23 yaşındayım hiç görücüm gelmedi. Görücü usulü kalktı mı? Nerden bulucaz?
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
1 yılDamat adayının özelliklerini yazıp sosyal medyada ilan veriyorsun. İlgilenenler geliyor. Eskide kaldı birilerinin önerisi ile görücü işleri 🥴
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSöyle aileden birilerine bulurlar sana özellikle büyücü yengen varsa çok başarılı oluyorlar
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Görücü usulü kalkmadı canım, ama herkesin tarzı farklı tabii 🤔. Günümüzde çoğu kişi, özellikle gençler, sosyal medya ve arkadaş çevresi üzerinden tanışmayı tercih ediyor. Görücü usulü, bazı geleneksel ailelerde hala aktif olarak devam edebiliyor ama sen kendin arayışta değilsen, bu yöntemle karşılaşmamış olman normal.
Modern dünyada tanışmak için fırsatlar sonsuz! Üniversite ortamı, sosyal medya ya da hobi grupları flört için harika yerler. Sen nasıl biriyle tanışmak istersin? Arayışların nasıl gidiyor? 🥰00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
İnsanlar görücü istemez isteyen mi kaldı Allah aşkına hahah
16 Yorumla
Soran1 yılEvde mi kalak
Soran1 yılYanlış olduğu ne belli
Soran1 yılTanımadığım birisiyle tanışsam ne haltlar yedi ne yicek kim bilir görücü usulünde en azından birisi birisine kefil oluyor
1 yılAdresini ver ailemi topliyim geliyim varır mısın bana
16 Yorumla
Soran1 yıl50k maaşın varsa evin araban varsa alkolün kumarın yoksa hovarda değilsen neden olmasın 😂
- 1 yıl
Maaş 40.000 evim var dini inancım yok deistim alkol sigara kullanmıyorum kahveye gitmiyorum dövmem yok küpem yok sen bana ne vaat ediyorsun
Soran1 yılİyi demedin simdi ben dindarım olmadı tüh
- 1 yıl
Vah be nas eden ne eden basımı alıp duvarlara vuran hangi diyarlara gideyim sorsam din hakkında 5 dakika söz edemeyecek kişi dindarımdır Derya en çok ona yanarım neyse kal sağlıcakla biz başka kısmetlere bakalım
Soran1 yıl@koikebabı evet
1 yıl34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadında bir garı isen konum at ben gelirim 😛
00 Yorumla
1 yılGörücü usulü evlenmek saçma kalksın bi zahmet eşini başkasının seçmesi tuhaf
013 Yorumla
Soran1 yılBaşkasının seçmesi ne alaka ha arkadaş ortamında birileri aranızı yapmaya çalışmış ha aile ortamında tanıştırmışlar ben bariz fark görmüyorum illa da evlenilecek diye bir şey yok
- 1 yıl
Başkasının seçmesi gayet alaka. Onlar kendi seçtikleriyle seni tanıştırıyorlar yani başkası seçmiş oluyor senin evlenecek olman senin seçtiğin anlamına gelmiyor çünkü başkasının seçtiğiyle evlenmiş oluyorsun ve en başta sen seçmiyorsun başkası seçiyor
- 1 yıl
Arkadaş ortamında aranızı yapmayan çalışan kişiyi sen tanıdığından dolayı o görücü usulü olmuyor ailen sana tanımadığın birini kendileri, kendi zevklerine göre seçiyor. Ailen sana uygun olanı değil seninle görmek istedikleri kişiyi seçer. Hem bu beceriksizce bir yöntem artık evlenemeyenler görücü usulü evleniyor. Asosyal, beceriksiz biri bu yönteme başvurur çünkü en kolay yol bu. Görücü usulü evlilik iyi bir şey olsaydı görücü usulü evlenenler mutsuz olmazdı. Arada tutku olmuyor çünkü evlenmek için evleniyorlar.
Soran1 yılDüşüncelerine saygı duyuyorum ama saçma buldum birincisi ailem bulup seçmiyor, çevrede uygun birisi varsa tanıştırmak için geliyorlar tanışıyorlar anlaşamazlarsa zaten olmuyor. Arkadaş ortamında aranızı yapmaya çalışan kişiyi tanıman demek tanışacağın kişiyle aynı olduğu anlamına da gelmiyor. Mutsuz olmak da görücü usulü evlenenlere özgü bir şey değil. Aksine kendileri tanışıp aşk evliliği yapanlar heveslerini aldıktan sonra geçinemeyip mutsuz oluyorlar ve boşanma oranı o şekilde daha fazla.
- 1 yıl
Sonuç olarak senin ailen seçiyor. Ailen uygun görmese kabul etmez. Senin ailen seçmiyorsa, teklif karşıdan geliyorsa da talibin ailesi seni seçiyor bu yüzden görücü usulü evlilik saçma. Sen evleneceğin için senin seçmen lâzım. Arkadaş ortamında aranı yapmaya çalışan yani sana ayarlanmaya çalışan kişiyi sen tanırsın arkadaş ortamında bu şekilde olur ve bu görücü usulü evlilik olmaz. Görücü usulünde iki taraf ta birbirini tanımaz.
- 1 yıl
Arkadaş ortamında tanıştırılan kişiyi tanımak demek görücü usulü olmadığı anlamına geliyor tanıdığın gibi olduğu anlamına geliyor demedim. Asıl görücü usulü tanıştığın biri tanıdığın gibi olmaz. Çünkü aileler sırf evlendirmek için çok yalan söyler ve gerçekler evlenince ortaya çıkar. Görücü usulü evlenenler genelde ezik tipler olduğu için ve çalışmayan kadınlar görücü usulü evlendiği için görücü usulü evlilikler daha uzun sürüyor. Boşanma oranının düşüklüğü evliliğin mutlu olduğu anlamına gelmez. Görücü usulü evlenenler geleneksel oldukları için dedikodu korkusundan boşanmazlar ve görücü usulü evlenenler genelde çalışmayan kadınlardır bu yüzden ekonomik özgürlükleri olmadığı için evli kalırlar. Kendileri tanışıp evlenenlerin arasında çekim, enerji, tutku olduğundan, evlenmek için evlenmediklerinden dolayı boşanma oranları daha az ve daha mutlular. Görücü usulü evlenenler evlenmek için evlendiklerinden ve kişilikleri gelişmediğinden dolayı evlilikleri mutsuzdur, arkadaş gibi olurlar. Aralarında tutku, çekim, enerji olmadığı için cinsellik yaşamaları da zor oluyor. Sevgi bir heves değil bu yüzden severek evlenenler hevesini alıp boşanıyor diye bir şey olamaz. Tam tersine görücü usulü evlenenler evlenmek için evlendiklerinden dolayı evlilikten heveslerini alıp sıkılıyorlar ve dediğim nedenlerden ötürü boşanmıyorlar. Görücü usulü evlilik arkadaşlıktır arada tutku ve çekim yok çünkü. Severek evlenenler birbirilerine bağlı oldukları için evleniyorlar görücü usulü evlenenler bağlanmadan evleniyorlar bu yüzden arkadaş gibiler. Sevgi geçici bir heves değil aşk biter ama sevgi bitmez. Mutlu bir evlilik için severek evlenmek gerekiyor çünkü sevgi her şeyin üstesinden gelir ama görücü usulü evlenenler bağlı olmadıkları için çabuk pes ediyorlar. Mantık evliliği menfaat evliliğidir mantık evliliği yapanlar menfaatini alamayınca mutlu olamaz.
- 1 yıl
Yani asıl senin dediğin saçma. Arkadaş ortamında tanıdığın kişinin tanıdığın gibi çıkmayacağını düşünüyorsun ama ailenin tanıştırdığı dedikleri gibi çıkabilir (!) Tam tersine ailenin tanıştırdığı dedikleri gibi çıkmaz. Benim dediklerim değil görücü usulü evlilik saçma çünkü kendin seçmiyorsun.
Soran1 yılTanışmadan önce zaten kimse birbirini tanımaz. Ailemin uygun görmediği birisi benimle tanışmasın zaten boşa zaman kaybı. Arkadaş ortamında yapılan ilişkilerin bir çoğunun kalıcı ve ciddi olduğunu düşünmüyorum. Sonunda olan kızlara oluyor, üzülen kızlar oluyor. Üzülmüyorsa da o ayrı sorun ha siz tabii toplum olarak bunu da normalleştirdiniz.
- 1 yıl
Eş adayları tanışmadan önce aileler birbirini tanır yani onlar seçmiş olurlar. Ailenin uygun görmesi mutlu olacağın anlamına gelmez çünkü onlar sana uygun birini değil kendilerine uygun gelin/damat seçerler ve seninle görmek istediği kişiyi seçerler. Severek evlenmek demek arkadaş ortamında tanışmak demek değil ve arkadaş ortamında tanışanlar birbirilerini tanıdıkları için ve birbirilerine alışkın oldukları için daha mutlu olabiliyor. Kız üzülmüyorsa bu neden sorun olsun? Asıl üzülmesi sorun olur. Saçma düşünüyorsun.
- 1 yıl
Üzülmeyi sorun olarak görmediğine göre bunu normalleştiren asıl sensin.
Soran1 yılYaşın kaç bilmiyorum ama henüz hayatın gerçekleri ile pek karşılaşmadığın belli oluyor. Sen romanlardaki gibi falan zannediyorsun galiba, başına da gelmez umarım.
- 1 yıl
Daha 23 yaşında, hayatın başında bir insan olarak kimseye hayatın gerçekleriyle karşılaşmadın yaşın küçük falan deme. Hayatın gerçeklerini farketmek yaşla alakalıysa asıl sen farkında değilsin. Toy yaşlardasın çünkü. Sen görücü usulü evliliği ailenin anlattığı, toplumun dayattığı gibi sanıyorsun ama öyle değil. Görücü usulü evlenip mutlu olan, severek evlenip mutsuz olan 1 tane çift görmedim inan ki. Sen hayatın hangi gerçeğiyle karşılaştın ki bu kadar kesin ve genel konuşuyorsun? Üzülmeyi normal ve gerekli gören saçma sapan birisin. 🤣🤣🤣 Hayatın gerçekleriyle karşılaşmak yaşla değil yaşam tarzıyla alakalıdır ayrıca. Dertsiz tasasız yaşayan biri hayatın gerçekleriyle hiçbir yaşta karşılaşmaz. Sen hayatın gerçekleriyle karşılaşmış olsaydın görücü usulü evlilikler hakkında bilgin olurdu. Severek evlenen herkes mutlu demedim çoğu mutlu çünkü tutku ve enerji var arada. Toplumun görücü usulü evlilik dayatmasına kurban gitmişsin. Görücü usulü evlilik Türkiye’de gayet yaygın ve boşanma oranları da çok yüksek. Görücü usulü ailenin ve toplumun anlattığı kadar matah değil.
- 1 yıl
Romanlarda herkes mutlu değil okuyucuyu meraklandırmak için romanlardaki aşklarda çok fazla kaos olur. Görücü usulü evlenenler evlenmek için evlendiklerinden dolayı evlilikten hevesini alıp soğuyorlar gerçek dünyada. Hayatın gerçekleri bunlar. Analiz yap.
1 yılgörücü usulü şeye benziyor tanışma uygulamalarında sağa kaydırınca başka eleman sola kaydırınca başka eleman geliypr ona benziyor /
00 Yorumla
1 yılbize geldiler benim için birkaç kez ama geri kafalılık.
026 Yorumla- 1 yıl
bence öyle kankam sen ne diyorsan ne
- 1 yıl
ahsjwmsk pekii
- 1 yıl
@Sofberat Asıl gerikafalılık kadının kendini cinsel obje gibi kapatmasıdır. Seks oyuncakları kapatılıyor çünkü onlar seks objesi. İşte kadınlar da kapanınca objeleşir. Hayvanlar kıyafetsiz dolaşıyor açık saçık değil. Açıklık gerikafalılık olsaydı gerikafalılar açık gezerdi ve ilkel toplumlarda kadınlar tesettürlü olmazdı. Hayvani olan sensin çünkü hayvan gibi saldırgan ve vahşisin. Asıl dindarlık ahlaksızlıktır çünkü din ahlaksızlığa izin veriyor. İki insanın birbirini tanıyıp evlenmesi ahlaksızlık değil modernlik ve normallik. Görücü usulü evlenenlerde tutku olmuyor çünkü evlenmek için evleniyorlar. Görücü usulü geri kafalılıktır çünkü modern insanlar bunu yapmaz ve doğru bulmaz.
- 1 yıl
Görücü usulü evlilik tabii ki de gerikafalılık çünkü kendini geliştiren, toplum içinde olan bir insan buna ihtiyaç duymaz ve gericiler görücü usulü evlenir, evlendirir. Modern dünyaya ayak uyduran biri görücü usulü evlenip evliliği hafife almaz
- 1 yıl
ayrıca görücü usulü = hayvan pazarı
- 1 yıl
Açılıp gezince cinsel obje olunuyorsa sen neden kapalı değilsin? Evet, kapanınca cinsel obje olunuyor çünkü cinsel objeler kapalı. Görücü usulü evlenmemek ne zamandan beri namussuzluk olmuş? Hayvanlar onunla bununla düşüp kalkmıyor. Ben ağlamıyorum ki eşşoleşşek burada ağlayan, öfke kusan, çıldıran sensin. Kadın açılıp saçıldığında obje olmaz çünkü obje olan seks oyuncakları en derinlerde saklanır. Düşüp kalkmak modernliktir çünkü geleneksel, gerikafalı insanlar bunu yapmaz ve modernliktir çünkü normaldir. Seks kadının daha fazla zevk aldığı bir eylemken seks için kadının kullanılması demek aptallıktır. Keşke baban anneni kullanmasaydı da sen olmasaydın
- 1 yıl
Medeniyet açık gezmekle, sosyalleşmekle olur uza burdan ilkel şey
- 1 yıl
Görücü usulü insanlık olsa hayvan tipliler, hayvan gibi kaba saba olanlar görücü usulü evlenmezdi
- 1 yıl
@Sofberat etiketlemeyi unutmuşum bak sana yazdım yukardakileri oku da kudur😂😂😂 canavar kaçmış içine
- 1 yıl
He he kesin okumamışsındır senin gibi kavgacı biri okumadan duramaz. Kavga etmek için okudun ama cevap bulamadın diye okumadım diyorsun. Asıl sen benim dikkate alacağım biri değilsin çünkü insan değilsin. Okumadıysan boş konuştuğum sonucuna nasıl vardın? 😂😂😂
- 1 yıl
Sorduğum soruya cevap verdiğine göre okudun yorumumu.
- 1 yıl
Rezilsin🤣🤣🤣🤣🤣
Soran1 yıl@Gece_Kraliçesi Susmak çoğu zaman haksız olmak demek değildir ama hakkını savunmak demek susup sessiz kalmak manasına da gelmez. Tartışmadan kaçmayacaksın ama önce karşındaki insan ile aynı seviyede olup olmadığının farkına varmak önemli. Seviyeler aynı değilse gereksiz bir tartışmaya girmenin manası da yok. Anlamıyorsun çünkü, sadece konuşmak için sıranın kendine gelmesini bekliyorsun.
- 1 yıl
Sen neden onun yerine cevap yazıyorsun? Susmak haksız olmak demek demedim bu kadar kavgacı biri sustuğuna göre haksız olduğu için susuyordur. Ben tartışmadan kaçmadım ki o savunduğun şahıs kaçtı ve sen kaçtın. Ben onunla aynı seviyede değilim ondan üstteyim ve bu durum tartışmaya mani değil onu ezerek konuşabilirim. Sen de diyeceklerime verecek cevap bulamadın bu yorumlarıma cevap buldun bu yüzden yazıyorsun. Cevabın olsa yazardın çünkü daha önce uzunca yazmıştın. Asıl anlamayan ve konuşmak için konuşan sensin çünkü sabit fikirlisin. Sabit fikirli olduğundan dolayı denileni anlamıyorsun.
- 1 yıl
@Sofberat O bana gıcık olduğu için bu yorumu yazdı sana hak verdiğinden değil. Din düşmanlığı yapmıyor kimse ama sen sekülerite düşmanlığı yapıyorsun. Senin gibi olmayan kimseye saygın yok. Ben kudurmuyorum ki sen kuduruyorsun ilk yorumundan itibaren gayet normal konuşan kıza saldırmışsın. Asıl sen haddini bil herkesle çok hadsiz konuşuyorsun. Hem bi tane cahil tarafında durdu diye kendini bir şey sanma yorumlarını ss alıp arkadaş grubuma attım hepsi senin ne kadar vahşi olduğunu söyledi. O cahil de bana kızgınlığından senin yanın da.
- 1 yıl
Ben konuşmak için konuşsam savunduğun şahıs gibi saldırırdım ve senin gibi kendi fikirlerim olmazdı toplumun ve ailenin öğretileri seni esir almış bu yüzden kendi fikrin yok ve bu durumda konuşmak için sıranın kendisine gelmesini bekleyen sensin
- 1 yıl
Susup susmayacağımı sana soracak değilim uzatan sensin baksana
Gizli Üye(30-35)1 yılGörücü kalkmadı da artık gerek kız tarafının abartılı istekleri olsun, gerek düğün masrafları olsun, biz erkekler bundan dolayı evlilik düşünmez olduk.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Kalkmadı , ailenle ortamlara gir ailen çevre edinsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılBaşvuru yaptın mi e devletten?
11 Yorumla
Soran1 yılNasıl yapılıyor yapayım
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet yok oluyor yavas yavas herkes kendisi buluyor bacım
00 Yorumla
1 yılBizde kalkmadı ama batıda kalkmış olabilir
10 Yorumla
1 yılkalkmadı ama köylerde daha yaygın sen bu işi bilen ninelere sor sana gelen olur illa
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılO haber salınarak oluyor, bularak değil.
00 Yorumla
1 yılyok bizde hala aynı devam ediyor
00 Yorumla
1 yılDaha kücüksün 30 lara gel bi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGeçmiş olsun evde kaldınız
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
1 yılHayır kalkmadı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılVar hala
00 Yorumla
1 yılKalkmadi var ya
00 Yorumla
1 yılO seni bulmuyor muydu
00 Yorumla
1 yılBen ciddi birini ariyorum
00 Yorumla
1 yılGarip bir yaklaşım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılNerde yaşıyorsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 651 cevap paylaştı.
1 yılYoo var hala
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen gelim
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer