+1 yılAilesinin durumu olduğu halde bu giderleri sana kitlemeye çalışıyorsa evlenme sakın. Bazı andavallar da seni maddiyatcilikla suçlamış mutluluk parayla mı oluyor demiş, ters psikoloji ile seni suçlu hissettirmeye çalışmışlar.
Bütün masrafı nasıl ki damat tarafına yıkmak adil değilse kız tarafına da yıkmak adil değil. Hiç boşuna mutluluk bilmem ne ayaklarına da yatmayın beyler. İnsanların kendilerini enayi yerine koydurmamalari sizi mutsuz ediyor sadece, kız ve ailesini değil.
Durumu yoksa, yapmak isteyip de yapamiyorsa ve o şekilde kabul ettiysen anlayış göster. Burada iyi niyetli olmakla enayilik arasındaki çizgiyi iyi ayırt etmen lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Kanka sen bu tarz şeyleri kendi aile büyüklerine istişare et. Burada herkes olan biteni tam bilmediği için yüzeysel yorumlar yapıyorlar. Hatta bencil ve ergen tipler seni suçlamaya bile kalkıyor gördüğün üzere. Burada bunları sorma bencr
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer nişanlının durumu yoksa ve eşyaları bile borçla alacaksa vermelisin derim. Çünkü siz bir yuva kuracaksınız ve bence maddiyatı ön planda tutup iki tarafı da kırmayın değmez para için. Ama durumu varsa ve harcamaktan çekiniyorlarsa verme bırak alsınlar zaten çok bir şey yapmamışlar. Dediğim gibi burada maddi durumları biraz önemli. Mesela benim kuzenim evlendi çok olmadı ona takılan takıları geri aldılar çünkü ev aldılar bunlar için ve borç çoktu oraya verdiler. Sen bir düşün ve gönlünden geçeni yap🌟
00 Yorumla
+1 yılannene gidip de bunu deme zxaten. siz artık evli sayılırsınız her şey gidip ana babaya yetiştirilmez.
ve mantıklı bence. bu devirde kolay değil bu kadar masraf.
siz masraf yapmışsınız demek ki varmış.
bilemedim zor durum. ama ben olsam kabul ederdim00 Yorumla
İlginç bir konu... Ben bu süreçleri yaşamış ve nikaha bir ay kala nişan yüzüğünü fırlatmış bir insanım. Her defasında farklı bir şey çıkarttılar.
Nişanlını karşına al, otur ve konuş. Tüm süreci beraber planlayın ve adeta bir rehber hazırlayın. Bu rehberi hazırlamadan iki taraf da adım atmasın, rehberinizi hazırladıktan sonra her ikiniz de bu rehbere sadık kalın.
İleride iki tarafın da başının ağrımaması için herşeyi konuşun. Anlaşamazsanız geç olmadan nişanı bozun.
09 Yorumla
Soran+1 yılYüz üstü kalacağım bir durum yok benin kadar enayisini bulabileceğini hiç sanmıyorum. O masrafa girmesin diye hep alttan aldım bir şey demedim bir kiralık gelinlikte mevzu altın bozdurmaya geldi. Ben nişanı atmayı düşünüyorum, çünkü böylesine sürümdürülmek yakışırmış.
- +1 yıl
Size şimdi aklıma gelen bir anıyı anlatacağım. Benim anneannem ve dedem 70 yıllık evliler. Evlendikleri vakit dedemin hiçbir şeyi yokmuş. Eşine bir cumhuriyet altını almış ama nasıl, ödünç olarak. Anneannem durumu öğrenince dedeme "ben başkasının altınını istemem, hemen iade et" demiş. Dedem altını iade etmiş. Bu insanlar bu şekilde evlenmiş. Lafı nereye getireceğim. Mutlu bir evlilik istiyorsan beklentini düşük tutmalısın. Nişanlının mali durumu olmayabilir. Buna da hoşgörü göstermek mecburiyetindesin. Nişan denilen şey alelade iş değildir. Bu yüzden nişan bozmak em sonunda sonunda düşünülebilecek bir konu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılNişanlının durumu iyi değilse ona yardımcı olmak adına vermen daha doğru olur, sonuçta "yuvanızı" kuruyorsunuz. Bu durumun maddi sıkıntısı ilerde ikinize yansıyacak yani biz bu kadar yaptık onlar yapmadı gibi kavramlar biz olduğunuzda anlamını yitirecek... Ailene de bu şekilde açıkla anlayışla yaklaşsınlar. Önemli olan sevginiz , maddi olarak siz daha yeterliymişsiniz daha çok şey yapabilmişsiniz. Belki onunda ailesinin yapacak gücü vardır ama ogullarina yardım etmiyorlardır. Sen sadece sevginize ve nişanlının çabasına odaklan gerisine takılıp üzülme hiç
10 Yorumla
+1 yılKendi için istemedi sonuçta senin için istemiş. Ayrıca kıyamet koparmak ne saçma hayat müşterek değil mi neden tek taraflı düşünürler anlamış değilim sonuçta ortak yuvanız olacak böyle maddi küçük ayrıntıları düşünmek saçma zaten gerçek sevenler düşünmez.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen kıyamet koparma lafına ben de takıldım. Alın kızınız sizin olsun derdim o zaman
+1 yılNişanı kız düğünü erkek yapar durumundan dolayı, nişan harcamalarını ben üstlenmişsem onun katkısı olmamışsa kabul etmezdim tabiki. Benim üzerimden geçinmeye çalışıyor gibi düşünürüm, birde köyün akıllısı bir senmisin derim yani. Fikir güzel hayat pahalı ama bunu diyebiliyosan bana ozaman nişanda elini cebine atmasi gerekir.
20 Yorumla
+1 yılSenin ailen daha fazla harcama yapıyosa bundan yüz bulup sizi kandırmaya çalışıyolardir bence. Ortalik gorgusuz insan dolu. Net ol hayir de. Daha nisanlisiniz simdiden böyleyse abooooo.
Yani bence durumu olmama falan asagida duyar kasanlar hikaye o baska bi konu.
11 Yorumla
+1 yılBen de dün bir arkadaşımla konuştum onlarda adet bu şekildeymiş nişanda takılan takılar kızın masrafları ve çeyiz için harcanırmış. Bence nişanlın kötü bir şey dememiş. Sen güzelce gelinliği senin alman adete daha uygun olur, diğer masraflara ben katılırım de. Orta yolu bulun, şu evlilik konularında da ailelere bir çizgi koymayı bilin bir zahmet evleniyorsunuz hala anneden dolduruşa geliyorsunuz. Kendi aklınız size yeter merak etmeyin. 🌸
10 YorumlaYorumlara baktımda herkes parası yoksa ayrıl işte parası yoksa niye evleniyor evlenmek için hani sevgi gerekliydi arkadaşlar :D? ne oldu para olmadan mutluluk oluyordu bence taraflar buluşup ortayı bulmaları lazım düğün masrafları 500 bin tl ise 250 250 bölüşsünler erkekler hep bir fazla ödemesin veya kadın bir fazla ödemesin kolaylık sağlamak gerek bence evlenenlere
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. İsteği biraz saçma, ama elini vicdanina koy ve söyle Düğünde onlar da siz gibi bir ton masraf ettik diye Altınları isterlerse verecek misin? Muhtemel hayır o yüzden o sana sen ona anlayışlı olun Masrafları abartmayın Düğün Nişan hepi topu birkac Saat, Evlilik ise bir Ömür boyu
00 YorumlaDurumu yoksa ne yapacaksın adam iyidir işi gücü vardır yetmiyordur sonuçta düğün için istemiş ver kendi borcu mu ödeyeyim dememiş bak sende Durumu yoksa konus ailen ile şöyle birsey soyle ben evlendikten sonra borç ödemek istemem yetmediği yerde bilezikleri bana ait olanları bozup eşime yardımcı olucam gerçekten Durumu yoksa bu gün bir düğün bir ev eşyası 150 200 milyar birikimi yoksa adam ne yapsın ne kadar az borç o kadar az kavga çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi durumu yoksa heralde çalacak banka soyacak değil ama parası olduğu halde sana harcatıyosa o zaman büyük sorun var demektir. Ayrıca herkes parası için mi evlendin diyor ama kendi parasını harcamayıp kıza harcatıyosa demekki adam parası için evlenmiş?
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSizler düzgün insanlarsınız (kız tarafı) belli yazdıklarınızdan.
Keşke nişan öncesi her şeyi konuşsa idiniz şu an nişan bile yapmamış olacaktınız bunların absürt davranışından dolayı..
Masraf ettik bundan sonra dönüş olmaz diyecek bir ailende değil çok şükür damat adayının dediklerini ! ki bilmeleri gerek düğün sonrası bu damat parmağında ki yüzüğünü de satar! Diye nişanı atarlar eminim..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılDaha simdiden hesap yapmaya baslamissin. Madem oyle gelinligi satin almayin kiralayin ya da tanidik birinden varsa alin nasil olsa 1gun giyecen. Gelinlik masrafi olmamis olur
02 Yorumla
Soran+1 yılSatın aldığımı nereden çıkardınız kiralık zaten
- +1 yıl
Baslikta yaziyor
+1 yılValla sizin gibileri görünce iyi ki evlenmiyorum diyorum. Evlilik para pul olmuş. Yok bunu taktılar yok benim ailem bunu yaptı. O zaman bu yola girmeseydin.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben olsam alın kızınızı başınıza çalın o zaman derdim. Para kızın mutluluğundan daha önemliyse
+1 yılSana bir gelinliği almıyorsa bunu rahatlıkla diyebiliyorsa hep senden bekler, açık olayım bu ilişkinin geleceği parlak değil ilerisinde böyle bir adam daha nelerin lafını yapar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılBu işte başka sıkıntılarda var gibi abi..
Bence damadın yaptığı terbiyesizlik hani tamam durumun yoktur saygı duyarim eyvallahta takılara daha şimdiden çöreklenmek nedir00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılVay Arkadaş yakında Senin Adına Kredi çeker sonrada boşar.
Paraları başka Kadınlarla yer boşanır senden.
Takılan Altınlar olmasaydı ne olacaktı.
Bence verme00 Yorumla Şimdi onların yaptıkları doğru değil herşeyi siz karşılamışsanız ama belki durumları yoktur işte bilmiyor musun sen evleneceğin adamın gelirini giderini? Hem aile olacaksınız artık.
00 YorumlaSonuçta bir yuva kurucan olur tabi hayat müşterek durumunu biliyorsan ve onu böylede kabullenmişsen kimseye aldırış etme herşeyden önce mutluluğunuz önde gelir
00 YorumlaTabi ki kabul etmeyeceksin, yoksa evlendikten sonra da ceplerin bomboş kalır.
Acil bir durum olunca birikmiş altın yok, para yok öyle sap gibi kalırsınız.00 Yorumla
+1 yılHayır, olmaz. Bunu teklif etmesi yanlış. O zaman hiç takı takmasınlar. Anlamı yok ki.
30 YorumlaGit nişanlına sor hanım abla. Biz ayrıl desek ayrılcan mı
30 Yorumla
+1 yılNişanda ve düğünde kişiye takılan altınlar kişinin kendi malıdır ve diğer eş bunda herhangi bir hak iddia edemez. Vermiyorum dediğin an iş bitmiştir.
11 Yorumla
+1 yılDamat soyulacak hıyar değildir damat hortumlanacak banka değildir çocuk kötü bişey dememiş borçlarımızı kapatalım demiş ama siz evlenip güzel bi yuva kurmak değil oplanı tarafını sömürmek derdindesiniz bırak evlenme çocuğun hayatını mahvetme
02 Yorumla
Soran+1 yılSoyulan kız tarafı olunca çünkü soyulmuş olmuyor dimi? Nişanda ailesinin taktığı bir kolye ve bilezik dışında hiçbir katkıları olmadı ama soyan yine kız oldu.
- +1 yıl
Olayın iç tarafını bilmem ben senin yorumuna göre yazdım eğer şimdiden böyle sıkıntılar başladıysa siz evlenmeyin
+1 yılHemen ama hemen ayrıl. İleride çok pişman olursun ben sana söyleyeyim. Bunu diyen 'adam' ileride seni perişan eder hemen kurtul.
00 Yorumlasakın altınlarını verme umarım üniversite falan okumuşsundur düzenli gelirin vardır yoksa da o altınlar senin tek dayanağın
00 Yorumla
+1 yılOlmaz bence biraz da onlar yapsın hem iyice alışır ve hep senden böyle şeyler bekler o takılar sana düğün hediyesi sakın verme
00 Yorumla
+1 yılKabuk etme tabiki bu ne ya. Evlanmesin parası yoksa kardeşim o zaman. Bak ekonomi her gün daha da kötülüyor evlenince çoluk çocuğuna da bakamaz ki bu.
00 Yorumla
+1 yılYuva kuracaksaniz bazi seyleri tolere etmek gerekiyor. Borclanmak yerine olani kullanmayi tercih ederim ben olsam.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Nişanda takılanlar zaten düğün çeyiz hazırlıkları için kullanılır diyr biliyorum yanlışsam düzeltin ama gelinliği düğünü erkek tarafı yapar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bence düğün ve nişan da masraflar ortak ödenmeli ve herkes giydiğini almalı. Erkek tarafı kızın kuaför masraflarına kadar ödemesi gereksiz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani gelinlik ve mobilya fiyatlarını hemen hemen herkes biliyor ucuz şeyler değil. Bu ekonomide gelinlik ve mobilya fiyatının 2-3 katını nişan için harcadıysan kusura bakma ama senin müsrifliğin olmuş.
00 Yorumla
+1 yılHiç normal bi davranış digil ailene demen lazım yoksa ortaya cıktıgında her türlü kıyamet kopacak🤷♀️
00 Yorumla
+1 yılevlenme hacı
evlenme
çoçuk daha iyisin ibulur10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılNişan giderleri kız tarafi mi ödüyor bu nerenin adeti. Kürtlerde erkek tarafi karşılar
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet her şeyi karşıladık yine de yaranılmıyor. Hatta ailesine masraf olmasın diye düğün bile istemedim kendi ailesi düğün olsun diye tutturdu.
- +1 yıl
Keşke bende bulsam böylesini. Beyaz eşya bile alıyormuşsunuz damadi daha ne kadar rahatlatacaksjniz
E düğünü sana yaptırıyor resmen. Uyaniga bak. Şimdiden böyleyse evlenince nasil olur Allah bilir.
11 YorumlaYok daha neler ya evlenmeye parası yoksa neye evlenmeye kalktı
120 Yorumla- +1 yıl
Size cevabımı Barış Manço ile vereyim.
https://m.youtube.com/watch?v=FkJ8LwYuW40
Dogru, evlenirken bukadar maddiyata odaklanmayin, ihtiyac olmasa zaten neden böyle desin.
00 Yorumla
+1 yılMaddi açıdan sıkıntısi vardır seninde bu evlilik yolunda destek olman lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Yuva kuracaksınız en az zararla çıkın borca girmeden bir köşede birikiminiz olsun ilerde çok lazım olur
00 Yorumlane olur soyleme annene yuva kuruyorsunuz yardımcı olun bırbırınıze
00 YorumlaMaddi durumu iyi değilse anlayış gösterebilirsin ama gösterme bence
01 Yorumla
+1 yılMaddi sıkıntıları varsa anlayış göstermek lazım altının olupta mutsuz olacaksan olmasın da mutlu ol
00 Yorumla
+1 yılElbetteki yanlış , ayrılırsınız herhalde. Maddi durumu çokmu kötü?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnişanda takılan altın vs ler çiftlerin düğününe yardımcı olmak için insanların yardımıdır. onları alıp saklamanız için değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişanı kız tarafı yapmıyor mu? Ayrıca böyle evlilik yoluna çıkmış olmanıza bişey diyemiyorum, hayırlısı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKabul etme. Bu ne böyle yazık olmuş sana resmen. Nasıl böyle biriyle evlendin ki? Düğünü siz yapmışsınız resmen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılnişanlanmadan boşan, böyle şeyi yok yani fakirlikten ölmüyor değil ya
10 Yorumla
+1 yılMaddi beklentiniz varsa bence bir şeyler yanlıştır. Önemli olan kimin ne kadar harcadığı mı yoksa beraber yaşamak istediğin insanla hayatını birleştirmek mi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖyle şeymi olur saçma konuşmuş Annenle görüş bu konuyu sonra pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılBen düğün yapma taraftari değilim ama adam zor durumdaysa da karşı çıkmak olmaz bu fikrine. Eminim ailen de anlayacaktır bu uzun bi birlikteliğin başlangıcı sonuçta paranin lafı mı olur
00 Yorumla
+1 yılimkanı yok mu acaba bir de şöyle düşün nişandan bu yana kaç ay/yıl geçti para biriktirseymiş düğün için. İleride lazım olur nişan parası boşuna verme derim ben :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİzin verme ya belki de maddi durumu yoktur ama olmadı gereken takı senin halkındır ,
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün zaten gereksiz masraf gitsin borç alsın herşeyi evlenince öderken hatırlarsın bu olayı da
00 Yorumla
+1 yılne kadar boş düşünceler, seviyorsan kolaylık sağlamalısın bu şartlarda altın kolye gelinlik boş işler bell ki durumu yok
01 Yorumla- +1 yıl
Her şey para olmuş. Mutluluk yok
Düğünde toplanan paralar genelde düğün masraflarına harcanir
00 Yorumla
+1 yılAdamı alırken fakir olduğunu bilmiyor muydun
10 Yorumla
+1 yılSakın kabul etme geri gelmez altınların
10 Yorumla
+1 yılBu zamanda sizin gibi aile bulmak zor
00 YorumlaOlmaz durumuna göre yola cikicak
00 YorumlaDoğru ekonomi kötü şimdiden adamı desteklemelisin
00 YorumlaNişanlın ile konuş sorunu çöz derim