Türkiye'de en acil hangi mesele çözüme ulaşmalı?

E yukaridakilerden hic biri cunku bu ulke her turlu asamadan gecti ama insanlar bu kadar karaktersiz degildi ozumuzu kaybettik bunu savma sapan seylere baglamanin anlami yok ne ekonomi ile ne egitim sistemiyle ne tarimla ne issizlikle alakali degil ulke tarihinin en kotu veya en iyi donemleri su zamanlar degil insanlarin birbirine saygisi guveni kalmadi bu kriterler minimuma inse bile refah seviyesinin artacagini sanmam bir elli yil once bunlarin hepsi belki daha kotu durumdaydi ama gururluydu insanlar ger gecen gun daha da geriye gidiyoruz diger hersey ihya olsa ne yazar insanliktan ciktiktan sonra aksam haberleri aciyorsun bir tane duzgun sey olmuyor memlekette acin eski yesilcam filmlerini izleyin acin eski belgeselleri roportajlari izleyin geriye gittigimize kanit niteliginde her birisi insanlarin sevgisi saygisi varmis birbirine simdikiler iki kelimeyi bir araya getiremiyor ulkesinin bayragini bilmeyen istiklal marsini okuyamayan kisiler var disarda okuyup cahil olduktan sonra neye yarar egitim tarim issizlik ekonomi hepsi bos isterse arsa ciksin okuma yazma orani eseklik baki kaldiktan insanliktan nasibini almadiktan sonra hepsi bombos onceden karakter gurur seref saygi sevgi guven empati vardi millette simdi kimin kim oldugu belli degil herkes birbirinin kuyusunu kazma pesinde yazik cok yazik
İlk önce Mali disiplin. İsraf önlenmeli. Ne kadar Kamu kurumu varsa özel giderler kısıtlanmalı. Mesela özel araç tahsisi yerine Servis. Bu çok basit bir örnek. İlk önce bu tıkanıklar giderilmeli.
Tarım zaten her aşamada öncelik olmalı. Eğitim acilen kaliteli seviyeye getirilip ücretsiz hale getirilmelidir. Üniversite dahil.
Ülkede binlerce Fabrika yağmalandı. Tekrardan aktif hale getirilmeli. İstihdam acilen yaratılmalı.
Bunu Hükümet tek elden değil. Çiftçisi, ziraatçısı, iş adamı, sanayicisi, kooperatifçiler ile birlikte Ekonomik Kalkınma Yol Haritası çizilmelidir. Şeffaf olmalı herkesi dinlenmeli. Sorunlar bu şekilde düzelebilir.
Daha çok konu var da kalsın şimdilik
Vallahi hepsine de cok acil bir şekilde çözüm bulunmalı çünkü güzeller güzeli ülkemizin durumu çok içler acısı atalarımızın şehitlerimizin şimdi kemikleri sızlıyordur.
Şu anda Türk bayrağı ayaklar altında sürünüyor çünkü başımızdakilerin Allah'tan hiçbir korkusu yok. Çalıyorlar yiyorlar ama biz sefalet halindeyiz. Zamlar desen almış başını gitmiş. Üniversite mezunu işsizlerden zaten geçilmiyor. Kendi arabamızı, uçağımızı, telefonumuzu vs. Üretmiyoruz. Kusura bakmayın ama kafa yapımızı değiştirmedikçe bu ülkenin başına hep akılsızlar geldiği müddetçe o şanlı Türk bayrağı asla göğe kalkmayacaktır
Bence insan ilişkileri en büyük sorun bu ülkede ekonomi olmazsa zaten o halledilir ise işsizlikte ortadan kalkar tarımda gelişir, eğitim sistemi de ama insan ilişkileri için ayrı bir imtina gerekiyor. Toplum olarak hala bir şeyleri alabilmiş değiliz
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Hepsi duzeltılmeli ama önce ekonomi buda tarımla olur sadece Antalyada denenipde olmayan hiçbir tropikal meyve yok ne ekilse verim alınıyor ama yanlış tarım politikalari yuzunden herkes tarımi birakmaya başladı seralar bahçeler satılıyor yerine binalar yapılıyor ya da yabancılar alıyor yolun sonu görunmüyor gerçekten artık bir seylerin yoluna girmesi lazım once ekonominin sonra eğitim sisteminin duzenlenmesi lazım
Bizim sorunlarımız ne
Bir şey üretemiyoruz nedeni eğitim sistemi çok kötü
Çıkardığımız madeni 1 $ satıp 100 $ dan işlenmiş halde alıyoruz nedeni eğitimli elamanımız ve bu teknolojiyi üretebilecek eğitimli insanımız yok
Hollanda Konya ovası kadar bölgede bizim kat ve kat üstünde ürün elde ediyor yani neyimiz yok yeteri kadar donanımlı eğitimli insanımız yok.
Bunların hepsi dışa bağımlı hale gelmemize bu da ekonomimizin bozulmasına bu da işsizliğe neden oluyor.
Eğitim sistemi düzelmediği sürece kısa süreli ekonomiyi düzeltmişsin işsizliği azaltmışsın neye yarar aynı sorunları yine yaşayacaksın
Önce şu mülteci meselesi halledilmeli. Sokakta yürürken Türkçe'den çok Arapça konuşulduğunu duyuyorum. Bundan rahatsız olan sadece ben miyim?
Ben bir polis memuruyum ona rağmen gücüm bir yerde yetersiz kalıyor 😥 çünkü hee bir şey pahalilanmis en basitinden Ben kola ve sigara alırken kendimi rahatsız hissedecek seviyeye geldim 😥
Mevcut rejimin gitmesi lazım önce. Irkçılık, faşizm en büyük sorun türkiyede. Herkes kendi mahallesinden olmayan düşman. Diğer sorunları da bu yaratıyor zaten.
Öncelikle her türlü şiddet çözülmeli. Yasalar gözden geçirilmeli. Ekonomi, eğitim sistemi, tarım işsizlik vb. de çözülmeli.
Egitimin olmadığı yerde ne tarim olur nede ekonomi düzelir. Herseyin başında eğitim gelir... okuyun okuyun
Aslında hepsi demek isterdim , ama tarım, eğitim ve işsizlik hepsinin altında ekonomik yattığı için ekonomiyi seçtim
Teşekkürler 😌
Ülke batmış sen çözüm diyorsun. Ülkenin b*ka saplanmamis kolu kanadı mi kaldı.
Eğitimi mahvettiler
Ekonominin ırzına geçtiler
Sağlık sistemini çökerttiler
Tarımı bitirdiler
Her 2 gençten 1i işsiz
Tarihin en berbat yönetimini görüyorsunuz...
Aslında hepsi ama hepsinin temeli yine eğitim. Eğitim düzelmedikçe hiçbir şey düzelmez.
Ekonomi ve eğitim iyileştirilirse gerisi kendiliğinden gelir
Abd zaten üç aşağı beş yukarı aynı kapıya çıkıyor
Herkes ekonomi demis oysa temelde en buyuk sorun egitim
Önce insanlar doymalı, sonra gözleri, sonra ruhları.
En çokta "ben"likten kurtulmalılar. Aşırı "ben"ci bir toplum olduk. Dün 70 li yaşlarda 2 adamın sohbet ettiği 2 zorlasan 3 kişilik banma, 30'lu yaşlardaki iki kadın gelip "yanaşırmısın amca bizde oturalım" dedi. Adam baktı, sığmaları imkânsız, kalktı gitti. Diğer kadın, "yanlış anladı" dedi, adamı kaldıran kadın ise "anlarsa anlasın" dedi. İşte bu düzelmedikçe, marketler, mevsimsel ve yakıt fiyatların inmesi ile, ucuzlaması gereken karpuzu 3 doksan dan, 4 doksana çıkaramaz dı, trafik daha sakin olur, kimse kimseye sövmezdi. Dizilerde bütün karakterler anne babasına düşman olmazdı. Biz olamadığımız için, dindar ateise düşman, ateis dindara düşma, biz olsa idik, düşmanlık olmazdı. Bir çocuk, daha 14'ünde anne babaya asi olmaz, onlara inat tavırlar takınmazdı. Biz olsaydık, 30'lu yaşlardaki adamın kucağında oturan 14,15 yaşlarındaki kızakızım sen ne yapıyorsun? Denilirdi, diyene de tepki gösterilmezdi. 16 yaşında evlendirilen kıza tepki göstersin toplum ama 14'ünde biz kızın kandırılmasına da. Biz olsaydık, toplum olurduk. Önce o düzeltilmeli.
Hepsi birer sorun ve hepsinin de çözülmeye ihtiyacı var en acilinden!
Kesnlıkle ekonomı fıyatlar ıyıce dentlnmeli
Ekonomi düzelirse istihdam olur bu da işsizliği azaltır.
Memleket iyice yozlaştı artık tıpkı 100 yıl önceki gibi komple bir Devlet Restorasyonu lazım
Mülteciler yollanmalı ikincisi tarıma ciddi destek verilip ayağa kaldırılmalı çok büyük potansiyel var
Eğitim iyi olursa her şey çözülür kısa vadede ekonomi uzun vadede eğitim çözülmeli
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş