- Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılCevap veriyorum ;
Bilimin, türlerin gelişimi ve evrimi hakkında bugün sahip olduğu bilgiler, bilimin çeşitli disiplinlerinden elde edilen verilerin birleştirilerek değerlendirilmesinden elde edilmektedir. Bu bulgular, türler çeşitliğinin nedenini evrime ve üreme, varyasyon, seçilim gibi bir dizi evrim faktörlerine dayandığını göstermektedir. Evrim hakkındaki konuşmalar ve yapılan bilimsel konferanslar bu faktörlerin ön koşulları ve detayları çerçevesinde gerçekleşmektedir. Bu anlamda Evrim teorisi şu temeller üzerinde oturmaktadır:
Evrim her zaman gerçekleşir
Evrim tersine döndürülemez (Louise Dolla Kuralları). Bazı genetik yapılar veya özellikler sahip oldukları eski durumlarını kopyalama yoluyla günümüze eski halleriyle dönebilirler ama baz aldıkları genler artık aynı yapıya sahip değillerdir.
Evrimin son bir hedefi yoktur veya herhangi nihai bir amaca yönelik değildir.
Evrim, eko sistemlerinden moleküler yapılarına kadar organizmaların tüm seviyelerinde çalışır
Çeşitli Evrim Teorileri aynı hipotezleri ortaya çıkarmıştır. Bu hipotezler;
Bir türe ait olan bireyler ve fenotipler, daima birbirinden farklı derecelerde çevreye uyum gösterirler
Evrim, canlıların özelliklerinin sadece kalıtsal olduğu durumlarda gerçekleşir. Diğer bir deyişle evrim, ebeveynler özelliklerini sonraki yavru kuşaklara aktardığında ve bu özellikler populasyonda kalıcı olduğunda gerçekleşir
Çevresel etmenlerin canlılar üzerinde devamlı süren etkileri sonucu, bazı organizmalar ve onların genetik planları da (genotipleri) seçilime uğrar. Bu genetik plan da bir türün bireylerinden oluşan popülasyonda egemen olur. Yani zaman içinde Genotipler (genetik plan) ve Fenotipler (bireyler) değişim gösterir.02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş ben burada kimseyi eleştiri yağmuruna tutmuyorum. Amacım merak. Saygım var her görüşe, inanca.
En İyi Cevaplar
Soru makara amaçlı ancak evrim teorisine göre insan maymundan gelmez. Maymun ile insanın atası ortaktır. Ayrıca şunu da bilelim artık, evrim teorisi Hristiyanlık anlayışına terstir ancak İslamiyet ile herhangi bir ters düştüğü nokta yoktur. Bir çok arkadaş Darwinizm ile Evrim'i birbirine karıştırıyorlar :)
119 Yorumla- +1 yıl
Hayır. İnsan tam ve tekmil olarak yeryüzüne indirilmiştir. Bu söylediğin küfre doğru giden bir şey olduğundan bilgini tazelemeni tavsiye ediyorum. Kelime-i şehadet şart tekrardan bence, ne olur ne olmaz.
- +1 yıl
İkisinden birisini seçip izlemeni tavsiye ederim. İkisinde de aynı konferans var. Sesi yüksek olanı izlemen daha iyi olacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=MNZZvdNNM9Q
https://www.youtube.com/watch?v=p4khpOFdXAs
https://www.youtube.com/watch?v=MNZZvdNNM9Q
Her neyse, "İnsan tam ve tekmil olarak yeryüzüne indirilmiştir." cümlenin kanıtı olarak bana bir kaç ayet gösterir misin kardeşim? - +1 yıl
Makara amaçlı oldugunu anlamıyorlar iste :)))
Sonunda aradığım cevap :))
Ben kimsenin görüşünü yargılamiyor bu beni uzaktan yakından bağlamaz. Her sey ateist arkadaşlara soruluyor. :)) - +1 yıl
konuyu din odaklı tartışmanız saçma.
Konu bilimsel.
Faydalı mutasyon olmayışı, kromozom sayılarındaki farklılık, araform a ait fosil bulunamayışı, 240.000.000 yıllık fosillerde bile canlıların aynı şekilde oluşu vs vs nedenlerden dolayı evrimin olmuş olma ihtimali yoktur.
Ayrıca bilim gözlem, deney ve ıspata dayanır evrim olgusunun içinde bunlar gözlemlenememektedir. Eeee görmediğin şete inanmakta "inançtır" ...
Bilimin bütün evrimci zihniteti aydunlatmasıdileğiyle.
Evrimin bu videodan başka bir ıspatı yoktur...
https://m.youtube.com/watch?v=_LQJl7Go1Gc - +1 yıl
Bunu yazmak için geldim, saygıyla geri çekiliyorum.
- +1 yıl
Cok guzel cevap da. Bunun gibi @Samaelerondskap leri gorunce gercekten de halkimizin cok cahil ve yobaz oldugunu dusunuyorum. Sanirsin insan inerken oradaydi arkadas. Sanane la kelimei sehadetten
- +1 yıl
Benim zekası bol @Pomocu3 kardeşim, dine İMAN edilir. Senden beklenen herhangi bir fiziiki delil görmeden iman etmendir. İslamiyet ile ters düştüğü nokta yoktur gibi bir düşünceye sahip olan arkadaşın düşüncesindeki islamiyete ters olduğunu düşündüğüm kısım ile ilgili kendisine uyarıda bulundum. Her müslümana yobaz demek gibi yaptığınız o kalıp davranışlar ooo biz çok elitiz biz çok süperiz bak ne kadar marjinaliz beğenmiyoruz bu müslümanları demek ki biz daha iyi bir şeyiz nevi kişisel tatminden başka bir şey vermez sana. Bırakın artık bu ayakları.
Evrim teorisiyle din karsitligini ya da ateistligi bir zanneden insanin bugunku haliyle dunyaya sip diye indigine jnanabilicek kadar batil bir insansin sadece ne diyeyim ac biraz oku mesela (biz her canliyi sudan yarattik -Enbiya suresi 30. Ayet) dinle bilmi birbirine bu kadar zit girdugunuz icin bugun islam bu derece kor karanlik ve ayaklar altinda, o nedenle (insanin bozuculugu degerinden ve amacindan saptirtmasi) dinlere inanmayi reddediyorum ve sadece yaraticiya kalbimle ve sevgimle vicdanimi sunuyorum korkuyla degil ya da "odul umuduyla" degil
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılŞaka ise tamam hoş da evrim teorisine göre insanlar maymunlardan gelmemiştir. Ortak atadan evrimlestik. Primatlar zaman içinde çok çeşitli kolları bulundular. En son Şempanzeler ve insanlar yaklaşık 5 milyon yıl önce ayrıldılar iki ayrı tür oluştu.
Genel olarak evrim teorisi dinleri baltalar. Çünkü ortaya bir ruh sorunu çıkmakta. Ilk insan için belirgin bir tarih ortaya konamamakta. Yine de evrimi destekleyen Hristiyan ve İslam alimleri vardır.06 Yorumla- +1 yıl
Sahi bu konuyu epey araştırdım. Okudum da. Amaç espri olsun. Fakat fazla ciddiye alanlar da oldu.
- +1 yıl
Iyi de kuzu dediğin şeyi ciddi iddia edenler de var. O yüzden cahil sanilmissindir) Şakayla komik o ayrı tamam.
- +1 yıl
Kollarda bulundular* olacak o. Lanet oto düzeltme -_-
- +1 yıl
Anladim ^__^ beni cahil sandılar dedigin gibi ama neyse bakalim artik :)
- +1 yıl
Neyse degilim diyorsan salla 😄
- +1 yıl
;))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
Insanlar Maymundan gelmiyor. Bu halk arasi yanlis ve Evrim üzeri tek bilgi. Cahil Müslüman halklarina "Evrim" diyersen onlarin bildigi tek sey (yanlis bilgi) "Insanlar Maymundan geldi"
Evrim üzeri tek fikirleri budur.
Insanlar Maymundan gelmedi, Evrim Teorisi bunu söylemez. Insanlarin Maymunlar ile ortak atalari var. Ne Maymun nede insan olan bir ortak ata.
Nasil Kedi ve Aslanlarin bir yakin ortak atasi oldugu gibi, insanlarinda en yakin ortak atasi Maymunlardir.
Maymunlardan hicbir zaman insan olmayacak. Eger bir Maymundan insan olursa bu Evrim Teorisini zaten cürürtür.
burada birilerinlen dalga gectiginizi sanip aslinda kendinizi rezil edeceginize, ayni zamani Evrimi arastirmayi gecirseniz, bukadar rezil olmazsiniz.34 Yorumla- +1 yıl
bir Türkçe dersi alsan "diyersen". Amaç kimseyi aşağılama değil. Merak.
- +1 yıl
Türk degilim ve Zamaninda Türkce dersi almistim evet. Bu seviyeden sonra Türkcem Kitap okuyarak ve yazarak kendi kendine devam gelisiyor. Kurslara gerek duymuyorum.
Ama Egitim hayatim icin bukadar ilgine tesekküler :) Kendi Egitim durumunuda bir gözden gecirmeyi tavsiye ederim ;) - +1 yıl
Tisikkirler. Yeterince eğitimli olduğumu düşünüyorum. Eğitim ateist olmak değildir.
+1 yılbu çok basit bir soru sürekli yaradılışcılar tarafından sorulup cevap sonucunda yaradıışçıların g*t olmasıyla sonuçlanmıştır.
cevap şu insanlar maymunlardan evrilmiştir o halde neden maymunlar hala maymundur çünkü günümüz maymunları insan evrilirken maymun değillerdi de ondan bu gün alet kullanan hatta ateş yakan maymun türleri var fingoli şempanzeleri mesela zira insan ile şempanze arasında %99.9 luk başka hiç bir türe özgü olmayan dna benzerliği kanıtlanmış bir gerçek olarak insanlığa selam ediyor.01 Yorumla- +1 yıl
%0.1 farkla insan olmuşsun tebrikler
cahilsin ki ne anlatıyım az araştırma yapsan hadi boş boş tv izlemeyi seviyorsunuz gidin discovery chanel falan izleyinde az bilim yönündede gelişin. şimdi size evrim okadar kanıtı varken inanmıyorsunuz ama çamurdan yaratıldıgınıza inanmak mantıklı gelio öğlemi? sen bugun antibiyotiği fazla kullan bak bakalım tekrar işe yarıyo mu o antibiyotik. mikroblar evrim geçirirek bağışıklık yapıyolar. al sana en kolay kanıtı. maymundan gelme yok. nlar ata kuzenler homo spapiens den gelmiştir insan. ve son olarak bilimadamları deprem yaratıyo yapay tarının işi bu bunu birisi yapabiliosa ozmn oda tanrı herifler annesiz özel ortamda keçi üretti. bildiğin kola yaprki keçi ürettiler ki bu bize snulanlar kim bilir neler yapıldı ;)
19 Yorumla- +1 yıl
Evrimi somut bir delil kullanarak tam anlamıyla ispatla tamam diyelim. ..
- +1 yıl
Yorumu okuyan da seni NASA çalışanı sanar :D
- +1 yıl
olamaya gerek mi var araştırmak yeterli ve ilgili olmak. evrime somut kanıt dedğim örnek hiç bilgisi olmayanlar için bariz. sen bugun antibiyotiği fazla kullan bak bakalım tekrar işe yarıyo mu o antibiyotik. mikroblar evrim geçirirek bağışıklık yapıyolar. eğerki öğrenerek reddetmek istiosan ki benim dinler için uyguladıgımdır. türlerin kökeni adlı kitabı okumanı öneriirm tüm ciltlerini.. ayrınca insan anne karnında kuyrukludur biliyomuydun? hatta cogu zaman cocuklar kuyruklu dogar ama kesilir dogduktan sonra. ve en büyüyüdür ki ara formlar. mantıken sorgulayınca direk geçiş olması imkansız. bugun balina yarın köpek olamaz. ara formların en büyük örneği dinazorlardır. hayvan sınıflandırmayı arastırın ki her türün kendi özellikleri var. balıkların ayrı memelilerin ayrı. omurgasızların ayrı. sürüngenlerin ayrı vs. ama dinazorlar bir çok türün özelliklerini aynı anda barındırıyo. ve niceleri. öğrenmek istiyosan ki bişi bilmeden reddedemezsin mesaj atabilir isteyen.
- +1 yıl
@gölge113 kişi tarafından engelledigim için belliki cevap veremiyo artık mala bağlamış burdan yazıyım ddim;) kafa kesen, çocukla evlenen, bayan taşlayan bir din demi barıs var? ;)) güldürme beni ;) 90% orta dogunun barıs yok. kaos savas ortamı var. neden acaba baska ülkelerde avrupada müslümanlar daha rahat? ;)
- +1 yıl
bir din ilan edilir edilmez insanları savasla bu dine mensup etmek (MİSYONERLİK) ne derece doğrudur ;) ? dertleri neydi insanlarla isteyen istedigine inanır. türkleri satmak gibi alçakca hareketeride vardı pislik arapların.;) ve hala amazon soruma cevap vermedin ne olcak bu işin sonu? :)
- +1 yıl
sen aplasın ki hiç bir soruma cevap verecek beynin yok. o çürük beyin sakal ile ters orantılı biliyosun demi uzadıkça beyin küçülür. tipik müslüman ;) hiç bir soruya cevap veremden mal mal konus mak bilemiyorum pskolojik sorun belirtisidir. ;) senin aklında caktırdgım kıvılcımlar umaram iş yapar belli vermisim sana yaarı düsünmeden yazıyosun cahil herif ;)
tercan.net/.../darwin-ve-sevgilisi.jpg yaaa asıl olay bu.
31 Yorumla- +1 yıl
Süper :)
Faydalı mutasyon olmayışı, kromozom sayılarındaki farklılık, araform a ait fosil bulunamayışı, 240.000.000 yıllık fosillerde bile canlıların aynı şekilde oluşu vs vs nedenlerden dolayı evrimin olmuş olma ihtimali yoktur.
https://m.youtube.com/watch?v=_LQJl7Go1Gc
Ayrıca bilim gözlem, deney ve ıspata dayanır evrim olgusunun içinde bunlar gözlemlenememektedir. Eeee görmediğin şete inanmakta "inançtır" ...
Bilimin bütün evrimci zihniteti aydunlatmasıdileğiyle.
Evrimin bu videodan başka bir ıspatı yoktur...00 YorumlaCevaplayamayacağı sorulara girmesin kimse şimdi.
Elhamdülillah Müslümanım ama şimdi şöyle bir soru dalgası olur.
Günümüzden eskiye doğru gidersek
İnsan->Maymun->Bigbang->Güneş->? sonrasına bişi diyemiyor ateist arkadaşlarımız
İnsan->Hz. Adem ve Hz. Havva->Allah->? Sonrası bilinmiyor.
O yüzden kimse cevaplayamayacağı soruları sormasın. Bunların cevabını ne ben ne sen nede bilim verir ölünce görecez kardeşim...17 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Ama ben burada kimseyi küçümsemiyorum.
- +1 yıl
Örneğin?
- +1 yıl
Anlıyorum ancak Müslümanlari yobaz olarak nitelendiriyorlar sorun bu.
- +1 yıl
Yobaz :D
Türkiyede müslümanlık eskisi gibi mi?
Araplardaki müslümanlık tee 1. dünya savaşında öldü.
şu an Müslümanlığı doğru dürüst yaşayan hangi ülke var?
Onların yobaz demelerinin sebebi Işid ve El-Kaide gibi İsrail ve Amerika oyuncaklarıdır.
Müslüman görünümlü terörist. Bide RTE var Rum asıllı Müslüman görünümlü demogaji yapan bir cumhurbaşkanı.
+1 yılAteist olmamama rağmen cevabı olmayan sorular yok değil sorgulayınca imanım zedeleniyo yanlış yerlere sapıyor mantığa vurunca en iyisi hiç düşünmemek hiç bir şey yapmamak sadece iyi insan olmaya calısmak başkalarına maddi manevi zarar vermemek benim tarzım bu dinle ilgilenmem fazla
114 Yorumla- +1 yıl
Görüşüne saygım var.
- +1 yıl
eleştirebilirsin dostum benimde sana saygım var eleştirine saygım var
- +1 yıl
Amacım kimseyi küçümsemek değil. Merak.
- +1 yıl
biliyorum yani yazdıklarından anlıyorum ve görüşümün küçümsenecek bir şey olduğunu sanmıyorum bir insan ibadet etmese ya da dinin gereklerini yerine getirmese bile başkasına maddi manevi zarar vermemesi benim için kafi dinin diğer şeyleri bana uymuyor yani yapmayı düşünmüyorum şu an
- +1 yıl
hocam sorgulaman kadar normal birşey yok sonuçta şeytan sorgulatıyor hepimiz de olmuyor mu şu.. senı kım doğurdu annen annenı kım onun annesı onunkisini onun annesı peki ya (haşa) allahı kim doğurdu? diye sorular sorararak zihnimizi karıştırıyor hal bu ki sorunun cevabı ney? ihlas suresi yaradanı en iyi şekilde tarif eden bir sure allaha sadece böyle bir sureyi bile bizlere peygamber efendimis sav aracılığı ile sunduğu için bile ne kadar şükür etsek azdır. yazına gelince dinle fazla ilgilenmem dersen yanarsın mazallah gelir ateistin teki dinin ile alakalı birşeyler geveler doğru yalnış söyleyecek kelime bulamazsın. o yüzden dini farzları itikadımızın ne yönde olması gerektiği ile alakalı temel şeyleri bilmemiz gerekiyor değilse gavurdan bir farkımızben ınanıyorum demek olur bu inanışta ağızda olur allah korusun. al bir Ömer nasuh bilmen islam ilmihali aklına gelene bak o kadar güzel ve geniş kitap ki her şey den var içinde. tavsiye ederim @Bencanavarım
- +1 yıl
@AgresifEntellektüel kardeşim içimde yok öyle hissiyatlar iyi insan olmaya calısmak bence mesele burada ve en önemliside bu bana göre
- +1 yıl
Kişisel tercihin bu saygıyla karşılıyorum. Ama bazı Ateistler yobaz Müslümanlar diye nitelendiriyorlar bizi. Bu sıkıntı iste :)
- +1 yıl
takma böylelerini daha öncede bir ateist inananlara senin seviyen yetmez felan diyenleride gördüm kendilerini bir şey zannedenlerde var bölyle insanlarlada karşılaştım takma
- +1 yıl
Peki :)
- +1 yıl
amaaan neyse ne herkes inandığı gibi yasasın :)
- +1 yıl
De mi :)
- +1 yıl
ben seni eski hesaplarmdan biliyorum sen beni eleştirsen bile ben sana hiç kötü bir şey yazarmıyım? :) eski üyeleri biliyorum bir kısmını
- +1 yıl
:)) bu banaysa teşekkür ederim :)
- +1 yıl
başka kime olcak :) tabi sana
Kardeş bu gorelden şundan bundan şur burdan geldi diye gider uzar gider kısa laf ben müslümanım aslında her dine saygım var ateis müslüman şeytana tapan herdine saygım var çünki her dini seviyorum tapıyorum seviyorum dorusu bu bence hepsine saygın olcak başkasının dini eleştirme
04 Yorumla- +1 yıl
Eleştiri yok burada sadece merak ettim
- +1 yıl
Ateist din degil apaci kardes
Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. ya arkadaş biyoloji bitirdim, genetik okuyorum. evrim dersi de aldım... ya yazamıcam cidden şu videoyu izleyin arkadaşlar:D
https://www.youtube.com/watch?v=yfNF2PdPJs411 Yorumla
+1 yılElhemdürillah Müselümanım Ama Bu Gibi Konuları Felsefik Düşünmek Gerek.
Elbette Bizi Allah Yarattı Ama Ateistlere Göre,
Güneşten Parça Koptuktan Sonra Dünya Soğudu Ve Bu Isınma-Soğuma Nedeniyle Biyolojik Canlılar Oluştu.
Maymunlar Kendilerini Geliştirerek İnsan Oldu.
Yani Ben Müslümanım Ama Onlara Göre Olay Bu :)
Umarım Yardımcı Olabilmişimdir.
İyi Bayramlar...15 Yorumla- +1 yıl
:)) ya biliyorum biyogenez, abiyogenez, yaradilis hepsini ama ateist arkadaslar epey abartti :))
- +1 yıl
Ya Bizim Dinimizinde Aslında Abarttığı Çok Şey Var.
Çünkü Kültürden Kültüre Gelişti Ve Yayıldı.
Her İnsan Ortaya Bişey Attı.
Şimdi Ateyizim Çıktı, Neden Tanrıya İnanalım Diyolar.
Belkide Biz İnsanlar Dine Bu Kadar Şey Katmamış Olsaydık, Ateyizim Olmazdı. - +1 yıl
Evet haklisin. Cok fazla olmayan sey katildi.
- +1 yıl
Yorumunu vok begendim kardes uyduralan dinle kuranda ki fini iyice ayirt edebilmek cok onemli gelenekci bakis acilarimiz yuzunden uydurlan dinden vazgecemiyoruz
- +1 yıl
Ben Dinimi Yine Severim, Bellerim, Kafamın Bir Yanına Koyarım Ama İnsanlar Ne Kadar İslama Fazla Şey Karışmadı Dese Bile Çok Şey Karıştı Ve Bunu Bilmeden Yaşıyoruz...
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYa bana ne nereden geldim? Nereye gideceğim önemli. Eğer bundan 100 yıl sonra hala toplum olarak bokuyla oynayan bir toplumsam Araplar gibi. Hala geldiğim yerdeyimdir. Evrimimi tamamlayamamışımdır. Dünya big bangle oluştu veya gang&bang'le oluştu. Bu beni ilgilendirmez. Eğer gelişebildiysem mantık, zeka ve teknoloji olarak derim ki " Demek ki iyi bir yerden gelmişim ki bu kadar gelişebildim ve gelişmeye devam ediyorum. ". Umarım yardımcı olabilmişimdir?
00 Yorumla Ateistleri savunmuyorum yanlış anlasilmasin bende muslumanim elhamdulillah ama madem sizlerde musluman oldugunuzu iddia ediyirsunuz ve Allahin varlığına inaniyorsunuz. O zaman neden Allahin dediklerine uymuyor da aksine davranarak muhalefet ediyorsunuz. Birisi kafir olurken birisi munafik oluyor. Örnek olmaniz gerekiyor örnek
12 Yorumla- +1 yıl
Soru bana mi genel mi?
+1 yılbig bangmiş denizdeb gelmişler deniz nerden geldi bigbang o nerden geldi güneş güneş nerden geldi tırttt
1228 Yorumla- +1 yıl
Değil mi ;)
- +1 yıl
onlarda tanrı nerden geldi diyo kitapda yazıyo diyom ispat yokmuş sanki siz 13.7 milyar yıl önce bigbang i gördünüz
- +1 yıl
Hiç ya valla.
- +1 yıl
yürrü bee :))
- +1 yıl
Heeyyt :)
- +1 yıl
dağılınlaynn :)
- +1 yıl
Ks' nim deli Kadir'i @fuocoturco :)
- +1 yıl
nndeli kadir nnleeynnn :DD
- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
var mı yamuk yapan. D
- +1 yıl
Var Kadir abiiiyyt :)
- +1 yıl
buyur bacım emrinmi var :D
- +1 yıl
:)) yok yok
- +1 yıl
acıklayın atayistler :D
- +1 yıl
He he :) yazın
- +1 yıl
ben fb liyken gsli oldum atayistler bunuda açıklasın :) top diyeni top gibi sektreiririm :DDD
- +1 yıl
Tovbe töbe
- +1 yıl
@Astarte o olayı kim görmüş te biliyo
- +1 yıl
Kimse görmemiş bilimde birşeyi bilmeniz için görmenize gerek yoktur sonuçta bu bir teori. Bilim adamları bunu kabul görmüş ve buna karşın ellerindeki bilgiler büyük çöküşle evrenin küçülerek yok olacağını gösteriyor demekki. Ateist değilim sadece bu konulara ilgiliyim açıklamak ıstedım
- +1 yıl
@Astarte kimse bişey görmediyse bana hikaye anlatma teorilerle olsaydı bende yazardım
- +1 yıl
@kafkasay ateistin biri öyle dedi tabiki inanmıyorum
- +1 yıl
@kafkasay öff salağın biri söylemişti işte yaa bana sizin ateistliğinizden kim nabıyosa yapsın
- +1 yıl
Ya iki tarafta hakli iste birader. Ne kimse bigbang'i gordu ne de ucan peygamberleri gordu. Ama ben ''evrim cok sacma'' diyip de ucan peygamberlere inanan adamin kafasini anlamiyorum
- +1 yıl
Uçan peygamber demen senin karakterini gün gibi ortaya koydu.
Eğer biraz beynin varsa bırak peygamberleri Hz Mevlana'yı yunus Emre'yi said nurs-i düşün? Onların yaşadıklarını nasıl inkar edeceksiniz ve mucizelerini?
O zatları senin anlamanı beklemek sana karşı hata olur o beyninle :)
Inkar ediyorsunuz çünkü inanmak size zor geliyor kolay olanıda seçmek hayvan gibi yaşadığınızı gösteriyor. - +1 yıl
defolun gidin artık beee
Yahu ben de Ateist falan değilim, çok şükür Allah'a inanıyorum ama sizin gibi düz mantık gözünle gördün mü diye sormuyorum. Adam bir teorinin ne olduğunu açıklamaya çalışıyor, siz kalkmışsınız gördün mü diyorsunuz. @Astarte kardeşim cevap yazma boş ver, adamlar gözlerimizle görmediğimize inanmıyoruz diyorlar. Sahi siz Allah'ı görüyor musunuz?
01 Yorumla- +1 yıl
Ben gozunle gördün mu diye sormuyorum. Amacım dalga gecmek vs değil.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl32 Yorumla- +1 yıl
Tisikkirler.
- +1 yıl
rici idirim hınfindi.
Hala anlamiyorsunuz degil mi? Kur-anda bile onlarla ilgili net bir ayet var.
Enam Suresi 23. Ayet: İçlerinden seni dinleyenler de vardır, fakat biz, onu anlamalarına engel olmak için kalblerinin üstüne örtüler, kulaklarının içine de ağırlık koyduk. Onlar, bütün delilleri görseler bile yine ona inanmazlar. Hatta sana geldiklerinde seninle tartışırlar. Ve o kâfirler: "Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir" derler.22 Yorumla- +1 yıl
Olmayan celiskileri bile uretirsiniz siz. Kur-anda bile sizlerle ilgili ayet varken seni ikna etmek icin ugrasacak degilim. Sizler ki bir proteinin bile raslantilarla nasil olustugunu aciklayamazken bir insanin raslantilarla olustuguna inanacak kadar, kor, sagir ve dilsizsiniz. Ne kadar dedlil getirsek de gormezsiniz ne kadar anlatsak da duymazsiniz. Kendi kor kuyunuz da debelenirsiniz de Allah size yaptiginiz gunahlardan dolayi dogru yolu buldurmaz. Hem bu dunya da hem de ahirette rezillik ve illet bir hayat sizlere hak olacak. Rabbim cehennemini imansizlarla dolduracak...
+1 yılşimdi gelir sazanlar bunada mantıklı açıklama yapmaya kalkarlar ahahah cok gülüyrum ateislere yaa :D
716 Yorumla- +1 yıl
:)) tek hücreli canlılardan oluşmuşuz :)
- +1 yıl
ahaha tamam deyip gecelım lütfen onlara :D
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Arkadaşlar bence siz açın Kendi k*çınıza güldün 😉
- +1 yıl
Siz daha cooook guleceksiniz çoook 😉
- +1 yıl
sizin gibiler olduğu sürece yıkılmayız bız hiç meraklanma ;)
- +1 yıl
nizamcıgım konuşmaya bile değmez daha cok günahkar oluyoruz bosversene Herşeyin bir sonu vardır. Allah havale edıyoruz onları.
- +1 yıl
konusmaya calıssanuzda batıyosunuz be ;) inandıgım şey maymun değil primatlardan geldigimiz ve her canlı bir atadan geldigidir. bir bunu bilim ile ilaç sektörünüün 100% ünde kullanıyoruz eğer inanmıyosan kullanma ilaçta görüyim ;) . SİZ Kİ CAHİLLER darwinizm i evrim sanıyosunuz o bir mekanizmadır. eğer okursanız türlerin kökeni adlı kitabı görüürsünüz. ;) biz nasıl kurandaki saçmalıkları biliosak sizde okumalı ve kafanıza (!) yatmayanları sölersiniz incleyim ttısırız. ama yokk sizde az bir tereddüt bile günah;) hala ısrar ediyorum amazonda yeji bulunan insanların sucu ne ne din görmüsler ne peygamber kim bu insanları cehennem (!) e atabilir ki hangi adaletsiz sadist? ;) daha hala yeni bulunan insanlar var. dünyada 4 bşn tane din var bikere ;) hery sans tesadüf. sen100 yıl geç veya baska biyer de doğsaydı olacakları düsün ;)
+1 yılamip, euglena ve paramecium turu tek hucreli eukaryot organizmalarin zaman gectikce evrilmesi ve gelismesi.
48 Yorumla- +1 yıl
Tek hücreli varlık nasıl okaryot yapiya geçiyor,?
- +1 yıl
dedigim organizmalar zaten bastan beri okaryot yapililar
- +1 yıl
Tek hücreli canli nasil okaryot olsun :))
- +1 yıl
ay pardon prokaryot :D karistirdim
- +1 yıl
Tamam tamam (inanmış! ) :)
- +1 yıl
valla cancagizim camur ve kaburgadan daha mantikli..
- +1 yıl
Hayırlısı.
Tüm dünya Kuran-ı Kerim'in mucizelerine tanık olup araştırıyor bazı asalaklarda herşeyi yemiş bitirmiş kendine din üretmiş :)
Bir elma bile var olabilmek için Güneş'e ihtiyaç duyar. Hiç bir şey sebepsiz olmadı olamaz olursa yapında Görelim minarel koymayıda unutmayın :)00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl21 Yorumla- +1 yıl
Offf sabah sabah :)
Burdan gelmişlermiş :))
www.cumhuriyet.com.tr/.../...tes_4f688c0f85a44.jpg34 Yorumla- +1 yıl
Deme oyle deme :)
- +1 yıl
Yahu burada her görüşe saygım var ancak yobaz Müslümanlar olarak nitelendiriyorlar ya bizi ifrit oluyorum :)
Teorileri kafalarına göre uydurmuyorlar kanıtlar bilimsel gelişmeler keşifler çerçevesinde denklemler işlemlerle. Sen bilgisayar ekranında bir görüntü görürsün ve bu kodlardan oluşur. Bu adamlar kodları buluyorlar ve bu kodların hangi görüntüyü oluşturabileceğini teorilerle sunuyorlar. Bilmem anlatabildm mi
12 Yorumla- +1 yıl
kodlati teorilere gore mi soruyolar ammada salladin o pcdeki goruntu ben sana soyliyim sen simdi kamera kullaniyosun demi o kamerada megapiksel diye bisey var mesela 8mp 2448x3264 cozunurluk bu nedir senin kamerandaki cmos sensoru uzerindeki fotodiyot sayisidr simdi birdr diger konu var pcde olusturulan goruntu onu cizim program lariyla ciziyorlar normal 2d resim cop adam filansa pikseller ile eger 3d resim ise surdaki maymun resmi x y kordinatina eklenen z kordinati mantigi ile calisan programlar araciligyla cizilir nedir bu rrsimler oynadigim oyunlar izledigin bilim kurgu animasyon filimler vs... bu sekilde goruntuler olusturulur ve ortada teori kismini kimse onemsemez cunku ordaki 1 ve 0 lari insan beyni hesaplayamaz einstein dahil buna sen mousu oynatiigin anda milyarlarca 1ve 0 karmasik sekilde islemci tarafindan yorumlanir yani pc de hic bor sey teori degil akil mantik ve formullerin hesaplanmasiyla olusturulmustur
- +1 yıl
Sen beni çooook yanlış anlamışsın. Senin şuanda ekranda gördüğün şeyleri kodlar sağlar. En basiti öğeyi denetleden girdiğinde tonlarca kod görürsün ya da sayfa kaynağını görüntüle dersen. Sen işin mekanik kısmına bakmışsın tamam o ona yansıtır öbürü ona yansıtır öyle ekrana görüntü gelir. Ben olayım yazılım kısmındayım donanım değil. Pcyede teori demedim zaten. Sadece arkadaş görülmüyor teorilerle böyle şeyler belirleniyor o zaman inanmam demiş. Bende bunu açıklamak için bu örneği verdim sakince tekrar okursan sende mantıklı bulursun
Kendini üst düzey zeki sanan insanların alalen gaza gelerek ortaya attıkları teoriler sonucu bir grup amaçsız insanın inandığı ideolojiler düzeni. Oysaki gerek milliyetçilik gerekse eşitlik zaten dinlerde olan kavramlar. İşte amaçsızlık böyle birşey.
02 Yorumla- +1 yıl
Inan tartışmayi bilenler olsa her görüşe saygım var.
Evrim, İslam'a ters değil ama ateistler ters diyorlar. Bilime hiç inanç karıştırılır mı canım. Tamam ben de bir çok evrim tezini savunmam ama komple yok demekte olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
Oyle zaten de.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bulunamayan cevaplar işte inanca yöneltir insanı. Kimi boşluğa düşer inanır kimi bilmiyorum deyip tafafsız kalır. Özünde de kimse bilmez zaten. Sadece inanır bazı şeylere ancak kesin değildir bu. Adı üzerinde inanç.
00 Yorumla
+1 yılYok da ne demek? O bir "var" olmak gerek... Tam yokta, yok da yoktur. Öyleyse "yok" bir "var"ın var ettiği var... Bir "var" ki, yalnız o var, gerisi yok, yok da yok... Yok da o "var"ın icadı... N. F. K
00 Yorumla
+1 yılAteizm çöktü (kahrından) :D
71 Yorumla- +1 yıl
Hahaha :)))
insan maymundan gelir diye birşey demiyorlar ki. element uyduruyorsunuz kendi kendinize. canlılar evrimleşir. bunun varlığı reddedilemez. dinen de saçma değildir.
414 Yorumla- +1 yıl
Ispat?
- +1 yıl
dünya gelişmeye başladığından beri çok çeşitli canlı türleri türemiştir. bunu ispatlamaya gerek yok. dünya öyle hoop diye oluşmadı. belli aşamalardan geçti. bu süreçte canlı türleri farklılaştı. hop diye hayvanlar bitkiler oluşmadı öyle. herşeyi allah yarattı deyip geçmemek lazım. anlamadığınız nokta bu. biraz da mantık kurmalısın.
- +1 yıl
Işte ilk canli nasil oldu?
- +1 yıl
Soruya soruyla cevap?
- +1 yıl
Sormayim mi?
- +1 yıl
Evrim ve Din celisir kardes. Din mükemmel yaratilisi idda eder. Evrim canlilarin Milyonlarca yil icinde degistigini gösterir.
Mükemmel kavramlar degismedigine göre Din ve Bilim birbirinlen celisir.
@Soran
ilk canlinin olusumu üzeri sana Abiyongenez ve Kimyasal Evrimi arastirmani tavsiye ederim. - +1 yıl
Peki kardeşim o halde.
- +1 yıl
ben dinde şöyle birşey olduğunu hatırlamıyorum yalnız dostum ona ne diyeceksin?
dünya yaratıldı herşey hazırdı bu mudur yani? denizler karalar oluştu insan hayatına uygun ortam oluştu sonra lak diye herşey birden yerden bitti öyle mi? hadi insan yerden bitti. hayvanlar bitkiler ıvır zıvırlar falan onları da mı allah yarattı? - +1 yıl
Sorgula sorgula nereye kadar. Biyolojide yaradilis teorisi var. Asagida bir tek hücreli canlilar okaryottur demiş. Ateistim diyor.
- +1 yıl
Evrim ile din çelişmiyor bence. Evrimi ALLAHIN Kontrolünde olduğunu düşünürsek problem çıkmaz diye düşünüyorum sonuçta Allahu teala süreklş halk etmiyormu (yaratmıyor mu birşeyleri) bugun yaplan deneylerde bir grup bakteriye antibiyotik veriliyor sağ kalanlar tekrar çoğaltılıp tekrar aynı antibiyotik veriliyor ve sonunda antibiyotikten etkilenmeyen bir bakteri nesli meydana geliyor. bunuda yalnış hatırlamıyorsam darwin in deneylerindendi güçlü olan hayatta kalır diğerleri yok olur diye. doğru bir tespit. ayrıca burada yalnış anlaşılmasın allah herşeyi sebeb sonuç ilişkisine göre yaratıyorsa inancımıza göre ilk insan olan adem peygamber (a. s) da dünyaya indiğinde başı bulutlara değecek kadar uzun ise allahu teala ona rahatsızlık vermesin diye de boyunu kısalttıysa bunu bir anda yapmış ta olabilir yapmamışta olabilir. ancak bir sebeb ler bütününe bağlamıştır. Ortak ata muhabbetıne inanmıyorum ortak yaratıcı bizbu hayvanların hal ve haraketlerinden kendımıze pay çıkartalım diye
- +1 yıl
birbirine benzer yaratmış olabilir. her hayvanın birbirine benzemeyen yapıda organları olsaydı çeşitlilik dunya üzerinde yaşayan tür bazında olsaydı kesinlikle şuanda yaradıcının yaratmış olduğu incelikleri algılayabileceğimizi sanmıyorum. yaradanın yarattığı bütün memeliler de kalp var ve hepsi aynı görevi görüyor akciğer var hepsi aynı görevi göz var hepsi aynı görevi görüyor kulak var ona keza aynı görevi görüyor. bunların hepsi (evrimi savunanlara göre ortak ata) bana göre ise ortak yaratıcıdan meydana geldiğimizden ötürü kıyaslama yapabilelim diye yaratılmış diye düşünüyorum hatta ve hatta tıp ta ilerlediğimizde insan hayatı tehlikeye düştüğünde bunların organlarını kendı üstümüze geçire bilmemiz için yaratılmıştır diye düşünüyorum benım düşüncem size çok bağnaz gelebilir ancak itikadım bu yönde
+1 yılSen bu işlere kafa yorma bence anlatsakta dinleyecek birine benzemiyorsun :)
45 Yorumla- +1 yıl
Anlat bakalım ne biliyorsun?
- +1 yıl
Hadi anlat seni leylekler mi getirdi bakalım
- +1 yıl
Gidin araştırın sizinle mi uğraşıcam
+1 yıltelevizyonu hiç görmeyen birine gösterseler eline kumanda verseler kumanda televizyonu açıyo, kanal değştiriyo v. s die kumandaya tapar ama bilmez o televizyonu icat edeni sanatkarını
10 YorumlaOoo ooo reis zor yerden sordun. Sana şunu söylüyim şu anda biyoloji ile ilgili atılan adımların her biri evrimi ispatlamak için onun doğrultusunda yazıldı. Bu sorular bir şeyi ispatlamaz yani
01 Yorumla- +1 yıl
Ispat amacım yok ki :)
Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Evrim teorisini anlamadan din ile evrimi karşı karşıya getiren, ve bununla dinine düşman edinen ve dini inancını savunduğunu düşünen bana göre sadece cahil insandır
00 Yorumla
+1 yılKeşke açmasaydın böyle bir konu biz müslüman olarak saldırıda bulunan taraf olmamalıyız hakir gören taraf olmamalıyız. onlar bize sorduğunda cevabımızı verebilelim inşaallah bu yeter bize.
00 Yorumla
+1 yılkim demiş maymundan geliyoruz :DD
https://i.hizliresim.com/5Rg1g5.jpg33 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
aç görselleri bayılırsın gülmekten :DD
+1 yılhihihihihihihihiih :)
https://www.facebook.com/video.php?v=773381762685023&set=vb.211869608836244&type=2&theater00 Yorumla
+1 yılO değilde toprak neden insan olmuyor hadi bakalım dinciler cevap pls. .
35 Yorumla- +1 yıl
toprak ve uterus ( rahim); bunlar maddenin iki farklı formudur. birine tohumu salınca karpuz, havuç v. s.; diğeride ise insan türer ikiside maddenin farklı formudur. yani burada şaşırtıcı olan insanın hangisinden türediği değil, nasıl yoktan türediğidir. yani toprak sadece işin özütü
- +1 yıl
O değil de sevgili maymun arkadaş bunu soruyor cevap pls. .
- +1 yıl
cevapladık ya işte
- +1 yıl
@Jösüiperdu
İnsana maddenin formu dedin ya la :D - +1 yıl
yanlış anlaşılmış. toprak ve uterus insanın hammeddesi demek istedim. arkadaş toprak insan olmuyor faln demiş ya
+1 yılevrim bebeğim evrim.. her şey 4 milyar yıl önce başladı.
02 Yorumla- +1 yıl
T3.
- +1 yıl
*tamam
+1 yılolur böyle şeyler.
https://i.capsspot.com/s/4/5/156827.jpg00 Yorumlasanırım bunların da atası olsa olsa fb düşmanı ağzı bozuk erman toroğlu ve beygirci sergendir başkası olamaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılDüşürün bir kaç ateist de uğraşalım evde canım sıkıldı walla :)
01 Yorumla- +1 yıl
:) yok amaç dalga gecmek degil.
+1 yılŞu şekilde cevap veriyorum:
https://i.hizliresim.com/Qgakdr.jpg13 Yorumla- +1 yıl
Guncellemeyi okumalisin.
- +1 yıl
Ben senin peygamberinle espiri yapsam olur mu?
- +1 yıl
Zaten gördüğüm sorulardan yola cikarak böyle bir girişimde bulundum.
Ya arkadaş şu saçma sorun uzun cevabını hepinize tek tek mi vericez ya. Sadece bu sitede 10 kere anlattım belki. Ulan biraz araştırsanız göreceksiniz de ne diyeyim ya.
01 Yorumla- +1 yıl
Yahu soru makara amaçlı be ;))
+1 yılBu sorunda sonra imana geldim. Bella ciao Darwin ^^
015 Yorumla- +1 yıl
Gel Darwincigim :P
- +1 yıl
Hehe.. Ateistim ama böyle samimi davranan insanlara daimi ayak uydurmaya çalışıyorum. Saygı ve hoşgörü her zaman karşılıklı olmadır ki pekişebilsin. Dediğin gibi bu grupda da çürükler olabiliyor..
- +1 yıl
:) ben kimseyi eleştirmiyorum ki adamlar hemen yanlış anliyor. Saygı çerçevesinde fikir alış verisi yapmak istedim ama gel gör ki imkansiz...
- +1 yıl
Bu inanıştan öte Türk toplumunun genel yapısından dolayı böyle. Genetik olarak dediğim dedik, karşıt fikirlere anlayış göstermeyen bir toplumuz. Ne yazık ki böyleyiz... Hadi anlayışsızız, tamam. Fakat hemen küfüre ve şiddete başvurmayı seviyoruz. Bu toplumu böyle görmeyi hiç istemiyorum.
- +1 yıl
Evet. Karşıt bir görüşü kabul edemiyoruz. Küfür ve hakareti yanlış buluyorum. Her şeyden önce insan gibi davran degil mi
- +1 yıl
Tabii ki öyle.. Bizde şu düşünce var. Küfür ederek baskınlığımı gösterir fikirlerimi kabul ettiririm.. Halbuki karşındaki kişi senin görüşünü o davranışla bağdaşlaştırıyor ve senin gibi düşünen herkesi bu kimlikle tanımlıyor. Örnek vermek gerekirse solcular içki içer kanısı..
- +1 yıl
Evet bu büyük yanlışların başında gelir. Ama ağaç yasken eğilir ne diyelim..
- +1 yıl
Haklısın eğitim düzeyimiz düşük. Bu bir kaç kuşak daha böyle devam eder sanıyorum ki. Yine de senin gibi anlayışlı, uzlaşmacı, konuşmacı bireyler yok değil. Ha aman yok olmayın zaten..
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum. Umarım tukenmeyiz :) boyle saygılı ateistler de azalmasın :))
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim.. Ateizmi popüler olmak için kullanan genç arkadaşlarımızı ayıklayabilsek eğlenceli yer olacak da aslında.. :)
- +1 yıl
Evet kuul gorunmek icin kullananlar da var :)
- +1 yıl
Ergenlikten gelen merak duygusu sanıyorum ki.. Sorgula, sorgulamanın sonucunda ateist ol da demiyorum aklına takılanın sonucuna var tabi ama kızların ilgisini çeker diye ateist olanlar bizi de yanlış tanıtıyorlar
- +1 yıl
:)) hahaha evet
- +1 yıl
:) Hoş sohbetin için teşekkürler.. Biraz film izleyeyim
- +1 yıl
Rica ederim. Ben teşekkür ederim. Iyi seyirler :)
''Hande Ataizi bunu da açıkla'' diye okudum ya la
yatayım artık...44 Yorumla- +1 yıl
hahagaqqaqa
- +1 yıl
yok artk :O
- +1 yıl
Bence de :))
+1 yılKesin bağcılardan gelmişlerdir ya çünkü bizim orada hala bunlardan bize gelemeyenler var :/
14 Yorumla- +1 yıl
;)))
- +1 yıl
Hahah :D katiliyorum esenler bagcilar gungoren maymundan gelmesede maymuna gidiyor
- +1 yıl
@unhappygirl1 Anan hariç de :(
- +1 yıl
Bende gungorede oturuyorum benimkide haric olsun :/
onlarda denizde bir mikroorganızmadan gelmisler öyle diyolar :D
01 Yorumla- +1 yıl
Oyleymis :)
ben muslumanim boylr safsatalar ile hic ugrasmam ne dalga gecip ateizlere prim veririm nede inanipta prim veririm ben muslumanim bu gibi safsatalar beni baglamaz
02 Yorumla- +1 yıl
Seni ilgilendirmrz bizim onyargimiz sizi kendi sordugunuz sorulara cevap veremiyorsunnjz cahil kokusmus 1800lerde olmis birisinin idroloji kuklalari siz hrpiniz seytansiniz ayni seytan tasvirine uyuyorsunuz gunahlari masum gosterme Allah ı inkar etme inanlari yolundan cevirme!! Tam bir seytansiniz siz
+1 yılbunu allah diyen türbişon a bırakalım o açıklasın
https://www.youtube.com/watch?v=mZJuOYQKm4g00 Yorumlaİyide bu evrim teorisi ile ilgili bunu savunanlardan maymundak geldiklerini iddia etmezler aynı atalardan geldiklerini iddia ederler sadece maymundan geldiklerini savunsalardı zaten böyle bir teori ortaya hiç atılmazdı atılamazdı
00 Yorumlanerden geldiğimizin bir cevabı olsa zaten Allaha inanıyo olmazdık şuan. şu bir gerçekki kanıt inancı yok eder. başlangıcı bilmediğin için inanıyorsun çok kafa yorma bu konulara
017 Yorumla- +1 yıl
Kafa yormak vs değil amacım kimseyi de küçümsemek değil. Merak.
- +1 yıl
:)) niye iman gizlidir diye mi
- +1 yıl
Ateist misin.
- +1 yıl
Ne bileyim :)
- +1 yıl
Şüpheliyim :)
- +1 yıl
:) ben cok usluyum
- +1 yıl
Sahi bak :)
- +1 yıl
Bence bunu sen aciklamalisin. :)
- +1 yıl
Yarin :)
Kainattaki bütün mucizeler gözlerine parmak sokarcasına ateistlere gösteriliyor ama onlar kendi bildiklerini doğru kabul ediyo.. Rabbim hidayete erdirsin inşallah doğruyu görürler
03 Yorumla- +1 yıl
Amin. Ama amacım kimseyi küçümsemek değil. Sadece merak ettim.
- +1 yıl
Benim bildiğim kadarıyla her ateist evrimci değil farklı görüşte olanlarda var sanırım ve sözlerinde kesinlik olmayan kişi ve felsefecilerin düşüncelerini savunarak kendilerine bir yol çizmeye çalışıyorlar.. sen yinede çok fazla merak etme cevap veremeyeceğin sorular sorarlar sana :)
- +1 yıl
:)) peki.
Bunu iddaa eden sadece ateistler değil. Benim açıklama yapmama gerek yok tabi soruya gore.
00 YorumlaEvrim teorisine gore insanlar maymundan gelir diye bir sey yoktur. Dunyadaki canli tum varliklarin milyarlarca yil oncesinden tek bir atadan meydana geldigi savunulur.
00 Yorumla
+1 yılhande ateyizi demek istiyorum.
chelsea-arsenal maçı başladı.10 Yorumlabunu gören ateyizler çarpıldı kanks
120 Yorumlaben ataistliğe inanmıyorum ama deistlik diye bişey olabilir
10 YorumlaAllah'ın varlığına ve kudretine ısrarla inanmayanlarla dalga geçmek günah değil, çünkü biraz kafa olsa onlarda hiçbirşeyin kendiliğinden yaratılamayacağını düşünebilir ve elbet bu kudrete sahip birinin olduğuna inanırlardı..
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen dunyadaki en zeki kisiler muslumanlarmis. Hatfa islam ulkeleri su anda gelismis, abd avrupa falan geri kalmis
+1 yılAteist diye bişey yok be ergenlik diye bişey varrr😁
32 Yorumla- +1 yıl
din diye bişi yok coğrafik şans var.
https://www.youtube.com/watch?v=5jW-EpEajrU
+1 yılpişman olmadan öğrenmeyi Allah nasip etsin. o günden kaçış yok
00 Yorumla
+1 yılBaştan beri bilimle ilgilenen bir insan bu soruya götüyle güler , vesselam.
11 Yorumla- +1 yıl
Neresiyle gulerse gülsün.
- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler