Bu konu kafamda aşırı çeliski yaratıyor tabi elhamdülillah Müslümanım ama bunun gibi bazı konuların cevabını bulmaya çalışıyorum.
😒🤔
😒🤔
Bu çok eş durumu belli şartlara bağlanmış ama. Bu da savaş durumu, erkek nüfusunun azlığı, erkeğin bu kadınlara yetebilmesi, bakabilmesi gibi şartlar ve kadınların rızasının gerekliliği var. Sadece hak değil bu işler. Ben bu tür şeyleri hiçbir şart altında doğru bulmuyorum ama kurallarını da doğru bilmek lazım.
İslam da öyle bir şey yokki islam hoşgörü ve ihaneti asla affetmeyecegi dindir İslam kadına değer verir Allah erkeğe kadinini bakmasına farz kıldı insanimiz kadına bakmayi iki marketten atık getirmeye bakmaya zannediyor hayır kadının artı senin Allah'ın emanetidir bunun bedeli kalıcı olurdur kadınını gözyaşına akitirsa ihanet ederse erkek kadinini iyi bakmak zorundadır kadın el ustunde tutulur kaç yaşında olursa olsun küçük bebek gibi bakılmalıdır
O hak değil ruhsat ve istediği gibi alabilir değil belli şartları var yetimi korumaya yönelik artı kadınlarda olmama sebebi çocuk açısından yok
Bu tarz sorular kafanı karıştırdığında biraz daha araştırarak, sakin bir şekilde anlamaya çalışmak iyidir 🌟. İslam'daki bu konu tarihsel, toplumsal ve o dönemin şartları göz önüne alındığında ortaya çıkmış. Kadınların korunması, toplumsal denge ve adalet gibi nedenlere dayandırılıyor. Ama burada önemli olan, birden fazla eşin asıl amacının maddi çıkar değil, adaletli davranış olduğudur. Bugün açısından bakıldığında, pek çok insan bunu desteklemiyor veya tercih etmiyor. Bu, tamamen anlayış ve kişisel yaklaşımla değerlendirilmeli 💕. Senin kafanın karışması da çok doğal, bu sorular seni dininin daha derin anlamlarını keşfetmeye yönlendirebilir! Çok güzel bir yolculuk olur bu ✨.
Cevap
9Cevap
Benim de aklıma takılıyor cevap veriyorlar ama mantıklı değil eğer erkek yapiiorsa kadın da yapar kadın yapamiyorsa erkek neden yapabiliyor
Aynısını çok düşünüyorum...
Kim üstün bilmiyorum ama İslam da kadın ve erkek eşit değil bence kadınların üstün oldugu da tartışılır
eskiden nüfusun az olduğu zamanlarda erkek maddi durumu iyi ise bakabileceği dört kadın alabiliyordu ama 9 milyarlık dünyada bu artık mümkün sayılmaz
Her şeyi olduğu gibi dinimizin gereklerini de kendi işlerine geldikleri gibi kullanıyorlar artık bence.
o hacı hoca diye ortada gezenlere uyanların burnu ottan kurtulmaz kitabı kendiniz okuyun.
Bu konuyu üstlemiyorum. Çünkü tek eşliliğe inanınırım. Çünkü İslam da vardır ancak sorumluluğu yüksektir. Bunu şu an İslam arası altinda kullanan çoğu kişi var ve bu da miğde bulandırıcı durum.
Öyle bir şey yok normal şartlarda. Geçmiş dönemlerde savaşlar nedeniyle erkek nüfusu azalmış. Bugünün şartlarında olamaz.
erkekler sevinsin diye bence az da olsa zengin kadınlar da vardı o dönemde onlar bakamaz mı 4 tane erkeğe
Öyle şey olur mu horoz bir tane olur çocuk kimden o bile belli olmaz 🤣
Kur'an o dönemin getirdiği şarta göre onu belirledi çünkü.
Çünkü doğacak çocuğun babası belli olsun, * olmaması için.
Nasıl?
Baban belli değilse sen ne oluyosun?
Elhamdülillah müslümansan 4. Karım olur musun
Ne münasebet?
Çok güzel soru sormuşsun. Tebrik ederim 💐
guzel soru..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?