Nişanlım, "nişanda takılan altınları sana gelinlik almak ve düğün giderleri için kullansak olur mu" dedi. Sizce bu davranışı doğru mu?

Anneme henüz bunu dediğini diyemedim sma muhtemelen kıyamet kopacak. Hem ailesinden hiçbir şey istemedik, hem taktıkları alt tarafı bir bilezik, bir kolyeydi, hem biz nişan için bir ton masraf ettik. Sana bir gelinliği bile çok görüp sana mı aldırtmaya kalkıyorlar diyecek. Gerçekten de bu süreçte bir şey istemedik. Karşılayacakları bir gelinliğimle ev eşyalarıydı. Nereden bakılsa toplamda onların harcayacağından 2-3 kat ailem daha fazla harcama yaptı. Ben ne yapacağım?

Güncellemeler
+1 yıl
Gerçekten duyar kasanları şaşkınlıkla izliyorum. Nedense kız tarafı bir ton harcama yapınca sıkıntı yok. Mutfak eşyaları, nişan, yatak odası takımıydı ne kadar tutuyor dünyadan haberiniz var mı? Onların alacağı bir beyaz eşya ve koltuk takımıydı, onda da git en pahalısını al diyecek bir insan değilim. Çevrem resmen sana dul kadın muamelesi yapılıyor diyor, hiçbir şey istemedin tepene çıktılar diyor. Bence tam tersi her şeyi daha çok isteyen kızlara daha çok kıymet veriliyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Eşin olacak insana bir gelinlik için bile altın bozduralım demenin nesini normal karşılıyorsunuz. Erkekler hiçbir sorumluluk altına girmeden tozpembe dünyaları olsun ister olmuş. Bu dünyanın kahrını bir siz çekiyorsunuz zaten.
Nişanlım, "nişanda takılan altınları sana gelinlik almak ve düğün giderleri için kullansak olur mu" dedi. Sizce bu davranışı doğru mu?