2:227 - Yok eğer boşamaya karar vermişlerse, şüphesiz ki Allah söylediklerini işitir, kurduklarını bilir.
2:228 - Boşanan kadınlar, kendi kendilerine üç adet süresi beklerler ve Allah'ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri, kendilerine helâl olmaz. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa gizlemezler. Kocaları da, barışmak istedikleri takdirde o süre içersinde onları geri almaya daha layıktırlar. O kadınların, üzerlerindeki meşru hak gibi, kendilerinin de hakları vardır. Yalnız erkekler için, onların üzerinde bir derece vardır. Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
2:229 - Boşamak (talak) iki defadır. Ondan sonrası ya iyilikle tutmak veya güzellikle salmaktır. Onlara verdiklerinizden bir şey almanız da size helâl olmaz. Ancak Allah'ın çizdiği hudutta duramayacaklarından korkmaları başka. Eğer siz de bunların, Allah'ın çizdiği hudutta duramayacaklarından korkarsanız, kadının, ayrılmak için hakkından vazgeçmesinde artık ikisine de günah yoktur. İşte bunlar, Allah'ın çizdiği hudududur. Sakın bunları aşmayın, Her kim Allah'ın hududunu aşarsa, işte onlar zalimlerdir.
Bakara içinde bu konuda bilgiler var. hazır okurken türkçe mealli olanı da açtım baktım.
Ayrıca bilmeyen erkek ve kadınlar için söylüyorum.
İslamda ters ilişki yani anal yoldan ilişki yasak ve büyük günahtır. Ters ilişkiye zorlanan bir kadın, bunu söylemesi halinde kocasını tek seferde sorgusuz boşama hakkına sahiptir. Çünkü kadın doğurandır, can taşıyandır kutsaldır. Erkek hücresiyle can verendir berekettir. Aile kavramı içerisinde eşler çocuk olan yerden birleşmeli bereketi ve kutsallığı bozmamalıdır.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti aile mahkemeleri ve Osmanlı'da kadı mahkemeleri olsun , hem dini hem resmi farketmez, kadın söylemeye çekiniyorsa ayakkabı/terlik ters çevrilerek hakim/kadı önüne konursa ters ilişki istendiği ya da olduğu zorlandığı ima edilir.313 Yorumla- +1 yıl
2: 227 kadının boşamaya karar vermesi
2: 228 kadının boşandığında 3 ay beklemesi gerektiği, bilmediği gebeliği varsa ortaya çıkmasını farketmesi halinde Allah korkusu varsa bunu gizlememesi gerektiği ancak kocayı boşadığı için çocuğun helal olmayacağı, kocanın sadece bir derece hakkı olduğu kadın üzerinde tam hak sağlayamayacağı belirtiliyor. bu da çocukla sınırlı. Ayrca kadın isterse tekrar barışmaya barışmamaya karar verme hakkına sahip.
2:229 kadının ayrılmak için hakkından vazgeçmesinse ikisine de günah yoktur ibaresine göre kadın ayrılmaya karar verdiğinde ayrılmak için evlilik içerisinde sahip olduğu mal mülk haklarından isterse vazgeçebileceği belirtiliyor.
Biraz daha dikkatli okursanız anlarsınız.
Kuranda kelimeler ve cümleler bütünü derin anlamlarla bezenmiştir.
Hiç duymadıysanız ters ilişki ile boşamayı dini ve resmi araştırın zaten aradığınız cevapları görürsünüz. - +1 yıl
2:227'de kadının ibaresi yok, karşılıklı olarak boşanmaya karar vermişerse ifadesi var. Kadının ayrılmak için olan hakkı evlenmeden önce kendisine verilen mehir. Bu ayet inmeden önce erkeğin kadından mehir karşılığı istemesi yasak idi. Bu ayette kadının aldığı mehiri geri verebileceği söyleniyor. Bu erkeğin lehine yazılan bir yasadır.
2/228'de ''kocayı boşadığı için'' diye bir ifade yoktur.
ayet şöyledir: Boşanmış kadınlar, kendi başlarına (evlenmeden) üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer onlar Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanmışlarsa, rahimlerinde Allah'ın yarattığını gizlemeleri kendilerine helâl olmaz. Eğer kocalar barışmak isterlerse, bu durumda boşadıkları kadınları geri almaya daha fazla hak sahibidirler. Kadınların da ödevlerine denk belli hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Allah azîzdir, hakîmdir. Bakara-2/228 - +1 yıl
Tamam sen istediğini istediğin gibi algıla. arapçadan çevrilerek meal edilmiş cümleler bunlar.
İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Haliyle herkes istediği gibi anlama lüksüne sahip.
Hepsini bir kenara bırak, anal sekse zorlanan her müslüman kadın boşanabiliyor. kime sorarsan sor. istersen git diyanete sor.
Kadın ve erkek islam dininde yasak şeyleri yaptığı zaman o kişiyle eş olmaya devam etmek zorunda değildir. Bu ister zina olsun ister eşini zorlamak olsun isterse hırsızlık.
İyi sabahlar. - +1 yıl
Cevabı vermiş arkadaş :))
- +1 yıl
İslâm, boşama hakkını erkeğe vermiştir. Zira boşama gibi yuvayı bir anda yıkma selâhiyeti, çoğu zaman hissî hareket edebilen kadına verilemezdi. Şayet erkeğe ait bu hak aynı şekilde kadına da verilmiş olsaydı, yuva yıkımı sık sık vaki olur, her öfke ve hiddet zamanında boşama kelimesini kullanacak kadın yuvayı ayakta tutamaz, yıkıverirdi. Kadının bu hissiliğindendir ki, ata sözlerinde“Her zaman kadında his, erkekte akıl hâkimdir.”denmiş, hissîliği fazla olan tarafa boşama hakkı ilk anda verilmemiştir.
- +1 yıl
Bununla beraber kadın, bu haktan büsbütün mahrum da bırakılmamıştır. Nikâh sırasında kadın, isterse boşama hakkının kendisine de verilmesi şartıyla nikâha evet diyebilir. Bu hak, ömür boyu olabileceği gibi, belli bir müddet için de olabilir. Bu müddet zarfında erkeğinden emin olan kadın, boşama hakkını gününden önce de terkedebilir. Erkek nikâh esnasında verdiği bu boşama hakkını sonradan pişmanlık eseri gösterip de geri alamaz. Ne söz vermişse ona sadık kalmaya mecbur ve mahkûmdur.
- +1 yıl
İslâm hukukunda "tahyir" aslında boşanma hakkının devredilmesi anlamına gelir. Koca, karısına boşanma veya kendisi ile birlikte kalma seçeneği verir. Bu konuda fakihlerin kitap ve sünnetten çıkardıkları hükümler şunlardır:
1) Koca, karısına bu hakkı bir kez verdi mi, onu geri alamaz ve karısının bu hakkı kullanmasını engelleyemez. Fakat kadın mutlaka bu hakkı kullanmak zorunda değildir. Kocası ile evli kalmaya veya boşamaya, ya da hiçbir şeyi tercih etmeyip tahyir hakkının iptaline karar verebilir. - +1 yıl
2) Bu hakkın (tahyir) kadına aktarılacağı iki durum vardır:
a) Koca, boşanma hakkını karısına verdiğini açıkça ifade etmelidir. Eğer açıkça bu boşanmadan bahsetmezse, bu niyete sahip olmalıdır. Mesela: "Seçim senin" veya "Sen bilirsin" derse, bu dolaylı ifadeler eğer kocanın niyeti sabit değilse, boşanma hakkının kadına geçmesine neden olmaz. Eğer kadın hak iddia eder, kocası da bunu kastetmediğine dair yemin ederse, kadın bu sözlerin bir kavga sırasında veya boşanma ile ilgili olarak söylendiğini ispat etmedikçe, kocanın sözüne itibar edilir. - +1 yıl
Kavga sırasında bu sözler sarfedildiğinde, bunlar boşanma kastı ile söylenmiş ve tahyire niyet edilmiş olur.
b) Kadın boşanma hakının kendisine verilmiş olduğunu bilir. Eğer söylendiği sırada orada yoksa, başkalarından öğrenir, eğer orda bulunduysa kendisi duyar. Kadın bu sözleri duymadıkça veya bunun haberini almadıkça boşanma hakkı kadına geçmez. - +1 yıl
Yani kadınlarada boşanma hakkı verilmiş fakat bunu evlenirken erkekten istemek zorundaymışsınız. Durum bu anlıcan.
En İyi Cevaplar
+1 yılçünkü islam erkek dinidir. dişiler insan yerine konulmaz. ezanı da her zaman erkekler okur. allahın bile erkek olduğu düşünülür.
47 Yorumla- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Pardon pardon valla sana yazmıcktmm
- +1 yıl
ahh ahhh ne denir ki şimdi sana? @edahaneolsun
- +1 yıl
tamam sorun değil
- +1 yıl
Ben de diyodum İslam'da neden Allah'ın cinsiyeti olmadığı insana benzemediği sürekli vurgulanır. Meğer insanlar anlamak için insana benzetiyormuş. Allah'ın erkek olduğunu düşünen Müslüman yoktur. Bu konuda bilgisi yoksa olabilir. Zaten dinler de genel de Tanrının cinsiyeti vardır. Hatta Hristiyanlık ya da Yahudilikte bile cinsiyet sıfatları söylenir. Cinsiyeti olmadığı dinlerde çok Tanrılıdır. Görüldüğü gibi insan aklı Allah'ı kolay algılayamıyor. İslam gelmiş ve bize Allah'ı anlatmıştır. İslam'dan öğrendiğimiz yaratıcı akla ve mantığa en uygun olanıdır.
- +1 yıl
Islami tam anlamıyla bilmediğiniz için böyle düşünüyorsunuz. Lütfen insanların kültürlerinden dolayı süregelen davranışları islamda varmış gibi göstermeyin. Islam geldiği zaman kadınlar diri diri toprağa gömülüyordu (Fazla detaya girmicem). islam kadını kurtarmıştır. İslamı en güzel örneğinden yani efendimiz s. a. s. den öğrenin. Soruyorum sana bugün hangi baba kızı içeri girdiğinde ayağa kalkar? Hemde dünyanın neresinde olursa olsun? işte öyle bir peygamber ki kızına duyduğu saygıdan dolayı kızı odaya girdiğinde ayağa kalkarmış. Diyeceğim o ki islamı efendimizi araştırarak öğrenin milletin kültürüne yerleşmiş davranışlara bakarak değil
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılİslamı ve Kuranı iyi tahlil etmek lazım. Kuranda herşeyi açıkça bulamayız. Örneğin namazın kaç vakit olduğu, ne şekilde kılınacağı, abdestin nasıl alınacağı neyin bozup neyin bozmayacağı gibi bir çok konuda kuranda açıkça bulamayız. Bunun için İslam alimleri hadislere yönelir. Çünkü din hakkında detaylı bir konu olduğu vakit bu eğer kuranda geçmiyorsa ilk merci peygamberimizdi. O vefat ettikten sonra kuranda bulunamayan islami adet ve olgular hadislerden tefsir edilmeye çalışıldı. Eğer kuranda herşey apaçık yazıyor olsaydı bugün mezhepler olmaz veya hiç bir konuda ihtilafa düşülmezdi. Bunun en güzel örneğini hristiyanlıkta görüyoruz. İncil o kadar dar bir bilgiyle sunuluyor ki ortodoks katolik ve protestan başta olmak üzere onlarca mezhep ortaya çıkmış ve kati suretle birbirlerini kafirlikle suçluyorlar. Hatta incil bile en az 10 çeşit bulunmakta. Konuya dönersek bazı kurallar ve yaşayışlar Kuranda açıkça bulunmaz namaz abdest oruç gibi haccın nasıl yapılacağı gibi kadının boşanma hakkıda hadislerde ve fıkıh yani islam hukukunda açıkça yer alır. Ayet göster demişsin sende bana abdestin detayıyla nasıl alındığını namazın kaç vakit olduğunun ayetini getir derim Ha kuranda yok dersen peki bugün 1 milyar insan bunu nasıl ve neden yapıyor.
30 Yorumla
Boşama iki defa olur; ondan sonrası ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. Kadınlara vermiş olduğunuz şeyden hiçbirini geri almak size helâl olmaz. Ancak iki taraf da Allah'ın belirlediği sınırlara riayet etmemekten endişe ederse, bu müstesnadır. Eğer siz de, Allah'ın belirlediği sınırlara riayet edemeyeceklerinden korkarsanız, KADININ BOŞANMAK İÇİN KENDİ HAKKINDAN BİŞEYLER VERMESİ iki taraf için de günah olmaz. İşte bunlar Allah'ın sınırlarıdır; sakın onları aşmayın. Kim Allah'ın çizdiği sınırları aşarsa, işte onlar zalimlerin tâ kendisidir.(Bakara 2/229)
Büyük harfle yazdım görmen için gerçi önyargısız araştırsan kendinde bu konu hakkında kadınların boşama hakkı olduğunu görürdün (veya ben senin hakkında önyargılı davranıyorum) ayrıca kuran metodolojisini bilmeden bazı doğru sonuçlara varamazsın, mesela kuranda der ki mügmin kadınlara söyle vücut hatları belli olmayacak şekilde giyinsinler, bu emir sadece kadınlara değildir erkekte vücüt hatları belli olmayacak şekilde giyinmek zorundadır. Yani bazı ayetlerde tek cinsiyet belirtilsede her iki cinsiyete hitap vardır. Müslümanların kuran ayetleri ile ilişkisi yasin okutup rahat ölmekten ibaret olduğu için kendi dinlerini doğru şekilde açıklayacak donanımdan yoksunlar.14 Yorumla- +1 yıl
''Boşama iki defadır. Bundan sonrası ya iyilikle tutmak ya da güzellikle salıvermektir. Kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şey almanız size helâl olmaz. Ancak erkek ve kadın Allah'ın sınırlarında kalıp evlilik haklarını tam tatbik edememekten korkarlarsa bu durum müstesna. (Ey müminler!) Siz de karı ile kocanın, Allah'ın sınırlarını, hakkıyla muhafaza etmelerinden kuşkuya düşerseniz, kadının (erkeğe) fidye vermesinde her iki taraf için de sakınca yoktur. Bu söylenenler Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın onları aşmayın. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa işte onlar zalimlerdir.'' 2/229 Bakara. Diyanet vakfı.
- +1 yıl
Siz de karı ile kocanın, Allah'ın sınırlarını, hakkıyla muhafaza etmelerinden kuşkuya düşerseniz, kadının (erkeğe) fidye vermesinde her iki taraf için de sakınca yoktur. Sen mi ben mi? kadının erkeğe fidye vermesi ne demek biliyormusun? evlenirken aldığı mehir ve ziynet eşyalarını iade ederek boşanması bir ayeti kopyalayıp yapıştırarak tüm boşanmayla ilgili islam hukukunu çözdüğünümü zannediyorsun? Sana binlerce hadis, emevi, abbasi, osmanlı mahkeme kayıtları getirsek mesala tatmin olacanmı? yoksa amaç islama iki lafta biz sokalımsa nasıl istiyorsan öyle inan
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Size kısaca şöyle anlatayim: bir kadınla bir erkeğin mantiklari aynı yürümez. Kadınlar çok duygusal düşünür. En ufak bir sorunda bosanalim der mesela o yüzden kadınların ki kabul edilmez. Bu şöyle mesela bir örnek daha vereyim. Yanlış olmasam bir hadiste geçiyor. bir annenin evladına yaptığı beddua kabul olmazmış mesela anne duygusal davrandığı için. Ama baba beddua ettiği zaman melekler hemen onu yazarmis. Erkekler daha makul herseyi tartip biciyor kafalarinda ama kafin öyle değil
54 Yorumla- +1 yıl
Böyle gerçekçi insanlara hayranım ya saygı duyuyorum sana.
+1 yılVardır, kadın da boşayabilir. Ama nikahtan önce bunu kocasına şart olarak sunmalı. "Tamam nikahı kıyarız ama ben de boşama hakkı istiyorum." demeli. Evleneceği kişi kabul ederse de nikah kıyıldığında boşanma hakkı bulur. Bu bilgiden çok eminim ama kaynağını hatırlamıyorum.
210 Yorumla- +1 yıl
Mutsuzluğunun sebebine bağlı olarak değişebilir. Eğer kocasına ihanet etme durumu olmadan dayak yediyse nikah düşer. Zaten kavgalar sırasında çoktan düşmüştür o nikah. Çünkü 'topla bavulunu git.' demek dahi bir boşama ifadesidir ve nikahı düşürür. Mesela boşanmak istemesinin sebebi ters ilişkiye zorlanmasıysa da nikah düşer. Bu konuda çok bilgiliyim istediğini sorabilirsin.
- +1 yıl
Boşanma hakkı istemediyse el mahkum katlanacak. Bu boşanmak için geçerli bir neden sayılmıyor. Ya kocasını ikna edecek ya da onun kendini boşamasını sağlayacak.
- +1 yıl
Ya da biraz ileri gider bağırır falan. Kocası ona vurduğunda nikah düşer.
- +1 yıl
Bilinçli olmak gerek. Bu İslam'ın suçu değil. Erkeklerin suçu. Ben bunu elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum. Kadın boşanma hakkı istediği sürece kafasına gör boşar. Burada bize yapılan bir haksızlık yok. Ataerkil zihniyeti olayları yanlış yayması var.
- +1 yıl
Hayır gayet iyiyim. İslama dayanarak yaptım yorumlarımı da. Sadece anlamak istemiyorsunuz. Normal şartlar altında kadınlar bunu bilir ve her şey tıkrında olur.
Erkek daha kolay boşanır doğru ama kadının boşanamaması diye bir şey yok. Kuran'ı okudığun da diğer tüm Kutsal Kitaplardan farklı olarak hem erkeğe hem kadına seslenir. Hatta sadece kadına seslenilen ayetlerde vardır. Bunu gören bir çok Gayr-i Müslim şaşırır. Boşuna en hızlı yayılan din İslam değil. Dünya basının tüm aşağılamalarına rağmen.
00 Yorumla
+1 yılEvi geçindirme sorumlulugu neden erkeğe yüklenirken kadina bu sorumluluk yüklenmemiştir? Bak kardeşim, sunu anlaman gerekiyor ki kadim ile erkek eşit değildir ki öyle olsaydi tek bir cins olmamiz yeterli olurdu. Kadim ile erkek birbirini tamamlayandir. Bazi konularda erkek ustun iken bazi konularda kadin üstündür.
12 Yorumla- +1 yıl
Hala ayni hataya düşüyorsun. Her ne kadar iki cinsi bu konularda birbirini bir noktada ayirmak gerek ki aksi halde iki cins tamamen eşit olduklari anda karsi cinse ihtiyaç duymaz ki sorun burada baslar. Günümüz evliliklerin kisa sürmesinin en temel nedeni iki cinsin birbirlerine karsi bazi konularda üstünlük saglamasi yerine her konuda eşit olmaları değil midir?
+1 yılİslam ataerkil bir topluma inmiştir en basit cevap budur. bana şimdi buara islamdan önce kız çocukları kesiliyordu diye baskı yapmayın kuran bile kadın ve erkeği tamamen eşitlememiştir
30 YorumlaYa inançsızımdır ama her dini sonuna kadar araştırdım bu din kitapları neden kullanma kılavuzu gibi görülüyo neden kadın erkeği boşayamasın zulüm gören kadın neden kendini boşayamasın. Hem hiç bir dinde erkek üstün değildi heleki müslümanlıkda hiç kadın gökde yratılmıştır müslümanlığa göre cennet ayaklarının altındadır kadının inandığın allah veya tanrı ne dersen sana akıl ve mantık vermiş düşün diye ;)
10 Yorumlaİslam dini çünkü eski geleneklerle yazıldığı için günümüze ayak uyduramadılar
33 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Vardir.. kim yok dedi.. imam nikahi sirasinda , kafin tam talak hakki alirsa kendine , bosayabilir.. iyi ogtenmeden neden yoktiur gibi net ifadeler kullanmayin lutfen.. var midir deyin canimi yiyin..
06 Yorumla- +1 yıl
Kuran kullanim kilavuzu degildir. Yol gosteticidir.. belli basli seyleri yazar.. islamda kuran hadisler ve fikih vardir.. islam fikhini oku.. talak konusunu da iyi arastir.. talak konusu koca bir kitaptir.. kadinin regl donemletine kadar anlatir.. talak i iyi ogren sonra kapisalim.. kuran her ayrintiyi yazmaz dostum.. bana kendi dinimi ogretme , sadece kuran diye..
kim demiş yok? bişey ortaya atıyorsan delilini getir.
23 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. olmamasını nerden cıkarıyorsunuz bılmıom ama var ve ıslam kadın haklarına en fazla onem veren dindir bunu bılmıyor olmanız enteresan
12 Yorumla
+1 yılAraplar kadınlara önem vermez kitapda ordan çıktığına göre
10 YorumlaKadının evlilikte büyük bir mükellefiyeti yoktur
Ancak erkek hanımının rızkını temin etmekle sorumludur00 Yorumla
+1 yılÜsküdar Şeriye sicillerinde kadınlar tarafından açılmış tonla boşanma davası bulabilirsin. Ayrıca her mesele Kuran'da olacak diye bir kural yoktur. Kuran bir esaslar kitabıdır.
31 Yorumla
+1 yılEğer kadınlar isterse o 3 boşama hakkından birini nikah günü erkeklerden alabiliyorlar
01 YorumlaBöyle bir hakkı yoksa mehir niye var? Saçma bir soru. Daha mantıklı sorularla gelin. :)
00 Yorumlasoruyu soran dahil nekadar cahil insanlar varsa buraya toplanmis belliki.. islam hakkinda bise bilmessiniz ama ne fark eder yeterki agzi olan konussun..
10 YorumlaYok kardeşim, kadının tek başına şahitliği de yok, aslında kadında yok. Baştan sona defalarca okudum altını çizerek, sadece içim ürperdi...
00 Yorumlaiykide yok keşke islamiyet uygulansa ya seviyorsun hiç acımadan ayrılıp gidiyor vicdansızlar: (
04 Yorumla- +1 yıl
ama erkeklerde kadınlardaki kadar olmuyor kadınlarda çok fazla oluyor bu durum ve biz erkeklerin üzülmelerine sebep oluyorlar bu zayıflıkları sebebiyle bencede kadında boşama hakkı erkegin bazı kaldırılmicak agır hatalar işleyen biri olmaması şartıyla boşayamamaları daha iyi tabi karısını başkasıyla aldatan hergün eve şarhoş gelip karıyı döven mahlukatları bu katagoriye dahil etmiyorum
Kadın gerçekten geçerli bir sebepten dolayı İslam kadısına şikayette bulunur. Mahkeme açılır. Mahkemenin sonucunda İslam kadısı kadını haklı bulursa boşar ve nikah akdini fesh eder
18 Yorumla- +1 yıl
Şöyle devam ettirelim mi soran kişi? Allah hakkımızda hayırlısını diler. Belkide aynı olmamasının geçerli bir sebebi vardır? Bu durumda bana yönelteceğin soru şu olur. Peki bu sebebi niye bize belirtmedi? Belkide belirtmiştirde biz gerekli araştırmayı yapmamışızdır veya anlamamışızdır. Belkide yine başka bir sebepten dolayı belirtmedi?
- +1 yıl
Nedeni şudur efenim : Boşama salahiyetinin esas olarak (baştan) kocaya verilmesinin gerekçesi şudur:
1–Salahiyet iki tarafa da verilse yuvanın dağılması imkan ve ihtimali iki misline çıkacaktır.
2–Boşama salahiyeti (sadece) hakime verilse aile sırları açığa çıkacak, haklı–haksız karşılıklı ithamlar yapılacak, taraf ailelerin arası daha ziyade açılacak, boşananların yeniden eş bulmaları ve yuva kurmaları da güçleşecektir.
3– Boşadığı eşin belli bir müddet nafakasını koca temin edeceği gibi, yeniden evlenmek için gerekli masrafı da yine erkek yapacaktır. Bu durum koca için mali bir müeyyide teşkil etmekte ve onu, boşamaya karar veremeden önce yeterince tartıp düşünmeye mecbur etmektedir. - +1 yıl
Bununla beraber kadının boşama hakkını beyinden alması hiçbir zaman tavsiye edilmemiştir. Aile içi olaylardan sık etkilenen hanımın bu hakkını hemen kullanarak yuvanın yıkımında acele edeceğinden endişe edilmiştir. Nitekim hanımların çoğunluğu da bu haklarını tarih boyunca almamayı tercih etmiş, uygulamaya koymamışlardır. Bundan dolayı da bu hak pek bilinmemekte, İslam kadına boşama hakkı vermemiştir zannedilmektedir...
+1 yılDini bilgim zayıf ama bosayabiliyorlar diye biliyorum.
20 Yorumla
+1 yılNe Delili Bee İnanıyosan İnan İnanmıyosan Yörü git haha A:DSAFsafsadasdasd
20 YorumlaSaçmalık hepsi ya boşversenize hjdsg
118 Yorumla- +1 yıl
Üzgünüm ama efendim konuyu açma amacınız açıkça belli. Ama yinede belirttiğiniz konu üzerinden devam edicem. İslam dini veya başka bir din saçmalık dini diye yargılanırsa o dine inanan şahıslar buna saygısızlık der. Ben ateistlere inanmayabilirler diyorum çünkü inandıkları birşey olmadığı için saygısızlık yapacağım bir konu yok. Ama insanlar inandığımız güvendiğimiz bir kurana saçmadır diye ithamda bulunursa saygısızlık yapar. Üzgünüm ama alışıcak olan sizsiniz :)
- +1 yıl
O sizin şahsınızın bir özelligi ve sizin bu özelliğinizin tüm insanlarda olucak diye bir kaide yok o halde alışması gereken biz değil siz olmalısınız. Ayrıca son cümlenizden ifadeyle ateist oldugunuz anlaşılıyor. Buda bu konuyu gerçektende kuranda bir konu hakkında değilde bir çok konuyu aşağılama/amaçsız bulup insanlara kendi amaçsız bulduklarınızı anlatıp okuyucuyu yazara inandırma taktiği barındırıyorsunuz bence tabi kesin hüküm veremem. Ama lütfen doğru sularda yüzmeniz gerektiğini bilin.
- +1 yıl
(Konuyu uzatmak istemem ama şahsıda cevapsız bırakmak istemem) -- Soran şahsa yönelik : Kesin emin konuşmak hatalıdır dikkat edin. Bu ibarelerin karşılıgına sosyal medyada gerekli araştırmayı yapıp cevabınızı bulabilirsiniz. Hatta alay etmeye kadar kısımlara dahi ulaşma ihtimaliniz yüksek. Bakın yorumlarınızdan ortak düşünceyle siz öylesiniz diye geri kalan tüm insanların öyle olma ihtimali olamaz.
+1 yıll*n uydurma
Kadın kocasına karşı boşanma davası açabilir vardır00 YorumlaCevaplara bakiyorumda hepsi falan filan inter milan :)) gereksiz bir soru..
00 Yorumla
+1 yılBende hep sorgulamısımdır
20 Yorumla
+1 yılNeden süt kardeşlerde kadın 3 kere boşol diyip bosamisti?
01 Yorumla
+1 yılBoşol boşol dicem üçüncüde boşalcan vazgeçtim
00 YorumlaMüslüman değilsin değil mi -_-
00 Yorumla
+1 yılvardır öyle bir hak nerden uydurdun
46 Yorumla- +1 yıl
okuyorum canısı sen merak etme :D
- +1 yıl
@oneons teşekkürler anlayan bulmak insan güzel :D
Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Duruma göre vardır
00 Yorumla
+1 yılHerşeyi anladın da bu mu kadı?
10 YorumlaMuhala’a veya Hulü’
00 YorumlaDinimizde zaten erkekler kadinlardan ustun :)
114 Yorumla- +1 yıl
İslam dininde öyle evet, ama gerçekte öyle değil. Şimdi sen bu kadından üstün olduğunu falan mı zannediyorsun? https://www.youtube.com/watch?v=XLXY31tNb_o
- +1 yıl
l*n geri zeka lı kadın erkek eşittir bunu peygamber efendimiz söylüyor ne boş konuşuyorsun
- +1 yıl
Ateist degilim sadece ceviride hata oldugunu soyluyorum ateistlere nasi muamele yapiyosunuz siz olmayan birine karsi boyleyseniz ateist olan adama karsi nasilsiniz anlamadim bak link bu 4.11 i okuyun ceviri hatasi diyorum ateist degilim abuk subuk konusuyosunuz meal.ihya.org/.../...mleri-ile-ilgili-ayetler.html
- +1 yıl
Bütün çevirenler mi yanlış çevirmişler? İslam ülkeleri de mi yanlış çevirmişler? Komple yanlış çevrilen bir şeye inanıyorsa bu insanlar bu ülkenin yüzde 95'i müslümandır sözünü kim nasıl söyleyebiliyor? Çevirilerde sıkıntı yok, Kur'an kendisinin apaçık bir kitap olduğunu belirtir.
- +1 yıl
Sakince tartismalisiniz :)
- +1 yıl
Kuran da kadın erkekten üstündür veya erkek kadından üstündür demez bazı konularda birbirlerine üstünlükleri oldukları belirtilir. İbn mansur lisanül arap adlı eserinde bu konuyu incelerken şöyle bir örnek veriyor zevc (zevc zevca arapça karı-koca yani eşler demek) maddesine: “zevca, nâlin ayakkabının iki eşi” denmiştir. Kadın ve erkekten oluşan eşleri bir çift ayakkabı örneğinde tahlil edecek olursak; “kadın mı üstün, yoksa erkek mi?” gibi bir soru anlamını yitirir. Bu tıpkı şu tarz bir soru sorma gibidir: “Ayakkabının sağ teki mi solundan üstün, sol teki mi sağından” böyle bir soruya cevap aramak ise abesle iştigaldir.
+1 yılVar cahil
20 YorumlaVardır.
321 Yorumla- +1 yıl
Madem Kur'an-ı Kerim'i okuduğun halde anlayamadın sana anlayacağın bir örnek vereyim. Bildiğin üzere Osmanlı Şeriatle yönetilen bir devletti. Osmanlı'da kadıların görevlerinden birisi de evlilik ve boşanma işlerine bakmaktı. Erkek 3 defa boş ol derse 3 ay sonra boşanmış olurlar zaten neden böyle bir sistem var? Kadınlar da rahatlıkla boşanabilsinler diye.
- +1 yıl
Erkeğin sınavı işte. Erkekler sabırsız yaratıklardır. Bir kavga esnasında hanımına fazla kötü söz söylediği bir anda ağzından kaçabilir bu sözcükler. O yüzden İslami bir evlilikte kavgalar uzun ve şiddetli geçmez. Erkekler korkarlar ağızlarından bu sözü kaçıracaklar diye ve hanımlarına fazla yüklenmezler.
Her şerde bir hayır vardır benim dinimde. Elhamdülillah. - +1 yıl
Ben allah diye bir şeyin varolduğuna inanmıyorum. Dünya üzerinde öyle bir adalet de göremiyorum. Çocuklar açlıktan ölürlerken, tecavüze uğrarlarken, mal gibi alınıp satılırlarken, bombalarla öldürülürken bütün bu manzaraları izleyen bir varlığın bırakalım herşeyin üzerinde olan bir adaleti olmasını adalet anlayışı bile olamaz. Ama sana göre onlar cennetle ödüllendirilecekler. Bu sizlerin adaletsizliğe karşı susmanızı kolaylaştırıyor. Bence dünya üzerindeki adaletsizlikte zalimler kadar zalimliklere karşı başkaldırıp direnmeyenlerin, bunlar hep allah'ın sınavı deyip geçiştirenlerin de büyük bir payı var.
- +1 yıl
Adaletsizliklere baş kaldırmayan mı? Yanlış kişiyle konuşuyorsun dostum ben hakkım olanı söke söke alan bir kızım. =D
Biri adaletsizliğe uğrarsa da susmam. Bu benim dinimde de ahlakımda da yoktur zaten.
Diğer konuya gelirsek ben de Hiç bir şeyin tesadüfen var olduğuna inanmıyorum.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar