Eğer bunu yapıyosan bil ki Allah'ın emirlerine aykırı hareket ediyor ve Kur'an'ı bir bütün olarak okuyamıyorsun demektir. Peki bunun delili ne?
Cevap: "Ey Ey iman edenler! Allah’a itaat edin (Kur’an’a uyun), Peygambere (sünnetine tâbi olun), ve sizden olan “Ulu’l-Emr’e” (yani, inandığınız gibi Hakk ve hayır üzere sizi yönetenlere, adil devlete ve hükümete, gerçek ilim ve içtihat ehline) de itaat edin. Eğer herhangi bir hususta anlaşamayıp çekişirseniz, onu hemen Allah’a (Kur’an’a) ve Resulüne (Sünnete) arz edip (bunlara göre hüküm verin. Sorunlarınızı; sarih ayetleri ve sahih hadisleri esas alarak, akıl ve ilim yoluyla kıyas yaparak, İÇTİHAT yöntemiyle çözmeyi öğrenin). Şayet Allah’a ve ahirete inanıyorsanız, bu sizin için daha hayırlıdır ve dönüp erişilecek netice olarak daha güzeldir (Nisa 59) Peki Günümüzde Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem olmadığına göre, kim bu gerçek ilim ve içtihat ehli ya da diğer mealler de geçen emir sahibi? Bunlardan birincisi devlet yönetiminde söz sahibi olan "Halife" ki günümüz de Halife de yok. Diğeri de "Ehli Sünnet Bilgin Kişiler" dir. Kur'an da evrensel olmak zorunda olduğuna göre aklımıza İslam'a aykırı bir şey gelirse ayet ile ilgili,"Ehli Sünnet Bilgin Kişiler"e başvurmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Şimdi diyeceksiniz ki Allah akıl vermiş niye kendim yorumlamayayım ki?
Cevap: YKS, Kpss vb. sınavlara girildiğinde Türkçe paragraf sorusunda asıl anlatılmak istenen nedir diye sorulunca neden tek doğru varken herkes farklı cevabı işaretliyor? Ve bu insanların da akılları olduğu halde paragrafı yanlış yorumladıkları için yanlış şıkkı işaretliyorlar ama doğruyu öğrenmek için işin ehli hocalara neden başvuruyorlar peki? Fakat iş Kur'an'a gelince asıl anlatılmak istenen şeyin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli hocaya sormuyorsunuz da kafanıza göre yanlışlarla yaşamayı tercih ediyorsunuz? İşin ehli hoca mı kaldı, bak cemaatlerde , tarikatlarda tecavüz ediliyor, her herkes farklı şeyler söylüyor kime inanalım? Dediğinizi duyar gibiyim. Ee ne yapalım o zaman bütün hocalara , bütün tarikatlara sapık damgası mı vuralım? Neden ozaman Mevlevi Tarikatı Kurucusu Mevlana'ya neredeyse tüm dünya saygı duyuyor?
Madem ki Ahir zaman hocaları beğenmiyorsunuz, asıl anlatılmak istenenin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli eski zaman alimlerinin Mevlana'nın , İbn-i Sina'nın, İbn-i Heysem'in, İbn-i Haldun'un, Fahrettin Râzi'nin, Said Nursi'nin, İmam Şafii'nin, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin vb. Büyük âlimlerinin Kur'an ayetlerini detaylıca açıkladıkları tefsir kitaplarını okumuyorsunuz? Ya da elinizin altında internet gibi bir imkan varken neden ayetleri detaylıca açıklayan ehli sünnet hocaların
"Tefsir Dersleri"ni dinlemiyorsunuz?
"'Ben Kur'an'ı okudum da Müslüman oldum. İlk önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım. Kusursuz olan İslam'dır. Müslümanlar değil. (Yusuf İslam)
Cevap: "Ey Ey iman edenler! Allah’a itaat edin (Kur’an’a uyun), Peygambere (sünnetine tâbi olun), ve sizden olan “Ulu’l-Emr’e” (yani, inandığınız gibi Hakk ve hayır üzere sizi yönetenlere, adil devlete ve hükümete, gerçek ilim ve içtihat ehline) de itaat edin. Eğer herhangi bir hususta anlaşamayıp çekişirseniz, onu hemen Allah’a (Kur’an’a) ve Resulüne (Sünnete) arz edip (bunlara göre hüküm verin. Sorunlarınızı; sarih ayetleri ve sahih hadisleri esas alarak, akıl ve ilim yoluyla kıyas yaparak, İÇTİHAT yöntemiyle çözmeyi öğrenin). Şayet Allah’a ve ahirete inanıyorsanız, bu sizin için daha hayırlıdır ve dönüp erişilecek netice olarak daha güzeldir (Nisa 59) Peki Günümüzde Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem olmadığına göre, kim bu gerçek ilim ve içtihat ehli ya da diğer mealler de geçen emir sahibi? Bunlardan birincisi devlet yönetiminde söz sahibi olan "Halife" ki günümüz de Halife de yok. Diğeri de "Ehli Sünnet Bilgin Kişiler" dir. Kur'an da evrensel olmak zorunda olduğuna göre aklımıza İslam'a aykırı bir şey gelirse ayet ile ilgili,"Ehli Sünnet Bilgin Kişiler"e başvurmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Şimdi diyeceksiniz ki Allah akıl vermiş niye kendim yorumlamayayım ki?
Cevap: YKS, Kpss vb. sınavlara girildiğinde Türkçe paragraf sorusunda asıl anlatılmak istenen nedir diye sorulunca neden tek doğru varken herkes farklı cevabı işaretliyor? Ve bu insanların da akılları olduğu halde paragrafı yanlış yorumladıkları için yanlış şıkkı işaretliyorlar ama doğruyu öğrenmek için işin ehli hocalara neden başvuruyorlar peki? Fakat iş Kur'an'a gelince asıl anlatılmak istenen şeyin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli hocaya sormuyorsunuz da kafanıza göre yanlışlarla yaşamayı tercih ediyorsunuz? İşin ehli hoca mı kaldı, bak cemaatlerde , tarikatlarda tecavüz ediliyor, her herkes farklı şeyler söylüyor kime inanalım? Dediğinizi duyar gibiyim. Ee ne yapalım o zaman bütün hocalara , bütün tarikatlara sapık damgası mı vuralım? Neden ozaman Mevlevi Tarikatı Kurucusu Mevlana'ya neredeyse tüm dünya saygı duyuyor?
Madem ki Ahir zaman hocaları beğenmiyorsunuz, asıl anlatılmak istenenin ne olduğunu öğrenmek için neden işin ehli eski zaman alimlerinin Mevlana'nın , İbn-i Sina'nın, İbn-i Heysem'in, İbn-i Haldun'un, Fahrettin Râzi'nin, Said Nursi'nin, İmam Şafii'nin, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin vb. Büyük âlimlerinin Kur'an ayetlerini detaylıca açıkladıkları tefsir kitaplarını okumuyorsunuz? Ya da elinizin altında internet gibi bir imkan varken neden ayetleri detaylıca açıklayan ehli sünnet hocaların
"Tefsir Dersleri"ni dinlemiyorsunuz?
"'Ben Kur'an'ı okudum da Müslüman oldum. İlk önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım. Kusursuz olan İslam'dır. Müslümanlar değil. (Yusuf İslam)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kafama göre yorumlamam bi arkadaşım var hoca gibi cok bilgili ona sorarım o bilmiyosa interneten bakarım araştırım
Tefsirlere baktım ama bir müdded sonra kıvırma çabaları olduğunu gördüm
Bakmak ve okumak ayrı şeyler sırf hata aramak için okumak ile doğruyu öğrenmek için okumak da zihniyet farkıdır
Hata var ki buluyorum. İnanmak isteyip sorgulamayınca zaten her dine inanırsın
Sen hata var ki buluyorum diye inkarı ederken, ben ise hata yok ki inanıyorum diyerek iman ediyorum. Bu durumda ikimizden biri yalan söylüyor. Eğer ben yalan söylüyor isem 2 milyar müslüman da yalan söylüyor demektir. Ben yalan söylüyor isem dünyanın ilk bilim insanı İbni Heysem de yalan söylüyor, ilk tıp kitabı yazan İbn-i Sina da yalan söylüyor. İlk Sibernetik kurucusu El Cezeri ve günümüzde ki bütün Nobel ödüllü bilim adamları ve 2 milyar müslüman ve Ateist iken müslümam olan bilim insanları da yalan söylüyor demektir. Bu da akıl ve mantığa aykırı olduğu için demek ki ben doğru söylüyorum sen yalan söylüyorsun demektir.
sen islama inanarakta 6 milyar insan yalan söylüyor kafirler cehenneme gidecekler diyorsun asfasfasf
@myRedline bunun yalan olup olmadığını ölünce anlarsın şimdi anlaman imkansız. Ben yalan söylemiyorum çünkü bu dünya sınav yeri diyor Kur'an. Her sınavın da bir süresi vardır. Nasıl ki hiç bir hoca sınav esnasında sonuçları açıklamıyor ve sürenin bitmesini bekliyor, süre bittikten belirli bir süre sonra cevap kağıdını inceleyerek not verip sonuçları açıklıyor ve kimi kalıyor kimi geçiyor ise bu sınavdan. Allah da dünya sınavı esnasında, insanların ecel süresi dolana kadar sonuçları açıklamıyor. Sen ecel süren dolana kadar sevap ve günahlarla yaşıyorsun. Ölünce de Allah senin yaptığın yanlış ve doğrulara bakarak senin Cennet ya da Cehennem notunu veriyor. Akıl ve mantık bunu gerektirir çünkü. O yüzden ecel süren dolunca kim yalan söylüyor kim doğru söylüyor ortaya çıkacak. Nasıl ki vatana ihanet eden terörostlerin cezası ölüm ise sen de Allah'ın sana verdiği bunca nimetlere rağmen onun sana gönderdiği kitabı inkar ederek Allah'a ihanet ettiğin için senin cezanda doğal olarak cehennem diyorum ve henüz ecel süren dolmadığı için benim yalan söyleyip söylemediğimi bilemezsin. Bunu dile getirirsen de ikinci yalanını söylemiş olursun.
az önce 2 milyar insan yalan söylüyor olmaz diyordun şimdi 6 milyara göz yumdun
Diğer konuya gelirsekte İslamın gerçek olduğu bu dünyada anlaşılamıyorsa neyin sınavı o zaman? Kesin kanıtlarla göremiyorsak bazı şeylere göz yumarak her dine inanabiliriz
@myRedline Tefsir okudum diyerek bir yalanın daha ortaya çıktı. Üçüncü yalanın bu. Eğer Tefsir okumuş olsaydın İslam tebliği ulaşmayan insanların Cehememe gitmeyeceğini bilirdin. İnsan bu kadar da yalancı olmaz arkadaş. İnkâr edeceksiniz bari dürüstçe inkâr edin. Mert olun hain olmayın. Ben sana 6 milyar insan mı Cehememe gidecek dedim bak bakalım böyle bir ifade geçiyor mu? Bu senin kendi düşüncen ve bu da ben söylemişim gibi dile getirmen beşinci yalanın oluyor. Ben sana Kur'an'ı inkâr edenler Cehenneme gidecek dedim. Örneğin Hristiyan bir ülke de doğan ama İslam tebliği hiç kendine gitmemiş birisi. Yani Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem son peygamber, Kur'an evrensel ve bütün insanların ibadet etmesi gereken tek kitap şeklinde bir bilgi kendisine hiç ulaşmayan insanlar Cehennem'e gitmeyecek ama senin gibi Kur'an'ı okuduktan sonra inkar eden yalancı ve hain insanlar bu zihniyet ile Tevbe etmeden ölürse ebedî cehennemi boylayacak diyorum. İslam'ın hak din olduğu Kur'an'ın bilimsel mucizelerini okuyan herkes bilir. Bu yüzden da Ateist olan bilim adamları bu gerçeklerle yüzleştikleri zaman müslüman olmayı tercih ediyorlar.
Bu kadar yalanı ortaya çıkmış biri ile daha fazla tartışmaya gerek kalmadı bence. Çünkü dinim diyor ki: (Haklı da olsa, münakaşayı terk etmeyen, hakiki imana kavuşamaz.) [İbni Ebiddünya]
(Mücadelede ısrar edeni Allahü teâlâ sevmez.) [Buhari] esenlikler dilerim
Şimdi de çarpıtıyorsun. Bu zamanda islamdan haberi olmayan hiç kimse yok. Sen nasıl hristiyanlığı, hinduizmi bile biliyorsun herkes islamı biliyor
@myRedline 1) dünya da hâlâ ilkel kabileler olduğunu bilmiyorsan bu senin sorunun 2) İslam tebliği ne demek bence bunu bir araştır sonra tartışalım.
En basitinden googleda aratsa birisi başka birisinin islam tebliğine yazılı olarak denk gelir
o bahsettiğin ilkel kabilelerin teknolojiden dünyadan haberleri var sadece senin gibi kendi din ve kültürlerinden kopmak istemiyorlar
hadi onları çıkarsak gene 6 milyarlık sayı değişmez. o kadar kalabalık değiller
@myRedline bak kardeş ilk okul sevisende anlatacağım. Hristiyan bir ülkede doğdun diyelim. Annen, baban tüm sülalen çevren Hristiyan ama sana Müslümanları karalamak için Nejla Tammy Kepler' a yaptıkları gibi işid videoları izletip bak bunlar kafa kesiyor diyorlar ve sende kin beslersen ve karşına biri çıkıp da Kur'an'ın ayetlerini anlatmaz ise ve İslam hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadan ölürsen sana tebliğ gitmemiş demektir. Son peygamber Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem diyerek sana bu peygamberin hayatını kimse anlatmamışsa sana tebliğ gitmemiş demektir. Fakat İslam'ı biri akıl ve mantık çerçevesinde anlattıysa yani tebliğ geldiyse artık araştırmak zorundasın işin aslını. Yani artık sorumlusun demektir. Araştırmadan hâlâ kendi dininde ısrar edersen Cehennem den kurtuluşun yok demektir. Yoksa ölünce Allah sana son peygamber tebliğ edildi neden araştırmadın diye sorarsa bu insan bu soruya artık cevap vermek zorunda. Fakat diğer türlü İslam'dan bi haber büyüyen insan Cehememe gitmez. Mesela sen Hinduizm de kaç kitap var biliyor musun? Sana biri hindu dinini gelip tebliğ etti mi? Elinin altında internet var ama bu bilgilerden ne derece doğru öğrenebilirsin Hindu biri anlatmazsa? Kaldı ki günümüz de YouTube var artık. YouTube de zaten herkes kendi dinini anlatıyor. Senin karşına İslam videosu çıktığı zaman bunu izledin ve son peygamber diye bir şey olduğunu öğrenirsen bu tebliğ yerine geçer mi? Bu tartışma konusu olur. Çünkü her video anlatan insan doğru anlatmıyor dinî. Yani işin özeti sana akıl ve mantık çerçevesinde İslam tebliği geldiyse sorumlusun. Gelmediyse değilsin. Gelmeyen insanlar Cehennem'e gitmez ve bu insanlar için 4 farklı görüş vardır onlara ahirette ne olacağı ile ilgili. Bunu öğrenmek için de bi zahmet okudum diye yalan söylemek yerine aç gerçekten oku ya da araştır.
Sana ne desem boş
@myRedline Bilmukabele
sen peki evrim konusuna ne diyorsun?