Bazı anneler neden çocuklar arasında ayrımcılık yapar?

Merhaba ben 27 kız kardeşim 20 yaşında. Annem ve babam ayrı bizi babannem büyüttü. Ben babanneme daha alışkınım ama annem varken asla ona yansıtmadım ikisinede eşit davrandım çünkü anneminde babannem kadar olmasada bende emeği var hemde ne olursa olsun o benim annem diyerek hareket ettim ama asla anlaşamıyoruz her dediğimi yanlış anlıyor. 9 nisandan beri bizimle kalıyor doğum günüm için ben çağırmıştım çağırdım çünkü anneannemgile ondan izinsiz gidemiyoruz ve anne tarafından kimsenin bizde numarası bile yok buna annemde dahil sadece küçüklüğümden beri anneannemgilin ev telefonundan haberlesiyoruz.9 Nisan da bize geldi 1 ay sonra kız kardeşimle aram açıldı. kız kardeşimle zaten anlaşamıyoruz ama annem bize her geldiğinde tartışmalarımız daha büyük boyutta oluyor. Başlarda kız kardeşim annemle konuşmadı hatta benim anneye ihtiyacım yok demeye başladı yüzüne kapıları çarptı ama annem hep iyi şekilde yaklaştı ona o sırada ben annemi teselli ettim. Şimdi ise ikisinin arası çok iyi ama annem bana düşman gibi davranıyor ve ayrımcılık yapıyor bazı konularda..
Kız kardeşim babanneme çok saygısızlık yapıyor hep öyleydi bu durum ama annem bunu normal görüyor laf soylettirmiyor kız kardeşime anlam veremiyorum cidden artık
Nerde yanlış yapıyorum?
Bazı anneler neden çocuklar arasında ayrımcılık yapar?