Kur'an Ayetlerini Okurken, Aklına İslam'a Aykırı Düşünceler Gelince, Ayeti İşin Ehli Birine Sormadan Kafana Göre Yorumlar Mısın?

Eğer bunu yapıyosan bil ki Allah'ın emirlerine aykırı hareket ediyor ve Kur'an'ı bir bütün olarak okuyamıyorsun demektir. Peki bunun delili ne?
Cevap: "Ey Ey iman edenler! Allah’a itaat edin (Kur’an’a uyun), Peygambere (sünnetine tâbi olun), ve sizden olan “Ulu’l-Emr’e” (yani, inandığınız gibi Hakk ve hayır üzere sizi yönetenlere, adil devlete ve hükümete, gerçek ilim ve içtihat ehline) de itaat edin. Eğer herhangi bir hususta anlaşamayıp çekişirseniz, onu hemen Allah’a (Kur’an’a) ve Resulüne (Sünnete) arz edip (bunlara göre hüküm verin. Sorunlarınızı; sarih ayetleri ve sahih hadisleri esas alarak, akıl ve ilim yoluyla kıyas yaparak, İÇTİHAT yöntemiyle çözmeyi öğrenin). Şayet Allah’a ve ahirete inanıyorsanız, bu sizin için daha hayırlıdır ve dönüp erişilecek netice olarak daha güzeldir (Nisa 59) Peki Günümüzde Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem olmadığına göre, kim bu gerçek ilim ve içtihat ehli ya da diğer mealler de geçen emir sahibi? Bunlardan birincisi devlet yönetiminde söz sahibi olan "Halife" ki günümüz de Halife de yok. Diğeri de "Ehli Sünnet Bilgin Kişiler" dir. Kur'an da evrensel olmak zorunda olduğuna göre aklımıza İslam'a aykırı bir şey gelirse ayet ile ilgili,"Ehli Sünnet Bilgin Kişiler"e başvurmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Şimdi diyeceksiniz ki Allah akıl vermiş niye kendim yorumlamayayım ki?
Cevap: YKS, Kpss vb. sınavlara girildiğinde Türkçe paragraf sorusunda asıl anlatılmak istenen nedir diye sorulunca neden tek doğru varken herkes farklı cevabı işaretliyor? Ve bu insanların da akılları olduğu halde paragrafı yanlış yorumladıkları için yanlış şıkkı işaretliyorlar ama doğruyu öğrenmek için işin ehli hocalara neden başvuruyorlar peki? Fakat iş Kur'an'a gelince asıl anlatılmak istenen şeyin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli hocaya sormuyorsunuz da kafanıza göre yanlışlarla yaşamayı tercih ediyorsunuz? İşin ehli hoca mı kaldı, bak cemaatlerde , tarikatlarda tecavüz ediliyor, her herkes farklı şeyler söylüyor kime inanalım? Dediğinizi duyar gibiyim. Ee ne yapalım o zaman bütün hocalara , bütün tarikatlara sapık damgası mı vuralım? Neden ozaman Mevlevi Tarikatı Kurucusu Mevlana'ya neredeyse tüm dünya saygı duyuyor?
Madem ki Ahir zaman hocaları beğenmiyorsunuz, asıl anlatılmak istenenin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli eski zaman alimlerinin Mevlana'nın , İbn-i Sina'nın, İbn-i Heysem'in, İbn-i Haldun'un, Fahrettin Râzi'nin, Said Nursi'nin, İmam Şafii'nin, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin vb. Büyük âlimlerinin Kur'an ayetlerini detaylıca açıkladıkları tefsir kitaplarını okumuyorsunuz? Ya da elinizin altında internet gibi bir imkan varken neden ayetleri detaylıca açıklayan ehli sünnet hocaların
"Tefsir Dersleri"ni
dinlemiyorsunuz?
"'Ben Kur'an'ı okudum da Müslüman oldum. İlk önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım. Kusursuz olan İslam'dır. Müslümanlar değil. (Yusuf İslam)
Kur'an Ayetlerini Okurken, Aklına İslam'a Aykırı Düşünceler Gelince, Ayeti İşin Ehli Birine Sormadan Kafana Göre Yorumlar Mısın?