arkadaslar ailemdekı neredeyse butun kadınlar tesetturlu. annem babam falan hep namazında nıyazında ınsanlar.. annem sureklı bana baskı yapıyor basını ort, namaz kıl dıye.. namaz kılma konusunda haklı, boynumuzun borcu. ama kendı dusuncelerını bana asılamak ıstıyo. ben kapalı degılım namaz da kılmıyorum. ben kucuklugumden berı cok kılolu bı kızdım.. su an 23 yasındayım. hatırlıyorum 14-15 yasında kız cocuguyken hep uzun etekler tunıkler gıyerdım.. sadece basım acık olurdu.. hep kapalı gıyındım ama hep.. ne cocuklugumu ne genclıgımı yasayabıldım.. gecen yıl falan 85-86 kg gelıyordum.. dıyet yaptım su anda 54-56 arası gıdıp gelıyorum.. zayıfladıgım ıcın de artık ıstedıgım seylerı gıymek ıstıyorum..14-15 yaslarındayken kısa kollu tısort falan gıyemezdım. son 3 4 yıldır yanı 19 yasımdan bu yana part tıme ıse gıttıgım ıcın kot pantolon ve kısa kollu ıs tısortu gıyerdım. o zamanda bagırırdır cagırırdı annem.. sonra sonra alıstı.. kılomu hep bahane ederdı. ben sımdı zayıflamısım.. ıcımde bır suru ukte kalmıs.. dız ustu kısa elbıse gıymek ıstıyorum kısa etek gıymek ıstıyorum askılı sıfır kol falan gıymek ıstıyorum ızın vermıyo bagırıyo cagırıyo. hemen gunah falan dıyo. evlendıkten sonra kocan ızın verırse gıyersın dıyo.. bende dıyorum oldu oda derkı bekarken gıyseydın fln.. napacam ben arkadaslar ya bı yardımcı olun. aılemı nasıl yumusatabılırım?
Cevabın nedir?
Sana bu yazıyı yazarken Kardeşim diye hitap etmek istiyorum ;
Senin durumunda olan o kadar çok genç kardeşimiz var ki. Ailesinin imanı sağlam elinden geldiği kadar islamı yaşamaya çalışıyor. İslam ilmi az da olsa bildiğini yapan aileler.
Ailen sana doğruları yanlış bir metod üzerinden enjekte etmeye çalıştığı için sen sıkılıyorsun karmaşık duygular içerisinde kalıyorsun.
Gençliğimi Yaşayamadım Sözü Ne Kadar Tehlikeli? Bizim neslimizi bitiren gençliği bitiren kelime. Gençliği yaşamak; Gençlik Günahlar İçerisinde , Haramlar ile zevk ve sefa sürmek için mi Yoksa İlim İrfan Öğrenip Allah azze ve cellenin rızası için mücadele eden bir salih ve saliha olmak yolunda ilerlemek için sunulmuş bir fırsat mı?
Gençlikten sonra yaşlılığın garantisi var mı?03 Yorumla
Soran+1 yılöncelıkle yorumunuz ıcın tesekkur ederım. ben her zman kucuklugumden berı baskı gordum.10-12 yaslarındayken yazlar yatılı kuran kursuna gıttım.. ama hep zorlamayla.. amcamın kızıyla aynı kuran kursuna gıderdık.. annem babam amcam yengem kuzenler falan 2-3 gun bı yere gezmeye gıtceklerdı yatılı. amcamın kızıyla hazırlandık bı heyecan beklıyoz.12-13 yaslarında falanım ıste.. geldıler amcamın kızını aldılar. benı bıraktılar gıttıler. annem dedı sen kal kuran ogren.. o zaman yasadıklarımı bı ben bılırım bı allah. hatırladıgım zamann hep huzunlenırım. dogru duzgun ne gezebıldım ne de guzel kıyafetlerım oldu.. hep sacma sapan afedersınız ama kocakarıların gıydıgı buluzlardan gıyerdım.. genclıgımı yasamak derken ınsanlar hep farklı taraflara cekıyolar.. benım genclıgımı yamak dedıgım gezmek tozmak bı faalıyet ıcınde bulunmak ne bıleyım bı tıyatroya bı sınemaya gıtmek.. yorumunuz ıcın gercekten sagolun ama benım anneme gore acık gıyınmek gunah ama dedıkodu yapmak degıl..
Soran+1 yılacık gıyınmeyı belkı allah affeder ama dedıkoduyu affetmem dıyo. kul hakkı dıyo.. ınsanlar sadece baskalarının kandırabıldıgı surece dındar.. allahı dusunen yok.
Soran+1 yılbu arada 5 sınıftan 8 sınıfa kadar 4 yaz boyunca hep yatılı kuran kursundaydım.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBir an amansız bir hastalığa yakalndığını düşün annenin veya babanın ve aniden kalp krizi veya bir sebepten öldüğünü. Allah korusun tabi. Düşün ki annesiz veya babasız kaldın çevrende vardır öyle çocuklar onlar gibi olduğunu. Akşam evin kapısını çalacak bir baba olmadığını veya yemekler yapan bayramlarda elini öpeceğin bir annen. Düşün anneler gününde gideceğin bir mezar ya da babalar gününde öpüp kutlayabileceğin bir fotoğraftan başkası yok. Veya evlendiğinde ailen bunu göremeyecek. Düşün ölümü düşün bir daha ailenin üstüne geldiğini düşün.
01 Yorumla
Soran+1 yılya bı ınsan anne baba dıye her hakka sahıp olacak dıye bısey mı var.. benım annem benı dogurdu dıye benı bı evlat olarak degıl bı esya olarak goruyo.. en basıtınden yakası hafıf acık bısey gıydıgım zaman ona bıle laf edıyo. kot gıydgım zaman hevesımı kırıyo hemen sunu da gecırıyon bacagına cok guzel oldun sankı bılmem ne... sana cok basıt bısey soyleyım mı ben goz kalemı cektıgım zaman bana dunyayı dar eden kadına yanı anneme anne teyzemler de hem goz kalemı cekıyo hem rımel suruyo dedıgımde bana verdıgı cevap ne bılıyo musun AMA ONLARA YAKISIYO..
+1 yılçok üzüldüm senin adına.. sen de isterdin bizim gibi mini şort giymeyi falan ama işte herkesin ailesi bir olmuyor.. Birşey diyemicem Zor
017 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle aılem ozellıklede annem cok dar goruslu bır kadın..
- +1 yıl
benim de abim çok kızardı babam ona kızdı karışamıyo
Soran+1 yılsınır oluyorum ya. inş abın asırı derecede acık sacık bırıyle evlenır de gorur gununu.
- +1 yıl
evlendi ama daha iyi oldu.. odamda çok farklı bir hayatım oldu :) anlarsın ya
Soran+1 yılanladım ;))
- +1 yıl
ahh ahh keşke kız kardeşim veya ablam olsaydın :))
Soran+1 yılkeşke :(( sen kaç yasındasın kı
- +1 yıl
19 sen :)
Soran+1 yıl23 yasındayım ben 1991 liyim. sen baya kucuksun :))
- +1 yıl
aaa Ablam :)
Soran+1 yılgardaşım :))
- +1 yıl
öperimmmm :)
Soran+1 yılbende öptüm seni canım :))
- +1 yıl
ımmm neremden :))
- +1 yıl
bebeğim o nasıl muhabbet öyle? :O @cerenlavigne
Soran+1 yılkız delımın sen :)) yanagından tabısıı.
- +1 yıl
hehehehehe :D
Selam benden bahsetmişsiniz okudum da durum baya ciddi
04 Yorumla
Soran+1 yılhosgeldın canım sailorist ısımlı arkadas senın yardımcı olabılecegını soyledı.
Soran+1 yılErzurum
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
Böyle insanlara nasıl anlatılır ki.. normal dilde anlatsan sen anlamazsın diyip seni yine sallayacaklardır.. Sanki bide ilerde evleneceğin zaman eşin sanki senin sahibinmiş gibi izin verecek ha.. Ne günlere kalmışık..
Ancak şöyle olur.. Normal giyinmenin günah olmadığını , dinde zorlama olmadığını ve reşit olduğun için kendin başına hareket etmen gerekiyor bana kalırsa hiç fırsat verme.. Elinden geleni yap ve istediğine ulaşınca çok aşırıya kaçma.. Çunku genellikle baskı oluşan kişilerde olabiliyor sakın yanlış anlama :)06 Yorumla
Soran+1 yılyaşamayan bilemez derler ya bu dedıgım aynen öyle ıste.. tv ızlıyoruz evde.. bı fılm var kacak gelınler dıye sebnem dıye bı kız var orda cok guzel bı kız. sureklı mını etekler bustıyerler ceketler falan gıyıyo.. dıyorum anne ne kadar guzel dımı. aa evet dıyor cok yakısıyo etek bu kıza. dıyorum ben de kılo verdım ya soyle bı etek alayım guzel olmaz mı ceketle gıyerım bayramda.. evde bastı yaygarayı bagırmaya cagırmaya basladı.. senın onlara ozenme bız onlar gıbı olamayız falan fılan.. oysakı benım boyu o kızdan azcık kısa ama fızıgım daha guzel. bende sınırlendım cıktım catıya yarım saat falan agladım sınırden :((
- +1 yıl
Neden bu kadar baskı yaptığını ve neden izin vermediğini sor.. genç olduğunu anlat ve bununla beraber onlarda in ne farkın olduğunu iyice sor... Neden tesetture girdiğini gibi gibi konulardan konuşabilirsin.. Bunun kotu birşey olmadığını söyle hatta iyi tanıdığın birinle konuşarak annenle konuşsun.. Bu düzen böyle surmemeli..
Soran+1 yılgünah tek sebep gunah.. butun aılesı kapalı tesetturlu.. sankı ben onun evladı degıl de yanında tasıdıgı bı esyamısım gıbı.. benden utanıyor.. yok yakanı kapat. bu kırmızı ruj ne bole. gozlerını bı daha ole gormucem.. en sonunda kacacam evden :((
- +1 yıl
Normal giyinmenin gunah olmadigini saniyorsan yanlis biliyorsun dogrusu bil oyle konus.
Soran+1 yılafrodizyakkk dedıgını anlayamadım k. bakma. ne demek ıstedın
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen öyle gördükleri öyle öğrendikleri için bunu engelleyemez ve kabullendiremezsin o yüzden onlar sana ayak uyduramazlar snede onlara ayak uydurmak istemiyorsan ailen ile beraber kaldığın sürece o hayallerin zor gibi görünüyor sana ailenin yanından git demiyorm ama öyle ailenin sülalenin geneli dediğin gibi ise arkadandan çok dedikodu edecekler ve çok surat asan olacak sana karşı ama bu durumda yapman gereken tek şey şu ailene karşı alttan alacaksın bir ailenin tarafından gidicensin bir kendi tarafından dengeli tutucaksın ve diğer insanlarında söylediği hiçbirşeye aldırış etmeyeceksin çünkü onları ilgilendiren bir durum değil
02 Yorumla
Soran+1 yılçok dar görüşlüler ya bildiğin gibi değil.. ama bir görsen butun aıledekı gelınler kızlar kapalı ama hepsının ınstgramları falan var cok sosyaller anlıcagın. sen ne dıyosun ben cok acık gıyınmedıgım halde arkamdan atıp tutmuyolar an beyan bı acayıp davranıyolar. gecen gelının oglu var 3 yasında dogum gunu partısı duzenlemısler boyle cafe gıbı bı yerde.. her neyse gıttık. bak acık bıle gıyınmedım ne gıyındıgımı soyleyım mı. ıspanyol paca pantolon gıydım.. ıcıme atlet gıydım ustume de sıyah blazer ceket gıydım.. saclarımı fonledım acık bıraktım.. topuklu ayakkbı gıydım bıde kırmızı oje surdum.. ona bıle laf ettıler o ojenın ne geregı varmısmıs saclarım cok dokuluyomusmuss falan fılan.. bunlar kafadan kntak kardes o kadar dın ıman dıyolar ama hıcbırının alnının secdeye degdıgının gormedım. en ıyısı takmamak.
Cevap sahibi+1 yıldedigim gibi başka alternatif yok aileni reddedecek değilsin sonucta
Onlara daha hoş görülü davran 2 veya 3 gün sonra sana kızdıklarında yastıkları fırlat bağır deki 3 gündür hoş görülüyüm bana karşı aceba deyişicekmisiniz die ama siz deyişmiyorsunuz nedennnn nedennnn bana bunu niye yapıyorsunuz çok üzdünüz beni işte falan deee şahsen ablam bir kere yaptı işe yaradı :D :D
010 Yorumla
Soran+1 yılcok da umurlarında.. bıseyın yanlıs olması ıcın benım yapmıs olmam yeterlı...
- +1 yıl
erken evlilikten bahsediyordun onlar istemedi sanırım uyzlukları var herhalde sana die üdşnüüyorum öyle birşey var mı varsa da ordan dolayı sinirlilerdir ve bu sinirler kolay kolay geçmez istediğini yap ölünce kıymete binersin allah korusun sen hoş görülü gid anenle konuş bence de artık yeter falan
Soran+1 yılerken evlılıkten bahsetmedım. yanlıs okudun sanırım.. hosuma gıden bıseyı gıymek ıstedıgımde evlendıkten sonra kocan ızın verırse gıyersın dıyo.. bende dıyom oldu evlendıkten sonra oda derkı bekarken aılenın yanında gıyseydın.
- +1 yıl
bence konuş anlarlar büyük ihtimal ya ne biliyim sana güvenip geüvenmedikleri sor yüzleri konuşki yani ne biliyim bu tür aile konularını böle biyere yayma herkez anlamaz anlıyormusun benide kimse nalamazdı emin ol senin bu yaşadıgın hiç birşey ama üzülmemelisin güüçlü ve ayakda olmalısın yaşında daha erken yani yıpratma kendini ve üzme he de geç konuşursun olmassa fazla takmassın ama kendinide aşmamalısın onları dinle uy kötü sözlerini duyma o hariç anlalaştık
Soran+1 yıldiyecegı cevap bellı annemın klasık bız sana guvenıyoruz etrafa guvenmıyoruz. müge anlının programını ızleye ızleye bı acayıp oldu kadın.. ayakta durmaya calısıyorum kardesım destek olmasa daha kotu olurdum heralde su anda.. annemle oturup dogru duzgun bısey konusamazsın kı hemen bagırmaya cagırmaya baslıyo. hep baskasının kızlarını gosterır aaa bak ne guzel kapanmıs... aaaa cok guzel kız.. bı kerede baskasının kotu kızlarının gostermez.. kendı yakın akrabası evden kactı.. o kız o kadar kıymetlı kı onlar ıcın bı gorsen.. kardesım dıyokı zaten abla gıy cık gıt karsılık verme. zamanla alısır.. yanı benım gıymek ıstedıgım seyler de oyle absurd cok acık acık seyler degıl normal kıyafetler.. annem zaten kavga etmeye yer arıyo dıyo... bı tek annem olsun bana bısey olmaz dıyolar ya benım ıcın o palavra :(( dusuncelerıme hıcbı zaman onem vermedı vermezde.. varsa yoksa kardeslerı aılesı... destegın ıcın cok sagol :))
- +1 yıl
Bence insanlar böle o* falan die konuşuyorlar ya afbuyur sözümden bu yüzden endişelenir ama sende yani kısa giymiyorsun belittiğin gibi normal özgür insanlar gibi abatmadan benseni sözlerinden düşüne bildim şu an ablam gibi şahsen bu yüzden diceksin onun bunun kızıdnan banane ben kendime ve sizlere bakarım anne ben böle yanlış bişey yapmıyorum fazla çaıkda giyinmiyorum zaten hep kardeşlerini düşünüyosun bir kere düzgün konussan şaşardım nese anne bayramın mübarek olsun der geçersin o pişmanlık duyar sinsi sinsi laf sokmalsıın ama kötü laflar deyil iyi davran yani de öyle fazla kaçırma yoksa yük lenirler sana ayy bak dediğim gibi konuş güçlü ol üzülme mutlu ol anlastık :)
Soran+1 yılben zaten annemın bana bı kere bıle kızımmm dıye sarıldıgını hatırlamıyorum :(( aynen oyle cok acık degıl. dızustu etek elbıse falan dusun... annem de olsa cahıl ınsanla ugrasmak o kadar zor kı. yasamayan bılemez.. bıraz ayıp olcak ama ben ılk aldırdıgım zaman bana bır suru laf soledı. senın kasların cok kotu degıldı. nıye aldırıyon bılmem ne, hevesımı kırdı. ama kız kardeslerı aldırdıgında ay canım cok guzel olmus kasların yuzun ortaya cıkmıs dıyo.. sen ne hıssederdın bu durumda.. ben zaten annemı takarsam veremden olecem yakında. en guzelı takmamak konussun konussun dursun napayım baska.
Soran+1 yılkaslarımı aldırdıgım zaman yazacaktım eksık cıkmıs.
- +1 yıl
Onu bunu bırak ben şu yaşımakadar 20 yşaımdayım çok ağladım ya gerçekten sölüyorum çok züüldüm ynaımda kimse olmadı babam 1.5 yaşımda oldu anladınmı ama birgün dedimki ağğlıyordum alkollüydüm can dedim yanında kimse yok nie alıyorsun boşa yani nekadar yşaıcan belli bile deyil napmama gerketiğini anladım işte ozaman cocuk olup kimseyi duymamak ve hayatı hep mutlu yaşmak bunu maffetmeye çalışan insanları ya görmemek ya he diyip geçmek r:)
Soran+1 yılçok uzuldum senın adına :(( allah acılarını yasatmasın.. babam anneme gore daha yumusaktır. en azından oyle annem gıbı bagırıp cagırmaz. oturur dınler. cok sabırlıdır.. sankı evde rollerı degısmıs gıbıler. soyledıgını yapmak en ıyısı. hayat kısa.. kımseyı takmamak lazım. senın tabırınle heehee dıyıp gecmek lazım ;))
kızım sende açma o kadar sagını solunu seninki içinde ukde kalması degil içine şeytanın vesvese vermesi eger açarsan en sonunda sende diger türk kızlarının başına gelen senin başınada gelir ne kadar kötü yola düşmüş kız var dogru bir şey için uyarıyorlar seni annen baban
05 Yorumla
Soran+1 yılwww.google.com.tr/search
sence bu lınktekı pembe ceketlının altına bı resım var ya kılotlu corapla gıymıs.. cok mu acık o yanı.. soyle dusun mesela sen bı erkeksın.. sıcak zamanlarda yazın falan sortun uzerıne atlet gıyıp dısarı cıksan pıknıge falan bı yere gıtsem annen baban laf etse ne hıssedersın.. annem abıme de karısıyo.. ne o oyle kız gıbı sıfır kol gıyıyon dıyo. tabıkı kotulugumu ıstemezler.. ama boguyolar artık..- +1 yıl
vay arkadaş bende düşünüyorum bu türk kızları neden hep yollu oluyorlar erkeklerinin ahmaklıgındanmış kızlara tepki göstermemesindenmiş yahu ben bu kızı görünce ilk aklıma gelice oln şey onu yataga atmak ki her erkekte böyledir aksini söyleyip moderen takılmaya çalışanlar götürücek kız arıyanlardır yapmayın bunları sonra yollu olup çıkıyorsunuz memlekette evlenilicek kız kalmıyor akibetinde de
Soran+1 yılsana dıyecek bısey bulamıyorum yemınle. oyle gıyınen kızların hepsı senın tabırınle y**** mu oluyolar.. boyle dusunmekten vazgecın bence.. benım kapalılara da saygım sonsuz kı benım aılem de kapalı ınsanlarla dolu.. ama ınan bana annem bana kucukken normal bı kız cocugunun gıyecegı seylerı gıydırseydı belkı ben su an boyle olmazdım.. ne dıyım herkesın kendı dusuncesı kı erkekler bırak acık bı bayanı gordugunde kapalı bı kadını gordgunde bıle m*l gıbı bakıyolar.(ustune alınma)
- +1 yıl
bak işte anlamıyorsun durumu evet gerçekten ve gerçekten böyle açık saçık giyinen kızlar zamanla illaki yollu kız oluyorlar giydin yollu oldun diye demiyorum ben bunu noluyor gidiyor birinden hoşlanıyor çıkıyorlar erkekler açık giyinen bir kadınle cinsel ilişkiye girmek ister ama evlenmek istemezler bu durum sebebiyle zamanla illaki başına bir şey geliyor kadında da nefis vardır kendini tutamaz zamanla mutlaka ama mutlaka yollu bir kız olup çıkıveriyorlar akibetinde çok defa böyle kızların degişmesine tanık oldum bu yaşıma kadar ondan biliyorum
+1 yılHayat senin seçim senin. Zaten yasalarca özgürsün. Kimse zorla bişey yaptıramaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılyasalarca 18'i gecınce her konuda ozgursun. ama gel de bunu aıleye anlat.
+1 yılbu yaptığınız erkekleri tahrih etmekten başka bişey değil
00 Yorumlauniversiteye falan gıtme durumun varsa orda giy..
08 Yorumla
Soran+1 yılmezun olalı 1 yıl oldu.
Soran+1 yılüniversiteden mezun oldugumda 85-86 kiloydum sonra ıs bulamayınca zayıflamaya karar verdım.30-31 kılo verdım.
Soran+1 yılgazeteye ilan vereyım mı mını etek gıymeye ızın verecek sezonluk erkek arkadas aranıyor :)) aman erkeklere guven olmaz.
Soran+1 yıltavsiyen ıcın sagol :))
Seni @Hülyalı ya emanet ediyorum
010 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederım de oda mı benım durumumda bırı?
Soran+1 yılanladım tesekkur ederım :)) senın arkadasın sanırım benım konunun lınkını ona atsana bı baksın yardımcı olsun bana.
Soran+1 yıltesekkur ederım :)) cok sagol gercekten.
Soran+1 yıldüşünmen yeter kardesım tesekkur ederım :))
Soran+1 yıliyi geceler.
Şşş aileye laf yok bu dönemlerde geçer ;)
00 Yorumlaseçim senin
00 Yorumla
+1 yılbaa gel :D
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri