beni teskin etmişti mal oğlu mal
01 YorumlaNasıl bir fantezi bu 😄 Biliyor musun iyi bir çocuk (insan) yetiştirmek evlenceğin insanı seçerken başlar öbür türlü evleceğin kişinin nasılbiri olduğunun önemi yok sjsjssjd. İyi bir aile ortamının olması şart. Anne baba sevgisi , onların birbiriyle iletişimi çocuk görerek öğrenicek. Siz ayrilirsaniz ne olacak o çocuk büyüyünce kimseye güvenmicek bi gün terk edilirim kaygisiyla yaşayacak. Öff daha yazacak çok şey varda ne fayda
10 Yorumla
+1 yılCanım neden böyle zahmetlere görüyorsun git sperm bankasından döl al
11 Yorumla- +1 yıl
Bende bunu düşündüm
Yanlış bir düşünce çok bencilce o çocuğun bir aileye bir anne ve baba figürüne ihtiyaç var
10 YorumlaBunun için evlenmeye gerek yok. Ben hayrına yardımcı olurum sana. Maksat işin görülsün. İnsanlık ölmedi daha
14 Yorumla
Soran+1 yılSağol hacı ya 😂😂
Soran+1 yıl😂😂 düşünceli insan bir başka oluyor tabi
+1 yılİyi bir eş bulamıyorsan bile çocuğun için iyi bir baba bul.
10 YorumlaYanlış bir düşünce ama ben de biri bana çocuk doğursun diye evleneceğim, galiba doğru bir düşünce
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Gel ugrasmayalim evlenmeden yapalım bende dırdır çekemiyorum ama çocukları çok seviyorum
10 Yorumlabence mantıklı bi düşnce ama tabi çocuk analı babalı büyüse daha güzel olurdu
10 Yorumla
+1 yılBoşanıp yalnız çocuk büyütmek kolay mı kedi sahipleniyorsun sanki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Babasiz mi buyuycek cocuk yabanci dizi az izle
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılZevksiz seksden, zevksiz evlilikten güzel çocuk olmaz
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu tek başına mı yapıcaksın da ayrılıyosun? Çocuk tek senin sanki
116 Yorumla- +1 yıl
Çocuk sadece onun değil ama siz erkekler dile getirmesenizde çocuk sadece sizin gibi davranıyorsunuz. Çocuğun hayatına annenizin veya kız kardeşinin müdahale etmesine izin veriyorsunuz onları susturmuyorsunuz. Evli olduğunuz kadınları istemedikleri bayram ziyaretlerine zorluyorsunuz. Herkesin ailesi kendisine kimse kimsenin anasını babasını ziyaret etmek zorunda değil.
- +1 yıl
@48382727 dostum soruyu okumadın galiba. Hanım ablamız evlenip çocuk yapıp boşanıp çocukla birlikte gitmek istiyor
- +1 yıl
@48382727 çocuğu babasız babayı çocuksuz bırakmasından iyidir, yaşasın
- +1 yıl
@48382727 sensin bencil 😂
- +1 yıl
@48382727 aa olmaz önce sen söyle lütfen
- +1 yıl
@48382727 ben arı burcuyum. Çok güzel sokarım
- +1 yıl
@48382727 😈
- +1 yıl
Akreplere laf yok.
- +1 yıl
@Akrep_Kızıı evet sokarız yoksa
+1 yılevlilik pirt pirt çocuk yapmak anlamina mi geliyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evlenmeden de yapabilirsin adam niye yıllarca nafaka ödesin boşanıp
10 Yorumla
+1 yılBende yıllardır böyle talepte bulundum ama kimse kabul etmedi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk sorumluluğu sabır gerektirir çok fazla o kadar acıyla bir çocuk dünyaya geliyor
10 Yorumla Senin gibi düşünen çok kadın var. Korkudan ilaç kullanıyorum.
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo erkeklerde bunun için evleniyor zaten birde para vermeden düzenli yaşayabileceği cinsel hayat için.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Orta_saha ya uff he ok by
+1 yılMaykıl Jackson bunu yaptı galiba... Pekte anlamı olmaya bir şey... Birinin beğendiğin bir parçası olmalı çocuğun ondan bir hatıra ağzı burnu falan karakteri sevdiğine benzeyecek düşünsene...
00 Yorumlayalniz degilsin, cogu birey erkek veya ladin fazla fark yok, ayni sebeple evleniyor, burdakilerin cogunun amaci farkli ve secme oldugundan farkli cevaplar alabilirsin, takilma
00 Yorumla- Devamını Gör (199)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat