Şiddet gördüğüm 4 buçuk senelik evliliğim var 3 yaşında oğlum var. Boşanmak istiyorum hiç sevmiyorum ama kimse yok arkamda. Babam izin vermiyor boşanırsan ikinci el olursun diyor sürekli. Ve delirmis durumda. Ne olur yardımcı olun ne yapmam gerekiyor dayanamıyorum artık? 😔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Boşanma sürecinde en büyük destekçi de kendi ailendir. Aklımın almadığı babanın bu şiddete göz yumup görmezden gelmesi. Evlilikte şiddet varsa kolay kolay düzelmez. Hele ki daha yeni bir evliliğiniz var.
Psikolojik olarak aynı evde olduğunuz sürece yıpranacaksınız, belki de çökeceksiniz. Olan sadece size olur. Hiç kimsenin faydası olmaz bunu bilin. Size Boşanın demiyorum ama bu kararı aldıktan sonra da ayaklarınızın üzerinde durmasını öğrenmeniz gerekir. Ama bunun da üstesinden gelirsiniz. Sizin gibi bir çok insan var bu durumda. Neredeyse her yerde boşanan insanlar var. Ben de boşanmış bir insanım. Ve tek başıma kızım ve oğluma bakıyorum. Kimseden de destek görmüyorum. Tırnağın varsa başını kaşırsın misali. Sadece ümidini ve inancını kaybetme.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Babanın tabiriyle ikinci el olursun belki, ama toprak altına gün saymazsın.
Evlilikte, ayrılıkta olağan şeylerdir. Peygamberimiz bile dul olan, yani babanın tabiriyle, ikinci el olan Hz. Hatice’yle evlilik yapmışken. Size babanızın çürük malmışsınız gibi davranması bence hoş karşılanabilecek bir durum değil.
Evliliğinizi bitirmenize teşvikte bulunamam, olayları bilmediğimden dolayı, herşeyi sakin kafayla düşünmenizi, öyle karar vermenizi tavsiye edebilirim. Evliliğinizde düzelme yolları var mı? Bu olaylar çocuğu da etkileyecektir muhakkak, bunları da göz önünde bulundurun. Kararınızı verirken lütfen çocuğunuzun açısından da objektif şekilde değerlendirin.00 Yorumla
+1 yılBaban mı giriyor adamla yatağa? Münasebetsiz… Üzgünüm, ben de bir kız çocuk babasıyım ve kızım aynı durumda olsa en son söyleyeceğim cümle budur. Bir insan nasıl böyle kalpsiz bir laf eder, bırakın kendi kızının, herhangi bir kadının boşanmasını ‘ikinci el’ ‘kullanılmış’ vs diye niteleyebilir, bu nasıl bir aymazlık nasıl bir kadın düşmanlığıdır, aklım almıyor.
Umarım babanız olacak denyonun lafını ağzına tıkar ve kendi yolunuzu dilediğinizce çizecek gücü kendinizde bulursunuz. Zira anlaşılan o ki çevrenin pek faydası yok. Öte yandan çevreyi takmazsanız çevre konuşsa da konuşmasa da siz işinize bakarsınız00 Yorumla
İkinci el oluyorsun ne demek? Bir baba evladına bunu nasıl diyebilir? Hangi dönemde yaşıyoruz. Böyle şey mi olur? Sen asla şiddete yahutta küfre dayanmak zorunda değilsin. İkinci el de olmazsın. Böyle bir düşünce de yok. Kimsenin ağzından çıkacak sözlere bakma.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
167
Cevap
182Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılÖyle aile mi olur? bu nasıl geri bir düşünce. hemen ayrıl, şiddetin her türlüsü kötü ve affedilemez
10 Yorumla Hiç birinize değil de, o minicik çocuğa gerçekten çok üzüldüm.
Sende belli ki, köşeye iyice sıkışmışsın. Babanın ya da kocanın savunulacak hiç bir durumu yok. Bir erkek olarak, o hem cinslerim midemi bulandırıyor. Hoş hem cinsim bile olamazlar..Sana gelince. Çok ciddi şekilde sabır çek, duygularını ve hislerini kontrol altına almaya çalış. Kimseyle yakın diyaloglara girmemeye çalış. Mümkün mertebe gerekli olmadıkça konuşma. Odaklanmam gereken 1. derecede insan 3 yaşında ki evladın. Öncelik onun, sağlığı ve huzuru. Sakin bir şekilde düşünüp, karar vermeye çalış. Yaşadığın durumları olgunca düşünüp, olgunlaşırsan bir çözüm bulabileceksin. Kendini iyi hissetmek için, ne gerekiyorsa yap. Meditasyon ya, namaz kıl, kitap oku.. Hatta 3 yaşında ki cocuğuna hikaye kitapları oku.. Bilmelisin ki şu an da 1 numaralı dostun evladın. Ona daha fazla sarıl.
Bizlerin burada sana şunu yap bunu yap deme lüksümüz yok, çünkü hayatının içinde değiliz. Burada verilen her öneride "afaki" olduğunda ters tepebilir. Bu sebepten de, herkesin önerilerine ve hakaretlerine dikkat etmek zorundalar.
Allah yardımcı olsun arkadaşım..
20 YorumlaBuradaki tüm arkadaşlar adama atarlanmış ama kimse yol göstermemiş. Kadın şiddet görüyor ama belli ki babası gibi bir yobazın evine sığınmaya mecbur kalacak. Bununla ilgili yol gösterebilecek mesajlar atmak yerine babasına sövmek bu arkadaşımız için bir fayda sağlamıyor.
Sevgili hanımefendi, siz boşanmak ve gerçekten kurtulmak istiyorsanız devletin kurumları, kadın evleri var. Çocuğunuzla birlikte sığınacağınız yerler oralar. Boşanmak için bir darp raporu alın, devlet tarafından avukat talep edin ve sığınma evine yerleştirilin. Babanıza da ihtiyacınız olmaz bu sayede.
30 Yorumla
+1 yılBaban adam olsa sana bu eziyete karşı müdahale ederdi ama adam değilmiş senin baban kusura bakma canım cahil hele o sana şiddet uygulayan adi herif varya Allah onun belasını verecek böyle karaktersiz insanlar yüzünden bazılarının canı yanıyor niye bu ve bunun gibi zihniyetler kendi istekleri gibi hareket ettikleri için telefonuna kades programını indir şiddet olacağı ya da istemediğin bir durum olduğu zaman bu programa çağrı gönder 5 dakika içinde polis gelip baskın yapıyor ve seni o şerefsizin elinden alıyor ne baban ne de sana bişey yapmak isteyenler dahil bidaha göstermiyor lütfen kendini mümkün olduğu kadar korumaya çalış ve bu programı indir
20 Yorumla
+1 yılAyni mantikla esin de ikinci el olur o zaman babana gore cok yanlis bir dusunce ama sunu da soylemeden gecmemek lazim kimisi mal miyiz biz demis erkek kadin farketmez evlenmeden bir seyler yasayanlar evet maldir malin onde gidenidir urun anlaminda olmasa da slak anlamindaki mal oldugu kesindir cunku mal insanlar kendi duygularini dusuncelerini fikirlerini hislerini kullandirir burasi ayri bir konu sen babani dinleme muhakkak yardim almalisin elinden geldikce her yerden polisten cevreden mahkemeden aklina ne geliyorsa neresi geliyorsa bir sonuc elde edemem diye dusunmeyeceksin burada hayatin soz konusu muge anlida ya da haberlerde seni gormek istemiyoruz esin de belasini bulsun kadina siddet ne demek ya onu da bir anne dunyaya getirdi gri zekali hayvanat nefes aldikca baska insanlarin hayatini zehir eder boyle pislikler acilen harekete gecmelisin kardesim
20 Yorumlababan gelsin kalsın bakalım o evde 2 ci el olursun nasıl aşalık bir kelime öyle ya böyle ailelerden nefret ediyorum kendi ayakların üzerind edurma imkanın var mı varsa babanı bile tanıma zorla istemedigin bir yerde durma hayatını zından etmeye gerek yok evet bazen yanlış kişilerle hayatlarımızı birleştirebiliyoruz ama bu ona sonuna kadar katlanmamız anlamına gelmiyor birde işin içinde şiddet varsa hiç kabul edilcek bir durum degil ben kız arkadaşıma telefonda bagırdım diye babam agzıma ediyordu milletin kızına senin bunu yaşatmaya ne hakkın var diye buda bir baba
10 Yorumla
+1 yılAblacım lütfen sacmalama babani dinleme ne demek ikinci el olursun ya bu nasıl bir baba dir böyle diktatör olacak kardeşim kocani da biran önce boşa ablacım lütfen yazık etme kendine kıyamam ben size ne asıl da vuruyor lar Allah'ın emanetlerine artık lügat lar tükendi dilim de en son başka bayan cinayeti duymayın diye haber izlemeyi bıraktım iş bul abla ev tut kendine çalış kazan eğer o da olmuyorsa git baba evine eşek değil ya kabul edecek dir kimse mükemmel değil ikinci elde ne demek oluyor öyle hayat mı geçer
00 YorumlaÖyle baba olmaz olsun üzüldüm senin adına hiç de ikinci el olmazsın sen eşya değilsin asla kulak asma sana kimse bakmaz kötü gözle bakarlar vs safsatasına inanma öyle zihniyetler var biliyorum ama sen asla değer kaybetmezsin bir an önce ayrıl ve modern, zihniyeti böyle pis olmayan insanların içinde gidip yaşa asla katlanmak zorunda değilsin baban madem çok akıllı boşanmanı istemiyor o zaman niye damadının kulağını çekmiyor sen nasıl kızımı döversin demiyor da sana katlan diyo söyleyeyim bu duruma kimse katlanamaz o işten kan çıkar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 3. secenek yokmu. devletin evlilik terapistleri var. bence arastır. belki eşinle işleri düzeltebilirsin. bir şeyi yıkmak kolay. dul kalmak da sana cok süper hayat sunmucak. kafada bitirdiysen iş bitmiştir gerçi ama. ben derim ki emin ol. kurtarmaya bak. şiddet olmaması için birtakım destekler al. bu devirde malum bu konularda kadınlar her türlü haklı görünüyorlar. bosanırsın nafaka da alırsın istediğin o ise tabi. babasız cocuk yetiştirmek de hani pek iyi değildir kanımca. ikinci el olursuna takılmamak lazım. baban eski nesil. tabi bekar kızla dul bir olmaz ama artık ona takılan yok. kısmettir bu işler bakarsın 2. ye evlenirsin o da var bak. neyse o işin öte kısmı kurtarmayı dene. ve kimseyi sallama. kendin vercen kararını burada sana bosa bosa boşa diye yüklenenler olcaktır. ya da tersi ye dayağını otur ( bunu pek sanmıyorum ama) dediğim gibi insallah mutlu olursun
00 YorumlaEvlenmek gibi boşanmakta bir haktır
Baban kullandığı ikinci el ne demek ya o nasıl bir söz sanki bir eşya gibi aşağılar gibi hiç yakışmadı
Anladığım kadarıyla baban seni istemiyor babalar için kız evlatlar her zaman prensestir ve her zamanda başının üstünde yerin olmalı bu nasıl baba nasıl bir koca işte senin kaderin böyleymiş al birini vur ötekine ikiside adam değilmiş
Bunların kahrını çekmek zorunda değilsin git boşanma davası aç barodan avukat talep et
Sonrada kaymakamliktan sosyal yardım tebinde bulun aynı şekilde buyuksehir belesiyesindende isteyebilirsin
Dava açamazsan imkanın yoksa Esra Erol var sizler için...01 Yorumla- +1 yıl
Anadolu'da kadına bakış böyle beyler
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok üzüldüm okurken aklıma şerefsiz dedem geldi. Sevmediği bir adamla 15 yaşında iken teyzemi zorla evlendiriyor ve şiddetin her türlüsünün alasını yaşıyor. Senin gibi boşanmak istiyorum diye çok diretti aldatıldı da çünkü. Dedem olacak o herif hep şunu dedi gelinliğinle çıktın kefeninle girersin. Sonra ne mi oldu dediği oldu 2 sene önce kanser hastalığına yakalandı 14 Şubat 2022 tarihinde kefene konuldu 38 yaşındaydı daha. Hep derdi ki dedem boşanırsa çocuklar öksüz kalır şunu anlamadı ki anne baba boşanınca öksüz kalmaz çocuklar anneleri ölünce öksüz kalırdı şimdi 3 tane çocuk öksüz.. Sakın kendini ötekileştirmelerine izin verme 2. El nedir ya aptal herif kusura bakma ama tam bir sığır. Bir yolunu bul ne babana minnet et ne de o karaktersiz kocaya sakın düzelir diye bekleme düzelmez olan sana olur sağlığına olur kimse senden değerli değil! Allah yardımcın olsun inşallah
23 Yorumla- +1 yıl
Oooov sen kaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yıl@Kriminal_Kalp 21
- +1 yıl
Hımm
+1 yılSen eşinden önce babanla iletişimini koparmalisin!!! Böyle saygısızca bir yaklaşımı yapması, ne babalikla aciklanabilir, nede erkeklikle. Kimsenin arkanda olmasını da bekleme böyle bir durumda, seni yaşadığın olumsuzlukla başbaşa bırakan hickimseye ihtiyacın yok. Ayrılmak için gereken neyse onu yapmalısın.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMessenger varsa sizde Mesenger üzerinden kerem önder diye bir hoca var sesli mesaj yolu ile durumu kendisine anlatın kendisi gün içinde ortalama 200 kişinin mesajlarına bakıyor Mesenger üzerinden youtbede videolarıda var. İnstagramdan mesaj atmanızı önermem Mesenger harici nereden mesaj atarsanız size cevap veren kendisi olmayacak talebeleri cevap verecek bizzat irtibata geçecek için Mesenger üzerinden sesli mesaj atın gözleri rahatsiz olduğu için uzun mesajları okuyamıyor çünkü. Allah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten o erkek mutsuz olduğu bir kadınla yaşıyorsa erkek değildir.
Yani sen üzülüceğin hiç bir durum yok. Karşı tarafın hali senden 1000 kat kötü. Sen boşanmak istemesen yatakları ayırsan vs. Zaten en büyük darbeyi sen koyarsın.
İyi gerçek bir erkek kendisini mutsuz eden kadının yanın da durmaz zaten... 10 tane çocuğu da olsa unutur eşini ve çocuklarını gerekirse ve mutluluğu başka bir kadında ya da kendinde bulurdu. Bu kadar basittir çözüm. paşamız kendi kötü erkek sandalyesine kendi geçip oturmuş...
Bırak boş ver oturup seyretsen yeterli... kendini yemesini.
00 Yorumla
+1 yılHep erkek egemen laflar hemde mantıksız ve itici.. ayaklarının üzerinde duruyorsan bunda cesaretin varsa ayrıl elbette. ikinci el ne eşya misin sen? insanlar ayrılabilir anlasamayabilir.. bundan doğalı mi var. kaç tane ikinci evliliği güzel giden insan biliyorum. insanız biz değerini bil hep
30 YorumlaBaban korkak. Eşin olacak herifi sen benim kızıma nasıl el kaldırırsın deyip bi güzel pataklayacağına kızının dayak yemesini yeğleyen bir ödlek. Böyle baba olacaklar hiç olmasın daha iyi. Kendisine sorsan en erkek en cesur odur. Daha kızına babalık yapamıyor, damadına laf edemiyor. Çok sinirlendim. Babanı dinleme, kocanın sana şiddet uyguladigini ispatla ve boşan tabi ki.
20 YorumlaBöyle korkularım olduğu için ailem evlenmemi istese bile evliliğe yanaşamıyorum bence bi kız kendi ayaklarının üzerinde durmali erkeğe kendini ezdirmemeli elinde altın bileziği olmali böyle olursa şiddet olmaz 🙅♀️ ayrılmaktan korkmazsın kaybetme korkusu olur şiddet varsa aileni dinleme kendi ayaklarının üzerinde dur ailenin yanına gitme gururunu ayaklarının altına almış olursun öyle aileye gerek yok 😊
20 Yorumla
+1 yılgeleneksel aile değerlerine saldırmak için kurgulanmış bir trol sorusu gibi geldi... neden derseniz bir baba böyle bir durumda kızının ayrılması yerine eşiyle durumu idare etmesini isteyebilir; böyle bir şey mümkündür ama kalkıp da kendi kızına "ikinci el olursun" demez; buraya bu cümlenn bu şekilde eklenmiş olmasının sebebei de bana göre buradaki "hayali" baba figürüne sadece eleştiri hatta saldırı gerçelşesin es kaza empati kurmaya kalkan olmasın diye
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kemal Sunal in bir film repligi geldi aklima.
Evlendiği kiz bakire çıkmayınca alıyor kızı babasina götürüyor " kızın patlak çıktı, geri getirdim" diyor.
Adam da "ben patlak malı ne yapayım" diyince, o da " yama yaparsın" diyor.
Baban da o zihniyette birisi. Ama hayat , senin hayatın. Bazen kendi seçimlerin için dik durup, firtinaya girip, bedel ödemek gerekir.
Karar senin.
24 Yorumla- +1 yıl
Bende bunun videosunu atacaktım yorumu görünce vazgeçtim toplum rezilliğini oynuyordu zaten orada çopunluk komedi diye izledi güldü
- +1 yıl
@sofistikepalyaço_- Toplum hala rezil.. Değişen birsey yok mlsf
- +1 yıl
Evet ne yazıkki
- +1 yıl
Orta zekalıl lümpenler rezilliği her fırsatta hiç çekinmeden sağa sola kusuyor
u +1 yılİkinci el olursun ne demek ya. Babamı silerim böyle bir cümle kurarsa bana. Senin kimseye ihtiyacın yok, ne yap ne et o adamdan boşan. Kendin ve oğlun için. Kardeşlerin var mı bilmiyorum ama babandan görmediğin desteği belki onlar verebilir. Başarabilirsin bence, yaparsın.. mutlaka uzaklaştırma kararı falan al, yaklaşamasın sana. Ruh hastasına bak ya.
20 Yorumla
+1 yılBak ben de aile baskısından dolayı hem zorla evlendim hem zorla evliliğimi devam ettirmek zorunda kaldım hayatımda daha pişman olduğum birsey yok bu durumdan dolayı ise çevremdeki bana bu imkanını yaşatmayanlara nefret duyuyorum baban yaşamıyor sen yaşıyorsun eğer kesinlikle sevmiyorsan bir umudun yoksa boşa derim cunki sonrasında daha çok acıtıyor
06 Yorumla- +1 yıl
Sokacam şu kültürümüzdeki evlilik kavramını halen baskilayanlara arkadaş insanız biz insan kimseyi sevmeye zorunluluğumuz yok
Soran+1 yılÇok korkuyorum çocukluğumu zaten mahvetti şimdi ben inadına gidip bunu uygularsam bana hayatı zindan edicegini biliyorum. 😔
- +1 yıl
Bazen kurtlar tarafından parçalandigimi hissettim
Soran+1 yılYazamıyorum?
- +1 yıl
Peki sen bilirsin
Soran+1 yılMesaj gönderilmiyor anlamında söyledim?
Bu eski kafaları adam edemezsin zihniyet degişmiyor. Ayaklarin ustunde dur gerekiyorsa sirketlerle anlaş gunluk temizlik falan yap. Kendi ayaklarinin uzerinde durmasini bil. Siddet icin dava acabilirsin ( tazminat ) zaten bir cocuk icin de 1500 falan nafaka gelicek yeter size otur baba evinde evlencek degilsin ya 1500 yeter ikinizede. Böyle böyle çıkmaza sokuyorlar insanı
10 YorumlaBu konu en tahammül edemediğim konu. Yapılacak tek şey devleti ve kanunları arkanıza almanız. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunun size karşı her vurduğu fiske üzerinden cezası kat be kat artsın. 2. El olmak nedemek arabamı bu hangi devirde yaşıyoruz. Tam tersi insanların gözünde ilk eşinden koca zulmü görmüş mağdur kalmış ve kıymet bilecek bir insan olarak görüleceksiniz. Babanızın düşünce ve zihniyetini anlamak mümkün değil. Gidenler gider kalan sağlar benimdir demelisiniz.
10 Yorumla
+1 yılALO 183 kadın, çocuk, özürlü sosyal hizmet danışma hattı, şiddete maruz kalan veya kalma ihtimali bulunan kadınlara psikolojik, ekonomik ve hukuki destek vermekte ve gerekli duydukları hizmete ulaşmalarını sağlamaktadır. Babanı boş ver. Acil ALO 183 ☎️ aramalısın.
10 Yorumla
+1 yılBabanla iletişimini azalt lütfen kendin için bunu yap kocana iyi bir avukatla boşanma davası aç çocukların böyle bir ortamda büyümesin umarım mutlu olabilirsin hiç bir şey senden değerli değil boyun eğmek zorunda dwğilsin unutma hem senin hem çocuklarının iyiliği için dik bir duruş sergilemeye çalış olmadı kafın sığınma evlerine başvur
10 Yorumla
+1 yılİnsanların ağzı torba değil ki büzesin aşkısı sen lütfen kimin ne dediğine kulak asma sen şiddet görüyorsun , sen zor durumdasın millet zor durumda değil senin halinden anlamazlar ancak konuşurlar babanda milletin ne dediğini değil senin ne durumda olduğunu düşünsün ne yazıkki işte bazen anlayışsız ve cahil oluyorlar sen kendini kurtar ve lütfen boşan senden tek istediğim bu kalbi güzel insan 💖
11 Yorumla- +1 yıl
Ya bu ne güzel cümleler canım💖
+1 yılKardeşim bence iş bul bişi yap bi an önce kaç. Ama bir başkasına değil. Sakın ha kurtuluş olarak görme bi başkasını önce eşinle düzgün bir konuşmayı dene bakalım nesi var niye böyle yapıyor. İşin içinde alkol ya da başka şeyler varsa da tez vakitte kaçmaya bak. O küçük sabiye yazık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Bir baba nasıl bunu söyleyebilir yazıklar olsun öyle babaya. İkinci el ne demek ya
Kaç yaşındasın başka kimsen yok muAbi abla amca dayı anne nerede bunlarÖlünce ağlamak için mi varlarGit devletten destek iste çocuğu babasına bırak boşan kendine bir hayat kurİşe gir kendini toparlayıp çocuğunu alırsın10 Yorumla Babandid ama tam bi öküzmüş o nasıl mantık yaa ikinci el nedir ona bakma sen sevmiyorsan özelikle şiddet varsa ilişkinizde hayatını o şahısla devam etirerek daha fazla berbat etme hadi ordan et bosan gitsin... kaç insan gördüm boşanmış kendi ayaklarının üzerinde duran cocuģuna hem anne hem baba olan bir cok kadın var senin onlardan neyin eksik... Kadınlar biz erkeklerden daha azimli buna eminim istediğinizi zorda olsa başarabilirsiniz..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bende bunu anlamıyorum bir kadın neden boşanınca ikinci el oluyor erkek boşanınca bağrına basarlar ama kadın dediğin yapamaz öyle bir şey niye kadın? Sendeki durum benim halamda da oldu ama boşanmasına rağmen ayakta. Sen en iyisi kendi hayatına bak gerekirse babanı da sallama. Çünkü şiddet uygulayan bir erkekle olmaz.
40 YorumlaMerhaba
İlk olarak eşinizle ılımlı konuşarak ikimizinde çift terapisine gitmeniz gerektiğini söyleyin "uzman doktor" eşliğinde bütün sorunlarınızı masaya dökün "beraber" çözmeye çalışın (ikinizde ailelerinizi karıştırmamaya çalışın) , baktınız olmuyor ayrılmanız en doğrusu bu hayat sizin hayatınız babanızın öyle davranmasını anlayamıyorum bir de mesleğiniz, işiniz varsa çok güzel yoksa da işkur üzerinden meslek edindirme kurslarına kayıt olup bir an önce kendi paranızı temizinden kazanmanız yönünde bir tavsiyem olacak00 Yorumla
+1 yıl2. El olursun ne demek ya çok terbiyesiz bir laf olmuş kusura bakma ama bir insanın ailesi yanında durması gerekirken 2. El olursun demesi hata ve bu düşünce ile ailen yüzünden dsha da kötü etkilenebilirsin
Yerinde olsam öncelikle kendi ayaklarımın üzerinde dururum birikim yaparım ayrılır yuvamı tek başıma çocuklarım ile kurarım Allah yardımcınız olsun00 Yorumla
+1 yılÇok üzücü gerçekten. Kesinlikle boşan ikinci el ne demek ya iğrenç emin ol sen kendin başına bu durumdan kurtulduğunda o söyledikleri şeyleri olur mu ben öyle demek istemedim diyerek sana yaklaşacaklar. Kendini üzme cidden çok çok üzüldüm çok zor ve çekilmez bir durum. Hele çocuğun var. Kesinlikle biran önce boşan. Güvenebileceğin birinin yanına git orada kal boşanma davası aç.
00 Yorumla18 - 24 yaşında olduğun yazıyor. Kusura bakma ama bu yaşta 4 yıllık evli olursan ve 3 yaşında çocuğun olursa sen hak etmişsindir bunu.
Gençliğin verdiği azgınlıkla iş yapılmaz. En az 25-30 yaşını beklemeliydin.
Sen hayattan daha ne öğrendin de çocuk yapmaya kalkıyorsun.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. 2 el olursun lafi biraz agir olmuşta. Bosanan bi kadinin genelde kucaktan kucaga yataktan yataga gezdigi dogrudur baban bunu önlemek istemis olabilir. Çünkü evlencez diye kandirip cok insanin senle eglenme cabasi olcaktir. 🙄 Evlenmis bosanmis cok kiz arkadasim vardi hic biriyle boyle bi vaadim olmadigi halde evlenmeye getiriyorlardi konuyu 2 beraber olunca
04 YorumlaBabani dinlemen bisey ifade etmeyecek
Kendiduzenini kurabilirsin
Çalışabilirsin
Baban hariç arkanda kimler var onlari bir derle topla
O siddet gösterici adama cidden gideceğini goster
Ama önce kendini sağlama al
Allah zorunu kolaylaştırsin inşallah.00 Yorumla
+1 yılBabanı sil muhabbeti kes benim öyle babam olsun silerdim napiyim o babayı o babadan hayır mı gelir.. benim ablam da boşanma ayrılma sürecine gideceklerdi babam hep destek olmuştur hep şey der evlenmek helal olduğu gibi boşanmak ayrılmak da helaldir.. Kadınlar ve çocuklar biz de çok değerlidir bir kadına sus bile diyemezsin kadın da boşanır haklı olarak
00 Yorumla
+1 yılDirek kadın sığınmaya git canım şiddet ölümcüldür sonunda evladın annesiz kalabilir. Hayatınızı kurtarın öyle bir adamla asla aynı evde durma. Daha once bi yakınım kalmıştı gayet şartları iyi sana kimse ulaşamaz sen istemedikten sonra bildiğim kadarıylada aylık bi maaş bağlanıyor orada kalıyorsun yerleri var kadınları koruyan yer devlet kurumu. Bi müddet kal orada sonra bi hal çaresine bakarsın ama o evde bir saniye bile durma.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. ikinci el tabiri, evlenmeden başkalarının altına yatan kadınlar için kullanılır. Resmi evlenmiş ayrılmış kadın için çirkin bir tabir. Evlilik kadar boşanmak da haktır. Kimse bir kadını sevemediği, şiddet gördüğü bir erkekle zorla evli tutmamalı. Kalan ömrünü huzurlu geçirebilmek adına ayrılmak daha iyidir. AMA tabi birilerinin de sana destek çıkması gerek be kardeşim. Allah yardımcın olsun, zor durumlar...
09 Yorumla- +1 yıl
evet ikinci el sevdalıları toplanıyor yavaş yavaş. Evlenmeden bedenlerini bedenlerini birbirlerine peşkeş çeken kadın da erkek de aynıdır. Burada cinsiyet ayrımı yapmıyorum.
Ayrıca bazı kadınlar baş tacı iken, bazı kadınlar kendilerini nesneleştirir, mal olarak lanse ederler. Evet, bir nikah söz konusu olmadan yapılan bütün çiftleşmeler sizi hayvanlarla eş kılar. Ayrıca sokmak fiilini sen gerçekleştiremezsin. Çok istersen sana sokarlar.. Sokacak birçok şey bulunur. ;) - +1 yıl
Kendini nesneleştirmekle evlenmeden cinsel ilişkiye razı olmak aynı şeyler değildir. Erkek kadın fark etmeden sevdiği ve güvendiği insanla birlikte olmak kötü bir şey değildir. Diyelim ki kendini metalaştırdı? Yine de o insan ikinci el olmaz g*rizekalı. Tutku, aşk, masumiyet resmi nikah tanımaz. Nesneleşmek yalnızca erkek kadın, cinsellik üzerine olmaz. Burada koca koca mal kafalara laf atıyorum. Çok aptalsınız çoook
- +1 yıl
@Mdaydddd tutku, aşk, masumiyet... Bunlar mı nikah tanımıyor? Sen kaç kişinin altına yattın bilemiyorum ama tatlım bütün bunların neticesinde bir nikah söz konusuysa birliktelik meşrudur; öteki türlüsü gayrimeşrudur. Evlilik dışı cinsel ilişkiler nesneleştirir. Bir seks objesi, zevk malzemesi, kullan-at mendil gibi olursun. Bu binlerce, milyonlarca insanın ortak düşüncesi ki böyle de zaten. Neyse, üstünzekalı nesneleşmiş arkadaş, sana bol çiftleşmeler ;)
- +1 yıl
Çevremde uzun ilişkiler yaşayıp evlenen insanlar çok oldu. Gayet de mutlular. Çoluk çocuk sahibi oldular. Her erkek senin gibi b*k kafalı değil, herkesi kendin gibi sanma. Sevdiği insanı objeleştirmeyen, onları zevk unsurundan ibaret görmeyen ne insanlar var. Sen de otur kudur. Bu arada sen bu kafada çok aldatılırsın, devam et b*k kafa 🤗
+1 yılikinci el derken sen bir eşya değilsin, kendi kararlarını verebil ve onların arkasında dur. Git boşan, şikayetçi ol. yüklü bir tazminat ve nafaka alırsın şiddet uyguladığı için ve ev bulana kadar ailen seni kabul etmezse gider şehrindeki kadın sığınma evinde kalırsın işini evini ve düzenini kurduktan sonra kimse sana hiç birsey diyemez her zaman yanındayım❤
02 Yorumla- +1 yıl
tesekkürler 🙂
Kusura bakma babana biraz küfür geçirmiş ola bilirim illa ölmen mi lazım hiç mi utanmıyor senin baban onca haberler çıkıyor eşi tarafından öldürüldü diye onca babaların yürekleri yanıyor kızları eşleri tarafından öldürüldü diye söyle babana ölmem mi lazım illa de kusura bakma baban seni zere kadar düşünmüyor boşanıp başına kalırsın diye bu cümleyi kuruyor seni düşünmeyen hiç kimseyi düşünme boşa gitsin canından kıymetli hiç birsey yok eğer güveniyorsan kendine ikinci el olursun demiş ama evladına yazık ALLAH korusun ölürsen evladın ellere kalıcak boşa evlenme birinden ne hayır gördün ikincisi ne olsun babanın da...
00 Yorumla
+1 yılben 20 yasindayim boyle konular ve cozum yollari hakkinda bilgim yok maalesef ama kadin siginma evlerini biliyorum ne kadar guvenli tartisilir acaba bir meslegin var mi 3 yasinda oglunla bir hayat kurabilirsin aslinda 2. el felanda olmazsin merak etme bir cok insan artik medeni bakıyor olaylara. Cok gecmis olsun..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılYa sizin gibi kadınları anlamıyorum. Boşanmak mi daha zor, o şiddete razı olmak mı bunu bir düşün. Ailenede kimseye de ihtiyacın yok sadece ayağa kalk devlet sana sahip çıkmak zorunda, o aile dediğin kişilere de sakın yönünü dönme... Yok et onları hayatından...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu nasıl bir laf yaa..
İnsan bunu kızına nasıl der anlam veremiyorum.
Şiddet gördüğün ve mutsuz olduğun bir evlilikte bir dakika tutmaması lazım seni.
Ki üstüne "ikinci el" muamelesi yapıyor.
Gerçekten adınıza ben üzüldüm.
Şiddet için rapor alıp şikayette bulunabilirsiniz ama bu babayla bu da zor.
Allah yardımcınız olsun inşallah.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılSakın annesi şiddet gören belki de kendisi de şiddet görebilecek kısıtlanabilecek bir çocuk yetiştirme. Kesinlikle boşa ama boşamadan önce git polise çocuğunla beraber şikayetçi ol. Açabildiğin kadar dava aç. Acıma sakın kocana. Baban şiddet gören seni ve torununu eve kabul etmeyecek bir karaktersizliğe de sahipse devletimize sığın. Kendi ayakların üzerinde dur. Sakın şiddet gösteren kocana boyun eğme. Asla düzelmeyecektir.
00 Yorumla
+1 yılİkinci el olursun ne demek ne saçmalık neden bu kadınlar da bu şekilde bakılıyor yok kadın evlendi ayrıldı ikinci el oldu yok kadın cinsellik yaşadı ikinci el oldu vs vs o zaman benim nişanlım 500 üncü el bir erkek ne kadar ilişkide vs rahatsa kadında öyle olmalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı. İster ikinci el ol ( bu kaba bir tabir kullandığım için özür dilerim istersen daha fazla değer görmediğin yerde durmak sadece kendine zarar verir sen bir insansın ve başkaları için olmasa bile kendin iciy e çocuğun için değerlisin bir şekilde hayatını devam ettirebilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılyazık gercekten . kızım bu sekılde karsıma gelse soru sormam arkasında olurum .
baban hayvani bir tutum sergilemiş buyuk ıhtımalle malum partıye oy veren biridir.
evlenmek hak caiz ise bosanmakta resmi ve dini haktır. şiddet var ise bır ınsan kendı kanından bırıne kıyamamalı , baban tam hayvanmış.
en kısa sürede bu işi bitir. keşke ekonomık ozgurlugun , olsa ıdı o zaman baban basımıza kaldı dul demez paran var dıye ses etmezdı.
iyi şanslar.02 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de Anadolu zihniyeti böyledir. Hayatında Akp'ye oy vermemiş, hatta koyu Chpli olup da boşanmış kadına ''Çıkma'' diyen insan boldur.
Nerede yaşadığınızdan bihabersiniz sanırım - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yorumuna 4 elle katılmakla birlikte türk aile yapısı denen zihnıyet kırılmadıkca bu anadolulukla bırlıkte araplasmıs mantık bıtmeyecek. ne kadar kabul etmesemde kendı ıcımde maalesef ülke bu. gelelım parti olayına buna yıne katılmakla bırlıkte 10 adamdan 10 adam 2. el acık kapı dıyorsa kadına 10 adamdan 2 adam (chp) dıyordur. burada matematıksel olaya girersek hangı partının tum konularda oncu ve lider oldugunu sende goreceksındır.
sanırım ulkenın gercegınden bi haber yasıyorsun , bu mahalle vari yaşam tarzını destekleyen son 10 yıldır bir hukumet politikası mevcut.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bı insanın ailesi 2 el demesi ne kadar yalnis ve şiddet olunca zaten o kişiye erkek denemez evde aslan olup dışarda kedidir böyleleri ailen arkanda değilse ilk bosananda sen değilsin kendi ayaklarının üstünde durabilirsin çok boşanıp hayatına devam eden var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhamet ve acıma yoksunu bir babaya sahipsin kardeşim. Onu da dinleme. Kades uygulamasını indir hemen her şiddete yeltendiğinde bas butona. Korkulacak bir şey yok.
Ölsen çocuğun arkada perişan olacak farkında mısın? O baban dediğin adam da bakar mı orası da muamma ya.
Kadın sığınma evine yerleşirsin en azından başında dayak atacak, ikinci el olursun diyen baban olmaz.12 Yorumla
Soran+1 yılBakmaya fazlasıyla gücü var sokağa atmaz ama hayatı zindan eder 😔
Cevap sahibi+1 yılKadın sığınma evine yerleş ailenin yanına göndermek isterlerse hayat güvencem yok dersin. Babanı örnek göster ve biraz da onun hakkında yapabileceği olumsuz durumları.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban ikinci el olursun diyorsa kocan her şeyi yapar sana :(( oğlunu biraz büyütüp bilinçlendir ve o süreçte sağlam bir adam bul. Seni koruyup kollayacak ve oğlunu kabul edecek ve iyi bir baba olacak biri olsun, ya da oğlunu babasına bırak görsün dünyanın kaç bucak olduğunu.
20 Yorumla
+1 yılKocan evde yokken bir anda evden kaç ve polise git.
Kadın sığınma evine yerleştirilmek istediğini, kocanın sana sürekli şiddet uyguladığını ve babanın da asla arkanda olmadığını söyle.
Yalnız ölmeyi göze almalısın.22 Yorumla
Soran+1 yılEv hapsinde degılım ben istediğim zaman dışarı çıkabiliyorum suanda
- +1 yıl
Şiddet gördüğün için boşanmak istiyorsan, babanda arkanda değilse, ölümü göze alarak evden gitmelisin. Bu kadar.
Bu eski kafalılar böyledir simdi kadın sığınma evleri var bosan girersin bir işe de çalışır çocuğuna bakarsın kimse den birsey istemene de gerek kalmaz en fazla 1 3 ay çekersin sonra da yoluna girer baban da uzak dur
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle güzel kardeşim umarım kendi ayaklarının üstünde durabilecek birisindir. Çünkü böyle bir babadan zaten hayır gelmez. İkincisi bir erkek biriyle birlikte olduğunda ikinci el olmuyor da kadın neden ikinci el oluyormuş? O zaman siz de hiçbir kadınla birlikte olmayın. Kadınlar sizin köleniz, hizmetiniz değil işiniz bitince bir kenera atabileceğiniz bir nesne de değil artık şu cinsiyet eşitsizliği son bulsun. Siddet görüyorum ve çocuğum var demişsin. Öncelikle bence bir polise git dilekçe yazdır. Ardından kadınları koruyan derneklere başvur bence. Allah yardımcın olsun. Özellikle cinsiyet farketmeksizin haksızlığa uğrayan herkesin Allah yardımcısı olsun.
10 YorumlaAh şu mide bulandırıcı kibir
Xiktigimin itinin gururuna dokunacak çünkü
Senin boşanman..
Senin yediğin dayaklar itin umurunda değil
Varsa yoksa kibiri...
40 YorumlaBu ülkede kız evlatların en büyük düşmanı aileleridir.
Keain ailen dincidir senin bu arada411 Yorumla- +1 yıl
Dincilikle alakası yok adam cahil ve yobaz.
- +1 yıl
Dincilik çok şeyi içeriyor da dindarları kapsamıyor dediğin.
- +1 yıl
Dindar lafını da sevmiyorum. Çok masumlaştırıyor sanki.
Tek tek dindar insanlar zararlı değildir. Bu tip ideolojik aidiyet, sürü halinde gaza getirilince topluma zararlı hale gelir.
Kendini gerçek insanlardan oluşan toplumun bir parçası olarak görmeyen, huzuru göklerde ötedünyada gerçeğe yabancılaşmış bir şekilde adayan insanın hayatı ve insanı sevmesi zordur. Sürü haline gelince bunlar, insana ve gerçeğe saldırabilirler. - +1 yıl
İlk paragrafına katılıyorum ikincisine katılmıyorum. Dindar kelimesini kötü algılamamıza gerek yok. En başta şunu bilmemiz gerekiyor ki kimse günahsız değildir, dindar insanlar da günahsız değil. Ne algılayabiliriz bu kelimeden? Daha dikkat etmeye çalıştıklarını. Kimsenin kişisel günahı bir başkasını ilgilendirmiyor topluma veya bireye/canlıya zarar vermiyorsa. Herkese karşı gerektiği kadar güvenirsin gerektiği kadar yaklaşırsın.
Budizmdeni nirvanayı bilirsin. Amaç toplumu önemsememek insanlardan uzaklaşmak değil. Fakat toplumun çok yıkıcı ve ahlaksız bir yapısı var. Bunu çekmek istemeyenler ‘içlerine’ dönüyor. İnsan veya hayvan/bitki sevgisini kaybettiklerini söyleyemeyiz. Daha derin bakmak gerekiyor hayatlarına…. - +1 yıl
Söylediğim şey bütün dinler için geçerli. Din, bu dünyanın acılarından uzaklaşmayı sağlayan, geçici bir uyuşturucu gibidir. Oysa asıl insanca olan şey onu değiştirmektir. Ve bunu sadece insanla yaparsın, dayanışmayla, kolektif emekle.
İnsanın, insanlığa ahlak öğretecek göksel bir varlığa ihtiyacı yok - +1 yıl
Din hayat gerçekleriyle baş etmenin yollarını gösterir. Ruh ele alınır. Maddi manevi tüm detaylar önündedir. Bunları gözönünde bulunduran bir insan toksit olamaz. Din tartışmasına girmek istemiyorum. Senin görüşün o şekilde, benimki bu şekilde. Bakalım bu yaşam mücadelesi nasıl son bulacak :)
- +1 yıl
Tamamen senin bakış açın. Bana hala bir şeyleri anlatmaya çalışma. Bunu bin kişiyle falan konuştum. Baydı artık. Dağılalım
- +1 yıl
Bay bayyy
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl bi sacmalik. Babanızın lafınızı zerre ne mantığı nede önemi yok. Lütfen kendinizi dinleyin. Şiddet nedir ya nasıl vurur insan eşine utanmıyor mu yüzünüze bakarken? Babanızın ya da başka birini dinlemeyin evet başlarda zor karar aşaması uygulamak falan zor canınız acıyacak ama inanın o davadan sonra yeniden doğmuş olacaksınız. Yaşayan biri olarak söylüyorum. Babanız bir daha öyle derse bende ikinci el birine giderim tamam oluruz diyin sussun artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durumdayim. 11 yillik evliyim bir oglum var esim evliligim ilk senelerinde çok dövdü beni simdi artik dövmüyor ama sevmiyorum igreniyorum arkamda kimsem yok babam belki arka cikardi ama annem kimsenin duymasına bile musade etmiyor. Birakip gitsem her gunumu zehir eder gibi annem. Kadin sığınma evleri var elimdem bir is de geliyorsa cik git derim benm cesaretim yok maalesef..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabaniz sizi demek ki mal olarak goruyor. Ikinci el dedigine gore. Size tavsiyem Bir is ve ucuz nir kira bulun. Cocugunuzuzu da krese verin. Sizi ikinci el olarak goren ailenizi de bir daha gormeyin. Karsidan konusmak cok kolay belki ama aileniz arkanizda durmuyorsa baska bir cozumu yok.
00 Yorumla
+1 yılBen öyle babanın da kocanın da zihniyettinde... Kesinlikle kararlı olun arkaniz da kimse olmasa da öncelikle kendi ayaklarınız üzerinde durun ise girin ekonomik özgürlüğünuzu kazanın gerisi gelecektir.
10 Yorumla- Devamını Gör (289)
Devamını Gör(334)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Şiddet gördüğüm evliliğimi bitirmek istiyorum ama babam "ikinci el olursun" deyip izin vermiyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler