Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Selamun aleyküm.
DEĞER sırası ile ÖNCELİK sırası aynı olmayabiliyor bazen. Yani, kimisi ilk önce Kur'an okumalıdır. Kimisi ilk önce başka kitapları.
Ben, kişinin düşüncesine, yapısına, ihtiyacına göre kitap öneriyorum. Ve hadis kitaplarını önermiyorum. Yeni güncel hadis derlemeleri olabilir. Örneğin; Hz. Peygamber (s. a. a) ve Ehlibeyt Gülistanı'ndan Bir Demet Gül adlı hadis derleme kitabı güzeldir. Ancak tarihi hadis kitapları, beraberinde tarih-siyer okunmazsa, yardımcı olmaktan çok sorular oluşturur zihinde. Çünkü; nasıl ki Ayetler okunurken, Mekki mi Medeni mi (nerede nüzul oldu), muhkem mi müteşabih mi, nasih mi mensuh mu, muhatabı kimler vb inceleniyorsa, hadisler de de aynısı geçerlidir. Ve çoğunluğu bilmediği için sorunlar oluşur.
Bu yüzden; islama ısınmak isteyenlerin, güncel yazarların konulu kitaplarını incelemesini tavsiye ederim. Örneğin; A konusunu ele alırken, yazar, ilgili ayet ve hadisleri de sürekli alıntılayıp konuyu derinlemesine incelemiştir. Bunu yaparken de hadisleri bir mezheple (mesela sünnilik) sınırlamamıştır. Bu tür kitaplar daha güzel.
Kevser Yayıncılık adlı internet sitesine girin derim. Ahlak ve İrfan bölümündeki kitaplar bu türdendir. Bakabilirsiniz. İsterseniz bir kitap listesi oluşturabilirim.
Cevap
2Cevap
Hayır, gönlü ısınmayan hiç ısınmaz. Boşa uğraşma. Allah ona hidayeti nasip etmemiş demek ki
Meali ve tefsiri okursan zaten soğursun. Hadisleri okursan daha da soğursun
Neden ısınamıyor acaba
Sohbetlerle gitmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?