Tesadüf mü yoksa rabbimin bir sınavı mı?

Merhabalar arkadaşlar, size bir konudan bahsetmek istiyorum. Ben yaklaşık 6-7 aydır Saliha erdim adlı bir bayanı takip ediyorum YouTube üzerinden söyleşilerini dinliyorum hep. Bu kadının bir söyleşisi var. Bir hanımefendi Saliha Erdem’e hikayesini anlatmış ve kadın diyor ki benim yıllarca çocuğum olmadı. çocuğum olsun ya da olmasın rabbimden razı olmaya çalıştım ve 3 yılın sonunda her ne olursa olsun olumsuz dahi olsa rabbimden razı olmayı başardım. Bunu kendi içimde başarmam 3 yılımı aldı diyor. Rabbime dua ettim yollarda artık dağdan, taştan bana dua etmeleri için yardık istiyordu diyor videoda. Ben bu videoyu gördükten sonra hayatımı değiştirdim. Rabbimden razı olmaya karar verdim. Bu yoldan gitmeliyim dedim. Yollarda yürürken bile allahım ne olur bana bir kapı aç nişanlım ile yolumuz aydın olsun güzel olsun diyordum. Kadının sözleri aklıma geldi inanın dağdan taştan ağaçtan dua istiyordum bana hayırlı bir kapı açması için. (Falcılık yapıyordum hep bırakmak istiyordum bırakamıyordum) bir gün letgoda bir ilan gördüm. Nişanlım çiçekçi ve çiçekçinin karşısında bir dükkan buldum butik giyim dükkanı. Nişanlıma dedim ki: Bu dükkanı tutalım karşıda ki dükkanı önemseme sen işini temiz yaptığın sürece Allah bereketini verir. Hiç bir şekilde ikna olmadı çünkü en sevmediği şey bir çiçekçinin işini kapamak. Ben tamam dedim konuyu kapattım. Ama günlerde yine yollarda gidiyorum rabbime dua ediyorum rabbim senin verdiğin olumlu olumsuz her şeye razıyım. Yeter ki bana bir yol aç dağlar taşlar lütfen benim için dua edin diyorum o derece. O olaydan ya 1 hafta ya 2 hafta geçti o baktığım butik dükkanının yanında ki çiçekçi devrediyormuş. :)) bizim çiçekçiler arasından biri söyledi. Ayrıca o butik dükkanının devir işlemi felan yokmuş. Kadın mal sahibinden gizli devretmeye çalışıyormuş. Adam bunu konuşunca o kadın hemen ilanı kaldırmış. Sadece bizim değil adamın da hayatında çok fazla yer değiştirdi dükkan konusunda. Allahım dedim bu nasıl bir olay. Sen nasıl bir sınava soktun beni. Bu iş olsun bir çocuk sevindirecem diye niyet ettim. Arkadaşlar sizce bu iş tesadüf mü yoksa rabbimin bir sınavı mı düşünüp duruyorum günlerdir haftalardır üzerimde ki ağırlıktan başka bir şey düşünemiyorum. Sizlerin yorumu nedir? Bu olay sadece bir tesadüf müdür.

Tesadüf mü yoksa rabbimin bir sınavı mı?